hav7n 5 936 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Raczej, ja jeszcze mam dylemat pudełko czy cyfróweczka bo w multi pewnie bede grał do porzygu Cyfra w uk tyle samo co pudlo wiec ci się zastanawiasz U mnie preorder juz dawno leży na dysku Odnośnik do komentarza
Salwador 189 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) ku.wa zobaczcie tą akcje 5:10!Jak to hunter odbiaj tarczą Twoje granaty!!Miazga! :S Edytowane 23 Września 2015 przez Salwador 1 Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Dobre oko. Szkoda, że pozostałe filmiki są najprawdopodobniej kręcone z eventu prasowego gdzie domyślnie było ustawione izi - widać to po zachowaniach, a raczej ich braku, przeciwników (brak reakcji na granaty, zero rollowania itp.). EDYTA: Na tym materiale grają na normalu. Edytowane 23 Września 2015 przez DonSterydo Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 gif tej scenki 1 Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Home run! Odnośnik do komentarza
luty1997 0 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Pytania dla ludzi którzy brali cyfrowego preordera Czy u was też gra ściągnęła się w kilka sekund, a potem w bibliotece ukazuje się komunikat ,,Zatrzymano instalację ! ''? Nie wiem czy coś u mnie się zepsuło, czy po prostu reszta plików pobierze się dopiero w okolicach premiery Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Mam nadzieje ze pojawia sie direct feedy na gamersyde ale juz teraz widac ze grafa to kozak Wiadomo design to halo czyli kolorki, krasnale I laserki blasterki ale ostrosc texture I oswietlenie to jakis kosmos Dobrze ze pokazali jakies wieksze tereny, a nie jak na e3 ze biegniesz przed siebie. No I 60 fps Edytowane 23 Września 2015 przez hav3n Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja tam chyba juz nic nie oglądam do premiery, napisze to raz jeszcze ale bedzie grane jak skur,wysyn Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Dobra. Oficjalnie jest zdrowo podjarany tym co zobaczyłem. Oby tylko AI nie zawiodło i będzie petarda. No i ta wstawka z Blue Team <3 Nie oddali ani jednego strzału bezpośrednio we wroga, a i tak wszystkich wyeliminowali błyskawicznie. Niezły kontrast w porównaniu z Osiris i wesołą demolką w ich wykonaniu. Edytowane 23 Września 2015 przez Ins Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Dziennikarzyny grały na normalu albo na easy dlatego AI wydaje się głupie. To co mnie cieszy to mechanika "podnoszenia" towarzyszy jak w Gears of war, to oznacza że granie w co-opie nabierze nowego charakteru - zamiast bezstresowego run&gun na legendary, gdzie człowiek nie martwił się o nic bo wiedział że jak pójdzie źle to odrodzi się gdzieś na tyłach, tak teraz trzeba będzie serio uważać co się robi. 1 Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Dobra. Oficjalnie jest zdrowo podjarany tym co zobaczyłem. Oby tylko AI nie zawiodło i będzie petarda. No i ta wstawka z Blue Team <3 Nie oddali ani jednego strzału bezpośrednio we wroga, a i tak wszystkich wyeliminowali błyskawicznie. Niezły kontrast w porównaniu z Osiris i wesołą demolką w ich wykonaniu. Podoba mi się ta różnica, BT starsza i bardziej zacofana generacja Spartan ma bardziej przemyślane i taktyczne podejście a ekipa Locka nowsza i zaawansowana generacja robi to bez większego zastanowienie i z pierdolnięciem. Nowe materiały wszystko super tylko irytuje mnie to podświetlanie broni/wrogów... Odnośnik do komentarza
FafikIX 8 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czytam, że niektórzy myślą, że Spartanie IV są nowszą i lepszą generacją Spartan II. Mała korekta. Spartan II od Spartan IV różni jedynie to, że czwarta generacja została złożona głownie z dorosłych osób które przeszyły dokładnie te same ulepszenia co druga generacja (są to najlepsi marines i ODST, nie wliczając kilku ocalałych z projektu S III ale to inna para kaloszy, ponieważ oni przeszli inne dodatkowe modyfikacje w czasie szkolenia na SIII). Jedyną różnica tych ulepszeń jest to, że w momencie powstawania czwartej generacji są one w 100% bezpieczne. Kiedy ONI ulepszało drugą generację szansa na powodzenie wynosiła z tego co pamiętam około 30% (pozostali kandydaci albo umierali albo zostawali kalekami). W bezpośrednim starciu SII vs SIV nowsza generacja nie powinna mieć większych szans ponieważ jak pisałem wyżej SIV to spartanie stworzeni z dorosłych osób po przeszkoleniu wojskowym (maksymalnie kilku letnim), zaś SII zostali zwerbowaniu do projektu w wieku 6-9 lat (dzięki wyjątkowym umiejętnościom i DNA), przechodząc mordercze szkolenie wiec mają około 40-45 lat doświadczenia bojowego. Poza tym szkoleni byli przez najlepszych z najlepszych. Tyle w temacie. PS. SII dzięki wczesnemu szkloniu i ulepszeniom, które przeszli mają po ponad 2m wzrostu i grupo powyżej 100kg masy mięśniowej (mężczyźni). Jedno uderzenie Johna czy Freda i Lock pada martwy 5 Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Kolega wyżej ładnie wyjaśnił. Tak w skrócie: Spartan II to najbardziej doyebana