Gość _Be_ Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Niestety muszę przyznać, że Velius poważnie ma jakieś problemy z tym, kto w co gra. Nie bierze pod uwagi tego, że komuś ten Order MOŻE sie podobać. Balon chyba też nie rozumie, że komuś może się nie podobać i od tego jest własnie forumek żeby się wymienić opiniami. Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 (edytowane) Ale ja to rozumiem, że ta gra może się komuś nie podobać. Nie rozumiem jedynie jak można kogoś umniejszać i wyzywać od podludzi, januszy itp, tylko dlatego że komuś dana gra się spodobała wbrew koneserowi Veliusowi. Czy ja piszę w jakimś innym języku? To może wyjaśnię to prościej. 1) komuś się Order nie podoba, mówi że to samograj z płytkim gp - spoko 2) ktoś wpada tu i wkleja hejeszki, dynie jadąc ludzi że im się to podoba i mówiąc jakie to dobre gry, a jakie złe - nie spoko. Edytowane 30 grudnia 2015 przez balon 3 Cytuj
knotek 211 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 gierka na 6, można ograć, ale czy chciałbym sequel? jakoś tak nie bardzo Ja bym chciał sequela, ale pod warunkiem, że zrobią z tej marki to, czego chyba oczekiwali gracze. Czyli rasowego shootera tpp w wiktoriansko-cyberpunkowym sosie, odpowiednika Gearsów na Playstation. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 The Order ma swoje wady ale nigdy nie nazwałbym go crapem. Cytuj
Whisker 1 453 Opublikowano 31 grudnia 2015 Opublikowano 31 grudnia 2015 On nie ma wad, po prostu nie jest rozbudowany, zabrakło wielkości gry pod wieloma względami i tyle, może sequel to zmieni. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 W sumie ja się dobrze bawiłem przy tym tytule i bym go tak źle nie oceniał . Np. taki równie dobry Until dawn miał dużo lepsze noty , pomimo chyba "mniej gry w grze" . Nie wiem , może ten hype zgubił Order .... Grając w oba tytuły bawiłem się wyśmienicie ! Ja rocznik 81 umiem segregować gierki i już po zapowiedziach raczej wiem co mogę spodziewać się po tytule.... 1 Cytuj
Wredny 9 600 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Właśnie ukończyłem The Order 1886 i muszę przyznać, że najgorsze to to nie było. Oczywiście graficznie miazga (choć ten ebany "cinematik ekspirjens" to tragedia), fabuła całkiem interesująca, postacie również, Gallahad to spoko ziom (no i ten wąs), fajny arsenał i znajdźki... Z rzeczy mniej przyjemnych to wspomniane pasy, do tego niezbyt udany gunplay (w grze, w której oprócz oglądania, postrzela się czasem - słaby feeling), słabiutkie sekwencje stealth,tragiczny wręcz system przyklejania się do osłon (podczas większej zadymy nietrudno o zgon, bo za grosz w tym intuicyjności i płynności). Trzeba przyznać, że developer ma jaja i pewność siebie, bo giera zaczyna się, jak kolejna część jakiejś znanej marki, z w pełni ustabilizowanym uniwersum itp - zero łopatologicznego wyjaśniania, tu mamy Zakon, tu Rycerze, tam wilkołaki - deal with it. Oczywiście w trakcie "gry" wszystko się klaruje, ale i tak szacun za to, że nikt na siłę nie próbował tłumaczyć. Zakończenie też spoko, nie kumam czepialstwa, że niby niedokończone i sugeruje sequel... Być może, ale równie dobrze może być to coś w stylu Assassin's Creed - mamy ten cały Zakon, ale akcja może dziać się na przestrzeni wieków, skoro Blackwater itp... Kupiłem używkę za 70zł i za taką cenę warto sprawdzić, bo grafika i klimat to mistrzostwo świata, a historia jest całkiem interesująca. Niestety w kwestii gameplayu to raczej słabizna, więc współczuję wszystkim, którzy dali się nabrać na premierę Edytowane 18 kwietnia 2016 przez WrednyPL 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Trzeba przyznać, że developer ma jaja i pewność siebie, bo giera zaczyna się, jak kolejna część jakiejś znanej marki, z w pełni ustabilizowanym uniwersum itp - zero łopatologicznego wyjaśniania, tu mamy Zakon, tu Rycerze, tam wilkołaki - deal with it. Oczywiście w trakcie "gry" wszystko się klaruje, ale i tak szacun za to, że nikt na siłę nie próbował tłumaczyć. Zakończenie też spoko, nie kumam czepialstwa, że niby niedokończone i sugeruje sequel... Być może, ale równie dobrze może być to coś w stylu Assassin's Creed - mamy ten cały akon, ale akcja może dziać się na przestrzeni wieków, skoro Blackwater itp... od 12 do 30 minuty poświęcono n.t. scenariusza, postaci, oraz przede wszystkim co nie zagrało w prologu i endingu. polecam bo goście pomimo mnóstwa sarkazmu są mega merytoryczni :czesc: Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Jak tam nobody Orderek skończony? Platynka wbita? :____D Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 ale dlaczego? jak znam już całą tę oskarową historię? Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Ile zajmuje pierwsze przejście? Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Coś koło 5h. 3h gry i 2h filmików. Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Tylko 5h XD? Myślałem, że z 8 chociaż, a że połowa prawie to filmiki to wiedziałem. Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Plugawy z filmikami pierwsze przejście 7:45 z zegarkiem w ręku. Naprawdę nie słuchaj w niczym gościa co uzyskuje HDR w TV bez HDR poprzez suwaki jasności i podświetlenia, a tekstura deski w Nioh powoduje, że to too najładniejszych gierek na playstation cztery. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Ile zajmuje pierwsze przejście? W moim przypadku 1 przejscie trwa juz około 5 miesięcy, niestety prawdopodobnie nie skoncze. Przejscie tej gry to chyba jakiś tam wyczyn sam w sobie, chociaz moze po przezwyciezeniu 1 pojedynku z wilkołakiem już jest miło i przyjemnie, nie wiem niestety. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 No ja też nie dałem rady. I nawet grafika nie pomogła. Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Xd to se daruje jako tytuł startowy. Chciałem jakiś cinematic expijens, żeby zagrać z narzeczoną, w sensie ja klikam ona patrzy i mówi co robić. Tak było z Walking Dead i The last of us :P Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Ja bym Ci plugawy tą grę wysał za darmo, i nawet dorzucił rure z poznanskiego cmentarza, tylko niestety scierwo kupilem w ps store xD Cytuj
Figuś 21 193 Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 To Until Down będzi idealny w takim przypadku Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 5 listopada 2017 Opublikowano 5 listopada 2017 Zdecydowany zwyciezca w kategorii " Niewykorzystany potencjal" tej generacji.... Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Plugawy z filmikami pierwsze przejście 7:45 z zegarkiem w ręku. Naprawdę nie słuchaj w niczym gościa co uzyskuje HDR w TV bez HDR poprzez suwaki jasności i podświetlenia, a tekstura deski w Nioh powoduje, że to too najładniejszych gierek na playstation cztery. Mam ci wysłać więcej longplayów z podobnym czasem? Mało tego są to normalne przejścia bez rushed czy speed runa. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 W aktualnych cenach warto tytuł sprawdzić, jest nawet fajny klimacik i ciągle topowa grafika. Gameplay już gorzej, ot fale wrogów i czasem przeciwnik z wiadrem na głowie, którego ciężej zabić. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Odbicia robia nakwieksze wrazenie xD Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Największym problemem Order jest brak sequela. Sama gra wprowadza w ciekawe uniwersum ale faktycznie mało w niej samej gry. Coś się dzieje, postacie są spoko, jest ich całkiem sporo ale koniec końców gra akcji ( jaką jest Order) musi mieć więcej gameplayu. Gdyby był to jakiś fabularniak pokroju gier Telltale games lub Untill Dawn, to by może i wystarczyło, jednak strzelanka musi mieć więcej mięsa. Ta gra się nie mogła wybić bo chyba na rynku nie ma na nią luki. Chętnie w nią zagrałem za 50pln ale zchodząc po tyle nie ma prawa mieć takiej jakości grafiki jaką ma. Koło się zamyka. Order to nietrafiony eksperyment. Może gdyby miał Co-Opa online byłoby coś z tego. A tak... Szkoda. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 listopada 2017 Opublikowano 6 listopada 2017 Niesamowite, pierwszy raz słyszę arzut co do samej gry że nie ma sequela. Ciekawy musi byc ten moment w którym gra dostaje sequela i nagle 1 cześć robi się lepszą grą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi