Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

1. Exy lepsze na Xbone, chce w nie zagrac.

2. Exy na PS4 kaplica jak dla mnie, mam na nie wy.(pipi)ane.

3. Jaki sprzet kupie ? PS4 ... pjerdolony DMR

PS. Widze, ze sonoklapom platny multiplayer juz nie przeszkadza ? 

PS2. Versus multiplatforma, mozna sie bylo tego spodziewac.

DRM

Moze MS pójdzie po rozum do głowy i zrezygnuje z tego DRMA

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Myślę,że nie przeszkadza,bo online to wybór,nie przymus.Ja na przykład,praktycznie zawsze grałem solo.

Opublikowano

Dobra, teraz na serio.

Ryse, KI i TF mnie urzekly, ale (pipi)a tez na te chwile biore PS4.

Xbox w Polsce to bedzie porazka na 100%.

Wyglad niby podobny, ale jak kolega wyzej zauwazyl, niuanse robia kolosalna roznice.

Chlopcy, nie bedzie obnizki ceny ps3 jakos niedlugo? :confused:

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Xbox w Polsce to bedzie porazka na 100%.

Dobre podsumowanie, w Polsce xDDDD A póki co gry o wiele bardziej mnie przekonują na Xbox One, na PS4 bida. Uratowali konfę ceną itd.

No ale za multi już również trzeba bulić.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

W sensie porazka totalna, zarowno jesli chodzi o uslugi, xbox live, polonizacje, sprzedaz, etc.

Bo w USA moze sobie poradzic.

Opublikowano

http://www.vg247.com/2013/06/11/ps4-specifications-500-gb-hard-drive-dual-shock-4-costs-59/

PS4 specifications – 500 GB hard drive, Dual Shock 4 costs $59

In a press release marking today’s E3 press conference, Sony has given a number of new nitty-gritty details regarding the PlayStation 4′s hardware, pricing and accessories.

The PlayStation’s 4′s initial colour scheme is officially called “Jet Black” and launch models are known as the CUH-1000A series.

The console’s body has ben engineered to be slim and light, with linear flat form factors. The body is cosmetically divided into four sections, with buttons and disc slot between the four “blocks”.

The power indicator glows blue when on, and the sides of the console are slanted to allow easy access to control in either horizontal or vertical position but conceal cables.

At launch, peripherals will include a DualShock 4 Wireless Controller (RRP $59/€59/£54) and PlayStation Camera (US$59/€49/£44) in Jet Black.

While it did not confirm launch line up, Sony said there are 110 games in the works, and the number of developers with plans for the system has increased from 126 to 505. There are 30 titles in the work at 12 first-party studios. Of these, 20 will be available within one year of launch.

Although final specs are subject to change, the console apparently has a 500GV HDD as standard – although some of this will be reserved for system software.

Here’s a lovely table with some pertinent and impertinent facts:

• PlayStation 4
  • Product code CUH-1000A series
  • Recommended retail price $399/€ 399/£349
  • Main processor:
    – Single-chip custom processor
    – CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, eight cores
    – GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine
  • Memory GDDR5 8GB
  • Storage size 500GB Hard disk drive
  • External dimensions Approx. 275×53×305 mm (width × height × length)
  • Mass Approx. 2.8 kg
  • BD/ DVD drive (read only): BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
  • Input/ Output:
    – Super-Speed USBx (USB 3.0) port × 2
    – AUX port × 1
  • Networking:
    – Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
    – IEEE 802.11 b/g/n
    – Bluetooth® 2.1 (EDR)
  • AV output:
    – HDMI out port
    – DIGITAL OUT (OPTICAL) port
  • Included:
    – PlayStation 4 system × 1
    – Wireless Controller (DUALSHOCK 4) × 1
    – Mono headset × 1
    – AC power cord × 1
    – HDMI cable × 1
    – USB cable × 1
  • Wireless Controller for PlayStation 4 (DUALSHOCK 4)
  • Product code CUH-ZCT1
  • Recommended retail price $59/$59/€59/£54
  • External dimensions Approx. 162mm × 52mm × 98mm (width × height × depth)
  • Weight Approx. 210g
  • Keys / switches:
    - PS button, SHARE button, OPTIONS button
    - Directional buttons (Up/Down/Left/Right)
    - Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square)
    - R1/L1/R2/L2 button, Left stick / L3 button, Right stick / R3
    button, Pad Button
    - Touch pad 2 Point Touch Pad, Click Mechanism, Capacitive Type
    - Motion sensor Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope,
    three-axis accelerometer)
  • Other features Light Bar, Vibration, Built-in Mono Speaker
  • Ports: USB (Micro B), Extention Port, Stereo Headset Jack
  • Wireless communication Bluetooth® Ver2.1+EDR
  • Battery Type Built-in Lithium-ion Rechargeable Battery
  • Voltage DC3.7V (tentative)
  • Capacity 1000mAh (tentative)
  • PlayStation Camera
  • Product code CUH-ZEY1
  • Recommended retail price $59/€49/£44
  • External dimension Approx. 186mm × 27mm × 27mm (width × height × depth)
  • Weight Approx. 183g (tentative)
  • Video pixel (Maximum) 1280 × 800 pixel × 2
  • Video frame rate 1280×800 pixel @ 60fps
  • 640×400 pixel @ 120fps
  • 320×192 pixel @ 240fps
  • Video format RAW, YUV (uncompressed)
  • Lens Dual Lenses, F value/F2.0 fixed focus
  • Capture range 30cm~∞
  • Field-of-view 85°
  • Microphone 4 Channel Microphone Array
  • Connection type PS4 dedicated connector (AUX connector)
  • Cable length Approx. 2m (tentative)

Opublikowano

Do tego premiera Xsa dopiero w 2014 i to zapewne w zaporowej cenie. Kto to kupi w PL ?

Opublikowano

ale za cenę możliwosci grania w multi dostaniesz miesiecznie 3 gry na ps3, 2 gry na vite i jedna gre na ps4 - chyba się opłaca co nie? Do tego eklsuzywne bety, znizki i save w chmurze

Opublikowano

Coś czuję , że w USA XboxOne jeszcze bardziej odwali PS4. 

Opublikowano

Mam nadzieje, ze gracze jakims cudem nie okaza sie totalnymi bezmozgami i PS4 odstawi Xbonera w sprzedazy sprzetu jak i softu tak szybko i znaczaco, ze MS bedzie zmuszony pozbyc sie tego calego g.owna, ktore sobie wymyslil. FM5, H4, QB, DR3, Titan, KI ... no ku.rwa chce w to zagrac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A więc podsumowanie z poziomu fana sony który nie lubi multiplayera:

- mnóstwo gier zapowiedzianych, co z  tego że mniej niż na konfie xa, po pierwsze na xie pokazali mnostwo multiplatform,  a wiadomo że takie naughty juz nad czyms musi dłubac, starczy całkowicie, problem nie kto pokazał mniej, tylko kto pokazał więcej.

- wszystko po staremu, brak opłat, brak blokad wszelakich, wymienianie sie, sprzedawanie,

- plus dla chetnych z  jeszcze wiekszymi dodatkami co miesiac

- ładna mała zgrabna konsola bez pie,rdolonej kamery która nikomu nie potrzebna, i tansza  o 100 dolarów

- dostęp do gier z  poprzedniej generacji

- premiera w tym roku w Polsce

w przypadku mnie Microsoft nie wygrał w zadnym obszarze.

Opublikowano

Ficuś ponoć w goldzie również będą dawać. A w ogóle ile na rok to będzie kosztować na XboxOne ? Na PS4 200zł.

Opublikowano

Coś czuję , że w USA XboxOne jeszcze bardziej odwali PS4.

A kogo Stany? Mieszkam w Europie.

Opublikowano

PS4 jest mały ? Jeśli tak to oby to bokiem nie wyszło w dobie grzania się niemiłosiernie podzespołów. 

Opublikowano

Pozostaje się modlić, że Xbox dostanie mocno po (pipi)e, że ludzie nie są lemmingami i myślą logicznie. Bo co by było gdyby MS ze swoją polityką wygrał tą generację xD?

Opublikowano

(pipi)a namcock mogloby jakas mordklepe zapowiedziec (SCVI?), bo nie przezyje bez KI :/

Opublikowano

Do tego premiera Xsa dopiero w 2014 i to zapewne w zaporowej cenie. Kto to kupi w PL ?

A później się dziwić, że jak kraj długi i szeroki, tak wszędzie fanboje Sony. Sami sobie taki los gotują, ch,uj im w oko.

Opublikowano

Jak już u mnie tradycja nakazuje - oczywiście PS4. Choć głównie czekam tutaj na MGSV, ME 2 i Killzone. Zastanawiam się jeszcze tylko czy brać od razu na premierę.

Opublikowano

Uwazam ze pod wzgledem gier X1 zniszczyl PS4. PS4 sponiewieralo X1 w kwestii ceny, podlaczenia do netu i uzywek. Cholera o ile jeszcze miesiac temu uwazalem ze PS4 ma lepsza pozycje tak teraz uwazam ze sie do siebie zblizyli. Tytuly pokazane na X1 maja charakter bardziej realny a nie fantasy za czym ostatnio nie przepadam. Jezeli Dead Rising nie bedzie multiplatforma to chyba nie ma szans zeby PS4 zainteresowalo mnie aktualnym lineupem.

Opublikowano

:ok:

Ubi

Masakra. Ubi zaprosiło więcej dziennikarzy niż jest miejsc w wynajętym teatrze, więc niektórzy rezygnowali, a inni - jak np. ja - musieli zadowolić się miejscem w piwnicy, obok toalet. Ustawiono tam dwa telewizory LCD (jakieś 37"), w które wpatrywali się zgromadzeni dziennikarze (kilkadziesiąt osób). Ale nie jest źle - podłoga, na której siedziałem, była wygodna, i prawie nie śmierdziało. Za to po wszystkim każdy dziennikarz dostał prezent - srebrne pudełko z etui na iPhone'a 5 [...] i trzy spinki. Cool.

Opublikowano

Dopiero dotarły do mnie wieści o PS4.

M$ zjedzony na starcie jaka porażka ale konfa sony pod względem gier słabo wypadła.

Gdyby nie pie@#$lony remont to kupiłbym pleja na premierę.

Edytowane przez kudlaty88

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.