generacja. Następne to już tylko, że tak się wyrażę "budżetówka i masówka". Dodając fakt, że generacja Johna jest konkretnie zaprawiona w boju staje się jasne, że drużyna Osiris nie ma raczej żadnych szans w bezpośredniej konfrontacji. Wielkie braki w wiedzy Daddy ;] Edytowane 23 Września 2015 przez Ins Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Jest gdzieś jakieś sensowne 'streszczenie' całego tego opisywanego wyżej 'background story' lub jakichś innych ważnych wydarzeń, których w grach nie było lub były za słabo wyjaśnione? Pamiętam, że grając pierwszy raz w czwórkę miałem o sumie spory mętlik, coś tam ostatnio mi tłumaczyłeś Ins jak graliśmy z Sutkiem, ale chciałem sobie to wszystko jakoś poukładać przed piątką. Edytowane 23 Września 2015 przez Hum Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 To ja zapytam, czy jest gdzieś strona z wszystkimi dialogami z Halo, również z tymi, które mamy podczas grania i nie ma do nich napisów? Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Moze MS da jakis bundle ze streszczeniami bo widze bez czytania ksiazek sporo sie traci Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czytanie książek przed graniem w gry jest bardzo ważne... Imersja +20% Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czytam, że niektórzy myślą, że Spartanie IV są nowszą i lepszą generacją Spartan II. Mała korekta. Spartan II od Spartan IV różni jedynie to, że czwarta generacja została złożona głownie z dorosłych osób które przeszyły dokładnie te same ulepszenia co druga generacja (są to najlepsi marines i ODST, nie wliczając kilku ocalałych z projektu S III ale to inna para kaloszy, ponieważ oni przeszli inne dodatkowe modyfikacje w czasie szkolenia na SIII). Jedyną różnica tych ulepszeń jest to, że w momencie powstawania czwartej generacji są one w 100% bezpieczne. Kiedy ONI ulepszało drugą generację szansa na powodzenie wynosiła z tego co pamiętam około 30% (pozostali kandydaci albo umierali albo zostawali kalekami). W bezpośrednim starciu SII vs SIV nowsza generacja nie powinna mieć większych szans ponieważ jak pisałem wyżej SIV to spartanie stworzeni z dorosłych osób po przeszkoleniu wojskowym (maksymalnie kilku letnim), zaś SII zostali zwerbowaniu do projektu w wieku 6-9 lat (dzięki wyjątkowym umiejętnościom i DNA), przechodząc mordercze szkolenie wiec mają około 40-45 lat doświadczenia bojowego. Poza tym szkoleni byli przez najlepszych z najlepszych. Tyle w temacie. PS. SII dzięki wczesnemu szkloniu i ulepszeniom, które przeszli mają po ponad 2m wzrostu i grupo powyżej 100kg masy mięśniowej (mężczyźni). Jedno uderzenie Johna czy Freda i Lock pada martwy Kolega wyżej ładnie wyjaśnił. Tak w skrócie: Spartan II to najbardziej doyebana generacja. Następne to już tylko, że tak się wyrażę "budżetówka i masówka". Dodając fakt, że generacja Johna jest konkretnie zaprawiona w boju staje się jasne, że drużyna Osiris nie ma raczej żadnych szans w bezpośredniej konfrontacji. Wielkie braki w wiedzy Daddy ;] Jednak warto zaznaczyć że to dzięki masowej produkcji Spartanów-IV ludzkość zaczęła wygrywać wojnę z Covenantami. Wątpie żeby te różnice między spartanami były widoczne w grze, zapewne Blue Team od Osiris nie będą się niczym różnić. Odnośnik do komentarza
FafikIX 8 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Mazzeo nie jest to tak do końca jak piszesz. SIV weszli do służby w styczniu 2553, zaś wojna z convenantami zakończyła się w marcu tego samego roku, a trwała od 2525 czyli 28 lat, więc trzymiesieczny udział 170 spartan czwartej generacji nie wniósł za wiele do wojny( tyłu weszło do służby w styczniu reszta później). Wg.mnie przymierze przegrało wojnę głównie przez konflikt wewnętrzny pomiędzy elitami a brutsami. Faktycznie jak kolega pisał powyżej w grze na 99% nie będzie różnicy pomiędzy Osiris a Blue Team. 1 Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 a obecna wojna to z kim jest? Odnośnik do komentarza
Fafik-IX- 40 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 W skrócie nie wszyscy elici zaakceptowali koniec wojny i przymierze z ludźmi. Są to rebelianci coś jak heretycy w halo 2. Pomiędzy elitami trwa wewnętrzna wojna w którą ludzie są wplalątani. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Z Convenantami walczą nawet jak nie ma z nimi wojny Halo 4 najlepszym przykładam "Obecnie" to z nikim nie ma wojny. Edytowane 24 Września 2015 przez DonSterydo Odnośnik do komentarza
Fafik-IX- 40 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Trochę wiedzy o halo posiadam. Jak coś jest niejasne to pytaj, postaram się odpowiedzieć. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Mam nadzieję, że przynajmniej łączenie w matchmakingu ogarnął w piątce. W MCC do tej pory nieraz czeka się w lobby po kilka minut, a w innym przypadku łączy w 10 sekund, czyli tak jak powinno być. 2 Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 W tym halo będą jakieś klany etc? Tj. czy na forumku ekipa będzie ciurać wspólnie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi