Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Straciłem noc na oglądanie konferencji Sony i czuję się z tego powodu zawiedziony.

Konsola brzydka jak noc. Czemu nikt nie potrafi się zbliżyć do pięknej ps2?

Co do gier to nie ma co komentować. Pokazywali multiplatformy bo wiedzieli, że exy to nic specjalnego.

Kogo interesuje FinalFantasy 99 czy jakiś kaczor donald mumia. W obliczu Forzy 5 i Project Cars wrzucili na szybko Driveclub

do ps+ aby oszczędzić sobie wstydu. Jak ludzie będą pytać co to jest to Sony odpowie "ale za darmo!".

Szczerze lepsze gry pokazał Microsoft. Konsola drozsza bo dodają kinect ( czyli tak naprawdę kosztuje tyle samo co ps4).

Ale nie obyło się też bez wpadek. U ms znika dźwięk. Natomiast u Sony gry sie przycinają jakby chodziły na pc z biedronki :( Gdzie ma mityczna moc 8gb gddr5?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Spodziewałem się że bedzie drożej bo to Polska :P

Opublikowano

cena bardziej niż przyzwoita

czyżby Sony uczyło się na błedach ...

Opublikowano

jak to sprzedadzą? normalnie, jako dekoder telewizyjny, jak swego czasu ps3 była najpopularniejszym czytnikiem blu ray. jak będą to dawać do abonamentu tv na bank sprzedadzą 100mln sztuk w stanach i kanadzie z palcem w (pipi)e

zobaczcie u siebie na osiedlach ile jest talerzy w polsce cyfry+ i innych cyfrowych polsatów, teraz pomyślcie ze ci ludzie nie bedą wiedzieć ze ich nowy dekoder to konsola. nawet ich nie obejdzie ze gierki nie odsprzedają, bo nie będą z tego korzystać. a jeśli juz sie spytają to w sklepie powiedzą ze gry na komputer tez tak mają i nie beędzie problemu, skoro na pc tak jest to na konsoli tez musi tak byc.

Pomysł jest genialny wbrew wszytskiemu uderzyć w target który wcześniej zlewał konsole, przemycić ja w formie dekoderu tv i ew zarazić bakcylem grania, proste nie?

Ty naprawde myslisz ze beda dawac konsole za 500$ do kazdej umowy zamiast dekodera ktory jest wart z 50$?

PS3 tez masz dlatego ze dostales ja w Play zamiast abonamentu?

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Już widzę tą ofertę Nki: 300zł za pakiet podstawowy + Xbox One za zloty piendsiesiąt 

Opublikowano

Straciłem noc na oglądanie konferencji Sony i czuję się z tego powodu zawiedziony.

Co do gier to nie ma co komentować. Pokazywali multiplatformy bo wiedzieli, że exy to nic specjalnego.

Kogo interesuje FinalFantasy 99 czy jakiś kaczor donald mumia. W obliczu Forzy 5 i Project Cars wrzucili na szybko Driveclub

do ps+ aby oszczędzić sobie wstydu. Jak ludzie będą pytać co to jest to Sony odpowie "ale za darmo!".

Szczerze lepsze gry pokazał Microsoft. Konsola drozsza bo dodają kinect ( czyli tak naprawdę kosztuje tyle samo co ps4).

Ale nie obyło się też bez wpadek. U ms znika dźwięk. Natomiast u Sony gry sie przycinają jakby chodziły na pc z biedronki :( Gdzie ma mityczna moc 8gb gddr5?

Pozdrawiam

Nie dziwie się takiej opinii patrząc na twój nick
Opublikowano

http://uk.ign.com/articles/2013/06/11/killer-instinct-is-a-fun-free-to-play-xbox-one-launch-game

Killer Instinct was always sort of dumb -- the goofy Mortal Kombat knock-off with a skeleton, a dinosaur, and dudes named TJ Combo (ugh) and Fulgore (what?). In hindsight, Killer Instinct was kind of embarrassing. But we still connected to it. Who doesn’t want to see a ninja fist-fight a werewolf?

Killer Instinct on Xbox One is still really, really stupid. It’s also pretty awesome.

More Street Fighter IV than traditional Killer Instinct in speed and style, this reboot isn’t just looking at how it can bring Rare’s classic back to life, but how it can reinvigorate it. The 2D fighter has changed significantly since 1994, and developer Double Helix recognizes it.

