Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Fajnie się czyta ten zbiorowy hejt i toczenie beki z M$ bo jest on w 100% słuszny. Każdy normalny gracz będzie jechał po tych wszystkich chorych patentach i zagrywkach M$ bo szkodzą one graczom. Wiadomo każda firma ma zarabiać, najlepiej jak najwięcej.

Ale dobrze by było, gdyby też robiła to w jakimś w miarę przyzwoitym stylu (tjaa idealista), tymczasem w przypadku M$ i jego pudełka sprawa wygląda dla mnie tak, że te parę mega zapowiadających się gierek na Xbone robi za wazelinę by potencjalny nabywca nie czuł zbyt mocno jak go M$ dyma z całych sił w cztery litery.

O chorych zagrywkach typu region lock, drm,cyrk z używkami, lista krajów "wybrańców" na premierę itd To jawne plucie w twarz tym mln ludzi, którzy latami płacili za gierki,sprzęt i XBL. I to im M$ zawdzięcza fakt, że w ogóle może się błaźnić w obecnej chwili nowym pudełkiem,  w innym wypadku by nadal klepali tylko swoje okienka.

Całe szczęście, że Xboxy mnie nigdy nie interesowały i mogę ze spokojem i po części ubawem czytać te wszystkie informacje na temat wynalazku z Redmond.

Edytowane przez Paliodor

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

W ogóle na ultimie możemy złożyć preordera na BF4 w wersji na XONE

http://www.ultima.pl/battlefield_4_pl_dlc/i14269/

Są gry,nie ma konsoli.XD

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Do postów niektórych osób nawet nie ma się co odnosić.

Z bloga niejakiego Zeratula (http://zeratulpl.blogspot.com/) : "Microsoft przegrał E3 bo zagrał otwarte karty. Firma poinformowała o swojej wizji na nową generację, ale zrobiła to niezwykle nieprecyzyjnie przez co wprowadziła tylko niepotrzebną zawieruchę i negatywne odczucia u konsumentów"

Kompletny brak logiki i myślenia przyczynowo skutkowego. Naprawdę bronienie M$ firmy, która w tym momencie pokazała się z jak najgorszej strony zakrawa na fanatyzm. Microsoft wydymał swoich fanów na konferencji i dyma dalej choćby decyzjami o nie supportowaniu konsoli w wielu cywilizowanych krajach.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Zeratul jest święcie przekonany, że PS4 nie może być dobrą konsolą i że wszystko to, co jest na Xbox One, MUSI być na PS4, bo przeciez jak to tak, że nie? 

Sam nie wiem, tak to wygląda, jakby nie mógł uwierzyć w to wszystko i robił co może, by tylko nie wydało się, że w tej generacji to Sony będzie najlepsze. 

Opublikowano

To jawne plucie w twarz tym mln ludzi, którzy latami płacili za gierki,sprzęt i XBL. I to im M$ zawdzięcza fakt, że w ogóle może się błaźnić w obecnej chwili nowym pudełkiem,  w innym wypadku by nadal klepali tylko swoje okienka.

Po tym jak zapłaciłeś M$ stracił zainteresowanie twoim i reszty problemami. Kasa jest już u nich. 

BTW. Da się anulować subskrypcję GOLD'a tak, aby kasę zwróciło za niewykorzystany czas? Gdyby się dało i duża ilość Polaków by cofnęła, MOŻE by ich przycisnęło. 

Edytowane przez Shankor

Opublikowano

BTW. Da się anulować subskrypcję GOLD'a tak, aby kasę zwróciło za niewykorzystany czas

XD

Opublikowano

Zeratul jest święcie przekonany, że PS4 nie może być dobrą konsolą i że wszystko to, co jest na Xbox One, MUSI być na PS4, bo przeciez jak to tak, że nie? 

Sam nie wiem, tak to wygląda, jakby nie mógł uwierzyć w to wszystko i robił co może, by tylko nie wydało się, że w tej generacji to Sony będzie najlepsze. 

W co mam nie wierzyc? Ze nie trzeba bedzie aktywowac gier przez internet i bedzie gry na fizycznych nosnikach pozyczac? Oczywiscie, ze w to wierze... tak bedzie, przynajmniej na poczatku tej generacji. Dla mnie jednak nie jest to wyznacznik jakosci konsoli i jakosci serwisu jaki oferuje Sony. To, ze dla was moze to byc czynnik decydujacy o tym ktora konsole zakupic to dobrze dla was. Mnie nie przeszkadza brak premiery Xbox One w Polsce, bo mnie to nie dotyczy. Nie przeszkadza mi wymog bycia zawsze online gdyz zawsze jestem online. Generalnie kazda rzecz z ktorej robi sie wielkie halo nie jest dla mnie powodem wybrania PS4 nad Xbox One. Jak juz wczesniej pisalem... licza sie gry. Jezeli Sony zaoferuje lepszy lineup i dodatkowy content dla destiny ktory sprawi, ze experience plynace z grania w destiny na ps4 bedzie lepsze niz z grania na xbox one to oczywiscie, ze ps4 stanie sie dla mnie priorytetowa konsola. Poki co uwazam, ze lepsze gry zaprezentowal Microsoft. Z gier pokazanych przez Sony biore na premiere tylko Killzone. Driveclub i Knack mnie nie interesuja. Nie interesuje mnie tez Infamous ktory i tak nie bedzie mial premiery do 2014.

Jezeli mam jednak rozmawiac o polityce globalnej obu firm, to zdecydowanie w lepszej sytuacji jest Microsoft, ktorego produkt z gory jest przeznaczony do szerszego grona odbiorcow niz PS4 skupione tylko na graczach. 

To jawne plucie w twarz tym mln ludzi, którzy latami płacili za gierki,sprzęt i XBL. I to im M$ zawdzięcza fakt, że w ogóle może się błaźnić w obecnej chwili nowym pudełkiem,  w innym wypadku by nadal klepali tylko swoje okienka.

Po tym jak zapłaciłeś M$ stracił zainteresowanie twoim i reszty problemami. Kasa jest już u nich. 

BTW. Da się anulować subskrypcję GOLD'a tak, aby kasę zwróciło za niewykorzystany czas? Gdyby się dało i duża ilość Polaków by cofnęła, MOŻE by ich przycisnęło. 

Nie wiem czy sie smiac czy plakac czytajac takie posty... 

Opublikowano

Zdecydowanie tak będzie, multiplatformy będą lepsze na PS4.

Nie zapominajcie o tym że XONE ma power-up w postaci chmury :ninja:

Opublikowano

Jezeli mam jednak rozmawiac o polityce globalnej obu firm, to zdecydowanie w lepszej sytuacji jest Microsoft, ktorego produkt z gory jest przeznaczony do szerszego grona odbiorcow niz PS4 skupione tylko na graczach. 

buahaha. Jeszcze do niedawna xboty wyśmiewały, jak ps3 reklamowało się również jako doskonały sprzęt do filmów bluray itd. Teraz nagle jakieś pierdoły jak telewizja mają niby dawać przewagę M$?

Opublikowano
buahaha. Jeszcze do niedawna xboty wyśmiewały, jak ps3 reklamowało się również jako doskonały sprzęt do filmów bluray itd. Teraz nagle jakieś pierdoły jak telewizja mają niby dawać przewagę M$?

Bo to co oferuje MS jakie by nie było jest :thumbsup: a to co Sony to już :down: jeszcze nie pojąłeś logiki prawdziwych betonów ?

Opublikowano

Wlasnie mi uswiadomiles dlaczego kupie konsole i dlaczego to bedzie konsola sony. BO GRY.

Opublikowano

Tym samym potwierdziles ze kazdy kto kocha gry, a nie ogladanie telewizora i skakanie jak malpa przed nim, powinien zainwestowac w PS4.

Ja tam dalej jestem zdania ze jak cos jest do wszystkiego, to tak na prawde jest do niczego.

Opublikowano

Bo to co oferuje MS jakie by nie było jest :thumbsup: a to co Sony to już :down: jeszcze nie pojąłeś logiki prawdziwych betonów ?

Jest roznica w jakosci tego co oferuje Microsoft i co oferuje Sony. Sonyboty startaly sie wciskac, ze bluray dostarcza super doznania podczas gdy Microsoft wprowadzil streaming filmow 1080p. Streaming 1080p > Bluray

Wlasnie mi uswiadomiles dlaczego kupie konsole i dlaczego to bedzie konsola sony. BO GRY.

I bardzo dobrze, jezeli uwazasz, ze Sony ma lepszy lineup gier to powinienes wybrac PS4. 

Tym samym potwierdziles ze kazdy kto kocha gry, a nie ogladanie telewizora i skakanie jak malpa przed nim, powinien zainwestowac w PS4.

Ja tam dalej jestem zdania ze jak cos jest do wszystkiego, to tak na prawde jest do niczego.

Zly cytat wybrales. PS4 podebralo wiekszosc deweloperow indie ktorzy wczesniej zablysneli podczas summer of arcade. Sony mocno inwestuje w dodatki na wylacznosc gier ktore mnie interesuja, zapowiada gry retail. Tak, zdecydowanie to sa powody ktore przemawiaja na korzysc PS4 w przypadku gdy sie jest hardkorowym graczem. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano
podczas gdy Microsoft wprowadzil streaming filmow 1080p. Streaming 1080p > Bluray

Oprócz tego wprowadził takie oto sympatyczne i niezwykle udane urządzenie:

300px-Xbox_360_HD-DVD_Drive.png

Tak tak, Microsoft w przeciwieństwie do Sony nigdy się nie myli w oryginalnych pomysłach :thumbsup:

Opublikowano

Jest roznica w jakosci tego co oferuje Microsoft i co oferuje Sony. Sonyboty startaly sie wciskac, ze bluray dostarcza super doznania podczas gdy Microsoft wprowadzil streaming filmow 1080p. Streaming 1080p > Bluray

No ta tyle że przez całą generacje co poniektórzy nabijali się że Ps3 to odtwarzacz bluray z funkcją odpalania gierek i wytykali to co krok , ale gdy MS wypuszcza dekoder z funkcją odpalania gierek to nagle klaszczą uszami.

Opublikowano
Streaming 1080p > Bluray

laughinghorse.jpg

Edytowane przez Zarathustra

Opublikowano

podczas gdy Microsoft wprowadzil streaming filmow 1080p. Streaming 1080p > Bluray

Oprócz tego wprowadził takie oto sympatyczne i niezwykle udane urządzenie:

300px-Xbox_360_HD-DVD_Drive.png

Tak tak, Microsoft w przeciwieństwie do Sony nigdy się nie myli w oryginalnych pomysłach :thumbsup:

Oczywiscie ze sie myli. Tylko, ze z chwila porzucenia martwego HD-DVD firma zainwestowala w Live i dzieki temu dostalismy mozliwosc wypozyczania filmow online. Sa ludzie ktorzy popelnili spory blad i zaopatrzeli sie w ten player. Na szczescie do nich nie nalezalem. No i na szczescie Microsoft nie byl na tyle durny by wprowadzac HD-DVD jako czytnik w xboksie.

No ta tyle że przez całą generacje co poniektórzy nabijali się że Ps3 to odtwarzacz bluray z funkcją odpalania gierek i wytykali to co krok , ale gdy MS wypuszcza dekoder z funkcją odpalania gierek to nagle klaszczą uszami.

Ciezko mowic, o tym, ze Sony popelnilo blad poprzez skorzystanie z playera BR zamiast DVD w 2006 roku, bo nalezy wziac pod uwage, ze PS3 nie mialo ukazac sie w 2006 tylko pozniej wg pierwotnych planow Sony. Tak, wiec BR wprowadzony do PS3 byl zewem przyszlosci, co zas rzutowalo na cenie konsoli. Z drugiej strony Microsot dobrze zrobil pakuajc w 360 DVD. Kiedys nawet robilem liste gier ktora ukazala sie na wiecej niz jednej plycie i nie byla to jakas pokazna liczba. A poprzez inteligentne wykorzystanie dysku twardego nie bylo problemow z zonglowaniem plytami na 360. Sony po prostu wprowadzilo format BR o jakies 2 lata za wczesnie, za co zreszta samo zaplacilo, ale jak juz pisalem nie mialo specjalnie wyjscia. 

Zeratul 9 lata zbierania plusików i wszystko stracone przez bycie xbotem  :(

Jakby userzy wystawiajacy negatywne wartosci moim postom, wystawiali minusa ze wzgledu na jego jakosc, a nie ze wzgledu na to, ze nie zgadzaja sie ze mna w dyskusji to bym nie mial obecnie negatywnej reputacji. Moim zdaniem nie ma nic lepszego niz zdrowa wymiana pogladow. Od tego jest zreszta forum dyskusyjne. Nie mozna jednak wymagac by przed rejestracja uzytkownicy forum zostali poddani testowi na inteligencje, bo forum by swiecilo pustkami. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Reggie na temat uzywanych gier:

Reggie : "Worried about used games sales? Make better games!"

tumblr_mocbesWs8E1rhik2ho1_400.gif

tumblr_mo7nxwliDD1s7kdi4o1_250.gif

Opublikowano

Jesteś tutaj JEDYNYM człowiekiem, który klaszcze ms i jego sprzymierzeńcom. Więcej tłumaczyć nie trzeba.

Chyba nie za bardzo rozumiesz o czym pisze Zeratul. Przecież nigdzie nie napisał, że podobają mu się pomysły Microsoftu, jeżeli jest inaczej to podaj przykład. Wyraźnie zaznacza, że zależy mu tylko na exach od Micro-które mają jednak paru fanów- i exach w ogóle na XO, których jak na CHWILĘ  OBECNĄ zapowiedziano więcej. Naprawdę boli kogoś fakt, że można kupić XO, żeby na nim grać, a nie liczyć kasę jaką zaoszczędziłby, gdyby kupił PS4? Zgadzam się, że XO na tę chwilę jest spalony na hardocerowym rynku, ale czy to oznacza, że się nie sprzeda? Zgadzam się też z Zreratulem, że każdy patrzy na tę sprawę przez pryzmat własnych, polskich czterech ścian i od razu przekuwa to na "tak będzie w ogóle". To naprawdę chodzi o klaskanie jakieś idei czy o zwykłe stwierdzenie, że Micorsoft ma jakiś plan, ale niekoniecznie skierowany do polskiego, niezbyt zamożnego, hardcorowego gracza?

Opublikowano

Trudno się z nim nie zgodzić , tyle że większość o tym już dawno zapomniała w pogoni za jak najłatwiejszym $.

Opublikowano

Zeratul czy ty się kiedyś otrząśniesz? To o streamingu 1080p>BD to już w ogóle jakaś kpina, chyba sobie żartujesz teraz? Powiedz proszę, że to co piszesz to są żarty, przecież nie można być tak głupim i ślepym, to jest chyba fizycznie niemożliwe, bo nawet najwytrwalsi, ale zdrowo myślący nie wytrzymali by takiej kupy gó.wna spuszczonej przez firmę, którą wielbią na swoją głowę.

Jeszcze ten tekst: "Mnie nie przeszkadza brak premiery Xbox One w Polsce, bo mnie to nie dotyczy. Nie przeszkadza mi wymog bycia zawsze online gdyz zawsze jestem online."... Powinieneś trafić do tematu o polaczkach, bo jesteś typowym przedstawicielem tego typu podludzi. Ja mieszkam w jusej i ciągnę murzyńskie faje za łoszingtona, ale dostanę swoją gó.wnianą konsolę dla lubiących być ruchanym w dupsko, a wy cebulaczki nie, więc mam to w swoim niedomytym odbycie.

Weź się ogarnij, albo idź stąd, bo w oczy kole ten bełkot.

Opublikowano

Zeratul, proszę Cię, zachowaj granice rozsądku. Jakim cudem stream jest lepszy od Blu ray? Który stream da Ci NIESKOMPRESOWANĄ ścieżkę audio w kilku kanałach? 

Opublikowano
Oczywiscie ze sie myli. Tylko, ze z chwila porzucenia martwego HD-DVD firma zainwestowala w Live i dzieki temu dostalismy mozliwosc wypozyczania filmow online. Sa ludzie ktorzy popelnili spory blad i zaopatrzeli sie w ten player. Na szczescie do nich nie nalezalem. No i na szczescie Microsoft nie byl na tyle durny by wprowadzac HD-DVD jako czytnik w xboksie.

Przestań pisać na forum, gdzie 99,99% ludzi mieszka w Polsce lub ambasadzie UK takie kacapoły. Ty może dostałeś możliwość wypożyczania filmów, ale Polacy i spora część Europejczyków nie. To samo się dotyczy innych rzeczy.

To akurat jest obłuda. Może nie Nintendo, ale na pewno EA, Acti i Ubisoft jeszcze całkiem niedawno płakało w wywiadach jak to używki są złe, niszczą developerów i cały rynek et cetera, a między słowami można było wyczytać, że jakby mogli to by je zbanowali bez chwili namysłu. Kiedy Microsoft poległ w tym temacie i został PRowo zniszczony to teraz każdy umywa ręce, a największym hipokrytą jest chyba EA, gdzie ustami zdaje się Moore'a oznajmiło że oni to nigdy przeciwko używkom nic nie mieli :lol:

Opublikowano

Już PS3 i X360 posiadają usługi telewizyjne. To, co jest w Xbox One, to nie jest jakaś rewolucja. PS4 ma też mieć wypożyczalnie filmów 4k.

https://twitter.com/KazHiraiPL

Kaz Hirai PL @KazHiraiPL 

Za każdym razem kiedy chcę napisać coś śmiesznego o Xbox One, wyprzedza mnie Microsoft

Bez przesady. XO w Polsce jest po prostu opóźnione.. o 4-5 miesięcy. PS3 też było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.