Bansai 11 198 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Ostatnio jak gra nie ma multi to jest to dla mnie plusem ... wystarczy spojrzec na ten wspanialy tryb w takich grach jak Dragon Age, Far Cry czy Tomb Raider aby jednoglosnie stwierdzic ze to zbedne guwno przy wielu grach. Tworcy zdecydowali sie na taki a nie inny krok i jestem pewien ze dzieki temu gra zyskala na innym polu, graficznym przykladowo? Gra mocno stoi oprawa oraz klimatem, zobaczymy jak bedzie z fabula, jesli uznali ze ciezko im pogodzic budzet jeszcze na multiplayer to nic na to nie poradzimy. Wyjdzie gra, wtedy sie oceni, poki co nie ma sensu z fusow wrozyc. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Bansai 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 oczywiscie ze gra nie musi miec multi ale wypada by jesli go nie miala to posiadala spore replayality - ratchety takie sa bo choc nie maja multi to oferuja mase rzeczy do robienia, levelowania itp, taki tez byl re4 gdzie mozna bylo go prechodzic wielokrotnie, stare mgs'y itp. order tez moglby miec cos ponadto a niestety tez sie boje ze to bedzie 6h i do kosza bo na nic wiecej niz popisowka na 5min przed januszami "pokaze ci co potrafi ps4" nie bedzie sie nadawac Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ratchety nie maja multi i co, maja kosztowac na premiere mniej od gier, ktore je maja?W sumie to tak, koszt wytworzenia gry powinnien być wprost propocjonalny do jego ceny.To nie chce wiedziec ile mialoby kosztowac GTA czy RDR. Poza tym skad pewnosc ze taka gra jak Ratchet mialaby byc tansza w produkcji? Jesli zalozmy, ze dla nowej czesci beda mieli nowy silnik na nextgeny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie plote, już dawno się o tym mówi, że gry muszą być tansze i musi występować dywersyfikacja w temacie ceny gier. Voytec akurat nie miałem na myśli Ratcheta tylko ogólnie gry kosztują 60 dolarów praktycznie bez różnicy w ich contencie (tylko digtalowe, indie mają odpowiednio niższe ceny). Ludzie oczekują, że gry będą za te 60 dolarów wypełnione contentem po brzegi czyli dajmy na to takie Call of Duty nikt nie narzeka, że gra kosztująca pełną cenę ma singla na 6-8h bo po za tym dochodzi jeszcze co-op, multiplayer i pełno dodatkowych map i ludzie nie czują się, że wydali na grę dużo bo posiada ona sporo contentu dlatego współczesne, dopracowane, singlowe pozycje powoli umierają. Muszą mieć tonę DLC, multiplayer, co-op bo po skończeniu 10h historii gracze nie mają po co trzymać danej gry a developer musi wymyślać sztuczki, żeby przytrzymać graczy przy grze bo inaczej w drugim obiegu wyląduje pełno używek w rezultacie sporo osób zagra, ale wydawcy nie zwróci się hajs więc dlatego mamy taką a inną sytuację w branży (w/w dlc, multi na siłę). Tańsze gry pozwoliłby na chociaż część takich zagrywek zminimalizować, żyjemy w czasach kiedy ludzie płacą za gierki jakies smieszne dolary w appstorze czy w humble więc cięzko im się płaci 60 dolarów za grę, która starcza na 8h bez dodatkowego contentu skoro mogą mieć tych gier 60 z tą cene. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To że gry w PL są za drogie do polskich zarobków to wiadomo od lat ale to, że gry bez multi mają być tańsze od tych z multi to dla mnie niezły kwiatek. Dla mnie gry z dobrym / świetnym singlem mogły być nawet droższe od multiplayerowego g.ówna obsranego. Ja tam się cieszę, że Order nie ma jakiegoś durnego multi w sensie biegania jak poje.bany po mapach jak na jakimś speedzie i strzelanie do wszystkiego bez żadnego celu, a jedynie dla e-penisa. No może coopa mogła by mieć na jakieś drugie przejście, bo za pierwszym i tak bym sam przechodził. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To że gry w PL są za drogie do polskich zarobków to wiadomo od lat ale to, że gry bez multi mają być tańsze od tych z multi to dla mnie niezły kwiatek. Dla mnie gry z dobrym / świetnym singlem mogły być nawet droższe od multiplayerowego g.ówna obsranego. Ja tam się cieszę, że Order nie ma jakiegoś durnego multi w sensie biegania jak poje.bany po mapach jak na jakimś speedzie i strzelanie do wszystkiego bez żadnego celu, a jedynie dla e-penisa. No może coopa mogła by mieć na jakieś drugie przejście, bo za pierwszym i tak bym sam przechodził. Ja tez sie ciesze, ze nie ma multi. Tak rzadko zdarza sie, ze jakiekolwiek multi mi spasuje i wciagnie na wiecej niz kilka meczow. Nawet w najlepszym TPP multi na PS3, TLOU nie wbilem trofeow za niego co jest jedyna rzecza jaka dzieli mnie od platyny Ale przyznam, ze brakuje mi tutaj ewidentnie coopa, ale moze w kontynuacji lepiej to rozwiaza, bo z widzianych przeze mnie materialow to coop pasowalby tutaj idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja się cieszę, że gra nie będzie miała multi, w bioshockach też kula u nogi nie potrzebna. Gra będzie świetna, uwielbiam taki styl, graficznie kosmos a gp mi podchodzi. Śledzę od początku i czekam na premierę Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Niech dopakują singla do granic możliwości. Zrobią z tego takie drugie RE4, żeby chciało się przechodzić te 15razy i się nie nudzić i masę rzeczy do znalezienia. Pomarzyć zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No jak będziesz oczekiwał od gry czegoś, co gra nigdy nie obiecywała, to będzie rozczarowanko. Od pierwszych informacji wiemy, że inspirowali się Unchartedem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Wiem to od samego początku. Dlatego szkoda, że gierka może okazać się tylko takim miłym korytarzykiem na jeden raz. Jeśli chodzi o tryby sieciowe to w sumie mogli dać chociaż hordę na wzór Gearsów i co-opa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Rozumiem. Czuję Twoją potrzebę. Dlatego ta gra nie będzie niczym legendarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Niech dopakują singla do granic możliwości. Zrobią z tego takie drugie RE4, żeby chciało się przechodzić te 15razy i się nie nudzić i masę rzeczy do znalezienia. Pomarzyć zawsze można Ale po co jak re4? Wszystko porównywać do innych gier? Ja wolę nawet raz z grą spędzić ale zapamiętać na długo . Jeżeli fabuła będzie wciągająca a rozgrywka starczy na kilka solidnych godzin to ani multi ani masa poupychanych na siłę sekretów mi nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) To że gry w PL są za drogie do polskich zarobków to wiadomo od lat ale to, że gry bez multi mają być tańsze od tych z multi to dla mnie niezły kwiatek. Dla mnie gry z dobrym / świetnym singlem mogły być nawet droższe od multiplayerowego g.ówna obsranego. Ja tam się cieszę, że Order nie ma jakiegoś durnego multi w sensie biegania jak poje.bany po mapach jak na jakimś speedzie i strzelanie do wszystkiego bez żadnego celu, a jedynie dla e-penisa. No może coopa mogła by mieć na jakieś drugie przejście, bo za pierwszym i tak bym sam przechodził. Ja też wolabym, żeby gry pisane stricte pod multi miały tylko multi i na tym się niech devi tylko skupili i raczej singla odpuscili jak na przykład w battlefieldzie, kto tam odpala singla to ja nie wiem a gry singlowe były dłuższe czy bardziej dopracowane, ale to jestem ja ty czy voytec reszta graczy widząc nówke gry za ponad 200zł z samym singlem będzie się zastanawiać czy warto w ogóle kupić ten tytuł. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja też w orderze nie potrzebuję multi, do tego mam inne gry. Oby tylko długość gry nie była odwrotnie proporcjonalna do wytworzonego hypu i nie okazała się tytułem na kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kupię, przejdę, jak nie powali na kolana to sprzedam, a jak powali zostanie w kolekcji. Prosty schemat, który stosuję od 3 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 I który się sprawdza mi się podoba to nowe ip, ma potencjał i mój kredyt zaufania. A kampanię liczę na około 15h i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kupię, przejdę, jak nie powali na kolana to sprzedam, a jak powali zostanie w kolekcji. Prosty schemat, który stosuję od 3 generacji. I cala filozofia. Nie ukrywam, miejsce na Order w kolekcji jest przygotowane. Teraz tylko niech singiel zamiecie i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Kupię, przejdę, jak nie powali na kolana to sprzedam, a jak powali zostanie w kolekcji. Prosty schemat, który stosuję od 3 generacji. I cala filozofia. Nie ukrywam, miejsce na Order w kolekcji jest przygotowane. Teraz tylko niech singiel zamiecie i po sprawie Także nie ukrywam, że chciałbym aby u mnie został Order jako spuścizna dla Gucia... Edytowane 9 Stycznia 2015 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Dobra panowie, wystarczy tego gadania o tym kto jest prawdziwym graczem a kto nie, dywagacji o tym czy hard sztucznie wydłuża rozgrywke czy też nie, o tym że uncharted zajmuje tyle godzin, dead space tyle a tamto tyle. Do CW albo do Tęczy. Tutaj skupmy sie jednak na pisaniu postow zwiazanych z gra The Order 1886 lub wklejaniu nowych materialow czy tez newsow. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Bansai 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Dokładnie. Chcę tu czytać info o grze a nie smuty, że gra za krótka jak nikt jeszcze nie wie na ile starczy... p.s. i proszę także do tęczy z takim szlamem nie wpadać... tylko CW Edytowane 9 Stycznia 2015 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 535 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja się cieszę, że gra nie będzie miała multi, w bioshockach też kula u nogi nie potrzebna. Gra będzie świetna, uwielbiam taki styl, graficznie kosmos a gp mi podchodzi. Śledzę od początku i czekam na premierę Kosmos to mało powiedziane. http://a.pomf.se/lawpma.gif Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 http://www.exophase.com/game/the-order-1886-ps4/trophies/ Lista trofeów. Wydaje się, że łatwa platynka. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Niby dlaczego? Bo nie ma multi? Co za bullshit. To, ze gra jest singlowa nie umniejsza jej wartosci w zaden sposob. Kiedys gry byly tylko i wylacznie singlowe. Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi