Skocz do zawartości

Tom Clancy's The Division

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Też nie rozumiem, gra jest dopiero ponad tydzień - większość graczy nie liznęło jeszcze end-game'u, są rotacyjne daily challange i DZ, gdzie zarówno szukasz dropu, levelujesz postać i zdobywasz PC. Pozycja na dzień dobry oferowała ciekawe przedstawienie świata i lore budowany w okół tego, dobrze zaprojektowane "strzelanie" i level design misji.

Ja na pewno jestem usatysfakcjonowany, od bardzo dawna nie grało mi się tak dobrze w co-opa.

@Ukyo
Kiedy dokładnie wracasz?

• Plusik 1

No właśnie trzeba to lubić. To takie powtarzanie dla lepszego sprzętu a w kwietniu quantum break i dark souls 3. W maju to już w ogóle grad premier i tak do deus exa nie będę miał czasu więc po co trzymać coś co tylko zabija czas którego nie posiadam :D

Jak rozbudują za kilka miesięcy znowu kupie pewnie. Zależy od reakcji tych co grają

Edytowane przez blantman

Trochę to smutne czytać, że ludzie kończą 10 dni po premierze z tytułem kreowanym na "nieskończony".

To nawet w podobno gorszym bagnie Destiny można było przesiedzieć rok :)

A ile trwała pierwsza część kampanii w Destiny po premierze? Jeden weekend i po zawodach. Do tego kłopoty z serwerami. Masa ludzi szybko zrezygnowała właśnie z powodu braku contentu. Ja gram do premiery i jeszcze kampanii nie skończyłem a gram codziennie po 3-4 h.

W następnym tygodniu mają dodać coś nowego więc może jakieś nowe wyzwania wpadną.

Wracając do destiny to zobacz jak oni traktują graczy. Ttk wyszedł we wrześniu a oni dopiero teraz widząc masakrycznie duży spadek zainteresowania grą łaskawie dadzą jednen nowy strike na max 30 minut.

Ciekawszy gameplay xD i Ty piszesz o cpaniu? Coś się później zmienia, bo mam przegrane z 20h i wydaje mi sie, że wszystkie misje polegają na strzelaniu do murzynow...

No i parę/nascie trybów multiplayerowych (nie licząc w ogóle kooperacji) to jednak trochę większe rozbudowanie niż JEDEN Dark Zone.

Edytowane przez easye
  • Plusik 1

Ja mam chyba już ze 20h nabite i zaraz wbije 30 poziom i powiem jedno, ta gra tylko na pozór ma więcej contentu niż Destiny.

jednak najgorsze w tej grze jest to, że pomimo levelowania coraz wyżej to nie czuje się kompletnie potęgi swojej postaci, bo ubiór nie zmienia się z wysokościa lvlu (początkujący gracz wygląda tak samo jak ten z 30 lvl), a bronie też wyglądają zawsze tak samo, tyle tylko że raz są zielone, a raz fioletowe. No i mają coraz większe numerki w statach. Co mi z tego, że mój DPS idzie coraz wyżej, już w dziesiątki tysięcy, jak po drodze spotykam kolejne bullet sponges, których ubicie na 30 lvlu zajmuje mi dokładnie tyle samo czasu, co paręnaście godzin wcześniej, kiedy miałem 10lvl?

gra ma ciekawy i taktyczny gameplay, ale tak ogólnie to cała ta mechanika rpgowa nijak nie pasuje do realistycznej konwencji Tom Clancy. Strzelanie 20x ze snajperki w łeb dla typka w hełmie przypomina mi walczenie z pseudobossami w Army of Two i Uncharted.

