Skocz do zawartości

Tom Clancy's The Division

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie chyba na konsoli. Przynajmniej na PC te dane są po stronie użytkownika co prowadziło do modyfikowania statów jeśli dobrze kojarzę, coś takiego słyszałem, ale pewności nie mam ;)

Opublikowano (edytowane)

Patch na duzy plus, DZ na lvl 201+ tocjest hardkor faktycznie, ale we czterech z dobrym sprzetem mozna ladnie kosic tylko nie da sie isc na pale i strzelac bo zgon murowany. Itemy z z05 i z06 wypadają 240 i bronie 204. Nowy najazd ma calkowicie inną formę ale dobra ekipa rozbije go w 20 minut. Poziom ambitny bedzie dostepny od przyszlego tygodnia i napewno bedzie sieczka do ktorej lepiej sie nie pchac bez drużyny na lvl 220+.

Edytowane przez Longstar
Opublikowano (edytowane)

Wszystko piękne ale:

1.Nowy najazd mimo kilkunastu prób nadal nie zdobyty bo albo ja nie mogę się przyłączyć (cofa na wejściu) albo tak samo cofa 1-2 innych agentów z zespołu (z MM).

2. Po zrobieniu misji sypie i haczy się mapa...

3. ...oraz siada jakość grafiki w ekwipunku.

4. Poza tym dwa razy padły ustawienia dźwięku czyli muzykę podbiło a otoczenia uciszyło.

A wszystko to na XONE. Jak na "wyjątkowo dokładne testy aktualizacji" trochę sporo.

A na plus to chyba poprawili trochę grafikę na mieście - dorysowywanie się obiektów nie jest tak bliskie jak wcześniej. Chyba.

Edytowane przez friedrich
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpaliłem ale jeszcze nie grałem przeleciałem się tylko po wyposażeniu:

1. Napastnik dostał solidnego nerfa: teraz jest +10% do niszczenia pancerza i +20% do krytyka

2. W związku z tym moj pm spadł DPS ze 180k do 145k.

3. Miały być zmiany w pozostałych rodzajach broni (atuty dla szturmowych, LKM i strzelba ale nie zauważyłem - także w sklepie - by już to było)

4. Mozna rekalibrować broń. Wymaga to feniksów i jakiegoś modułu rusznikarskiego. Nie wiem też na jakiej zasadzie to działa (losowe, 1 lub więcej itd)

Ale ogólnie wygląda OK

Opublikowano

W endgame - sądząc po YT  - w 1.2 latało się głównie z pm-ami, pancerzem pod 75% i jakąś ochroną przed środowiskowymi. Sety były natomiast różniste i każdy ytober chwalił swoje - choć trójka napastnika była chwalona za +50% do krytyka. Teraz to się zapewne zmieni choć sam nie mam pomysłu i zapewne na razie nie będę nic ruszał.

Natomiast szkoda iż nie zwiększyli wielkości skrzyni w bazach.

I jakie są podziemia? Robiłeś sam czy w ekpie? Coś ciekawego wylatuje?

Opublikowano (edytowane)

Skrzynia jest powiększona do 70.

Przed 1.3 biegało się 3 striker/3 sentry lub zestaw taktyczny z wymaksowanym toughness i sticki. To drugie się nie zmieni narazie, a będzie jeszcze ciężej ich zatłuc.

Z nowych setów to widze przyszłość z B.L.I.N.D. lub alphabridge. Nowy GS b oni to 229, a setów 268. No i mamy nowy bracket w DZ 231+

Edytowane przez mattaman
Opublikowano (edytowane)

Pograłem: podziemia sympatyczne zrobiłem kilka: część sam w normalu, część w losowej ekpie na trudnym. Na razie świetnie.

Co do uzbrojenia: na pierwszych podziemiach dostałem nowego PM-a 204lv o nazwie - bodajże: PP. Ciekawostka: nie ma co prawda uchwytu (ale specjalnie go nie nosi) za to ma po rozszerzeniu 100pociskowy magazynek :) Więc teraz eksperymentuję z czterema elementami najemnika. I poprawka - dostaje się w sumie +20% do niszczenia pancerza i +50& do krytyka ale dopiero posiadając  pięć elementów. W sumie słusznie.

Co do pma PP: nie ma w bonusie procenta do prawdopodobieństwa krytyka tylko wzrost krytyka ok. +44%

No i naciąłem się na pma MP5 w sklepie: strzela tylko krótkimi seriami.

Opublikowano (edytowane)

Chociaz na już posiadanych smg (przed 1.3) nadal są stare bonusy do % krytyka - obniżyli jedynie dmg.

Ale w PVE bonus do czterech setow napastnika może być ciekawy przy 100 nabojowym smg. Około 50% więcej dmg przy wpakowaniu jednorazowo magazynka w bossa.. Np. nie uwzględniając krytykow i głowy smg PP o bazowym dmg 10k / strzał zamiast 1mln zada obrażenia za 1,5mln. W PvP gorzej bo walka głownie polega na "tańcu" i bieganiu ale na PC i myszce powinno też się przydać. W sumie pierwszy raz od dawna zamiast mieć na smg: większy magazynek/wzrost obrażeń   - włożyłem większy magazynek/szybkostrzelność. I to jest fajne - zmusza znowu do myslenia i kombinowania.

Opublikowano (edytowane)

Wraz z pewnym nerfem najemnika i wartownika przybyły w nowej aktualizacji nowe sety i widzę że ludzie eksperymentują. Sam eksperymentuję. Obecnie biegam z 4-elementami BLIND i granat błyskowy wybuchający po śmierci przeciwnika jest fajnym elementem wprowadzającym zamieszanie wśród NPC-ków (na PvP jeszcze nim nie grałem). Ale mialem przyjemność robić misję na bohaterskim z ekipą w której jedna osoba miała założony set Odzysk i powiem że robiło to wrażenie gdy nagle wszyscy zaczynali strzelać amunicją eksplodującą. W dodatku - ale tutaj nie wiem czy dobrze rozumiem opis - zapas tej amunicji nigdy nie ma się kończyć (?!) Jeśli tak jest faktycznie to set ten jest przegięty.

No i Alpha/Bridge: sumowanie perków z obu broni tego samego typu w wyposażeniu (czyli jako 1 i 2 broń mam dwie różne szturmówki) może dać tak dużego kopa że w DZ "kumpelskie" ekipy (nie z MM) będą latać 1xOdzysk, 3xAlpha/Bridge. Ciekawe jak będzie w praktyce.

PS

Mam wrażenie, iż bohaterski w Tunelu Lincolna był łatwiejszy niż ambitny w podziemiach. Złudzenie albo i nie.

Opublikowano

Po rozczarowaniu pierwszym najazdem wróciłem teraz do Division i muszę przyznać, że jest bardzo pozytywnie. Wprawdzie mam duże zaległości do nadrobienia i na ambitny się nie wybieram póki co, ale powoli składam set. Podziemia przez swoją losować mimo powtarzalności to nie nudzą się jak powtarzanie misji czy strike w destiny. Jasne, jak się na siłę ciśnie to wkrada się nuda, ale ogólnie jest fajnie zagrać ze 2 dziennie...

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...