Skocz do zawartości

Halo 5: Guardians

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie czesci byly do tej pory w 30 fpsach i nie bylo problemu (?), mysle ze nie tylko ja bym wolal 60fps w multi i 30fps z singlu z mozliwie najlepsza grafika :lapka:

Gość DonSterydo
Opublikowano

60 FPS w singlu tak samo przekłada się na gameplay i gra się o wiele lepiej.

Opublikowano

Ins: IQ nie ma nic wspólnego z rozdzielczością. Halo 4 i Horizon na X360 były w 720p i miały IQ jak bullshoty.

Nie zgodzę się. Im wyższa rozdziałka tym mniej ząbków widać, przykładowo gra w 720p z FXAA będzie wyglądać na bardziej postrzępioną niż 1080p z FXAA. Tak samo więcej widać na dalszym planie. Im wyższa rozdziałka i im lepsze AA tym lepsze IQ. 

• Plusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

Ale pomiędzy 900p a 1080p nie będzie specjalnej różnicy, tym bardziej jeśli w 900p będzie dodatkowe wygładzanie krawędzi, którego w 1080p najczęściej nie ma.

Opublikowano

Dodatkowe AA ? Wut ? Czyli jakie niby ? Myślisz, że dzięki niższej rozdziałce będzie lepsze AA ? Jeżeli 900p (oby nie mniej) to tylko z jednego powodu - 60 klatek.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ale Ty Ins już widziałeś grę, że myślisz, że na pewno będzie słabe IQ? :P

Lepsza niższa rozdziałka i 60 FPS niż lepsza grafika i 30 FPS, w szczególności w grach akcji.

Opublikowano (edytowane)

Zakładam jedynie :)

Patrząc na te skany nie wygląda to jakoś pięknie, więc chciałbym mieć zarówno 60fps'ów jak i 1080p. No ale jeżeli miałbym wybierać to zawsze wybiorę 60 klatek kosztem rozdziałki czy grafiki.

Edytowane przez Ins
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli faktycznie idą w 60 FPS to pięknie nie będzie. Mają mój kredyt zaufania - to co pokazali w Halo 4 teoretycznie nie powinno pójść na pastgenach. Trzymam kciuki za 60 FPS z niewielkimi fluktuacjami. W betonowe 60 FPS nie wierzę, ale nadzieja umiera ostatnia ;)

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Z tym brakiem split screena to bardzo słabe zagranie. Co-op na splicie to była jedna z fajniejszych rzeczy jakie zostały w Halo a i tak zdecydowali się to wyciąć :/. Chyba sobie odpuszczę kupienie xboksa w tym roku.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

cBmmyij.gif

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Tylko dlatego ze nie ma coopa na splicie ? :lapka:

Tak. Każdą część tak przechodziłem i miałem nadzieję że piątkę też, a tu niestety 343 dało do zrozumienia że ponoć już nikt tak nie gra i się nie opłacało tego robić. Cóż, jednak jak się okazuje, nie tak mało osób czekało na ten tryb sądząc po burzy jaka się rozpętała na oficjalnym forum.

Edytowane przez _Shaman_
Gość DonSterydo
Opublikowano

Frankie powiedział, że nie będzie splita bo gra jest robiona pod 60 FPS łącznie z fizyką itp., więc żeby split dobrze działał, to też musiałby chodzić w 60 FPS, a to jest niewykonalne.

Opublikowano (edytowane)

Też wolałbym 30 fpsow, konsole z gumy nie są i przez 60 fpsow traci się zbyt wiele.

Jak ktoś wpadnie na pomysł 60 fpsow w czwartych gearsach i wywali splita , to chyba zabije...

Edytowane przez Moldar
Opublikowano

Tragiczna wiadomość, spora część mojej miłości do Halo, wzięła się z  setek przegranych na kanapie godzin. Zarówno w klasycznym customie 1vs1 2vs2 jak i matchmakingu ze splitem <cry face>

• Plusik 2
Opublikowano

I tak w splicie zawsze były cięcia grafiki, animacja była mniej płynna. Nikomu to nie przeszkadzało.

Błędna decyzja moim zdaniem. No ale może gra obaroni się innymi aspektami.

Opublikowano

I tak w splicie zawsze były cięcia grafiki, animacja była mniej płynna. Nikomu to nie przeszkadzało.

Błędna decyzja moim zdaniem. No ale może gra obaroni się innymi aspektami.

Oprócz Halo 4, to split działał zawszę w miarę płynnie i jakoś mocy nie brakowało. Co to ma być za next-gen? Już wolę n64, tam się dało grać na splicie.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Może byście tak przeczytali co napisałem poprzednio :P Halo 5 jest w 60 FPS i żeby split działał dobrze, to to też musiałby chodzić w 2x 60 FPS (dla każdego gracza), a tego się nie da zrobić, czyt. pewnie musiałaby wyglądać jak Halo 3.

PS. Mam nadzieję, że na E3 pokażą gameplay z jakiś 2 lokacji, a nie tylko z początku gdzie misja jest na statku kosmicznym.

Opublikowano

gameplay na bank będzie z misji na którejś z planet. Levele kosmiczne zawsze były najnudniejsze wizualnie w Halo 

halo4_artwork_02.jpg

Ta misja w Halo 4 <3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...