Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

A czy na konfie nie powiedzieli, że w pierwszym roku pojawi się 20 gier, w tym 12 nowych ip? nie wiem czy to tylko chodziło PS4, czy może same exy, who knows

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano
  • Autor

Tak nawiasem, to Media Molecule te Teraway robi tak trochę na boku, a zapowiedzieli że będzie coś co wprowadzi "create&share" na nowy poziom.

Poza tym te studia chyba są troche większe, żeby tylko nad jednym tytułem siedzieć? No ale grunt to nie wyprztykać się, bo potem kolejny rok będzie suchy. Rozsądnie, z umiarem. I tak będzie w co grać na premierę.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

A czy na konfie nie powiedzieli, że w pierwszym roku pojawi się 20 gier, w tym 12 nowych ip? nie wiem czy to tylko chodziło PS4, czy może same exy, who knows

Tak, chodziło o PS4. Shu mówił, że w SCE WWS robią obecnie 30 gier na PS4, z czego 20 w pierwszym roku (12 nowych IP).

Opublikowano

Mam tylko nadzieję, że Sony po prawdopodobnym powrocie na tron nie zacznie się pysznić jak to było po erze PS2, bo w następnej generacji znowu będzie zmiana. W sumie można przyznać, że MS popełnił ten sam błąd co Sony przy okazji PS3. Oby tego nie spieprzyli, wiadomo jak to z monopolami jest.

Opublikowano

No to zayebiiiściee. Demonite (koleś z neogafa, pracujacy dla sony)powiedział, że sony nie pokazało wielu rzeczy, zostawiająć megatony na później.

Opublikowano

Jak czytam, że xbox zmiażdżył eksami to się zastanawiam czy te same konferencje oglądaliśmy. W temacie ekskljuziwuff było tak samo biednie u jednych jak u drugich. W kategorii względnie ciekawych nowych ip jest aż 1:1 w postaci intrygujących renderków z Order i QB. A tak to mamy Forza - GT 6 + Drive Club, Sunset cośtam - Infamous. Czyli co, nagle Dead Rising 3 staje się dealbreakerem ? xD A może LBP wannabe albo Silent Dragon ? Albo system seller walący serem Killer Instinct z jedną grywalną postacią ?No chyba, że mowa o tym renderku z Halo, tylko że na takiej zasadzie to Sony mogło pokazać nowe Uncharted, GoW czy cokolwiek innego co by im przyszło do głowy.

Już pomijam to, że xboty ostro upierały się w CW że obecnie na konsolach exy nikogo i liczą się tylko multiplatformy, a teraz OMG MICROSOFT ZMIAŻDŻYŁ EKSAMI. Serio chyba niektórzy podeszli do konferencji ms z założeniem, że jak będzie cokolwiek więcej niż kinect i tivitivi to już będzie miazga i pogrzeb Sony.

Opublikowano

Tak, chodziło o PS4. Shu mówił, że w SCE WWS robią obecnie 30 gier na PS4, z czego 20 w pierwszym roku (12 nowych IP).

I pokazali te gry... 16 z nich to indie. Reszta to DriveClub, Killzone, Second Son i Knack. Chyba nie wierzycie w cuda, ze Sony nagle zacznie wam (pipi) co miesiac nowym IP na PS4 

Opublikowano

I pokazali te gry... 16 z nich to indie. Reszta to DriveClub, Killzone, Second Son i Knack. Chyba nie wierzycie w cuda, ze Sony nagle zacznie wam (pipi) co miesiac nowym IP na PS4 

Mówił o grach robionych lub wydanych przez SCE. Oczywiście, że w tym będą też gry z PSS - choćby te dwie Housemarque. A indie się nie zaliczają do tej listy, bo... sami mogą publikować na PSS.

Opublikowano

No to zayebiiiściee. Demonite (koleś z neogafa, pracujacy dla sony)powiedział, że sony nie pokazało wielu rzeczy, zostawiająć megatony na później.

No to chyba oczywiste, nie było SSM i ND chociażby.

Tylko kiedy niby te megatony pokażą, gamescom? Za chu.ja, na pewno nie. Jeszcze zapowiedź od Psiaków to bym oczekiwał na tegorocznym VGA, ale reszta? Dopiero za rok na E3.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Dla mnie, póki co najlepsza wrażenie zrobilo the division :) wygląda naprawdę super i w sumie się jaram tak samo jak pokaz killzone i gra remedy tylko dalej nic nie wiadomo:) postaram się poczekać z next genem do 2014 ale cos czuje ze ps4 wezme na premiere, bo takie mam ciśnienie :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

z bardzo zaufanego źródła wiem, że polski oddział microsoftu planuje wstępnie wprowadzic oficjalnie Xbox One do Polski: Uwaga! II kwartał 2014.

imo, już nie muszą woogle nic robić jak sie spóźnią pół roku za sony na rynku w Polsce.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Dla mnie, póki co najlepsza wrażenie zrobilo the division :) wygląda naprawdę super i w sumie się jaram tak samo jak pokaz killzone :) postaram się poczekać z next genem do 2014 ale cos czuje ze ps4 wezme na premiere, bo takie mam ciśnienie :)

Prawda, Division zmasakrowało mnie grafiką:

Pięknie to wygląda, a i sama gra też bardzo interesująca.

Opublikowano

Jak czytam, że xbox zmiażdżył eksami to się zastanawiam czy te same konferencje oglądaliśmy. W temacie ekskljuziwuff było tak samo biednie u jednych jak u drugich. W kategorii względnie ciekawych nowych ip jest aż 1:1 w postaci intrygujących renderków z Order i QB. A tak to mamy Forza - GT 6 + Drive Club, Sunset cośtam - Infamous. Czyli co, nagle Dead Rising 3 staje się dealbreakerem ? xD A może LBP wannabe albo Silent Dragon ? Albo system seller walący serem Killer Instinct z jedną grywalną postacią ?No chyba, że mowa o tym renderku z Halo, tylko że na takiej zasadzie to Sony mogło pokazać nowe Uncharted, GoW czy cokolwiek innego co by im przyszło do głowy.

Już pomijam to, że xboty ostro upierały się w CW że obecnie na konsolach exy nikogo i liczą się tylko multiplatformy, a teraz OMG MICROSOFT ZMIAŻDŻYŁ EKSAMI. Serio chyba niektórzy podeszli do konferencji ms z założeniem, że jak będzie cokolwiek więcej niż kinect i tivitivi to już będzie miazga i pogrzeb Sony.

GT6 nie wyjdzie na PS4, Drive Club nie spodziewam sie by bylo gra na poziomie Forzy i GT.

I poki co to exy na konsole Sony nie robia zadnego wrazenia. Dla mnie TitanFall i sama zapowiedz HALO jest wiecej warta niz to co pokazalo Sony, ale kto co lubi.

Ja tam nie mam zamiaru ich bronic, bo era MS po tych konferencjach dla mnie sie zdecydowanie skonczyla.

Opublikowano

nie ma xboxa są tylko halucynacje z niedożywienia

Opublikowano

@easye - dokładnie co kto lubi, bo wyżej niż TitanFall i Halo stawiam raymana i abe którego pokazano ( bezwzględu na to że to nie exy ). Więc takie przepychanki są bezsensu. Ja wybrałem PS4 bo tam mam gry które mnie się podobają, ktoś wybierze Xone i przymknie oko na wszelkie niedogodności proste. 

Opublikowano

GT6 nie wyjdzie na PS4, Drive Club nie spodziewam sie by bylo gra na poziomie Forzy i GT.

I poki co to exy na konsole Sony nie robia zadnego wrazenia. Dla mnie TitanFall i sama zapowiedz HALO jest wiecej warta niz to co pokazalo Sony, ale kto co lubi.

Ja tam nie mam zamiaru ich bronic, bo era MS po tych konferencjach dla mnie sie zdecydowanie skonczyla.

Nie robia wrazenia jak sie nie chce by robily. Drive Club na razie znamy tylko z trailerow wiec nie mozna nic powiedziec o niej poza grafika. Nie mozesz ocenic jej w zadnym stopniu jako samochodowki.

Ale jak jara Cie Titanfall to spoko :D

Opublikowano

Patrząc na tę generację, chyba nikt nie wątpi, że pod względem gier na wyłączność Sony nie zawiedzie. Te konferencje to dopiero początek. To jest akurat kwestia, o którą w przypadku PS4 bym się w ogóle nie martwił.

Opublikowano

Ubisoft nie wie co zrobić z restrykcjami Microsoftu

Do premiery nowego Xboxa jeszcze sporo czasu, a w sieci już można napotkać na problemy deweloperów. Twórcy zwyczajnie nie wiedzą, czy powinni wprowadzać blokadę na używane kopie swoich gier.

Dyrektor Generalny Ubisoft, Ives Guilemot potwierdził, że jego firma wciąż nie zdecydowała jak postąpić w sprawie rygorystycznej polityki Microsoftu a pro pos używanych gier.

Guilemot wyraził jednak zadowolenie z faktu, że firma nie pobiera żadnych dodatkowych opłat i pozwala sama zadecydować co deweloper zrobi ze swoją grą. Jest też zdania, że zdradzając nam swoje stanowisko co do handlu używkami, gigant z Redmond zachował się uczciwie.

Jak dziś już wiemy, Sony nie zamierza blokować obsługi odsprzedanych tytułów, a sama konsola zadziała nawet w bunkrze, byleby tylko znajdowało się w nim gniazdko i dopływ prądu. A według Was jak powinien zachować się Ubisoft?

http://ppe.pl/news-22664-ubisoft_nie_wie_co_zrobic_z_restrykcjami_microsoftu.html

hm...zapowiada się ciekawie.....

Opublikowano

No i co z tego, że Division ładnie wygląda ? Kolejna gierka, w której chłopek albo grupa chłopków lata z karabinkiem i szczela w settingu modern warfare. Poza tym czy wszystkie gry Ubi muszą mieć ob/srany ekran tymi futurystycznymi hudami/filtrami i gimbusowy klimat sirjus biznes teorii spiskowych i walki z systemem ?

Opublikowano

wlasnie wrocilem z gamestop'u. kolejka w cholere myslalem ze ludzie preorder na TLOU czy cos. ja bylem wlasnie robic preorder na TLOU i PS4. pani mowi nie ludzie dzisiaj skladaja na ps4 plus w cholere maja ludzi ktorzy zmienili z xone..zastanawia mnie jak w innych sklepach/miejscach?

Opublikowano

W sumie powinniśmy zobaczyć niedługo jakies gampelaye (off-screen... ale lepsze to niż nic), bo było mówione chyba, że m.in. KZ i DC będą grywalne na targach.

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.