Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Na prośbę Yana.

hej mam bana (kurfa mać) i nie moge pisac ale czytam co piszecie i chce zwrócic uwage na to co napisał milan
"fakty są takie:

gre na ps4 można zaniesc do kumpla i grac tam, bez polaczenia z netem, Sony obiecuje ze mozna grac nonstop bez potrzeby laczenia się z netem, wiec na 100% nie moga nic poradzic na sprzedawanie gier i granie w nie w single player mode."

to bardzo ważne, bo skoro mozna grac na ps4 bez podłaczania do netu i gry sie nie "certyfikują" przez net to nawet jeśli jakis wydawca będzie chciał wprowadzić "play passy" (coś jak cd-key) to i tak będzie mozna przynajmniej pożyczac gre znajomym itp, poprostu odpalą sobie gierke odłaczając konsole na czas grania od netu, oczywiście to jest "w najgorszym wypadku" gdyby jednak okazało sie że na ps4 też będą "play passy"

więc nawet jak będzie źle to i tak będzie lepiej niż na XO

Edytowane przez YETI

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

I cale szczescie.

Trzeba bylo ta mowic od razu.

Opublikowano

Fakty są takie, że na Xone możesz pożyczyć grę znajomemu nawet nie dając mu płyty z grą.

How cool is that, huh? ;)

Opublikowano

Fakty są takie, że na Xone możesz pożyczyć grę znajomemu nawet nie dając mu płyty z grą.

Te wypożyczanie gier na Xbox One jest dla mnie niezrozumiałe nadal, przybliżysz?

Opublikowano

przekaż yanowi że nie wiem dlaczego ma bana, ale cieszymy się

Opublikowano

Te wypożyczanie gier na Xbox One jest dla mnie niezrozumiałe nadal, przybliżysz?

Grupa "rodzinna" 10 znajomych - każdy może grać na Twojej licencji w tym samym czasie na swojej konsoli.

Opublikowano

Jesteś pewien że w tym samym czasie?

Opublikowano

Czyli co, gry na premiere za 25zl na XOne?

Opublikowano

Ale bankowo bedzie ograniczone.

Nie wierze ze mozesz dodakc kogokolwiek i dzielic sie do woli.

W ten sposo moglys robic skladki z 9 osobami (gry za 25 ziko:P).

Opublikowano

Napewno nie w ten sam tytuł, osoby muszą byc min 30 dni u ciebie na liście i ponoć można udostępnić grę, ale z drugiej strony było info ze wtedy gra deaktywuje sie z twojego konta,

Możliwe ze coś pomieszalem ;)

Opublikowano

Czyli co, gry na premiere za 25zl na XOne?

Za jakiś czas PPE.PL

"XBOX ONE NAJLEPIEJ SPRZEDAJĄCĄ SIĘ KONSOLĄ W POLSCE"

Opublikowano

Jesteś pewien że w tym samym czasie?

Czytałem, że w tum samym czasie. Nie dam sobie ręki uciąć na ilu kontach, ale na pewno jest gdzieś haczyk - nikt cebulakom życia ułatwiać nie będzie ;)  

Opublikowano

No przecież jest powiedziane, że z tej rodziny może grać w grę jednocześnie główny właściciel i jeszcze jedna osoba. Więc nie tak, że się w 10 osób zrzucimy i sobie każdy gra.

Opublikowano

No spoko, ale po coś m$ wypuścił to info

• Give your family access to your entire games library anytime, anywhere: Xbox One will enable new forms of access for families. Up to ten members of your family can log in and play from your shared games library on any Xbox One. Just like today, a family member can play your copy of Forza Motorsport at a friend’s house. Only now, they will see not just Forza, but all of your shared games.  You can always play your games, and any one of your family members can be playing from your shared library at a given time.
Opublikowano

10 osobowa rodzina? czyli muzułmańska, ok, już wszystko wiadomo, xone'y zostaną zdetonowane o jednej godzinie za rok.

Wszystkie karaczany zostana wybite.

XONE jest kluczem do rozwiązania problemu Islamizacji Europy :D

Opublikowano

Jest jakaś lista gier, które do końca 2013 roku mają wyjść na ps4 (zarówno exy, jak i multiplatformy) ? Czy info, że ps4 wychodzi w tym roku w Polsce jest potwierdzone ?

Opublikowano

Tak potwierdzone

Według naszych tajnych, potwierdzonych źródeł, które musiałyby nas zlikwidować gdybyśmy podali ich tożsamość, Sony PlayStation 4 zadebiutuje na polskim rynku jeszcze w tym roku. Niestety na chwile obecna nie wiemy jeszcze jaka będzie cena urządzenia. W Europie sprzęt będzie kosztował 399 euro, więc można spodziewać się, że będzie to psychologiczna cena na poziomie 1799 złotych (choć w tym momencie w sklepie muve na preorder trzeba wyłożyć 1699 złotych). Poniżej kolejna, oficjalna galeria nowego dziecka Sony.

ppe.pl

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

W sumie racja ile jest graczy na konsolowych na swieice,ktorzy nawet nie maja psn i gamer taga

Cisna non stop w single nie podlaczone do neta,juz widze jak typek kupujac nowe call of duty czy skyrim nie pogra bo gra zawiera "require online connection"

Jakie straty mieli by wydawcy.

To ja -  na xbox 360 zagralem 2 minuty online jak byla akcja z damorwym xlive. Single tru player, jeszcze musialem grac na profilu dziewczyny bo na moim nie mialem rejestracji w live. 

Opublikowano
  • Autor

Na pewno MS nie pozwoli na granie 10 osobom na raz. Co więcej, kombinatorów będzie banował, bo MS się z banami nie patyczkuje, co pokazał w tej generacji robiąc stosowne "fale".

Obstawiam 2 osoby na raz. Na PS3 obecnie na dobrą sprawę też technicznie rzecz biorąc tak można przy wersjach cyfrowych (dawniej 5).

Do pieniaczy co zarzucają hipokryzje w sprawie płatnego online - nie chodzi o opłaty, ale to co się w ich ramach dostaje. Jeśli deal jest opłacalny, to nawet przymusowy nie razi tak bardzo. MS zaczyna dawać gry, choć na razie niemrawo i jakieś ostre starocie, ale lepsze to niż pobieranie opłat za samo online. To bardzo proste.

Opublikowano

Tokar chyba się nie doczekasz się The Last Guardiana

zekaliśmy na nowości o The Last Guardian - mamy nowości o The Last Guardian. Niestety, niezbyt pozytywne. Zgodnie z wypowiedzią reprezentanta Sony, jeden z najbardziej tajemniczych i oczekiwanych projektów wisi w próżni.

Nie oznacza to jednak, że został skasowany. Jack Tretton, szef amerykańskiego Sony Computer Entertainment, powiedział na antenie GT.TV:

Fajne jest to, że w naszych oddziałach na całym świecie prowadzimy tak wiele projektów z udziałem tylu świetnych zespołów. [...] Projekty nigdy nie są całkowicie anulowane, zatem The Last Guardian nie został skasowany, lecz obecnie jest w stanie śpiączki.

Zdaje się, że ci, którzy oczekują tej gry, śledzą o niej wiadomości już nie z fanowskiego zaangażowania, lecz rutynowego przyzwyczajenia.

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Ofsajd prosił przekazać :)

podobnie jak Yano e3 spędzam na wygnaniu, ale śledzę co tutaj piszecie o tych wszystkich drmach, za(pipi)istości sony itd. rozumiem ten cały pojazd po MS bo faktycznie posunęli się za daleko z blokadami, ale ja nie o tym... nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego że sony święte nie jest i w swojej historii odwaliło kilka wałków, jak np. usuwanie funkcjonalności wcześniej obiecywanych w ps3 (linux, WSTECZNA KOMPATYBILNOŚĆ). to że na dzień dzisiejszy nie wprowadzają takich bajerów jak obowiązkowe logowanie do psn co 24h, nie oznacza że nie wprowadzą tego za pół roku, poprzez jakąś aktualizacje, tak samo jak zrobili to podczas blokowania blokowania możliwości instalowania linuxa pare lat temu. i tego już w żaden sposób nie obejdziecie bo większość gier wymaga aktualnego systemu w konsoli do działania.

cała ta szopka może skończyć się tak że naśmiewanie się teraz z MS jest tylko i wyłącznie zagrywką PR, a za pół roku powiedzą że wydawcy wywarli na nich takie mocne naciski że musieli się dostosować do ich próśb/gróźb i wprowadzić DRM taki sam jak Xone ma od początku.

żeby nie było w hejtuje tutaj na ps i złowróżę. jak na razie bliżej mi do zakupu ps4, niż xone, ale pewnie z zakupem wstrzymam się jakiś czas żeby faktycznie przekonać się jak to wszystko będzie wyglądało i jak bardzo dany sprzęt będzie awaryny.

Opublikowano

nawet jak w 2 osoby można byłoby grac na raz, to gra z 250 zl wychodzi 120. Wtedy problemu uzwek dla mnie by nie było, jak jeszcze dostawałbym 1 gre w miesiącu w abonamencie.

A poki co exy MS bardziej mnie przekonują...

Gdyby tak wygladalo dzielenie biblioteki, znioslbym ciagle online, bo od 10 lat konsoli od kabla nie wypialem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Przecież jak pożyczysz grę i ktoś odpali Twoją kopię na innej konsoli, to Ty jej na swojej odpalić nie możesz. To chyba logiczne jest? Myślicie, że będziecie mogli kupić jedną grę na dwie osoby?  :rofl:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.