Gość suteq Opublikowano 28 stycznia 2021 Opublikowano 28 stycznia 2021 No czyli w jedynym słusznym trybie. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 28 stycznia 2021 Opublikowano 28 stycznia 2021 (edytowane) 23 godziny temu, kazuyoshi napisał: Super Mario 3D World 2 robiony na tym patencie będzie sztosem nie do zatrzymania Niestety to jedna z największych bolączek Switcha - porty starych gier zamiast ich nowych kontynuacji. Spodziewałem się, że na najnowszej konsoli będę ogrywał najnowsze Mario Kart 9 (w tym roku minie 7 lat od pojawienia się ostatniej odsłony), czy New Super Mario Bros 5 (9 lat). Nowe gry jak Pikmin 4 (8 lat), Donkey Kong Country 6 (7 lat), czy właśnie Super Mario 3D World 2 (8 lat) wydawały się równie realne jak Super Smash Bros 5 (minęły 4 lata od ostatniej odsłony gdy się pojawił), Splatoon 2 (2 lata), czy taki Yoshi 8 (4 lata). Dodatek do SM3DW dobitnie pokazuje, że sequele miały szansę dorównać lub nawet przebić swoich poprzedników. No ale tego najprawdopodobniej dowiemy się dopiero na następnej konsolce (Gdybym szybciej wpadł na oryginalną japońską nazwę dodatku - "Fury World" - nie miałbym wątpliwości, że chodzi o nowy dodatkowy świat.) Edytowane 28 stycznia 2021 przez Damk 2 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 31 stycznia 2021 Opublikowano 31 stycznia 2021 Wiadomo już na ile godzin bedzie to "dlc" Fury World? Swego czasu Mariana ograłem na Wii U i jakoś nie uśmiecha mi się wydawać 2 bomby na to samo. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 31 stycznia 2021 Opublikowano 31 stycznia 2021 Czytałem, że na 100% 6h. Cytuj
prz3mus 20 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Warto brać tego Mariana jeżeli myśli się tylko o grze dla jednego gracza? Nie interesuje mnie totalnie tryb kooperacji a z tego co widzialem to na to głównie jest nastawiona ta gra (chyba że się mylę). Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Musisz mieć drugiego dobrego gracza, aby to miało sens w coopie. 1 1 Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Większość ludzi gra w to samemu i się jara. To normalna gra. Fakt, widać cały czas, że była robiona jako kompromis solo/multi - w tym, jak zrobione są plansze, jak... duże jest wszystko, jak ustawiona jest kamera, jakie tempo i interakcja. Jak dla mnie jest to wada (zaznaczmy że w wersji Switch zmieniono ewidentnie trochę rzeczy, m.in. nasze postaci poruszają się DUŻO szybciej i zmieniono kilka ruchów, zmieniono w różnych momentach kamerę itd. - niemniej to raczej detale). Ale jest dużo lepiej niż w serii New Super Mario Bros. pod tym względem. Mimo wszystko granie samemu na TV jest w pełni spoko i według niektórych jest to nawet najlepsze Mario. Jest to chyba nadal najbogatsza w pomysłową akcję gra AAA wydana pomiędzy Mario Galaxy i Mario Odyssey. W porównaniu do Odyssey musi być odświeżająco liniowa, szybka i intensywna. Odyssey dało nam pierwsze wymagające platformowanie jakoś po 30 godzinach gry, tutaj to jest prędzej po 3 godzinach (w tym tempie poruszania grę da się pewnie przejść w 10, chociaż sekretów i detali jest chyba więcej niż w jakiejkolwiek liniowej grze akcji). To są trochę dwie gry w jednym, ale ta solo jest pełnoprawna. 3 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Ja przeszedłem dwa razy solo i stawiam tę grę w top 20 ulubionych gier i w top 3 gier z Mario. W coopie grałem tylko kilka plansz i bawiłem się znakomicie, ale moi znajomi wolą grać w Mario 2D 1 Cytuj
Damk 98 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Ja ograłem calutką grę w multi (4 graczy), ale z ciekawości jeden świat ograłem solo. I uważam, że ta gra to przede wszystkim kooperacyjny trójwymiarowy Mario, z możliwością bezproblemowego grania w pojedynkę. W obu trybach gra się wyśmienicie, ale są to jednak dwa różne doświadczenia. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 https://www.metacritic.com/game/switch/super-mario-3d-world-+-bowsers-fury?ref=hp Mamy kolejny hit, hihi Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 Ja mam już dawno zakupione Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. XM. 10 888 Opublikowano 10 lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 lutego 2021 Ja też- od 2013 roku. 4 6 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 32 minuty temu, Rozi napisał: https://www.metacritic.com/game/switch/super-mario-3d-world-+-bowsers-fury?ref=hp Mamy kolejny hit, hihi Jedziesz po bandzie. Zaraz wpadnie kolega na "K" i wyjaśni ten tytuł. Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 9 minut temu, XM. napisał: Ja też- od 2013 roku. Ale bez DLC! Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 29 minut temu, giger_andrus napisał: Jedziesz po bandzie. Zaraz wpadnie kolega na "K" i wyjaśni ten tytuł. A co tu wyjaśniać - jeden z najlepszych Marianów jaki powstał, jak nie najlepszy. Ogrywałem premierowo na wii u i zabawa była przednia, czułem się jak dzieciak zapitalając wąsatym hydraulikiem przez te świetne skonstruowane levele. A w porciku na switcha dostajemy jeszcze dopasiony dodatek, który dopełni i tak już świetną grę. Także gra zarezerwowana, będzie grane 1 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 Też czekam. Wersja ze steelbookiem podobno. Do czego to doszło, że człowiek tak się jara portem XD. Ostatnio w ogóle jakoś lekką ręką wydaję kasę na gry na Switcha których bym nie kupił na Ps4. Monster boy, hollow knight, Ori 1+2... No ale uwielbiam na nim grać... Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lutego 2021 Opublikowano 10 lutego 2021 Te pudełka Switcha po prostu są piękne i mają tę duszę. Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Bardzo limitowana edycja Switcha "Mario red and blue" to, jak się okazuje, głównie po prostu red, z niebieskimi trzymakami. Nintendo of Europe na Twitterze: „This Mario Red & Blue Edition #NintendoSwitch will be available in stores starting 12/02. Let’s-a go! #SuperMario35 https://t.co/hdXycrYomt” / Twitter Cytuj
hennepin 31 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Do mnie przyszła paczka z konsole i gry, piękny steelbook, naklejki i magnesy w gratisie 2 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Mi przysłali bez steelbooka z Media Expert, ale gra się świetnie Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Strife 228 Opublikowano 12 lutego 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 lutego 2021 Nie no mój mały rozjebał systemwmówił żonie że chciałem na urodziny super mario 3d world, dziś przynieśli, bo chyba premiera, uroczyście mi wręczył po czym zajebał i poszedł grać, normalnie jestem dumny 10 Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 (edytowane) Gra wyładowała i zaraz będzie ogrywane. Edytowane 12 lutego 2021 przez kazuyoshi Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 (edytowane) no jareczku posta zedytowłem bo jednak co mnie to obchodzi - świata ludzkiego nie zmienisz jak był osrany tak dalej będzie, a nawet gorzej. Edytowane 12 lutego 2021 przez kazuyoshi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi