Opublikowano 18 lutego 201510 l Te opinie opisuja dokladnie to czego oczekuje. Dla mnie The Order ma jedna wade - cene. Powiedzialem sobie, ze bede kupowal gry na premiere za 200 zl i tak sie da, ale tylko nie w przypadku Sony Polska. 250 za gre nie dam i choc jaram sie bardzo to dla zasady. Ale z Second Son bylo podobnie i szybko cena zmalala do 200 zl. Jak dobrze pamietam to raptem do dwoch tygodni.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Po tych opiniach jestem spokojny - zdecydowanie brałbym, choć równie zdecydowanie - nie na premierę. Jest kilka gier, które są warte wywalenia 250zł, ale The Order zdecydowanie nie sprawia wrażenia, że chce być jedną z nich. Całe szczęście, że nie mam PS4, bo kiedy w końcu się u mnie pojawi to dzieło Ready at Dawn będzie śmigało po 40zł i dylematu nie będzie
Opublikowano 18 lutego 201510 l Ale w tej chwili najważniejsze jest aby gra była przetestowana należycie i żadnych patchy nie trzeba będzie było wypuszczać żeby coś tam poprawić. Zresztą kiedy ja ja kupię i postawie na półce to już pewnie i patche powychodzą bo za 250 zł niestety nie rzucę się do walki w sklepie o moją kopię gry. Za tyle hajsu to spodziewałem się co najmniej tyle samo godzin grania co w The Last of US i Tomb Raider 2013, gdzie pierwsze ukończenie gry zajęło dla mnie ponad 20 godzin. Sytuacja jeszcze bardziej żenująca co z demem MGS 5, tam chyba ze dwie godziny się grało za 150 zł ??
Opublikowano 18 lutego 201510 l mgs5 gz mozna w 10min skonczyc na upartego ja jestem mega napalony na orderka, wiem co dostaje i chetnie doswiadcze tego filmowego doswiadczenia ale tez jak wojtek za max 200zl lub taniej
Opublikowano 18 lutego 201510 l Z Ground Zeroes spedzilem 40 godzin zeby 100% wbic i od czasu do czasu sobie jeszcze odpalam tego grywalnosciowego koksa, z TO pewnie spedze z 12 zeby wbic platyne i usune w cholere. Moze i GZ jest krotsze jako calosc, ale posiada znacznie wieksze replayability. Jak bralem TO1886 to spodziewalem sie jednak ze bedzie to troche dluzsze i bardziej wywazone jesli chodzi o podzial scenka -> gameplay, bo 40/60 to troche smieszne jest.
Opublikowano 18 lutego 201510 l GZ którego pierwsze przejście zajmuje z cut scenkami ponad 1.5h kosztował 120 zł (cut scenki - jak na mgsowe standardy - były dobrze zbalansowane wobec gry właściwej) , a i tak, pomimo znacznie lepszego replayabity, różnym sposobom wykonywania misji i opcjonalnym zadaniom został słusznie zjechany za stosunek ceny do długości kampanii. Angry Joe dał mu 5, czy 6/10, choć gameplay i wszystkie pozostałe aspekty oceniał na 9. Tak samo ocenił GZ Komodo w Extrimie. Pierwsza recka The Order otrzymała minusy za przesyt zabierania kontroli nad postacią, oraz QTE zamiast pełnej kontroli podczas kluczowych momentów i ocenę 7.5 za stosunek plusów do minusów. Edytowane 18 lutego 201510 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 18 lutego 201510 l Ja biorę w piątek, jak mi nie spodoba się na tyle żeby zostać w kolekcji to będę mógł wam sprzedać za jakiś czas, ew zamienić z dopłatą na Dying Light tak więc stay tuned. Aha zacznę na hardzie i z zegarkiem w ręku obczaję czas przejścia.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Kolejna recenzja 89/100 https://www.gameplane.de/order-1886-review-das-spiel-das-alle-hassen-wollten/4/ Edytowane 18 lutego 201510 l przez YETI
Opublikowano 18 lutego 201510 l Fajna gierka, ale w tym filmiku ziarnko prawdy jest https://www.youtube.com/watch?v=FV-u5tvQC34#t Edytowane 18 lutego 201510 l przez Krzysztof Tomczak
Opublikowano 18 lutego 201510 l w czasach gdzie wszystko tworzy sie dla zysku, a prawie nic dla idei, ewentualna super sprzedaz tej gry troche mnie przeraza bo jeszcze nie daj boze sony moze uznac ze to ta dobra droga
Opublikowano 18 lutego 201510 l Ta gra moze sie lepiej sprzedac przez sam fakt braku gier w tym miesiacu.
Opublikowano 19 lutego 201510 l PowerPyx juz zaczal robic Trophy Guide. Przyklad tego graficznego monsunu - Chepter 8 i trofeum za kille Edytowane 19 lutego 201510 l przez Voytec
Opublikowano 19 lutego 201510 l niech sie sony wreszcie ogarnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekaw jestem jak slaba musiala byc ta gra od santa monica co ja sony skasowalo skoro nie skasowali knacka albo tego krapiszcza, a moze gra santa monica miala gameplay i replayality czyli cos co nie do konca zgadza sie z obecna strategia exow tej firmy
Opublikowano 19 lutego 201510 l A zaraz zbliża sie kolejny wielki ex Until Down z srednia tez pewnie z 60 %. Jedyna nadzieja w Bloodborne, ratchecie, Rime.
Opublikowano 19 lutego 201510 l Eurogamer.net wystawia cos w granicach 7/10. Gamespot - 5/10Polygon - 5.5/10Videogamer - 6/10Destructoid - 6/10IGN - 6.5/10Game Informer - 7.75/10
Opublikowano 19 lutego 201510 l Dualshockers - 8.5/10 Game Informer - 7.75/10 IGN - 6.5/10 Destructoid - 6/10 Gamespot - 5/10 Giant Bomb - 2/5 Metro (UK) - 4/10 Kotaku - No Eurogamer --- Widzę, że Voytec mnie uprzedził, ale u mnie z linkami I dorzucam zwiastun premierowy: https://www.youtube.com/watch?v=Pu8IK06h4sw Edytowane 19 lutego 201510 l przez lothronik