• Plusik 1

Dokladnie. W Destiny dodatkowo czules potege broni, jak wypadla Ci jakas mega giwera, to zarowno na multi, jak i w singlu mialo to olbrzymie znaczenie. Miales engamowe exotyci, to byles najbardziej poszukowana osoba na raid! Dodatkowo poza kolorkami kazda pukawka miala inny feeling - mogles miec 10 karabinkow i z kazdego strzelao sie inaczej, kazdy mial inne perki, ktore z kolei dawaly przewage w deatchmatchach - tutaj mam 16 level i nie czuje wiekszego progresu - jasne gra sie w miare przyjemnie, z tym, ze z kazdym nowym kolorem trafiam do strefy, w ktorej nie ma on zadnego znaczenia - patrze na endgamowe bronie, z ktorymi takze trzeba wywalic 4 pelne magazynki na zoltego przeciwnika, jak dla mnie cos tutaj nie do konca sie zgralo.
Gram od 3 dni i takze uwazam, ze "ta znacznie wieksza zawartosc", to pozory.

Edytowane przez easye

@Fanek piękny DPS na pokaz i na tym koniec, tak jak pisałem wcześniej główny DPS to ostatnia rzecz na jaką trzeba zwracać uwagę, najważniejsze są ukryte bony i talenty na broniach, których Ty nie masz nawet aktywnych, mało tego craft i żółte itemy nie maja sobie równych, bo każdy taki żółty item ma dodatkowe pasywne umiejętności. Żółty item zawsze będzie lepszą opcją niż fioletowe (choć są pewne przypadki-wyjątki, jak chociaż by snajperka która mam)

Także odpuszczenie sobie craftu to najgłupsza rzecz jaką można zrobić, bo to właśnie ten craft buduje siłę Twojej postaci i wydłuża czas gry, za mną jakieś 4 dni grania i cały czas mam co robić, chociaż by dobić w końcu 50 poziom w DZ (obecnie mam 45). Gdy tylko dobije 50 od razu lecę do kościoła kupować schematy na resztę żółtego ekwipunku, wycrafcic jak najlepsze itemy i zająć się spokojnie farmą 32 w DZ gdy owa farma będzie szła mi na luzaku w tedy stwierdzę, że zrobiłem co miałem zrobić.

Ja tam siłę swojej postaci i broni których używam czują i widzę to po cyfrach które pokazują się nad głową przeciwnika :)

Trzeba farmić fenixy i zająć się craftem bo to żółte itemy dają największego busta !

Tu jest mój build pod snajpę (oczywiście oba talenty aktywne)

HHPyFrq.jpg

Vector:

CC=60%

CD=120%

HSD= 80

Aktywne talenty 

IRIv1Af.jpg

Snjperka:

CC=43%

CD=140%

HSD=250%

talenty: przebicie pancerza 15% a drugi 5.5% na CC :D

Snajpera ta jest szybkostrzelna, wartości obrażeń max co widziałem na implusie + osłona to 470 tysięcy strzał za strzałem :D

A tu mój build na assulta więcej życia :)

JCTq4Zs.jpg

Plan jest taki wszystkie fiolety wymienić na żółte i do tego potrzebuje 50 poziom w DZ i schematy kupione u vendora w kościele. 

• Minusik 1

DPS jak dla mnie to najbardziej oszukana statystyka w tej grze, w ogole nie bierze pod uwage stability co jest chore, bo to jedna z wazniejszych statystyk, w zamian za to system bierze pod uwage na przyklad hip fire accuracy ktory dodaje w pyte do DPSu, no litosci xD

Takze olac te statystyke, skupic sie na buildach pod kryt chance i dmg, gwarantuje, bedziecie bestia a challenging mode mozna wtedy farmic w 10-15 minut dla zlotych itemow a nie meczyc sie z nim dla 20 fenixow.

btw. zrobilem maly montaz PvP z wczoraj, sporo rogali po DZ latalo - pierwszy klip idelanie pokazuje to co Vector pod kryty potrafi, jakbys komus wietrarke w ryj wsadzil, a typy pewnie zdziwione ze we 2 z kosmicznym DPSem ktory nabili iloscia kul w magazynku nie moga mnie polozyc :yao: