Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Specyfikacje specyfikacjami, ale po grach na Xone jakoś nie widać by brakowało pary.

I nie bedzie przez jeszcze jakis czas. Potem wyjda babole jak trzeba bedzie sie meczyc z 5 GB ramu. PS3 pogrzebala tylko i wylacznie skomplikowana architektura Cella, nic wiecej. Jak zespol robil gre tylko na PS3 to mial czas, by wszystkie procesy pooprzerzucac tam gdzie sie tylko da, a jak gra robiona jest od poczatku na PC, potem portowana na Xboxa i na koncu PS3 to sa najwieksze problemy vide Skyrim.

Teoretycznie nie powinno sie to powtorzyc z PS4. Jak bedzie, zobaczymy, ale jeszcze sie nigdy tak dobrze programowanie na konsoli Sony nie zapowiadało.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

" Lista rodziny jest jedna i stala, jak juz sie na nia dostaniesz to zostajesz na stale, nie ma

przelaczania pomiedzy rodzinami. Druga sprawa jest taka, ze kazdy czlonek pewnie

bedzie musial posiadac gold aby grac i korzystac. Grac moga jednoczesnie dwie osoby,

wlasciciel licencji i posiadacz pozyczonej licencji. Moze byc taka, ze rodzina bedzie tylko

w danym regionie (us, Eur, Jap) albo bedzie zalezala od miejsca na ktore ma sie zalozone

konto. Kolejna rzecz to taka, ze nie trzeba podawac nikomu zadnych informacji, bedzie

specjalny folder, gdzie wlasciciel gry bedzie umieszczal te gry, ktorymi chce sie dzielic i z

tego folderu bedzie mozna wybierac gry. Stawiam, ze bedzie jakis limit, ile gier na

miesiac mozna udostepnic ale to tylko moje przypuszczenia.

Jaki to ma sens? Ano taki, ze kazdy wykupi golda, wiec jest kasa. Konsola bedzie

sprawdzac podczas pingu jak dlugo osoba na pozyczonej licencji grala i na podstawie tego

Microsoft bedzie dawal odpowiednia sume wydawcom. Z racji tego, ze jest restrykcja gier

uzywanych na Xboxsie one to wydawcy bede brali czysta kase od sprzedawcow, beda

dostawac kase od Microsoftu za wypozyczane licencje a Microsoft bedzie mial kase z

golda. Kazdy bedzie zadowolony i bedzie to dobry poczatek i lagodnieszy przeskok na

dystrybucje cyfrowa.

Nalezy takze pamietac, ze niekoniecznie byl taki plan od poczatku, ale po calej tej

zadymie byl to najlatwiejszy ale niekoniecznie najtanszy sposob dla Microsoftu aby to

troche odkrecic i zlagodzic. Jesli wszystko to bedzie tak wygladac to Microsoft zrobi z

tego duza rzecz na Gamescon i innych show i slusznie z reszta bo zmienia to bardzo

wiele."

W skrócie: składki po 2 osoby za 100zł

Opublikowano

Jezeli ma to tak dzialac to nie jest to taki glupi pomysl

Opublikowano

Xbox One: Wojskowy o "Halo-Boksie" - "Microsoft nas wyalienowało"

Wprowadzony w Xboksie One obowiązek łączenia się z internetem co 24 godziny spotyka się z miażdżącą krytyką niemal ze wszystkich stron. Do chóru dziennikarzy i zwykłych graczy dołączyli… amerykańscy żołnierze. Jeden z nich twierdzi, że w ten sposób gigant z Redmond „wyalienował” wojskowych stacjonujących poza granicami swojego kraju.

Żołnierze wysłani na zagraniczną misję – np. do Afganistanu lub Iraku – nie mają wielu rozrywek. Dlatego bardzo często w czasie wolnym pomiędzy patrolami umilają sobie czas grając w Halo czy Mass Effect. W bazach wojskowych powstały nawet specjalne sklepy z grami, a niektóre firmy, takie jak EA, przygotowują edycje swoich produkcji tylko dla żołnierzy.

Nic więc dziwnego, że wiadomość o obowiązku logowania się do internetu raz na dobę w Xboksie One wywołała oburzenie wśród wojskowych. W zagranicznych bazach dostęp do sieci to rzadki luksus, przez co nowa konsola Microsoftu będzie tam po prostu bezużyteczna. Swoje obawy i żale wylał na łamach Gamasutry Jay Johnson, jeden z żołnierzy amerykańskich Navy Seals

Jak pisze:

Największym grzechem Microsoftu popełnionym wobec wszystkich wojskowych jest ich zaskakująca decyzja o obowiązku otrzymania przez Xboksa One wiadomości ze swojej „bazy” co 24 godziny. Jestem tak wściekły z tego powodu, ponieważ ja i moi bracia oraz siostry broni nie będziemy mogli grać na Xboksie One na misji wojskowej. Nigdy więcej głos Master Chiefa ratującego ludzkość nie rozbrzmi w
statku USS Abraham Lincoln lub innego okrętu w czasie naszej kilkugodzinnej przerwy od pracy. Nigdy więcej nie zobaczycie Marcusa i Doma przebijających się przez hordy Szarańczy w bazach w Afganistanie po tym, gdy marines wrócą z patrolu i będą chcieli uciec od otaczającej ich rzeczywistości. Te dni są teraz za nami. Microsoft jednym ruchem wyalienował wszystkich wojskowych i to nie tylko amerykańskich, ale na całym świecie.

Dla Johnsona jest to tym bardziej smutne, że do tej pory był zwolennikiem konsol Microsoftu. Teraz jednak nie zamierza kupić Xboksa One w dniu premiery.

Jak dodaje:

W rzeczywistości Xbox One może zostać nazywany Halo-Boksem, ponieważ nie kupię konsoli, nim nie wyjdzie nowa część Halo. Podczas gdy developerzy coraz bardziej koncentrują się na
multiplatformowym, jak wiele tak naprawdę stracę? Żaden z exclusivów, zarówno Sony jak i
, mnie nie podekscytował, poza zwiastunem Halo. Po prostu – poza Halo i Forzą – Sony ma lepsze exclusivy. Z developerami takimi jak Quantic Dream, Naughty Dog i majaczącymi na horyzoncie tytułami pokroju The Last Guardian i wszystkimi grami na wyłączność PS4, mam wrażenie, że będzie mi znacznie lepiej z Sony. Ile więc tak naprawdę stracę? Choć uważam, że Forza jest lepsza (przynajmniej na razie) od Gran Turismo, seria GT wciąż jest bardzo dobra i mogę w nią grać, będąc na morzu. Choć jestem ogromnym fanem Halo, czekanie na kolejną część i mój ewentualny zakup Halo-Boksa mogę wykorzystać na odkrycie serii Killzone. Wszystkie inne produkcje od Assassin’s Creeda po Call of Duty mogę mieć na PS4, w trybie offline i będąc w mojej małej kajucie na statku bez obaw o kłopoty z programowaniem, które dotknęły developerów w przypadku PS3.

Johnson przyznaje, że wojskowi stanowią „mniej niż jeden procent populacji”, ale zaznacza, że odcięcie Xboksa One od członków armii, będzie miało „większe konsekwencje, niż wydaje sięMicrosoftowi. Zdaje też sobie sprawę, że developerzy na PS4 będą mogli wprowadzić mechanizmy pokroju online passów i innych systemów wymagających połączenie z siecią.

Dlatego prosi:

Nie róbcie tego. Nie odcinajcie nas obowiązkiem połączenia z internetem od swoich gier. Będzie was to kosztowało pieniądze i szacunek. To lekcja, którą Microsoft dopiero wyciągnie.

Brzmi groźnie, prawda? Problem w tym, że wydaje się mało prawdopodobne, by Microsoft przejął się słowami wojskowych.

http://www.cdaction.pl/news-33170/xbox-one-wojskowy-o-halo-boksie---microsoft-nas-wyalienowalo.html

Opublikowano

" Przypomnijmy, że w ramach tego systemu

dziesięć wyznaczonych przez nas osób z rodziny

może zalogować się i korzystać na jakiejkolwiek

konsoli Xbox One ze współdzielonego katalogu

gier. Obaj panowie wyraźnie zaznaczyli, że nie

będzie w żaden sposób weryfikowane

pokrewieństwo, miejsce zamieszkania, faktyczne

relacje itd. Ba, Spencer mówi wprost, że nie mają

nic przeciwko umawianiu się na forach

internetowych do stworzenia „wirtualnej rodziny”

na potrzeby dzielenia się dostępem do gier z Xbox

One.

