Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Mam jedną zasadę - graj tanio. M$ rozwalił mnie swoją polityką i dlatego zaczekam baaardzo długo z kupnem X1. Sony z drugiej strony nie pokazało zbyt wiele, ale tytuły takie jak Destiny (shootery TPP to moja zayebka) czy...emmm...yyyy...no co tam jeszcze? Niewiele kuźwa. Może prócz InFamous 3, które i tak będzie musiało stanieć zanim się zdecyduję.

Rzeczą oczywistą jest, że każdy kto nie lubi być dymany olbrzymim dildo Microsoftu, powinien wziąć konsolę Sony jako tą priorytetową. M$ musi zaczekać na moje pieniądze, a najlepiej jeśli zmienią parę bardzo poyebanych rzeczy bo lubię rozporządzać bez ograniczeń produktem za który zapłaciłem oraz nazywać go 'moim'.

Boli mnie nowa generacja. Bolą mnie zmiany na gorsze i aplauz dochodzący głównie z obszarów sali konferencyjnej zajmowanych przez pracowników Microsoftu. Bolą mnie te wszystkie restrykcje, dodatkowe opłaty i fakt, że oddychamy z ulgą kiedy Sony informuje o możliwości handlu używkami. Tak być nie miało.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

@pajgi

Pisze ogolnie o grach na konferencji sony. Nie rozdzielam na multiplatformy i exclusivy bo po prostu te drugie mam gdzies.

Troche dziwne, ze MGS5 byl pokazany na konfie m$. To samo uczucie mi towarzyszylo podczasz Destiny na pokazie sony.

A co w tym dziwnego, zapłacili devom za dodatkowe reklamowanie ich konsoli jako najlepszej do multiplatform.

Bo mi osobiscie marka MGS kojarzy sie przede wszystkim z Sony. Tak samo ja Bungie z Xboxem. No ale coz, czasy sie zmieniaja.

Opublikowano

Ten Drive Club ma być w jakieś PS Plus Edtion. Mam nadzieję, że to nie oznacza że produkt w jakimś stopniu będzie nie pełny.

Niemal jestem pewny, że to właśnie będzie jakaś uboższa wersja + zniżki na DLC. Ta gra też chyba ma być w formie F2P. Widzę to tak - wersja pudełkowa 30 samochodów, wersja ps plus 15 samochodów + zniżka na pozostałe. Swoją drogą dziwnie to wygląda. W końcu to gra nastawiona na multi, więc musisz mieć plusa. Skoro masz plusa to tę grę dostajesz więc nie kupujesz pudełka. Więc kto kupi tą grę w pudełku?

Wystarczy ze konsole kupisz miesiac po jak inna gierka bedzie w ps+ zamiast DriveClub

Opublikowano

@pajgi

Pisze ogolnie o grach na konferencji sony. Nie rozdzielam na multiplatformy i exclusivy bo po prostu te drugie mam gdzies.

Troche dziwne, ze MGS5 byl pokazany na konfie m$. To samo uczucie mi towarzyszylo podczasz Destiny na pokazie sony.

Spoko, ale multiplatformy nikogo, kiedy wychodzi nowy sprzęt. Może jak by pokazywali porównanie wersji na XO i PS4, to wtedy tak, ale jak po pokazie nie słyszę "eksklusiw", to ziewam i dopisuje do listy gier, dla których nie warto kupować tej konsolki. Inna sprawa, że multiplatformy znowu okazują się być ciekawsze niż exy, tylko, że no jak mają mi pomóc w wyborze?

Jedyne co w tej chwili przemawia za SONY to cena konsoli (chociaż bez jaj panowie, że 300-400 różnicy to jest wielki problem i przypominam, że X360 też był tańszy od PS3) i sprawa używek. Tak więc SONY gier nie pokazało, ale będzie można się wymieniać multiplatformam...to jest to za czym szaleją obecnie fani SONY. Multiplatformy. Za(pipi)iście zapowiada się ta generacja.

