Skocz do zawartości

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Oldboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ratchet to typowy mix, pelnokrwistym platformerem tego nazwac nie mozna, to juz wiecej z tego gatunku miala seria jak&dexter gdzie szczegolnie jedynka to byl pelnokrwisty 3d platformer w otwartym swiecie

zreszta nie liczac hmm obu raymanow, remastera hd super froga i innych pomniejszych tytulow to takich pelnokrwistych platformerow na innych systemach niz nintendo z swieca szukac, takie guacamelle ma bardzo wymagajace elementy platformowe i dosc sporo ale system walki i konstrukcja gry znowu bardziej sklania sie do takiego miksa z metroidvania

Opublikowano

Koleś grałem w tym roku w remake. I jeśli to jest platformówka wg ciebie to chyba słabo się znasz na grach. Nie wiem puść sobie może gameplay jak nie pamiętasz, ale generalnie tam głownie chodzisz i strzelasz. Nie ma ani jednej sekcji w której skakanie po platformach stanowi wyzwanie a to jest chyba esencja gry platformowej. Cziasz? Skakanie po platformach.

Czyli jak Rayman Legends nie stanowi dla mnie wyzwania to nie jest platformówką? Ok.

Grałem kilka miesięcy temu w oryginalną jedynkę na Vita, skakania i eksploracji było dużo więcej niż strzelania.

Zresztą nie wiem o co spór. Nazywaj sobie Ratcheta nawet RTSem. Co to za różnica

Opublikowano

Te gry mają swoją tożsamość i są opracowane jako gry na konsole stacjonarne, a nie ulepszoną grą ze starego handhelda. Ulepszoną graficznie, bo gameplayowo jest identycznie jak na 3DS. I o ile na 3DS wymaksowałem, tak granie w gry z 3DSa na stacjonarce jest dla mnie dziwaczne.

Straszliwa argumentacja.

• 3 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Champion's Road. O ja(pipi)e. Myślałem, że po zaliczeniu challenge z 30 gwiazdkami z rzędu jestem gotowy na ostatnią planszę. Nie. k***a. Nie jestem. Zrobiłem 100% w obydwu Galaktycznych Marianach, zaliczyłem Perfect Run, mam 100% w 3d Landzie, a Mario 64 przechodzę z zamkniętymi oczyma. Sunshine też zaliczony. To wszystko jest NICZYM w porównaniu do Champion's Road. Koncentracja, manual, skill - to wszystko musi być na poziomie przewyższającym ludzkie możliwości. Nie wyobrażam sobie skończyć tego w normalnych warunkach, no nie wyobrażam. Brak mi słów na to co od(pipi)ało Nintendo. No cóż, trzeba spiąć dupę, walnąć ze 3 duże Red Bulle, położyć rodzinkę spać i jakoś to zaliczyć. Nie widziałem nic trudniejszego w grach nigdy wcześniej.

Opublikowano

Właśnie sobie obczaiłem, bo wstyd, ale gierki nie ukończyłem. Ale rozpier,dol to jest O_o. Szacun dla kogokolwiek, kto to ogarnął.

Ale ta muzyczka, jezu, jakie to jest piękne. Możnaby grać tylko dla tych nutek.

To jest remix Gusty Garden Galaxy, prawda?

Opublikowano

prawda. jeden z najlepszych utworow w calym, cudownym, magicznym, fenomenalnym soundtracku galaxy 1&2 :banderas: nie wiem czmeu ale lzy szczescia naplywaja mi do oczu jak slysze motyw od 1:24

niestety, champions road na wieki pozostanie przeze mnie nie ukonczony, choc bylem blisko. a potem odsrtawilem wii u i teraz juz nawet nie mam na czym przejsc :frog: 

Opublikowano

Widać, że zbliżająca się premiera Odyssey zaczyna oddziaływać ;)

Ja też odpaliłem niedawno, by przypomnieć sobie dlaczego Galaxy jest najlepszą grą 7. generacji, a 3D World zostało ochrzczone "grą nowej generacji" (pamiętacie te czasy jak słówko "next-gen" było w intensywnym użyciu?). Poprzeczka dla kolejnego trójwymiarowego Mario jest zawieszona strasznie wysoko :D

• 2 lata później...
Opublikowano

W sumie nawet jaranako mimo, że mam wersję na WiiU i trochę grałem.

Wtedy jakoś mega nie wciągnęła. No i padlet zawsze irytował.

Wg. Emily Rogers nowa zawartość ma być zacna:

Co mam nadzieję przełoży się na zawartość singlową, a nie jakiś syf.

Opublikowano
4 godziny temu, Basior napisał:

No i padlet zawsze irytował.

U mnie było odwrotnie. Dzięki nietypowemu padowi WiiU, fun do gierki +1. To dmuchanie nań by wprawić w ruch śmigełka przemieszczające platformy, odkrywać ukryte znajdźki, itp pierdółki. Albo krzyknąć "Bu!" aby małe goombaski (te które przylepiają się do Ciebie i spowalniają ruchy) odskoczyły ze strachu. Mizianie po ekraniku pada by zatrzymać przeszkadzajki, czy poprzesuwać bloki. Poziomy z kapitanem Grzybkiem gdzie wyświetlano jednocześnie dwa niezależne obrazy. Uważam, że - tak jak przy kontynuacjach Splatoon czy Super Mario Maker - port Super Mario 3D World nieznacząco starci swojego uroku. W praktyce niezauważalnie - bo gierka nadal będzie "miód i szkło" jeżeli chodzi o kanapowy multiplayer w trójwymiarowych Mario. Po 8 latach nic się w tej materii nie zmieniło...

4 godziny temu, Basior napisał:

Wg. Emily Rogers nowa zawartość ma być zacna.

Co mam nadzieję przełoży się na zawartość singlową, a nie jakiś syf.

Nintendo teraz każe płacić sobie za możliwość grania onlajn, więc nie zdziwiłbym się gdyby okazało się to jakimś mocno rozbudowanym trybem sieciowym.

• 4 miesiące temu...