Niestety nadal nie wiemy przykładowo tego, jak

będzie wyglądało zarządzanie listą osób, które

mogą używać naszych gier, czy pojawią się jakieś

limity liczby udostępnianych tytułów albo

możliwość szybkiego podmieniania użytkowników

z „rodziny”. Nie ma także jeszcze oficjalnego

potwierdzenia, czy grać może tylko jedna osoba w

danym momencie, czy dwie (główne konto plus

dodatkowy profil) lub więcej. Taka opcja mogłaby

nieco załagodzić problem blokowania odsprzedaży

gier i przypominałaby składki znane z PlayStation

3."

www.onlinecenter.pl/11626/Aktualnosci/Wiecej-o-dzieleniu-sie-grami-na-Xbox-One.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Xbox360OnlineCenter+%28Xbox+360+Online+Center%29

Opublikowano

Zeratul,zacznij szukać "rodziny na stałe" do składek.

Opublikowano

pop

Skąd wiesz? Widziałeś oficjalną  specyfikacje? Bo z tego co widzę to stare plotki sprzed kliku miesięcy a nie oficjalne stanowisko MS.

xmortex

No tak cytujesz najbardziej gównianą stacje w Polsce i myślisz że to prawda?Żałosne ,jakbyś nie wiedział to rząd socjal-demokratów na czele z Obama nakazał śledzenie  ludzi a firmy typu Apple czy MS były do tego zmuszone ,a jakby odmówiły legły by w gruzach.

karas

Jakieś aluzje do Xboxa One? Xbox też posiada 8 GB ramu, więc o co chodzi ? A rozumiem o propagandę w stylu " super szybkie pamięci GDDR" ,a jakbyś chociaż trochę się interesował tym tematem to byś wiedział ,że szybkość w ramach ,wcale nie ma największego znaczenia.Ale co ja będę tłumaczył laikowi.

dobry beton tutaj widzę jest, wpisz sobie gdziekolwiek PRISM - nie tylko ta GÓWNIANA STACJA sobie to wymyśliła (współczuję jeśli oglądasz jakąkolwiek stację - ja tylko zapodałem pierwszy polski hit z hoho - google które też należą do tego programu)

biedny microsoft byłby zniszczony i apple legło by w gruzach - dobre sobie :)

czyżby to był jednak ten szpieg na forum, jak na reddicie?!

rejestracja 11 czerwca - 5 postów - w tym wszystkie tłumaczące biedny mikroszit

Opublikowano

PS4 vs 3 puszki piwa :)  :

BMtBqo2CQAEGf41.jpg

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Po trzech puszkach piwa i odpowiednich dodatkach może być ciężko trafić w tę schowaną szczelinę na płyty ;)

Opublikowano

https://vine.co/v/blZaBDAhrLW

donsterydo? :lol:

offtop: co to za muzyka w tle? 

Opublikowano

https://vine.co/v/blZaBDAhrLW

donsterydo? :lol:

offtop: co to za muzyka w tle? 

Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

To są "na nasze" 3 puszki napoju, 0,33l.

Opublikowano

Po trzech puszkach piwa i odpowiednich dodatkach może być ciężko trafić w tę schowaną szczelinę na płyty ;)

Z tego co widac to slot na plyte jest schowany do wewnatrz i pod nim troche wystaje obudowa, zastanawiam sie czy nie bedzie to rysowac plyty bo zazwyczaj slot jest na krawedzi plastiku.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Zeratul, ameryka Cię zjadła niestety. Przyjaciele do mnie przychodzą, żeby oglądać filmy w najwyższej możliwej jakości - po prostu mała grupka kinomanów amatorów. Jak można przełożyć lenistwo (bo nie wiem co jest niewygodnego z obcowaniem z filmem na płycie) nad jakość?! 

Zeratul, umrzesz na nadciśnienie. [*]

czy każdy adoptowany Amerykanin jest tak suchy i sztywny jak Zeratul w swoich postach?

Zeratul najlepszy przyklad tego ze xzero dobrze sie sprzeda w usa

Ta dyskusja już od kilkunastu stron dawno powinna być w CW

Jak juz wczesniej pisalem... licza sie gry. Jezeli Sony zaoferuje lepszy lineup i dodatkowy content dla destiny ktory sprawi, ze experience plynace z grania w destiny na ps4 bedzie lepsze niz z grania na xbox one to oczywiscie, ze ps4 stanie sie dla mnie priorytetowa konsola.

Dżoana Krupa Stajl :]

Zeratul najlepszy przyklad tego ze xzero dobrze sie sprzeda w usa

Dodatkowo widac ze wystarczy w nazwie microSOFT i (pipi)anie w dvpe staje się delikatniejsze  ;)

Zeratul jest święcie przekonany, że PS4 nie może być dobrą konsolą i że wszystko to, co jest na Xbox One, MUSI być na PS4, bo przeciez jak to tak, że nie? 

Sam nie wiem, tak to wygląda, jakby nie mógł uwierzyć w to wszystko i robił co może, by tylko nie wydało się, że w tej generacji to Sony będzie najlepsze. 

Zeratul czy ty się kiedyś otrząśniesz? To o streamingu 1080p>BD to już w ogóle jakaś kpina, chyba sobie żartujesz teraz? Powiedz proszę, że to co piszesz to są żarty, przecież nie można być tak głupim i ślepym, to jest chyba fizycznie niemożliwe, bo nawet najwytrwalsi, ale zdrowo myślący nie wytrzymali by takiej kupy gó.wna spuszczonej przez firmę, którą wielbią na swoją głowę.

Jeszcze ten tekst: "Mnie nie przeszkadza brak premiery Xbox One w Polsce, bo mnie to nie dotyczy. Nie przeszkadza mi wymog bycia zawsze online gdyz zawsze jestem online."... Powinieneś trafić do tematu o polaczkach, bo jesteś typowym przedstawicielem tego typu podludzi. Ja mieszkam w jusej i ciągnę murzyńskie faje za łoszingtona, ale dostanę swoją gó.wnianą konsolę dla lubiących być ruchanym w dupsko, a wy cebulaczki nie, więc mam to w swoim niedomytym odbycie.

Weź się ogarnij, albo idź stąd, bo w oczy kole ten bełkot.

Zeratul, proszę Cię, zachowaj granice rozsądku. Jakim cudem stream jest lepszy od Blu ray? Który stream da Ci NIESKOMPRESOWANĄ ścieżkę audio w kilku kanałach? 

Zeratul,zacznij szukać "rodziny na stałe" do składek.

1, Myslalem, ze to temat o E3, a nie podjazdy osobiste wobec uzytkownikow.

2. Dlaczego moderacja tego forum na takie ataki pozwala?

Opublikowano

Zeratul - myślałeś, że będąc tutaj zatwardziałym betonem i idiotycznie, po prostu bezradnie tłumacząc politykę walenia w dupsko potencjalnych klientów przez ms, wszyscy będą się schylać do twojego miecza? Nie wiem co ty sobie wyobrażałeś, ale to jest internet, tutaj nie ma miejsca na takie nic nieznaczące krucjaty jakiegoś polaczka, który i tak mieszka na wygnaniu i jak sam dodał - nie obchodzi go, że połowa rzeczy będzie niedostępna/ograniczona dla nas - POLAKÓW - no bo przecież mieszkasz w JUSEJ.

Z każdym następnym postem udowadniasz tylko bardziej i bardziej swoją bezsilność i próbujesz się okłamywać, ale nas nie okłamiesz. Kiedyś myślałem, że w porządku z ciebie człowiek, ale chyba w tej hameryce to ci papkę pod kopułą zrobili. Tu jest Polska i nikt nie będzie tolerował wciskania gó.wna do kieszeni. Trzeba mieć twardy łeb i jaja na karku.

Opublikowano

Ceny gier bola, ale 179.99 juz chyba minelo bezpowrotnie ;(

Licze na konsole +kz w packu do tego drugi dual i watch dogs oby bylo na premiere i starczy mi. Kontrolnie zamowilem prorder na euro, jakby sie okazalo ze malo konsol jest, albo wszyscy beda chcieli kupic. Ale po cichu licze ze wybiore sie na nocna premiere w jakims saturnie czy sony center. Przezylem wiele premier konsol, ale dopiero pierwszy raz moge sobie powiedziec biore na premiere i mam to w (pipi)e. Wczesniej albo bylem za mlody i z kasa krucho, albo premiera ps3 nie byla warta wydania takiej kasy i motorstorm xd

X360 mialem na Polska premiere, ale na raty. Teraz ide na bogato i nikt mi nie zabroni...

chyba ze zona, ale juz ja zaczyna, urabiac i wie ze nie wytrzymam cisnienia takze luz ;)

Moja marudzi, wydatki, meble, zmywarka bo w końcu jesteśmy na swoim ale też uderzyłbym do jakiegoś Pasażu Grunwaldzkiego w noc premiery :) i wolne na drugi dzień aby od rana cały dzień przy pizzy odkrywać wszystkie smaczki..

Ja jakos zignorowalem, ze odkladamy na slub i dom i po prostu zlozylem preordery. Mam pare miesiecy, zeby po cichu odlozyc z $1500 na konsole i gry... 

5GB DDR3 vs 7GB GDDR5, czego tu nie rozumieć?

Ktos moze miec penisa o dlugosci 15cm a ktos o dlugosci 17. Pierwsza osoba posuwa laski przez 2h, podczas gdy druga konczy po 30sek. Durna analogia, ale pokazuje, ze posiadanie czegos lepszego wcale nie oznacza lepszych wynikow. 

Opublikowano

Jak poprzednio podawałem linka do XONE w 3D tak tu macie PS4:

http://sketchfab.com/show/b7LzIm8JrnPw4GBDOMBNGYc39qM

Opublikowano

Akurat analogia z penisami jest bez sensu, PS4 jest mocniejsze i tyle. Jak w praktyce wpłynie to na gry to inna sprawa, ale mocy ma więcej.

Gdyby pominąć zużycie paliwa, to zawsze lepiej mieć mocniejszą wersję silnikową w samochodzie nie? Ile będzie okazji do przydatnego wykorzystania wszystkich koni, jest już innym aspektem.

Opublikowano

Ktos moze miec penisa o dlugosci 15cm a ktos o dlugosci 17. Pierwsza osoba posuwa laski przez 2h, podczas gdy druga konczy po 30sek. Durna analogia, ale pokazuje, ze posiadanie czegos lepszego wcale nie oznacza lepszych wynikow. 

No tak, bo pierwszy Xbox wcale nie miał ładniejszych gier od PS2. To jest RAM. Zawsze się to przełoży na wygląd gier. Nic ani nikt tego nie zmieni, tym bardziej, że architektura obu konsol jest podobna i podzespoły robiło AMD. Nie mówię o grach jako takich samych w sobie, które mogą być i będą świetne, bo technikalia to nie wszystko, ale multiplatformy za jakieś 3 lata i exy pokażą wszystko.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

No tak, bo pierwszy Xbox wcale nie miał ładniejszych gier od PS2. To jest RAM. Zawsze się to przełoży na wygląd gier. Nic ani nikt tego nie zmieni, tym bardziej, że architektura obu konsol jest podobna i podzespoły robiło AMD. Nie mówię o grach jako takich samych w sobie, które mogą być i będą świetne, bo technikalia to nie wszystko, ale multiplatformy za jakieś 3 lata i exy pokażą wszystko.

Czyli PS3 jest slabsze od Xboksa 360?

Amazon is currently holding a Facebook vote

holding a Facebook vote

Facebook vote

Nie wiedzialem, ze tak malo potrzeba by nakarmic sonybojow...

Edytowane przez Zeratul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.