Opublikowano

haha bedzie mozna ściągac tylko singla :D Nareszcie :D

Opublikowano

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy. PS4 będzie region-free więc jako osoba, która często kupuje gierki z ebay bądź innych sklepów jest to kolejna świetna wiadomość. Już nie wspominając o fakcie, że niektóre gry wychodzą prędzej w jednym regionie bądź też wcale ich nie ma w Europie bądź USA.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

pajgi, ale co ty, popatrz co sie dzieje z exami na ps3, wylew, te ekipy płynnie przejda do prac przy ps4, quantic dream, santa monica, naughty, co oni innego maja robic, sprzedawac kielbaski w skorzęcinie?

Opublikowano

Trzeba się patrzeć na sprawę ex'ów nie przez pryzmat targów, które dzieją się raz do roku tylko całego "życia" kąsoli. To, że na starcie tych exów nie będzie od groma nie oznacza, że potem ich nie będzie sporo. Wystarczy się popatrzeć na Ps2/PS3 i co w tym temacie ma do zaoferowania. Praktycznie fan każdego gatunku znajdzie coś dla siebie. Różnorodność to jest to co lubię w konsolach Sony.

No i Sony przynajmniej supportuje tytułami swoją konsolkę do końca, a nie, że ciach i zbieraj kase na nowego X'a.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Co do braku DRM w konsoli Sony podejrzewam że może się to odbyć słabszym wsparciem Ps4 ze strony EA (cześć gierek minie ją np. całkowicie vide Titanfall) bo co mają zrobić ? online passów nie przywrócą bo by na debili wyszli.

Opublikowano

Nie bedzie Titanfall to bedzie Destiny i Killzone. Do przezycia.

Opublikowano

Zresztą szuterków będzie znów od groma pewnie,więc brak jednego jakoś chyba ludziom nie zaszkodzi.

Opublikowano

przeciez Destiny to multiplatforma. Wiec troche szkoda TitanFall i HALO :(

Jakby MS wyskoczyl z abonamnetem w ramach ktorego takie gry by wrzucal uzytkownikom, to by torche swoja sytuacje podbudowal.

Opublikowano

Przez pryzmat tego co dzisiaj widzieliśmy , przypomniała mi się tu taka sytuacja która miała miejsce w 2004 roku. To był rok premiery Half-Lifa 2 i platformy steam ,kiedy okazało się że ta gra dzięki steamowi , będzie wymagała połączenia z internetem ,nie będzie można pożyczyć jej koledze ze szkoły ,od razu podniosła się ogromna krytyka ,a nawet fanatyczny bunt przeciw Valve  i jego pomysłom." Do k...wy ,co za ch..e , zassam torrenta" ,"połaczenie z netem ja pier...e ,ściągam pirata" ,to tylko dwa z przykładowych komentarzy tamtych czasów. Media również do tej krytyki dołączyły ,ale ta krytyka była obiektywna i kulturalna ,a nie jak w dzisiejszych czasach ,kiedy media dopasowują się do opinii  większości.A wracając do tematu ,wszyscy wróżyli rychły koniec steama i opamiętanie się Valve w kwestii rygorystycznych zabezpieczeń ,ale jednak producent nie ugiął się przed naciskiem mediów i graczy ,co opłaciło się z nawiązką.HL 2 sprzedał się rekordowo , a steam stał główną platformą gameingową na PCtach. Dziś miejsce Valve zajmuje Microsoft,a jak mówi przysłowie "historia kołem się toczy".

Ta historia ma pewne przesłanie ,nieważne są zabezpieczenia ,połączenia z internetem ,ważne są gry i tylko one .

Warto o tym pamiętać. 

A co ja wybiorę?Jako mały dzieciak ,dostałem do użytku komputer z Windowsem 3.1....,mam nadzieje że już domyśliliście się końca opowieści i poznaliście odpowiedź.

Chciałbym że ten został opublikowany  ,ale znając dzisiejszych moderatorów znajdą pewnie coś jakiś kruczek ,który wykorzystają .....

Opublikowano

Takk gdyby nie Halo sprawa była by prostrza :(

Opublikowano

Line-up Sony będzie przybierał na wadze, a już na starcie jest w co szarpnąć. Nie sądzę, że kogokolwiek zaboli brak którejkolwiek z gier na X1 mając milion gier do szarpnięcia na PS4.

BTW, ogłosili, że headset będzie w zestawie z PS4?

