Bansai 11 198 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 I niech ktos mi powie ze ten uchwyt od pada nie wyglada jak dildo. @Aem Jak pograsz napisz pozniej co sadzisz, przyda sie jakas opinia od forumowicza. Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Wieczorem podrzucę info, stay tuned forumku Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Ja jutro dam opinie jak przejde cala gre. Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) Ramówka na czwartek wieczór: THE ORDER 1886 (przygodowy, od lat 18) od 18:55 tylko w http://www.twitch.tv/aem_pl Edytowane 19 lutego 2015 przez Gość Cytuj
Daffy 10 566 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 haaaa by miec angielski dubbing w grze trzeba jezyk konsoli ustawic na angielski, nie ma zatem comba ang dub pl sub Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Wstępna analiza wydajności. http://www.eurogamer.pl/articles/2015-02-19-analiza-wydajnosci-the-order-1886 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Nie wiem czym to spowodowane ale za taka kase nie mozna nawet mieszac jezykow i daba? :f Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) Edytowane 19 lutego 2015 przez YETI Cytuj
da$io 110 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Najbardziej zasmucił mnie fakt, że potwierdziły się największe zarzuty, czyli mało gry w grze i jej nikczemna długość. Oceny o niczym nie świadczą jednak są zgodne w większości i uważam, że całościowo cienko to wyszło. I jeszcze nie można mieć kinowego spolszczenia? No dajcie spokój... Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 No a jak się włączy XMB to nie odpali w eng i wtedy napisy dać PL ? No to jest największa żenada. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 gra jest PL audio, daje dash ang, audio jest angielskie ale napisy też eng jest jakiś sposób na eng audio i pl napisy? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 gra jest PL audio, daje dash ang, audio jest angielskie ale napisy też eng jest jakiś sposób na eng audio i pl napisy? Jesli w opcjach gry nic nie ma, tzn sie sie nie da, ustaswienia dasha wplywaja na jezyk gry tylko i wylacznie jednolicie, niestety nie mozna kombinowac z takim dubbingiem a takimi napisami. Cytuj
killdante 5 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Gram już kilka godzin i oto co mogę powiedzieć. Gra jest sliczna, na mnie zrobiła duże wrażenie z uwagi na grafikę. Pasy o których tak wiele pisano nie przeszkadzają a wręcz budują właśnie filmowy klimat (gdybym nie czytał o tym na forum to bym uwagi na to nie zwrócił). Gra niestety jest liniowa do bólu, idziemy cały czas jak po sznurku gdzie co jakiś czas mamy do czynienia z QTE i cutscenkami co na początku mi się nawet podobało ale później zaczęło zastanawiać czy bardziej mamy do czynienia z gra czy filmem, mało gry jest w tej grze. Kiedy już dochodzi do wymiany ognia to mogę napisac ze jest dobrze, tzn: są fajne pukawki i przyjemnie się strzela, czuc moc poszczególnych giwer. Zawiodło mnie totalnie brak jakiegokolwiek zbieractwa w tej grze, poza amunicją do broni z gleby nie podnosimy nic, są tylko bardzo rzadko wystepujace znajdzki w postaci zdjęć lub gazet itp. dla mnie to zdecydowanie za mało. Jeżeli gra po jej przejściu nic więcej nie zaoferuje niż G+ to leci od razu na allegrooo. 1 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) moja teoria jest taka ze najpierw RaD zrobiło sobie dla funu animację steampunkową a potem dodali elementy gameplayu i wydali to jako gre a janusze grajo Edytowane 19 lutego 2015 przez Szejdj Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Janusze wszędzie widzisz januszy. Dla mnie januszem jest ten co na wszystko w plusie czeka. Jak wydaję swoje ciężko zarobione pieniądze to moja sprawa. Kupuje prawie wszystko na premierę na 3 konsole i pc. Czy dlatego że mnie stać to jestem gorszy? Mi po godzinie grania the order się podoba. Piękna gra fajna fabuła i taki se gameplay. Dostać yakuze albo gta na tym silniku to by było mistrzostwo. No ale to w następnej generacji; ) Za(pipi)isty dźwięk jest w tej grze. Naprawdę do tego elementu też się przylozyli. Widać że 100 procentowy mo cap w eng wersji. Tak ładnie ruszajacych sie ust nie widziałem nigdy w grach. Idę dalej grać. 5 Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Blant na jakim poziomie trudności grasz ? i jak odczucia w tym aspekcie ? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) a ja jestem zdania, że ta gra to jest zamach na branżę gier wideo, wysysanie hajsu na skalę call of duty. rozumiem, gdyby tak gra kosztowała 150zł. W żadnym aspekcie nie jest wybitna, nawet graficznie nie robi wrażenia. Hype na nią urósł, ludzie kupią, bo Sony wyłożyło kasę na reklamę. Nie ma innych ciekawych exclusiveów na ps4, dlatego spełnia się powiedzenie 'na bezrybiu i rak ryba'. Typowy, przehajpowany średniak za 2x wartość ceny. Ale skoro jest popyt to jest i podaż. Miłego grania. Edytowane 19 lutego 2015 przez Szejdj 1 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 a ja jestem zdania, że ta gra to jest zamach na branżę gier wideo, wysysanie hajsu na skalę call of duty. rozumiem, gdyby tak gra kosztowała 150zł. W żadnym aspekcie nie jest wybitna, nawet graficznie nie robi wrażenia. Jak cos takiego czytam to to jest zamach na moje szare komorki, bo nie wiem czy piszesz serio czy trollujesz. Ale jezeli to drugie to nie tutaj, zapraszam do CW. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) Okej, nie ma gadki widzę. Order gra dla bogaczy. Edytowane 19 lutego 2015 przez Szejdj Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Mozesz zjechac Order za prawie kazdy aspekt z wyjatkiem oprawy. Jezeli piszesz, ze ta nie robi wrazenia to stawiasz sie w swietle - ekhm - malo korzystnym. 2 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Blant na jakim poziomie trudności grasz ? i jak odczucia w tym aspekcie ?Hard z ludźmi jakoś łatwo ale ci drudzy przeciwnicy mnie raz zabili. Dopiero pierwszy chapter robię a już ponad godzinę i to grubo gram tyle że ja liże ściany i chlone to filmowe dzieło. Gra max na 6/10 ale film na razie na 8 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) nie no, Order bez wątpienia najładniejsza gra na konsole i być może na wszystkie platformy, praktycznie nie widać przejść pomiędzy cut scenkami a grą, momentami jakość jest tak wysoka, że mamy wrażenie filmu, coś w stylu Indiany Jonesa, była taka część jest strasznie liniowa to fakt, gra nas prowadzi za rękę co do poziomu trudności to nie widze specjalnej różnicy pomiędzy normal i hard Edytowane 19 lutego 2015 przez Fanek Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Jestem właśnie w 4. rozdziale i mam za sobą jakieś 3,5h grania powolnego i lizania ścian oraz co ciekawe 0% trofików (ale te z tego co widzę powskakują masowo za jakiś czas). Póki co gierka ma uroczy setting, świetny i mocny klimat realiów w jakich jest osadzona. Fajni bohaterowie i całkiem strawna fabuła. Bardzo łatwo jest wsiąknąć w klimat gry i z przyjemnością eksplorować zróżnicowane lokacje. Wielki plus za pukawki i strzelanie - świetny feeling, odrzut broni i udźwiękowienie a przede wszystkim ich pomysłowość - mega. Przeciwnicy to póki co typowe mięso armatnie, nie stwierdzono walki melee poza zachodzeniem przeciwnika od tyłu, które kończy się standardowym finiszerem. Na minus też polski dubbing (sztuczny, w kółko ci sami aktorzy) i nieco biedny gameplay - eksplorujesz, strzelasz zza osłony itd. Ale dla kogoś kto ma ochotę na mocne, piękne graficznie doświadczenie - warto. Takie opinie po ok. 30% gry, póki co bardzo przyjemnie się bawię, czuć że to pierwszoligowy tytuł AAA, i napewno nie na 5h. Jak dla mnie to taki plejstonowy Ryse - piękny graficznie, nieco biedny gameplayowo. Z tym, że o Ryse uważam tak po skończeniu gry, a w The Order nie jestem jeszcze w połowie i liczę, że będzie więcej niż tylko dobrze. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Aem grasz PL ? Jak tak to sprawdź czy jest dźwięk przestrzenny DTS czy lipne stereo bo to bardzo częsta praktyka w polskich ścieżkach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi