Skocz do zawartości

Tom Clancy's The Division

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś zbiera tajne sety a jest za słaby na DarkZone albo aktualnie gra sam i może mieć problem przy podjęciu zrzutu to polecam rajd po 10 słynnych bossach w LightZone. Bossowie nie są wymagający, respawnują się co 4 godziny i jest 3% szansy że z każdego wypadnie element tajnego seta. A że bossów jest 10ciu więc mamy 30% szans na coś tajnego za każdym razem.

tc-the-division-named-boss-locations-col

Edytowane przez Ryo-San
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie! Ja teraz to praktycznie 100% czasu w grze jestem w DZ. Te emocje przy podjęciu, szczególnie kiedy na lądowisku stoją 2 czy 3, 4 osobowe teamy i wyczekiwanie jak przy rosyjskiej ruletce. Przejdą na stronę rougeów czy nie. A do tego w plecaku powiedzmy ostatni brakujący element tajnego zestawu. Ciśnienie skacze do 200. Ta gra jest genialna! A mapka którą dałem to bardziej dla początkujących.

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano
17 minut temu, Ryo-San napisał:

Jak ktoś zbiera tajne sety a jest za słaby na DarkZone albo aktualnie gra sam i może mieć problem przy podjęciu zrzutu to polecam rajd po 10 słynnych bossach w LightZone. Bossowie nie są wymagający, respawnują się co 4 godziny i jest 3% szansy że z każdego wypadnie element tajnego seta. A że bossów jest 10ciu więc mamy 30% szans na coś tajnego za każdym razem.

Tylko ci Bossowie nie mają wszystkich itemów które mogą ci dropnąć, a jest ich wąska lista.

Kiedyś jak byłem po niebieskiej stronie barykady robiliśmy to z ekipą cyklicznie przez dłuuuugi czas kilka razy dziennie (630h samo się nie wbiło ;) ). 

Opublikowano

Hej, mozecie dac jakies porady dla swiezaka. Robie sobie przerwe od Destiny (chociaz cos tam bede dalej ciupal).

1. Czy sa odpowiedniki rajdow z Destiny  jesli tak to jaki poziom minimum musze miec i czy leca jakies specyficzne itemki z tych aktywnosci

2. Przy wyborze broni sa jakies konkretne na ktore polowac czy raczej mozna grac wszystkim i polowac na god roll w statystykach?

Opublikowano

He he... Jak wsiąkniesz w The Division to już do Destiny nie wrócisz :)

Odpowiednikiem rajdów są tu tzw Incursion (niech to ktoś przetłumaczy, bo ja gram po angielsku) - wymagające, wieloetapowe misje dla zgranego teamu czterech osób, ale póki co - nie zawracaj sobie nimi głowy.
Ogólnie tu jest tak, że podobnie jak w Destiny, zabawa zaczyna się dopiero w endgame, po osiągnięciu odpowiedniego levelu (w tym przypadku 30 i gear set minimum 256 - odpowiednik light z gry Bungie). Jeśli więc jesteś zupełnie świeży, to czeka Cię maaaaasa grania zanim do tych wszystkich dobrodziejstw się dokopiesz.
Mi tam gra solo sprawiała masę frajdy i chyba minęło z 60h, zanim zacząłem bawić się z dużymi chłopcami. Pewnie jest możliwość, żeby ktoś doświadczony Cię przeciągnął i obsypał lepszym sprzętem, ale ja tego nie praktykowałem.

Jeśli chodzi o bronie to są egzotyki (tutaj czerwone), które lecą z różnych aktywności, a najlepiej właśnie z Incursion na koniec. Są one odpowiednio cool nazwane i ogólnie rozpalają wyobraźnię wszystkich agentów, np taki The House... (pozdro Komar;))...

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj pograłem po długiej przerwie i muszę powiedzieć że gra znowu bawi. Polatałem trochę po bossach (wydropiły 2 tajemne z czego 1 przydatny dla snajpera), potem pozbierałem techy w DZ, oddałem z sukcesem kilka gratów na lądowisku i raz mnie w metrze zabili NPC :) A większość w ubraniu taktyka ofensywnego czyli mina kulka plus działko. Snajper, szturmowiec i cekaemista na razie w odstawce.

Edytowane przez friedrich
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Szymek_PL_ napisał:

Duzo sie traci bez sezon passa?? Czy jest tak samo jak w Destiny ze bez DLC podstawka jest bezuzyteczna?? Dzieki za odpowiedz

Podziemia takie sobie dodatkowo mało osób w ten tryb gra

Przetwanie to małe mistrzostwo z "szampanem na końcu' w postaci Huntera :) dodatkowo ze skrzynek leci pełna pula rzeczy z nazwą .

Edytowane przez Cottage
Opublikowano

Ja w tej gierce byłem zakochany od premiery, ale towarzystwo skończyło podstawkę i każdy się rozszedł. Jedynie pamiętam tylko, że Snake ogarniał dodatki i z doskoku coś tam zrobiliśmy w party. Jeżeli można was spotkać w Zonie, to przy najbliższej okazji postaram się was poszukać :lapka:

Opublikowano
14 godzin temu, danielskii napisał:

2. Przy wyborze broni sa jakies konkretne na ktore polowac czy raczej mozna grac wszystkim i polowac na god roll w statystykach?

Zanim nie będą Ci wpadać topowe i egzotyczne bronie to bierz wszystko jak leci. Później broń trzeba już dopasować do konkretnego seta i sprawdzać jakie ma talenty. Ja od długiego czasu biegam z Kasynem i Bullfrogiem. Oba zoptymalizowane na full. Zabójcze kombo. Mam też set z dwoma snajperkami (Heel i Devil) bo lubię od czasu do czasu przykampić w DZ na osamotnionego rogue'a : )

BTW jak ktoś chce szybko wskoczyć na 30lvl to dajcie znać. Pomogę a do tego udostępnie jakieś dobre bronie/itemy.

Opublikowano

Mi się podoba to początkowe przytłoczenie w grze :) Dopiero 6 lev, gram sobie z dwoma znajomymi, których również namówiłem na zakup po ostatniej promocji na PS Store. Pytań mam miliony, ale gram jak mi intuicja podpowiada. To będą dobre tygodnie (jak nie miesiące) początku roku.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

To śmiało pytaj!

A tak z innej beczki to jedziemy dzisiaj w nocy z koksem :banana:

edit: Note: Classified drops are not included in the extra reward pool. Trochę chu. jnia no ale może jakieś egzotyki wpadną.

QVhsHZS.jpg

Edytowane przez Ryo-San
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, KOMARZYSKO napisał:

Pewnie więcej złotego scierwa będzie lecieć

a komu to potrzebne? na co to komu? Dawać mi tajne zestawy, złoto to sobie mogą w ubi dupe wsadzić!!!!

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, KOMARZYSKO napisał:

No to wiesz gdzie szukać ;) jesteśmy tam co wieczór

Jest jakaś zasada wg której wylatują z demontażu złote techy? Bo jakoś mam wrażenie iż losowo czasem wpada a czasem nie.

PS

Mapa kilka postów wyżej zgadza się jeśli chodzi o bossów ale jako obszar gry jest już zdezaktualizowana bo doszły obszary DZ na północy plus port i tereny przyportowe na północnym - zachodzie.

Edytowane przez friedrich
Opublikowano

Kurde... Chyba w ten weekend przysiądę przy tej Dywizji, skoro taki event jest. Tylko pewnie pełno rogali się będzie kręciło po DZ w tym przypadku. Samotnie pewnie padnę ofiarą wielu gangbangów :(