Edytowane przez Yap

Opublikowano

Titan Fall ogra sie na PC a Halo nikogo  :turned: Zreszta ciekawe co zrobi EA jak sie okaze ze ich gry lepiej schodza na PS4 niz na Xbonie  :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Nie zapominajcie, że przed E3 było parę jeszcze zapowiedzi gier na PS4, jak np. Daylight od Atlusa, czy następca Stardusta.

Do tego PlanetSide 2 i Blacklight: Retribution (jak się okazuje nie do końca takie ftp, skoro trza mieć abonament), War Thunder, czy Warframe od DE - jako gry wybitnie sieciowe.

I mniejsze gry, pokroju The Witness.

Do tego eksluzywne DLC do AC czy Destiny. Żle? Serio nie jara was ten content? Nie wiem czego się jeszcze spodziewaliście, ale przynajmniej nie piszcie że nagle gry na XO wymiotły te z PS4. Nie było zaskoczenia, bo część mocnych tytułów ujawniła się w lutym.

A przed nami jeszcze TGS, gdzie chyba MS się nie powinien pokazywać.

Czy ktoś ma jakieś dane dot. tego, że FF XV to nie exclusive? Podobnie jak KH3?

Z konfy MS najmilej wspominam Dead Rising 3 - sandbox z zombie to je to; Project Spark - bo klon jednej z najlepszych gier obecnej generacji, i Ryse - bo miło będzie się poczuć rzymskim legionistą ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

@Yap - tak będzie headset w zestawie :)

Opublikowano

Chyba nigdy nie zrozumiem tej całej manii na Halo.

Do poki nie poswiecisz przynajmniej godziny na multi to nigdy nie zrozumiesz.

Titan Fall ogra sie na PC a Halo nikogo  :turned: Zreszta ciekawe co zrobi EA jak sie okaze ze ich gry lepiej schodza na PS4 niz na Xbonie  :whistling:

PC tutaj nikogo, podobnie jak takie wypowiedzi.

EA chyba wprowadzi jakies online passy na konsoli Sony ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

@Yap - tak będzie headset w zestawie :)

W koncu bede mial headseta xD

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Czy naprawdę moga z laski swojej wyku.rwiac randomy z tym swoim "xyz nikogo" wziętym z polygamii? To jest na prawde wkur.wiajace.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

W sumie tak teraz do mnie dotarło. Wszystko pięknie z tym No-DRM, używkami itp. ale tak jak z pozycji Sony wiele się nie zmienia, tak w obliczu uporczywego Xbox One to właśnie developerzy i wydawcy zaczną dyktować warunki. A chyba nietrudno przewidzieć z czym to się wiąże - więcej gier Free to Play, więcej DLC, więcej nacisku na multiplayer, więcej mikrotransakcji. W takiej sytuacji to developerzy wychodzą zwycięsko - na Xbox One ludzie i tak będą borykać się z przypisywaniem gier na konto oraz koniecznością bycia online, podczas gdy na PS4 wymusi od ludzi zakup Plusa celem dostępu do nierzadko podstawowych elementów rozgrywki. W sumie pół biedy przy takiej cenie, ale można mówić o swobodzie w wymianie gier pudełkowych, a tymczasem niczym na rynku PC coraz więcej wydawców może zacząć iść drogą F2P i online.

Nie aby to było coś drastycznego. Już sam fakt możliwości gry w tryb single player bez połączenia z Internetem nawet w lekko "ograniczoną" pozycję uważam za gigantyczny plus w tej kwestii, ale mimo wszystko odnoszę wrażenie, że największy cios w konsumenta przyjdzie od strony wydawców, nie samego Sony (M$ wydawców wyręczył, ale może na jedno wyjść, tak naprawdę).

Co nie zmienia faktu, że choć PS4 zdecydowanie wygrywa, tak na chwilę obecną nie widzi mi się żaden next-gen. Co chcę, to ogram na PC z multiplatform, a exclusive'y jakoś mną nie powaliły. No ale ja się starzeję i kolejne shootery FPP/TPP i siekanki coraz mniej mnie pociągają. Dlatego ciekaw jestem co pokaże Nintendo - a nuż mimo archaicznej pod względem parametrów konsoli zaoferują oni najciekawsze (tj. w moim guście) gry. W tej kwestii myślę przede wszystkim o japońskich produkcjach, Atlus, Bamco, Natsume itp. zarówno na WiiU jak i 3DS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.