Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Karas: Fani PS mówili, że nigdy nie będą płacić za online, a teraz się okazuje, że będą. Koniec, kropka. Co im po tym, że będą jeszcze jakieś gry z Plusa dostawać skoro większość ma Plusa gdzieś i go do tej pory nie kupowała.

Będą chcieli grać w multi, będą MUSIELI płacić. Tyle.

Mi to wisi, sam ma plusa, golda itp. Ale ciągnę łacha z hipokrytów :)

No to najwidoczniej jestem hipokrytą, bo nadal uważam, że multi powinno być wliczone w cenę gry. Tylko, że tutaj wchodzi Sony, które posypuje głowę popiołem - nie mieli płatnego multi i infrastruktura wyglądała jak wyglądała więc mądre głowy wymyśliły, że zrobią płatne multi aby ulepszyć i utrzymać infrastrukturę. Chcieli zrobić tak aby wilk był syty a i owca cała i im się udało. Gdyby wprowadzili abonament na zasadach obecnego golda to nadal bym to olał, bo konsolę odpalam od święta i od święta uruchamiam multi. Ale zrobili inaczej - dodali multi jako "gratis" do bardzo dobrej oferty PS+ więc gracz, kupując tego bundla, kupuje coś więcej niż tylko "multiplayer experience" a nawet jak nie gra w multi, to przynajmniej nie czuje się jakby mu się ten abonament marnował (miałem tak gdzieś w 2008 kiedy kupiłem rocznego golda a pograłem może z tydzień), bo w każdej chwili może dostać jakąś niespodziankę w postaci gry, której nie ma.
  • Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Lionel to jakiś rzecznik uciśnionych czy co :) A w ogóle za co odpoczywa Yano?

A że Sony święte nie jest to dobrze wiemy. Żaden zdrowo myślący konsolomaniak nie powie że Sony już wygrało, a trzeci Xbox to syf. Wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj rządzi ten, jutro tamten. Po konferencji Nintendo Direct zdałem sobie sprawę że każda z trzech firm ma w swoim portfolio ciekawe gierki.

Opublikowano

Przecież jak pożyczysz grę i ktoś odpali Twoją kopię na innej konsoli, to Ty jej na swojej odpalić nie możesz. To chyba logiczne jest? Myślicie, że będziecie mogli kupić jedną grę na dwie osoby?  :rofl:

Gra będzie w chmurze, ktoś wspominal ze do 2 graczy z rodziny będzie mogla ja uruchomić z roznych kont, nie widze tego teraz nigdzie, ale nawet jakby to miało się tyczyc jedynie gier MS Studio, a reszte moglbys uzyczac w taki spoosb 10 osobom, to chyba tez niezla informacja ?

Opublikowano

Karas: Fani PS mówili, że nigdy nie będą płacić za online, a teraz się okazuje, że będą. Koniec, kropka. Co im po tym, że będą jeszcze jakieś gry z Plusa dostawać skoro większość ma Plusa gdzieś i go do tej pory nie kupowała.

Będą chcieli grać w multi, będą MUSIELI płacić. Tyle.

Mi to wisi, sam ma plusa, golda itp. Ale ciągnę łacha z hipokrytów :)

Raczej mało komu się to podoba, ciekawe czy będą dedykowane serwery, pewnie nie. Sam osobiście mam PS+, ale nie lubię płacić za nic, jak płacę za xbox live, a nie otrzymuję tak naprawdę nic w zamian. Na plus, to to, że Sony nie zablokuje podstawowych rzeczy jak youtube itp. gdzie Microsoft wymaga golda....

No i ciekawe co z grami F2P, to będzie nowe pojęcie, jak nie będzie można zagrać w te gry bez PS+ :rofl:  Free to Play after pay xD

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Nie ma opcji, zeby w tym samym czasie grały 2 osoby w ta sama grę

Były informacje typu ze trzeba byc na tym drugim xboxie zalogowaniu na swoje konto i wtedy drugi profil moze grać, oraz informacja o tym ze jak przekażemy komuś grę, to automatycznie deaktywuje sie z naszego konta, zaraz poszukam bo chyba na eurogamer o tym czytałem

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Gameplay tej gry zamiotl !

Kubson - tez o tym slyszalem, ale opcja rodzinna jest zupełnie innym przypadkiem.

You can always play your games, and any one of your family members can be playing from your shared library at a given time.

Nic nie ma o usuwaniu danej gry z Twojej biblioteki, jak i poki co nie pisza o ograniczeniach, chciałbym by to doprecyzowali.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Spoko, zawsze możecie sobie robić rozpiskę ze składkowiczem kto gra w grę w jakich godzinach.

Opublikowano

Spoko, zawsze możecie sobie robić rozpiskę ze składkowiczem kto gra w grę w jakich godzinach.

Ciekaw jak jeszcze długo potrwa ta beka z xbociarni.

Opublikowano

idz zrob zrzute na TLOU.

Jakos Sony na to zezwalalo cala generacje. Ba 5 kont moglo się zrzucać na gry przez dluzszy czas, wiec może MS chce zrobić cos podobnego...

No i poki co niestety poza brakiem DRM i tańszej ceny PS4 nie pokazalo prawie nic ciekawego, poza nowym Killzonem Yeti, wiec nie wiem czym się tu jarac.

Gdyby nie te durne blokady MS nie mialbym dylematu za ktora konsole zaplacic więcej.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ciekaw jak jeszcze długo potrwa ta beka z xbociarni.

A składki na PSS? He? :)

Opublikowano

No wlasnie o tym wspomniałem, jakos cala generacje dzialalo na PSS...

Opublikowano

Trochę hipokrytctwo

Na Ps3 ludzie się składają-OSZCZĘDNOŚC,ZARADNOSC,JUPI SUPER

Xbox One-HAHA CEBULA,CEBULAKI,BEKA

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Tu była cięta riposta do posta z poprzedniej strony [*]

Edytowane przez Tokar

Opublikowano

Z tego co kojarzę to jedną gierkę możesz ofiarować tylko raz , do tego obdarowywana osoba musi być na waszej liście znajomych co najmniej 30 dni. Tyle że nie jestem pewien czy po takim przedsięwzięciu nadal mamy do niej dostęp czy jednak tracimy go na rzecz obdarowanej osoby. Co do opcji rodzinnej to chyba nie została jeszcze dokładniej przedstawiona po za tym że do twoich gierek ma mieć możliwość dostępu 10 osób.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Karas - tutaj masz wszytsko http://news.xbox.com/2013/06/license

Poki co jest tak, ze opcja rodzinna ma dostep do całej biblioteki w chmurze i może grac na jakimkolwiek Xboxie wpiętym do sieci. Na bank będą jakies ograniczenia - pytanie tylko jakie.

Jeżeli podobne jak do tej pory na PSS to problem używek by się rozwiazal całkowicie.

To o czym mówisz, to dawanie gier znajomym:

Give your games to friends: Xbox One is designed so game publishers can enable you to give your disc-based games to your friends. There are no fees charged as part of these transfers. There are two requirements: you can only give them to people who have been on your friends list for at least 30 days and each game can only be given once.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Właśnie mnie zastanawia opcja rodzinna czy będą mogły to być zupełnie randomowe osoby czy jednak tych 10 osób w jakiś sposób będzie weryfikowanych by uniknąć nadużyć.

Opublikowano

No i poki co niestety poza brakiem DRM i tańszej ceny PS4 nie pokazalo prawie nic ciekawego, poza nowym Killzonem Yeti, wiec nie wiem czym się tu jarac.

faktycznie sony nie zapowiedziało zbyt wielu karabinków. no a przecież wiadomo, że bez strzelania nie ma grania

Opublikowano

No ta, jeszcze skończy się na tym że jak będę chciał świeżemu szwagrowi pożyczyć gierkę, to ten będzie musiał do MS przesłać odpis aktu małżeństwa.

W jakiś sposób na pewno będą próbowali się zabezpieczyć przed masowym zalewem cebulaków zrzucających się na gierki (bo nie po to ta opcja w teorii powstała), pozostaje tylko pytanie w jaki  ?

Opublikowano

1370978499940.jpg

Bezsensowne porównanie. Na PC są indyki i mniejsze gry z cyfrowej dystrybucji, a w reszcie nie. Lista na PS4 np jest totalnie niekompletna.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja (pipi)e, w jeden dzień napiz.galiście 60 stron!  i jak to wszystko przejrzeć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.