Killer Instinct is fast on Xbox One, unrecognizably so. Aside from the presence of Sabrewulf (ugh) and Jago (what?), you might mistake this for an entirely new game. The bright colors, and thick, black outlines give the characters, who take up a healthy amount of on-screen real estate, a comic book-style shade. Their combos are quick and flow naturally -- I found myself slipping into an awesome combo accidentally, Marvel vs. Capcom style, often.

The move sets are simple, the stylish and devastating Ultra Combos are easy to execute, and the Combo Breaker makes you feel like a badass. It’s basically just a parry with a fancy name, but Killer Instinct regards it so highly that it’s hard not to feel the surge of satisfaction every time you escape an onslaught of frightening kicks. Every big counter feels like an event, and it can totally change the flow of a fight when your opponent's left exposed after your escape.

Familiar, yes, but this is definitely Killer Instinct done differently (and arguably better).

Killer Instinct is a day-one digital-only release on Xbox One, and features -- get this -- one character. Jago is free to play on launch day. Everyone else -- unspecified returning characters as well as original fighters -- will cost money. Price is to-be-determined (of course).

Is this the start of a new trend? With Xbox Live Arcade vanishing into the greater Games Marketplace, perhaps free-to-play is the new trial version, and you'll nickel and dime your way to a more complete version. Hopefully trials of some sort will still mandated so players can try out everything as it hits Xbox Live.

IGN will have more on Killer Instinct leading up to its November release.

Średnio to wygląda. Jedna postać na starcie o.O

Edytowane przez noxious33

Opublikowano

jak to sprzedadzą? normalnie, jako dekoder telewizyjny, jak swego czasu ps3 była najpopularniejszym czytnikiem blu ray. jak będą to dawać do abonamentu tv na bank sprzedadzą 100mln sztuk w stanach i kanadzie z palcem w (pipi)e

zobaczcie u siebie na osiedlach ile jest talerzy w polsce cyfry+ i innych cyfrowych polsatów, teraz pomyślcie ze ci ludzie nie bedą wiedzieć ze ich nowy dekoder to konsola. nawet ich nie obejdzie ze gierki nie odsprzedają, bo nie będą z tego korzystać. a jeśli juz sie spytają to w sklepie powiedzą ze gry na komputer tez tak mają i nie beędzie problemu, skoro na pc tak jest to na konsoli tez musi tak byc.

Pomysł jest genialny wbrew wszytskiemu uderzyć w target który wcześniej zlewał konsole, przemycić ja w formie dekoderu tv i ew zarazić bakcylem grania, proste nie?

Ty naprawde myslisz ze beda dawac konsole za 500$ do kazdej umowy zamiast dekodera ktory jest wart z 50$?

PS3 tez masz dlatego ze dostales ja w Play zamiast abonamentu?

nie do każdej umowy.

a jak jest z telefonami komórkowymi? telefon o wartosci 2800zł w umowie na 36 miesięcy oscyluje w cenie 1-100zł zależnie od operatora na starcie. normalnie sajens fykszyn.

tak playstation mam z playa, brałęm nawet dwa razy tak ps3 i raz vite.

ogólnie masz chyba problemy z myśleniem co?

rodzicie jak był canal+ jeszcze wzieli telewizor o wartości 3000zł w ramach abonamentu na 36 miesięcy za złotówke. popatrz lepiej na oferty telewizji kablowych, a potem sie wypowiadaj.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Czuję się jakby znowu był 2006, z tym wyjątkiem, że Sony z M$ zamieniło się rolami ;) 

Opublikowano

cloudwarsfnfpg7.jpg

Opublikowano

A sa chociaz jakies plotki albo przecieki jaki bedzie dysk w konsoli za te 399? I w obole czy bedzie mozna podlaczyc swoj dysk tak jak bedzie to mozliwe w Xbox One? I o co chodzilo z tym przycinaniem na prezentaci Black Flag? PS4 nie wyrabialo czy bylo cos nie tak ze streamem?

Opublikowano

Żałuję że nie oglądałem Sony. Wstałem, włączyłem internety i czytam że był piękny diss. Dobrze że wykorzystali historyczny moment. Z ceną to niezłe jaja. Co do wyglądu to mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawy dizajn który kojarzy mi się ze starą PS2, z drugiej strony krzywa paskuda. Płatny online na minus, ale PS+ jest tak dobry że nie będę na niego żałować. Co do gierek to nawet nie wiem czy był Last Guardian. Póki co jaram się Mad Maxem i FF15.

Opublikowano

wróżę powtórkę z 1995 gdzie Sega zapowiedziała Saturna za 399 a Sony playstation za 299

Opublikowano

no niestety, jestem tego samego zdania. Ogolnie konfa slaba i tez sie zawiodlem. Gry raczej nie robia na mnie takiego wrazenia i gdyby nie z(pipi)any marketing MS i blokady raczej na 90% wybralbym konsole MS.

NIestety - czlowiek tez bardzo zwraca uwage na te najwazniejsze szczegoly, brak DRM, 400 zl tansza konsola, region free i inne, a biorac pod uwage fakt, ze na poczatku i tak pewnie wezme 2 multiplatformy (FIFE i Battlefielda 4) to wole juz pozniej zaplacic polowe ceny za Killzona niz 250 zl za uzywke z Xbox One...

Opublikowano

Pozdrawiam

ale coś w tym jest....jeśli chodzi o samą konferencję, to co pokazali i jej realizację to m$>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>sony

Sony nie pokazało ani jednego ciekawego gameplaya, ani jednej ciekawej nowej zapowiedzi, dużo nudzenia,uśmiercenie vity, do tego watch dogs gubił klatki

Jeśli jednak chodzi o same konsole to ps4>>>>>>>>>>>>>>>xone z powodów które na razie tu przedstawiliśmy.

Co mnie osobiście też dziwi to grafika....jak na razie te next geny graficznie prezentują się mizernie - podrasowane gry z current genów i nic więcej. Jedynie FFXV i MGS5 się wybijają. Naiwnie czekam na enginy pisane od podstaw na next geny i jakieś nowe pomysły.

Opublikowano

ale coś w tym jest....jeśli chodzi o samą konferencję, to co pokazali i jej realizację to m$>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>sony

Ja się nawet z tym zgadzam, od lat myślałem, że E3 wygrywa się grami, a w tym roku zwycięzcą jest Sony ze słabszym line upem
Opublikowano

Pozdrawiam

Sony nie pokazało ani jednego ciekawego gameplaya, ani jednej ciekawej nowej zapowiedzi, dużo nudzenia,uśmiercenie vity, do tego watch dogs gubił klatki

Jeśli jednak chodzi o same konsole to ps4>>>>>>>>>>>>>>>xone z powodów które na razie tu przedstawiliśmy.

Co mnie osobiście też dziwi to grafika....jak na razie te next geny graficznie prezentują się mizernie - podrasowane gry z current genów i nic więcej. Jedynie FFXV i MGS5 się wybijają. Naiwnie czekam na enginy pisane od podstaw na next geny i jakieś nowe pomysły.

Graficznie z next genow robi MGSV i The Division wg mnie. Ten drugi widac, ze napisany juz pod next geny. Watch Dogs tez wyglada swietnie, choc widac moim zdaniem roczny przeskok (bo silnik to chyba jest ten sam).

Slabo wyglada AC4, ktory prezentuje sie tak, jakby nie wiedzieli na jaka platforme sie zdecydowac i koniec koncow gra wyglada jak AC3 na PC.

Opublikowano

A widziales Killzone i Destiny w akcji? KZ gra startowa a wyglada o_O tylko pewnie 30 klatek i moze nie jeden raz cos przyciac. A destiny to poprostu urywa jaja i glowe czekam tylko na premiere tej gry a potem papa prawdziwy swiecie  :bye:

Opublikowano

1. Exy lepsze na Xbone, chce w nie zagrac.

2. Exy na PS4 kaplica jak dla mnie, mam na nie wyj.ebane.

3. Jaki sprzet kupie ? PS4 ... pjerdolony DRM ...

PS. Widze, ze sonoklapom platny multiplayer juz nie przeszkadza ? 

PS2. Versus multiplatforma, mozna sie bylo tego spodziewac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Maz - to źle? :D

Opublikowano

no KZ zgoda, a Desteny przeciez bedzie multiplatforma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.