Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

szczerze to mam ból du.pala że 2 konkretne gry przejdą mi koło nosa (mógłbym mieć 2 konsole ale to jest decyzja polityczna :nuke: ) :

Dead Rising 3 (ta ilość zombioli mnie porobiła) no i jednak Killer Instinct wygląda na porządną robotę, dobra ścigałka i fighter na wejściu oznacza naprawdę mocny start...szkoda ze nie tym razem ehehe

http://www.gamespot.com/e3/killer-instinct-6409830/

muszę z tym żyć.

to tyle jeśli chodzi o plusy Xbone...resztę atrakcji można mieć za 399$ :whistling:

Edytowane przez black mamba

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

No i poki co niestety poza brakiem DRM i tańszej ceny PS4 nie pokazalo prawie nic ciekawego, poza nowym Killzonem Yeti, wiec nie wiem czym się tu jarac.

faktycznie sony nie zapowiedziało zbyt wielu karabinków. no a przecież wiadomo, że bez strzelania nie ma grania

Weź nie pjerdol głupot. Akurat strzelanin to więcej zapowiedziano na PS4, na XONE jest w tej chwili większa różnorodność gier.

Opublikowano

original.jpg

original.jpg
Wygląda naprawdę dobrze, minimalistycznie, luksusowo, elegancko.

Opublikowano

Muszę trochę ponarzekać. Jestem zawiedziony tegorocznymi targami. Zero niespodzianek. Zero. Zero opadu szczeny. Owszem były spoko gry ale czegoś innego się spodziewałem.

Ogólnie to najlepiej oglądało mi się konferencję MSu. Gra za grą, minimum gadki. Tylko co z tego, jak ciekawych dla mnie gier tam prawie wcale nie było. Z exów to grzeje mnie QB ale nie wiadomo co to, no i ciekawe co Czarny Tusku smaży... Reszta to shootereki. OK były jeszcze multiplatformy i Forza ale mnie to do kupienia konsoli nie przekona. Sony znowu, 2h gadania i gier na zmianę. Indyki meh. Multiplatformy... nawet nie skomentuję. No i exy, tylko szkoda, że bez jakiegoś gameplayu? Nie dało się DC i KZ pokazać, może iF z live demo? Poza tym mogliby coś wyciągnąć z rękawa poza CGI gry, o której nic nie wiadomo (znowu shooter?).

EA i Ubi. Szkoda komentować. Ale coś tam próbowali (Ubi chybawet ze dwa nowe IP pokazało).

Tragedia, nie dało się nic nowego i ciekawego przywieźć? Jaka może być lepsza okazja niż targi, na których pokazywane są next geny? Dostaliśmy shooterki, ze 4 samochodówki i wszystko ONLINE, MMO, Cinematic Experience. Kurde żeby te strzelanki były jakieś oryginalne ale nie... spejs-szuter-komando-marins. Aaaa i zapomniałbym F2P. Tak, tego nigdy nie za wiele w szczególności jak trzeba wcześniej zapłacić za online... facepalm.

Nintendo robi to co im wychodzi najlepiej czyli wszystko po swojemu i w swoim czasie. Pokemny w październiku <ok>

Targi jak dla mnie uratowały trzy gry: Wiedźmin, Snake i Versus XV. Do tego jeszcze ME2 i Project Xeno ale z tego nie wiadomo co będzie. Co jest najgorsze, to są sequele, żeby żadna nowa gra nie robiła (wykluczam gry z PSM)?

Chciałem sobie po raz pierwszy kupić nextgena na premierę, a chwili obecnej tego raczej nie zrobię (3DS nadchodzę!). Po co? Żeby dostać DRM po twarzy, żeby zagrać w kolejnego shootera, jakieś F2P/P2Win. Bleh.

W ogóle gdzie jest Capcom? Konami poza MGSem? Pozostali? Rocksteady? Co z innymi niz FF grami od SE (Eidos i inne zachodnie studia), z rewizją Legacy of Kain? Gdzie Bamco? Sega? 2K? Take-Two? Ktokolwiek? Kurde nowa generacja to najlepszy okres na kreacje nowych ciekawych marek, na których potem można kręcić kapuchę. Na co wszyscy czekają? Gdzie się podziali ci wszyscy deweloperzy? Lepszej okazji niż to E3 już nie będzie w najbliższym czasie.

Gdzie do jasnej cholery jest nowy Burnout!?!?! EA I kill u!

tl;dr

blah, blah, shooter, F2P, gdzie są nowe gry?

Opublikowano
W ogóle gdzie jest Capcom? Konami poza MGSem? Pozostali? Rocksteady? Co z innymi niz FF grami od SE (Eidos i inne zachodnie studia), z rewizją Legacy of Kain? Gdzie Bamco? Sega? 2K? Take-Two? Ktokolwiek? Kurde nowa generacja to najlepszy okres na kreacje nowych ciekawych marek, na których potem można kręcić kapuchę. Na co wszyscy czekają? Gdzie się podziali ci wszyscy deweloperzy? Lepszej okazji niż to E3 już nie będzie w najbliższym czasie.

Gdzie do jasnej cholery jest nowy Burnout!?!?! EA I kill u!

To już nie te czasy , obecnie zwrócić uwagę na swoją gierkę wydawca może kiedy tylko zechce nie potrzebuje do tego e3. Wiadomo fajnie się pokazać na e3 itp. ale to już nie ma takiej mocy jak kiedyś.

Opublikowano

No i poki co niestety poza brakiem DRM i tańszej ceny PS4 nie pokazalo prawie nic ciekawego, poza nowym Killzonem Yeti, wiec nie wiem czym się tu jarac.

faktycznie sony nie zapowiedziało zbyt wielu karabinków. no a przecież wiadomo, że bez strzelania nie ma grania

Weź nie pjerdol głupot. Akurat strzelanin to więcej zapowiedziano na PS4, na XONE jest w tej chwili większa różnorodność gier.

jakie jeszcze strzelanki poza killzone ? chyba coś przeoczyłem

Opublikowano

Cholera, cała jedna strzelanina na PS4, przy ogromnej różnorodności na Xbone, gdzie Quantum Break = strzelanina, Dead Rising 3 = strzelanina i to komiksowe coś od Insomniac = strzelanina. I pewno jeszcze jakaś jest, bo mi z głowy wyleciało. 

Opublikowano

Teraz taki scenariusz... kupujecie Quantum Break i instalujecie na swoim XboxOne. Nastepnie rozlaczacie sie z netem. Mozecie w gre spokojnie ciorac przez nastepne 24h. W tym czasie wasz kolega bierze namiary na wasze konto i loguje sie do live i... gra w quantum break. Po uplywie 24h wy ponownie logujecie sie do Live i macie gre na kolejne 24h. I preceder sie powtarza. Kupujecie jedna gre, dostep maja 2 osoby jednoczesnie. 

Dodatkowo taka gra nie jest limitowana do jednej osoby tylko do dziesieciu... wiec jak kolega A skonczy grac w gre, to kolega B moze zalogowac sie na tym profilu i rowniez grac w gre. Jasne, tylko gora 2 osoby naraz moga grac w gre i jasne, nie ma mozliwosci wymiany fizycznego nosnika, ale nie ma tez problemu z tym, zeby ktos np. z NY gral na koncie kolesia z Pcima Dolnego... 

Opublikowano

to był sarkazm Zeratul :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

czyli wyszło jak zawsze, Sony trafia w gusta, ale chyba nie do końca mówi wszystko i chce na czarnym pr ms się wypromować ... szkoda, powaznie rozwarzałem zakup ps4,

btw. jaką macie pewność że passy będa dotyczyć tylko multi? takie EA może wpaśc na taki super pomysł blokowania również SP

Opublikowano

btw. jaką macie pewność że passy będa dotyczyć tylko multi? takie EA może wpaśc na taki super pomysł blokowania również SP

Pewności nie ma , jedynie można wyciągać wnioski z tego że PS4 nie wymaga do grania podłączenia do sieci nawet na chwile tak jak PS3

Opublikowano

dlatego włąśnie moga pojawić się kody, które możesz aktywować na swoim koncie EA/UBI/ACTI itd... to oczywiścię tylko spekulację ale skoro wydawcy mają wolną rekę nigdy nic nie wiadomo

teraz chyba wszystko zależy jak gry na MS się będą sprzedawać

Opublikowano

Teraz taki scenariusz... kupujecie Quantum Break i instalujecie na swoim XboxOne. Nastepnie rozlaczacie sie z netem. Mozecie w gre spokojnie ciorac przez nastepne 24h. W tym czasie wasz kolega bierze namiary na wasze konto i loguje sie do live i... gra w quantum break. Po uplywie 24h wy ponownie logujecie sie do Live i macie gre na kolejne 24h. I preceder sie powtarza. Kupujecie jedna gre, dostep maja 2 osoby jednoczesnie. 

Dodatkowo taka gra nie jest limitowana do jednej osoby tylko do dziesieciu... wiec jak kolega A skonczy grac w gre, to kolega B moze zalogowac sie na tym profilu i rowniez grac w gre. Jasne, tylko gora 2 osoby naraz moga grac w gre i jasne, nie ma mozliwosci wymiany fizycznego nosnika, ale nie ma tez problemu z tym, zeby ktos np. z NY gral na koncie kolesia z Pcima Dolnego... 

No poki co to nawet nie musiałby się logować do Twojego profilu, bedac z Toba w tej 10 osobowej grupie...

Czekam tylko na informacje gdzie jest haczyk i ile osob w tym samym czasie będzie moglo odpalić ta sama gre.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dlatego włąśnie moga pojawić się kody, które możesz aktywować na swoim koncie EA/UBI/ACTI itd... to oczywiścię tylko spekulację ale skoro wydawcy mają wolną rekę nigdy nic nie wiadomo

teraz chyba wszystko zależy jak gry na MS się będą sprzedawać

Teraz tak naprawdę ludzie nie powinni skupiać swej uwagi na MS (oczywiście chodzi mi o DRM) a właśnie na wydawcach i ich ewentualnych ruchach w tej kwestii bo to od nich wszystko zależy jak to tak naprawdę będzie wyglądać.

Opublikowano

Było powiedziane, że nie będzie żadnego rodzaju DRM co do singla. Sony zostawia wolną rekę innym wydawcom ale tylko w kwestii online passów.

Opublikowano

tja a jak model biznesowy wydawcy będzie zakładał pass na SP ... to co sony zaprosi czy nie?

za wiele jest niedomówień

Opublikowano

Dla mnie najwiekszym przegranym tego E3 jest z cala pewnoscia Micro$oft - nie pokazali zbyt wiele interesujacych mnie gier, byly co prawda jakies nowosci, ale jakos nie przyciagnely mojej uwagi. Jedynie nowy Metal Gear wygladal interesujaco, ale kupie go raczej na Playstation.

Sony - wiadomo, pokazali PS4 i na to najbardziej czekalem, z gier to tez bez wiekszych rewelacji bo wiekszosc byla pokazywana juz wczesniej, jedynie Final Fantasy XV, ale spodziewalem sie, ze przeskoczy na next-geny, wiec tutaj zaskoczenia nie bylo. Bardzo dobrze, ze zapowiedzieli dalsze wsparcie Playstation 3  - Sony nie olewa swoich konsol poza tymi nieszczesnymi handheldami.

Najbardziej pozamiatalo Nintendo ze swoim niepozornym Wii U i tego sie nie spodziewalem - nowy Marian i Mario Kart to niby kolejne czesci, ale ciesze sie, ze je zapowiedziano bo wiem, ze beda to mega gry, Super Luigi U tez swietnie sie zapowiada. Ponadto jednym z lepszych newsoew jest dla mnie zapowiedz nowego Donkey Kong Country od Retro Studios - zagrywalem sie w pierwsza czesc i ciesze sie, ze bedzie kolejna !

Nawet 3DS ma sie dobrze bo nowy Mario & Luigi oraz Zelda zapowiadaja sie konkretnie - jednak te widzielismy juz wczesniej.

Edytowane przez saptis

Opublikowano
  • Autor

Spójrzmy REALNIE na kilka poruszanych tu spraw:

1. Sony zostawia decyzję w geście wydawców - ok, ale warto wiedzieć że samo nie daje wydawcom narzędzi do drm-owania, tj. konsola sama w sobie nie będzie miała możliwości zablokowania gry, i nie będzie miała konieczności podpianania się do sieci. Proponowane (złośliwie trochę, co nie?) kody na SP przypominają starodawne cd keye. Jak wiemy cd keye można łatwo obejść, dlatego są rzadziej stosowane. Są odpowiednie generatory, czy nawet można wziąć kod od znajomego. Bez podłączania do sieci, serwer 3rd party nie zweryfikuje czy kod został już zużyty. Tym samym czyni to tą metodę upierdliwą dla nie-użytkowiczów, a użytkowicze sobie poradzą.

2. W związku z powyższym wydawcom 3rd party zostaje tylko online pass. Jak wiemy EA wycofało się publicznie z tych rzeczy. Marketingowo byłby to strzał w kolano gdyby wycofali się z wycofania :) EA to ciągnik rynku, więc i konkurencja pod wpływem zaniechania online pass'ów przez EA, w ramach rywalizacji też wycofie się z tego procederu. To znaczy, że brzmi to bardzo pięknie, bo nie będzie nawet online passów na PS4, i tak to na razie wygląda. Czy tak będzie?

3. MS nie zezwoli na granie 10 osobom. 3rd party by ich zjedli. Skoro już prawdopodobnie EA wymusiło na Sony zmniejszenie liczby slotów na gr ę cyfrową z 5 do 2, to nie wyobrażam sobie jakby zareagowali na 10 slotów. O ile pamiętram było coś mówione o tym, że powyżej 2 osób będzie właśnie opłata. Do tego mogą być play passy, czyli 10 osób to po prostu maks którzy mogą obracać grą przez play passy, a 11 już musi kupić nową kopię. Do tego te osoby muszą być minimum 30 dni na liście. 3rd party mają możliwość blokady gry z poziomu konsoli, do tego może im zaoferować równą sumę dla każdego. Gracze mają gorzej niż w tej generacji. Czy tak będzie?

Opublikowano

tja a jak model biznesowy wydawcy będzie zakładał pass na SP ... to co sony zaprosi czy nie?

za wiele jest niedomówień

To się model biznesowy dostosuje do platformy, na której chce wydać grę? Myślisz, że zrezygnują z kasy bo się obrażą na Sony? Najwyżej będzie "play" pass na Xbone i online pass na PS4.

Zresztą.. jak jakiś wydawca (przyjmijmy, że EA :P) będzie bardziej natarcztwy to znajdzie jakiś sposób na to aby uprzykrzyć życie właścicielom PS4. Ot.. chociażby to, co już wiadomo - czyli ekskluzywna zawartość w wersji na X'a, wcześniejsze DLC... luub ew. na PS4 bez online passa czy innego kodu z nówką w pudełki DLC będą droższe niż na X'ie.

Trzeba czekać do premiery.. ale na chwilę obecną oficjalnie jest tak, jak napisałem wyżej.

Poza tym nikt nie powiedział, że te zagrywki z DRM tak naprawdę przyniosą korzyści, bo może się okazać że gry bez tego gówna faktycznie będą szły lepiej (lub na takim samym poziomie).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Cholera, cała jedna strzelanina na PS4, przy ogromnej różnorodności na Xbone, gdzie Quantum Break = strzelanina, Dead Rising 3 = strzelanina i to komiksowe coś od Insomniac = strzelanina. I pewno jeszcze jakaś jest, bo mi z głowy wyleciało. 

Masz na PS4 jeszcze The Order, również strzelanina, pokazywali z resztą Watch Dogs i Destiny, no ale to multiplatformy. Jedyne niestrzelankowe exy to Knack i Driveclub.

Na XONE masz jeszcze bijatykę Killer Instinct, Project Spark, Ryse, i mniejsze gierki jak Below, Crimson Dragon i D4.

Także pjerdolcie dalej klapki że Xbox ma tylko strzelaniny.

Opublikowano

Ot.. chociażby to, co już wiadomo - czyli ekskluzywna zawartość w wersji na X'a, wcześniejsze DLC... luub ew. na PS4 bez online passa czy innego kodu z nówką w pudełki DLC będą droższe niż na X'ie.

Tylko ile taka różnica w cenie miała by wynosić 30 - 50 zł ? Wielu pewnie bez problemu by łyknęło taką różnice cenową w zamian za możliwość odsprzedania gry i odzyskania większości kasy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.