Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Ktos moze mi wyjasnic na jakiej zasadzie bedzie dzialac ta wsteczna kompatybilnosc gierek z ps3 na ps4? Rozumiem ze bedzie korzystac z gaikai, ale czy bede potrzebowal fizycznie nosnik z moja gra a liczyc sie wszystko bedzie w chmurze czy moze cala wsteczna kompatybilnosc bedzie wygladac tak ze bede sobie mogl wykupywac gierki z ps3 (cos ala wersje hd gierek z ps2 teraz). Obstawiam ze zbyt piekne by bylo ze posiadajac gierki w swojej kolekcji bede mogl je dalej ogrywac na ps4 ;).

Edytowane przez BoryzPL

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

YosP: For network games requiring subscription or F2P games, PS+ may not be mandatory (up to the publishers).

For example, games such as Planetside 2 or DC Universe Online don't require PS+ subscription.

I tak ma być. Inaczej byłoby to bezsensu.

Opublikowano

Ktos moze mi wyjasnic na jakiej zasadzie bedzie dzialac ta wsteczna kompatybilnosc gierek z ps3 na ps4? Rozumiem ze bedzie korzystac z gaikai, ale czy bede potrzebowal fizycznie nosnik z moja gra a liczyc sie wszystko bedzie w chmurze czy moze cala wsteczna kompatybilnosc bedzie wygladac tak ze bede sobie mogl wykupywac gierki z ps3 (cos ala wersje hd gierek z ps2 teraz). Obstawiam ze zbyt piekne by bylo ze posiadajac gierki w swojej kolekcji bede mogl je dalej ogrywac na ps4 ;).

Nie nastawiaj się za bardzo na wsteczną kompatybilność dzięki Gaikai. Tylko wybrane gry z PS3 będą tak dostępne do grania, nie wszystkie.

Tak właściwie to czy Sony w ogóle używało słów "wsteczna kompatybilność" w odniesieniu do Gaikai? Jedynie mówią o tym jako "streaming service", więc lepiej w ogóle nie licz na to że w swoje obecne gry z PS3 będziesz mógł grać na PS4.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

@Szczurek

Oczywiscie, nie nastawiam za bardzo na to, bo to juz byloby zbyt sielankowo ;) Ale chcialem sobie doprecyzowac by nie miec zludzen, lap plusa.

Opublikowano

z forum ps3site

Tak jak myślałem ludzie oszaleli na punkcie nowego PS'a. Na Amazonie PS4 poszła w górę o 3 miliony % (!) i produkt jest już niedostępny zarówno w US jak i UK smile.png Flawless victory

Już widzę te problemy z dostaniem konsoli na premierę. :/

To składaj preordera na muve

@up

nie będą

Opublikowano

Tutaj cacko wygląda jak ten ostatni PS2 Slim :) Pełna nazwa produktu: PlayStation 4 Jet Black, CUH-1000A. W zestawie kabel HDMI. Wreszcie. Componentowe HD nie będzie obsługiwane.

dsc03885.jpg

Edytowane przez aux

Opublikowano

pady z PS3 beda dzialaly na PS4?

Nie.

Opublikowano

ja tam nie jestem fanem preorderow. Znajac zycie Saturny MM kupia tych sztuk tysiace i beda mieli jeszcze jakies promki na swieta.

Opublikowano

Wentylacje ma dobra? Z jednym, wielki wentylatorem 200 mm? Nie, to źle będzie funkcjonować, podobnie jak w PC bez dodatkowej wentylacji, choćbyś nie wiadomo, co zrobił, jak nie będzie w obudowie dodatkowych wiatraków do odpowiedniej cyrkulacji powietrza, to całość nie będzie pracować w najlepszych warunkach. 

Te Maciuś zacytuję twojego posta z innego forum

Nowego duala jeszcze nie trzymałeś w łapach, to skąd możesz wiedzieć, czy będzie lepszy/gorszy? shocked.gif

Widziałeś już jak będzie działać wentylacja Xbone? Więc zamilcz hipokryto.

Opublikowano

Nie wyciąłem, takie zdjęcie. I ciekawi mnie ta niebieska dioda - świeci się gdy konsola jest włączona? ;p Bo jeśli tak to osom.

Jeszcze się okaże że będzie zmieniać kolor na ten sam jaki aktualnie będzie na DS 4.

Opublikowano

marketingowo fail bo mozna to ubrac w inne słowa

Opublikowano

MS sam sobie robi krzywdę , czyżby dział marketingu wziął sobie wolne :sweat:

Opublikowano

Najpierw Ubi próbowało umywać ręce teraz robi to samo EA ustami Moora:

Jedna z teorii krążących wokół tematu blokowania używanych gier mówi, iż to wydawcy naciskali na producentów konsol, by ci opracowali rozwiązania mające ukrócić obrót gier z drugiej ręki. Peter Moore przekonuje, iż Electronic Arts nie miało z tym nic do czynienia. 

Doskonale znany w branży Moore w rozmowie z serwisem Polygon powiedział, iż EA nigdy nie lobbowało na rzecz ograniczania swobód konsumentów:

Jako gość będący szefem EA mogę powiedzieć, że nigdy nie naciskaliśmy na producentów konsol w kwestii blokowania lub dopuszczania do obrotu używanych gier. Sam jestem orędownikiem używek i lubię ten ekosystem.

Brytyjczyk poinformował także o tym, iż w Electronic Arts trwają obecnie zażarte dyskusje na temat tego, czy skorzystać z rozwiązań Microsoftu w przypadku gier wydawanych na Xbox One, czy też je najprościej na świecie olać.

http://ppe.pl/news-22719-moore__ea_nie_lobbowalo_na_rzecz_blokowania_uzywanych_gier.html?t=1371030525#c_last

:pinch:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

ja tam nie jestem fanem preorderow. Znajac zycie Saturny MM kupia tych sztuk tysiace i beda mieli jeszcze jakies promki na swieta.

dokładnie. Też tak właśnie pomyślałem i jedyne co zrobiłem to zapisałem się na listę Euro RTV AGD, które ma mnie powiadomić kiedy ps4 będzie u nich dostępne i wtedy wyśle zapytanie, czy chcę się zapisać na kupno.

Opublikowano

lulul MS zrobi kąsolę z zabezpieczeniami których nikt nie chce :P

Opublikowano

Dokladnie, xone jest wielkim pudlem ale,przynajmniej wiadomo ze wentylacje ma bardzo dobra. Tutaj wreczprzeciwnie. IMO PS4 wygląda fajowo, ale awaryjność moze byc wieksza niż w PS3.

Wentylacje ma dobra? Z jednym, wielki wentylatorem 200 mm? Nie, to źle będzie funkcjonować, podobnie jak w PC bez dodatkowej wentylacji, choćbyś nie wiadomo, co zrobił, jak nie będzie w obudowie dodatkowych wiatraków do odpowiedniej cyrkulacji powietrza, to całość nie będzie pracować w najlepszych warunkach. Konsola Sony ukierunkowana jest konkretnie, z wylotem powietrza do tyłu, więc chłodzenie na bank zaprojektowano pod taką strukturę, by cała cyrkulacja przebiegała przez układ i była wydmuchiwana do tyłu. Japończycy ZAWSZE mieli lepsze rozwiązania w zakresie projektów konsoli i nikt temu nie zaprzeczy.

Dlatego tez PS2 i PS3 byly bezawaryjne.

oh wait

Opublikowano

Phil Harrison powinien zastąpić Mattricka. Facet sam nie wie co mówi, niech siedzi w piwnicy i kreuje strategię dla Xboksa jeśli to mu wychodzi, heh.

Opublikowano

Don Mattrick:

Mamy produkt dla osób, które nie są w stanie uzyskać połączenia z siecią; nazywa się Xbox 360

http://ppe.pl/news-22713-microsoft___nie_masz_internetu__to_kup_sobie_xboksa_360_.html

beka

Maja tez inny produkt - PS4...

lol

Opublikowano

Zachowanie Ubi i EA jest bardzo proste do wytłumaczenia. Po konfie Sony, dzięki wynikom zamówień preorder powoli jasne staje się, że MS wywróciło tą wywrotkę...

massivetruckoffail.jpg

...i zostanie mocno ukarane przez konsumentów. 

EA i Ubi nie chcą dostać rykoszetem, tyle - muszą się jakoś ratować PRaem. 

Edytowane przez Blue

Opublikowano

mazzeo czy ty twierdzisz ze ps3 mialo wiekszy problem niz najbardziej awaryjna konsola w historii rrod 360 oh wait

Opublikowano

lulul MS zrobi kąsolę z zabezpieczeniami których nikt nie chce :P

Oj tam jeśli się okaże że jest to na chwilę obecną zbyt śmierdząca sprawa (jak na razie robią z niego kozła ofiarnego gdy się okazało że to może jednak nie przejść) to i MS się jakoś z tego pewnie wykręci albo będzie przynajmniej próbował :sweat:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.