Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

A, zeby nie bylo. Konfa konfa ale jak sony odpier.doli to co w 2005 (resolution 1080 itd), zrypie znowu XMB, czas czekania na logowanie (i szybkosc dzialania) sklepiku itd. to... no wlasnie co? ;(

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano
  • Autor

Ale faktycznie, wrócą te czasy kiedy idziesz do nowego kumpla z padem bez rozmyślań czy będzie miał odpowiednią dla niego konsolę. Teraz po prostu weżmiesz DS4 i przy okazji zabierzesz jakieś gry ze swojej kolekcji, bez obaw że jakieś opłaty będą.

Opublikowano

Konfe MS obejrzalem wczoraj, Sony dzisiaj i tak: jesli chodzi o gry to MS >> Sony. Forza 5, Killer Instict, Quantum Break, Titan Fall (i ch.uj, ze bedzie wersja PC, jak moj piec tego nie uciagnie w 1080p i 60FPSach, a zeby kupic nowego peceta musialbym chyba zglupiec), Ryse,  Dead Rising 3, Halo 5, Sunset Overdrive vs Killzone, DriveClub (do ktorego podchodze bardzo ostroznie), The Order, reszta jak np Final, czy Kingdom Hearts mnie nie grzeja, bo fanem jRPG nie jestem. W zasadzie same multiplatformy zapewnia mi grania na miesiace - FIFA 14, BF4, Destiny, Watch Dogs.

Kolejnym waznym czynnikiem jest plynnosc calego interface'u konsoli. Na PS3 ch.uj mnie strzela jak mam wejsc do PSS, czy wykonac jakas prosta czynnosc (jak np. odpisanie na pw) podczas grania - wszystko jest tak zmulone, ze az sie odechciewa wlaczac konsole. Na X360 wszystko ladnie i szybko smiga, mimo niby slabszej mocy. Mam nadzieje, ze na next genach przechodzenie z gry do glownego menu konsoli bedzie tak szybkie jak na iOS, nie mowiac juz o mega szybkim korzystaniu z np. wczesniej wspominanego przeze mnie sklepu. 

Boli mnie natomiast ten nieszczesny DRM - przeciez wymiana uzywkami to norma wsrod konsolomaniakow na calym swiecie (wiekszosc ogranych przeze mnie gier na tej generacji pochodzi z wymiany z ziomkami). I pewnie znajac zycie gry nadal beda po 60$ za sztuke, tylko tym razem bez mozliwosci odsprzedazy, badz wymiany. Na opcje spolecznosciowe, jakies wypozyczalnie filmow leje sikiem prostym i wiem, ze nie bede z tego korzystal. 

Na dzien dzisiejszy blizej mi do PS4, mimo gorszych (jak dla mnie) exow. I nawet nie chodzi o 100€ mniej, po prostu w(pipi)ia mnie ten DRM. 

Opublikowano

proszę moderację o nie otwieranie działu System Wars i jego usunięcie - nie ma już wojen, jest pokój na świecie, dobro zwyciężyło

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Nie bedzie Titanfall to bedzie Destiny i Killzone. Do przezycia.

ME 2 niema podanych jeszcze platform co nie ? (mam nadzieje że nie podzieli losu Titana)

Mirror's Edge będzie na PS4, Xbone i PC.

Opublikowano

killzone? pff

nowe halo? pff

nowa forza, gran turismo? pff

odgrzewane kotlety, po raz setny to samo

Mirror's Edge 2 wygrało E3, mimo że pokazali tylko krótki trailer.

Opublikowano

No to kolejny strzal w kolan MS:

"Killer Instinct is a free digital-only Xbox One launch title, but you will have to pay for all the characters, which consist of both old faces and newcomers. In fact, the only character available for free is Jago, while the rest will be available for a price to be announced at a later date.

Whatever. I don't care anymore. Any goodwill Microsoft hoped to build with this revival has been chucked out the fucking window. Way to go, guys." - końcówka opinii z Dtoida o KI

Tyle faili na raz :confused:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Niebywałe jest to, że praktycznie M$ sam się udupił. Nawet gdyby Sony wypuściło PS4 w kształcie fiuta to i tak mieli by lud za sobą.

Edytowane przez Shankor

Opublikowano

Czytam komentarze i wiele z nich jest rzeczowych, popartych jakimiś argumentami i (nawet jeśli z nimi się nie zgadzam) cennymi. Ale jak widzę jednozdaniow czy nawet nie wypowiedzi to nerwica bierze. Jednak podforum dla console wars potrzebne

Opublikowano

Kolejnym waznym czynnikiem jest plynnosc calego interface'u konsoli. Na PS3 ch.uj mnie strzela jak mam wejsc do PSS, czy wykonac jakas prosta czynnosc (jak np. odpisanie na pw) podczas grania - wszystko jest tak zmulone, ze az sie odechciewa wlaczac konsole. Na X360 wszystko ladnie i szybko smiga, mimo niby slabszej mocy. Mam nadzieje, ze na next genach przechodzenie z gry do glownego menu konsoli bedzie tak szybkie jak na iOS, nie mowiac juz o mega szybkim korzystaniu z np. wczesniej wspominanego przeze mnie sklepu. 

Wygląda na to że powinno być w tej kwestii jak najbardziej w porządku :

Mirror's Edge będzie na PS4, Xbone i PC.

No to mi ulżyło.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja sie juz podjaralem. Killzone i driveclub lykam z konsola,, wiadomo czy watch dogs bedzie na premiere tez? Jakas fifka i mam grania do sylwestra. Fakje i jeszcze na nocna premiere sie wybiore a co :D

Kocham ten czas oczekiwania na premiere.

Dzialania msu tylko ulatwily mi wybor, licze ze sony nie pokpi czegos na czym mi zalezy najbardziej czyli (pipi)a szybkiego menu konsoli :[

Opublikowano

Właśnie zauważyłem poważną jak dla mnie wadę PS4... nie ma analogowego wyjścia audio.. :confused:

Niestety mnie to załatwia... bo w swoim ampli nie mam ani optyka ani hdmi.. a grać na głośnikach z TV nie mam zamiaru...

(pipi)nia... <_<

A masz wyjscie audio w TV ? wtedy podlaczysz czincze bezposrednio z TV do amplitunera i na kazdym urzadzeniu bedziesz mial dzwiek z glosnikow.

[...]

No właśnie nie bardzo...

Są tylko:

1 cyfrowe (więc znowu odpada)

1 na słuchawki - przy czym tutaj obstawiam raczej zawuażalne straty na jakości dźwięku... i pewnie dodatkowo jakieś opóźnienie.

Opublikowano

jak myślicie jest szansa po wczorajszym info o nie blokowaniu używek przez Sony że jednak M$ zmieni swoje zdanie ? Czy to już raczej jest nieodwracalne ?

Opublikowano

Nie moge sie doczekac komentarzy durnych ryji z microsoftu, te durne amerykanskie usmieszki, die fuckers dieeeee.

Tyle pieknych gifów i meme przed nami.

Opublikowano
watch dogs bedzie na premiere tez?

Wychodzi dopiero pod koniec listopada na ps3/x360, więc jeśli PS4 pojawi się parę tygodni wcześniej to nie.

Opublikowano

Teraz tylko czekać odnośnie konkretów polskiego oddziału Sony dot. premiery w tym roku w naszym pięknym kraju. Bo te wszystkie preordery na muve i ppe niczym nie poparte - tu data 2013, tam data 2014... Polski oddział M$ już dał znać że w PL w 2014 ale w sumie mnie to już ryra... Czekać na oficjalne stanowisko polskiego Sony pozostaje..

Opublikowano

xone umarł na poziomie płodu - tylko radykalne cięcia w cenie gier ratuje M$ <światełko w tunelu gaśnie>

Opublikowano

Cala konfa Sony w HD z moim uroczym komentarzem :)

http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/showx4-konferencja-sony-z-komentarzem.html

rzucaly juz sonybociki screenem z amazona?

75364548.jpg

Ja sie juz podjaralem. Killzone i driveclub lykam z konsola,, wiadomo czy watch dogs bedzie na premiere tez? Jakas fifka i mam grania do sylwestra. Fakje i jeszcze na nocna premiere sie wybiore a co  :D
Kocham ten czas oczekiwania na premiere.

Dzialania msu tylko ulatwily mi wybor, licze ze sony nie pokpi czegos na czym mi zalezy najbardziej czyli (pipi) szybkiego menu konsoli :[

Pewnie wyjdzie do konca roku.

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

jak myślicie jest szansa po wczorajszym info o nie blokowaniu używek przez Sony że jednak M$ zmieni swoje zdanie ? Czy to już raczej jest nieodwracalne ?

normalna firma może by i zmeniała zdanie ale MS wątpie ... raczej porobi promocję, albo wpakuję 500 000 000 w marketing

Opublikowano

Quantic Dream robi Beyond, Media Molecule Tearaway, Polyphony GT 6, a Naughty Dog niedawno skończyło The Last of Us... trudno, żeby przy takim stanie rzeczy zapowiedzieli swoje nowe gry na PS4. MS olało X360 jeśli chodzi o wsparcie exami to siłą rzeczy pokazali więcej na Xbox One.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.