Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

<don sterydo on>

xboty smiały się cała poprzednią generacje z bluraya, a teraz sami go maja, i nie słychac by nagle  im przeszkadzał, hiprokryci ;) <don sterydo off>

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Nie wyciąłem, takie zdjęcie. I ciekawi mnie ta niebieska dioda - świeci się gdy konsola jest włączona? ;p Bo jeśli tak to osom.

Opublikowano

ps4 wyglada znosnie, lepiej od xzero, na filmiku prezentowala sie lepiej niz na zdjeciach. Jednak obie nie powalaja.

Opublikowano

Najwięcej zdjęć PS4 jest takich na których nie widać,że jest krzywa. Ale i tak wygląda lepiej niż suszarka do grzybów Microsoftu.

Opublikowano

Nie wyciąłem, takie zdjęcie. I ciekawi mnie ta niebieska dioda - świeci się gdy konsola jest włączona? ;p Bo jeśli tak to osom.

Było gdzieś info że po włączeniu konsoli się świeci :) Lubie takie pierdoły.

Opublikowano

oni chyba kosmitów poprosili o pomoc by tak mocny sprzęt schować w tak małym pudełku - nie wierzę, po prostu nie wierzę, że to nie będzie się przegrzewać i padać jak mucha. No chyba, że mają jakiś cudaczny system chłodzenia, trzeba zaczekać na foty bez plastikowej obudowy, samych bebechów.

Opublikowano

słuchaj, ja swojej ps3 prawie w ogole nie podpinałem do net.

Nie rozumiesz chyba  o co chodzi, jesli gracz chce grac w next geny i  kupic konsole microsoftu to moze zapomniec o  grze w łodzi podwodnej, tzn. tam gdzie nie ma neta.

Micro nie dosc ze nie ma rozwiazania dla ludzi bez neta, to jeszcze wskazuje im jako rozwiazanie stara konsole.

Co ja tlumacze?

A to przepraszam, nie znałem źródła wypowiedzi, stąd mój nic nie wart komentarz ;)

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

<don sterydo on>

xboty smiały się cała poprzednią generacje z bluraya, a teraz sami go maja, i nie słychac by nagle  im przeszkadzał, hiprokryci ;) <don sterydo off>

Kopiując udane patenty od konkurencji, obie firmy utarły nosa swoim ortodoksyjnym wyznawcm - teraz te klauny świecą gołą dupą, bo hipokryzja wylewa się z ich wypowiedzi strumieniami. Coś co było be, staje sie nagle fajne. Zabawne... :rolleyes:

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wygląda naprawdę dobrze, minimalistycznie, luksusowo, elegancko.

Wyglada jak Wii na tych zdjeciach

Opublikowano

Już 3 ex'y od MS są potwierdzone w 60 FPS - Forza Motorsport 5, Halo 5 i Killer Instinct. Titan Fall pomijam. Całkiem nieźle jak na najsłabszego nextgena  ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dokladnie, xone jest wielkim pudlem ale,przynajmniej wiadomo ze wentylacje ma bardzo dobra. Tutaj wreczprzeciwnie. IMO PS4 wygląda fajowo, ale awaryjność moze byc wieksza niż w PS3.

Opublikowano

Obie konsole według mnie wyglądają brzydko.

btw

Matowana jest ta obudowa ps4?

Opublikowano

Ja już kase na PS4 odkładam, po ograniu GTA V prawdopodobnie sprzedaje PS3.

Jeszcze czekam na info, czy w gry które się miało w ramach PS+ na PS3 będzie można grać na PS4. Wiadomo że na początku nie, ale ma być wsteczna kompatybilność za pomocą Gaikai, więc mam nadzieję że gierki które sie tak zbierało nie zostaną utracone :)

Co do Xbone, nie jara mnie on wcale. Exy które by mnie interesowały to tylko Ryse i DR3 (to drugie pewnie będzie też na PC więc lol). Inne gierki mnie ryrają. 

Serio, dziwie sie czemu ktoś może w ogóle bronić M$... Konfa była spoko, bo pokazywali same gierki, ale jakby zaczęli gadać o DRM, braku wstecznej kompatybilności,  blokadzie używek to już nie byłoby tak kolorowo. Wystarczy zobaczyć jaki flejm się zrobił po podaniu ceny.

Edytowane przez wojnar

Opublikowano

Dokladnie, xone jest wielkim pudlem ale,przynajmniej wiadomo ze wentylacje ma bardzo dobra. Tutaj wreczprzeciwnie. IMO PS4 wygląda fajowo, ale awaryjność moze byc wieksza niż w PS3.

Wentylacje ma dobra? Z jednym, wielki wentylatorem 200 mm? Nie, to źle będzie funkcjonować, podobnie jak w PC bez dodatkowej wentylacji, choćbyś nie wiadomo, co zrobił, jak nie będzie w obudowie dodatkowych wiatraków do odpowiedniej cyrkulacji powietrza, to całość nie będzie pracować w najlepszych warunkach. Konsola Sony ukierunkowana jest konkretnie, z wylotem powietrza do tyłu, więc chłodzenie na bank zaprojektowano pod taką strukturę, by cała cyrkulacja przebiegała przez układ i była wydmuchiwana do tyłu. Japończycy ZAWSZE mieli lepsze rozwiązania w zakresie projektów konsoli i nikt temu nie zaprzeczy. 

Opublikowano

Tak Wojnar, będziesz czekał na nextgena żeby później na PC grać (DR3) :P

Opublikowano

Matowana jest ta obudowa ps4?

Przecież widać na zdjęciach, dół matowy, góra jak w pierwszych modelach PS3.

Opublikowano

Forza 5 serio ma być bez nocy i deszczu?

Jeśli tak, to... łał. Jeszcze można było zrozumieć, że na X360 nie dali rady ale kurde na znacznie mocniejszej konsoli?

Opublikowano

Wolę 60 klatek bez deszczu niż 30 z deszczem. A noc pewnie będzie. 

Opublikowano

Nie wiem czy było m.polygamia.pl/Polygamia/1,109150,14083883,Jack_Tretton___Decyzja_odnosnie_DRM_w_grach_na_PS4.html

Do przewidzenia

" Szef SCEA Jack Tretton pojawił się w GTTV i

zapytany o temat używanych gier oznajmił,

że decyzja o zastosowaniu w grze DRM

niezmiennie należy do wydawców. To

oznacza, że wciąż mogą oni w jakiś sposób

dbać o swoje interesy i zniechęcać gracza

do korzystania z tzw. drugiego obiegu."

Opublikowano

Ta wypowiedź była mało konkretna i została później doprecyzowana - wydawcy 3rd-party mają wolną rękę ale tylko odnośnie blokowania trybów online w grach (online pass jak w obecnej generacji). DRM odnoście singla na PS4 ma nie być w ogóle.

Ludzie czytajcie temat zanim 5 raz wkleicie to samo...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Nie wiem czy było m.polygamia.pl/Polygamia/1,109150,14083883,Jack_Tretton___Decyzja_odnosnie_DRM_w_grach_na_PS4.html

Do przewidzenia

" Szef SCEA Jack Tretton pojawił się w GTTV i

zapytany o temat używanych gier oznajmił,

że decyzja o zastosowaniu w grze DRM

niezmiennie należy do wydawców. To

oznacza, że wciąż mogą oni w jakiś sposób

dbać o swoje interesy i zniechęcać gracza

do korzystania z tzw. drugiego obiegu."

Było i zostało już to wyjaśnione.

[Update: Sony has outright confirmed my initial interpretation. As reported by GameFront, Sony has stated that Tretton's use of the term "DRM" referred only to playing used games online. Essentially, they're talking about letting publishers use online passes, and no other kind of restrictions.

This also sounds like Sony is scrapping its own online passes, which makes sense if PS Plus is the new online standard.]

Jako że PS4 nie wymaga bycia online, może to oznaczać co najwyżej powrót online passów. Nie będzie blokady narzuconej z góry, jak w przypadku Xboksa One, lecz rozwiązanie które znamy z bieżącej generacji konsol - na przykład kody aktywacyjne dla trybu wieloosobowego. Oczywiście grę dalej będzie można odpalić w singlu, sprzedać lub pożyczyć. Ewentualne płatności leżą w gestii wydawców, choć bez wsparcia samego sprzętu - tak jak z X1, który sam przypisuje gry do konta - niewiele będą oni w stanie tutaj zrobić.

Opublikowano

Tak Wojnar, będziesz czekał na nextgena żeby później na PC grać (DR3) :P

Ja mam tylko starego laptopa więc nawet Minecraft mi się tnie :)

DR3 ogram kiedyś, nie jara mnie jakoś mocno żebym musiał dla niego inwestować w kompa, zawsze można u ziomka pograć i tyle. 

I cieszy mnie to że będzie tyle F2P MMO właśnie na PS4, od lat gram w takie gierki, nawet w DC Universe Online czasem sobie pogram. Ba, nawet to znienawidzone Home sobie odpale żeby potrollować ludzi. Dla mnie nie liczy się 60 klatek, mam lapka na którym grałem w Dragon Age 2 w najniższej rozdzielczości przy ok. 20 klatkach i przeszedłem całe. Dla mnie liczy się to, że mogę się wyluzować grając i takie gierki mi dają najwięcej frajdy.

Opublikowano

z forum ps3site

Tak jak myślałem ludzie oszaleli na punkcie nowego PS'a. Na Amazonie PS4 poszła w górę o 3 miliony % (!) i produkt jest już niedostępny zarówno w US jak i UK smile.png Flawless victory

Już widzę te problemy z dostaniem konsoli na premierę. :/

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.