Skocz do zawartości

The Order:1886

Zwyrodnialec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie takie byly plany ale slaba sprzedaz, slabe przyjecie przez graczy i rozstanie sie z developerem raczej karze sadzic, ze zakonczenia historii nigdy nie poznamy

Opublikowano

pewnie takie byly plany ale slaba sprzedaz, slabe przyjecie przez graczy i rozstanie sie z developerem raczej karze sadzic, ze zakonczenia historii nigdy nie poznamy

Z tego co wiadomo, to marka należy do Sony i możliwe że kiedyś wyjdzie kontynuacja od innego developera

Opublikowano

przy takim odbiorze jedynki watpie, ze sony bedzie chcialo wydawac hajs i angazowac swojego deva by odkrecali w kontynuacji to co zwalilo RaD, zbyt ryzykowny projekt, bezpieczniej jest wydac nowe ip lub kontynuacje jakies znanej szanowanej marki

Opublikowano (edytowane)

Pewnie ok 700-800 tysięcy (dane potwierdzone to ponad 400 tys w krajach EU i >30 tys. w JP, w NA podobno ~260 tys.). Swoją drogą to lead character artist z RaD odszedł do ND (plus jeszcze kilka innych osób).

Edytowane przez Hendrix
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla wszystkich niezdecydowanych, którzy podpierają się ogólnie krążącymi hejtami na temat tej gry.

Gra jest fenomenalna.

Ustawiłem sobie najwyższy poziom, brak autocelowania i grało się wyśmienicie.

Dziennie średnio pogrywałem po 2 godziny i potrzebowałem całego tygodnia by ją ograć.

Grafika , mechanika, efekty dźwiękowe, muzyka, mechanika gry, fabuła.

Takie powinny być gry na nową generację i wszystkie Batmany, MadMaxy i inne Fallouty powinny brać z niej przykład.

POLECAM OGRAĆ !!

• Plusik 1
Opublikowano

Dal mnie mechanika była mocno taka se, za krótka, urwany finał ale klimat, design, VA to miś świata, choćby dla tego warto spędzić kilka h z tą gierką!

Opublikowano

xDDD fajne prowo,

grafika to jedna wielka wydmuszka bez jakiejkolwiek fizyki, interakcji z otoczeniem, nawet glupiego epickiego skryptu nie potrafi wygenerowac, lokacje tak waskie, ze te z uncharted to sandbox, AI przeciwnikow nie istnieje, fabula sie konczy w momencie kiedy sie zaczyna

najgorszy ex w historii moich kontaktow z exami od sony, przynajmniej wsrod tych dumnie kreowanych na gierki aaa

• Plusik 3
Opublikowano

Gra jest fenomenalna.

Ustawiłem sobie najwyższy poziom, brak autocelowania i grało się wyśmienicie.

Dziennie średnio pogrywałem po 2 godziny i potrzebowałem całego tygodnia by ją ograć.

Grafika , mechanika, efekty dźwiękowe, muzyka, mechanika gry, fabuła.

Takie powinny być gry na nową generację i wszystkie Batmany, MadMaxy i inne Fallouty powinny brać z niej przykład.

POLECAM OGRAĆ !!

Dobrze kombinujesz, ale jednak źle. Takie "granie" w The Order: 18,86 zł to trochę jak śmiganie na rowerze na czterech kółkach, ale żeby nie było za łatwo, to ze zdjętym siodełkiem xD

Rany, gdybyś nie odświeżył tematu, to bym sobie o tym przypomniał chyba dopiero przy grudniowych plebiscytach typu: największe rozczarowanie 2015, najgorsza fabuła, najgorszy shooter itp.

Opublikowano

A moim zdaniem i takie gry są potrzebne, bawiłem się przednio przy tej grze i jedyny minus to długość, resztę można przemilczeć i rozkoszować się obłędną grafiką i ciekawą choć krótką fabułą. Jestem ciekaw czy wyjdzie sequel raczący nas dłuższą przygodą i większym rozbudowaniem.

Opublikowano

No chyba że dzadzą markę komuś innemu. Moim zaniem uniwersum, otoczka, klimat itp. ma potenciał na topowę grę AAA tylko musiałby się ktoś mocniej przyłożyć.

Opublikowano

Jestem gdzies przy koncu i po cichu liczylem ze nadawanie na the order jest przesadzone,jednak niestety nie moge polubic tej gry choc bardzo bym chcial. Gdyby to bylo cos w rodzaju interaktywnych filmow od QD to podejrzewam ze bylbym zadowolony,ale tutaj mamy do czynienia z jakims dziwnym,nieudanym eksperymentem,ktory ma calkowicie spie.rdolone tempo.Lubie cutscenki w grach jak sa dobre,ale tutaj proporcje sa gorsze niz w MGS4,zbyt dlugie przerywniki,pozniej mamy bardzo wolne zwiedzenie atrap z marna interakcja co strasznie nuzy,a najlepsze i jedyne dobre momenty gdzie mozemy strzelac zdarzaja sie zbyt rzadko.

Mam mocne skojarzenia z gra Ryż:Syn Cygana chociaz to inny gatunek.

Oprawa AV to sztos choc sa niepotrzebne pasy i efekt ziarna ktory nie jest fajny.Przy takim waskim korytarzu szkoda ze nie zadbali o fizyke czy destrukcje otoczenia bo te kilka garnkow czy dzbankow to tyle co nic.

Klimat jest spoko,ale przez tempo i tragicznie pomyslane walki z lycanami gdzies sie to rozmywa.Gra aktorska i angielskie glosy bez zarzutu,fabula znosna ale zbyt dlugo sie rozkreca a z tego co piszecie bedzie nagle urwana.

QTE czesto wcisniete tam gdzie nie powinny,skradanie z dupy rodem z Murdered:SS,no jest poprostu nudno i tylko w momentach strzelania czlowiek sie budzi,bo jest bardzo dobrze zrobione. Moze jest malo broni,ale sa ciekawe,kazda jest inna i czuc w nich moc,szczegolnie shotgun robi robote i to jakie potrafi zrobic kuku.Na ten moment(chyba 15 chapter) jest to glownie wydmuszka graficzna,ktorej niedalbym wiecej niz 6-6.5

Ogolnie strasznie zal mi tej gry bo potencjal w tym uniwersum jest wielki,tylko ktos ogarniety musi to przejac.Nawet jakby zrobic z tego prymitywna strzelanke z kill roomami bez fabuly to wyszla by minimum dobra gra bo strzelanie daje rade,ale co z tego jak postanowili to zasmiecic cala reszta badziewia.Oby te IP przetrwalo,ale RaD niech tego juz nie dotyka.

Opublikowano

Akurat gra aktorska i voice acring to mistrzostwo świata. Więc napisać że tylko "bez zarzutu" to moim zdaniem nie fair.

W ogóle dla samego udźwiękowania można przejść Orderka. Na sluchawkach Sony HS 2.0 (7.1) z dedykowanym sterownikiem do tej gry niszczyło mi fale mózgowe.

Opublikowano

No ale akurat brak napisów PL nie psuje oryginalnego VA :)

Z drugiej strony dubbing pl jak to często bywa jest o wiele wiele gorszy ale co najgorsze jest nagrany bez połowy efektów przestrzennych :/

Opublikowano

Nie mogę sie juz doczekać jak za 25 ziko kupię:) Po waszych opiniach wnoszę, że więcej niewarta...

Wal lepiej "dziesione" , co bedziesz az 25 zl placil !