Xord 50 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Aż się boje że ta gra wypali mi gałki oczne jak swego czasu DKCR według mnie najładniejsza 2.5d platformówka na Wii. Jak się prezentuje pod względem contentu ta gra? Bonusy etc dużo tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ograłem właśnie pierwszy świat w DKCTF u znajomego i muszę powiedzieć, że o ile Raymana Origins i DiKeja Returns stawiam na równi w mojej hierarchii genialnych platformówek, tak Tropical Freezy pożera Raymana Legends w całości niczym Tyranuzaurus Rex. Powiem więcej. Legends przy nowym dziele Retro nie istnieje. Legends to pomiot dla casualowych tatuskiów i ich dzieci. Legends to jak dla mnie 7/10, a gdyby nie podpicowane plansze z Orgins było by 5/10 choć to i tak głownie za muzyczne plansze i wyzwania/najazdy - główna ścieżka to śmiech na sali -- buhahaah. W dodatku dotykowe sterowanie tępym globoxem, to już poracha na całego - grałem na Vicie. Natomiast recenzenci którzy wystawiają kontrowersyjne oceny na poziomie 6/10, 7/10 dla nowego Konga, to casualowe pajacyki, którym Legends i jego tępe samograjne plansze, wyprały małe mózgi. Duży plus to oczywiście powrót Dawida Wisa. Genialny kompozytor pokazał znowu klasę. Przeróbki jak i nowe tracki są genialne, a Kenji Yamamoto choć też genialny kompozytor, to może się sporo nauczyć od pana Wisa - Remixy jaki nowe tracki z Returns w wykonaniu Yamamoto, a te w wykonaniu Wisa z TF, to niebo, a ziema na korzyść Wisa i DiKeja TF - kto mówi inaczej, lub myśli że Yamamoto zrobił by taką piękną ścieżkę dźwiękową do TF, ten ma coś z głową i ze słuchem. Polecam wszystkim i już zacieram łapy na swój egzemplarz Edytowane 22 Lutego 2014 przez kazuyoshi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie ma co nawet porównywać nowych Raymanów do serii DK Country. Dwie gry różniące się znacznie feelingiem. Rozgrywka w Kongu jest szybka, dynamiczna a zarazem wymagająca opanowania i zręczności. Rayman z kolei charakteryzuje się powolnością i mniejszymi levelami. Nie jest to zła gra, ale jak DK na 3DS ogrywałem jak szalony, tak Rayman Origins z Plusa do tej pory leży na mojej Vicie. Grając w Konga czuć tę radość z pokonywania kolejnych trudnych plansz. Waściwie to obie gry pożna porównać do feelingu strzelania w Girsach i Uncharted. Niby to samo, ale po ograniu, czuć znaczną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kidnappa 269 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Nowy rayman powolny ? chyba nie grałeś jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Grałem, doszedłem do lodowej krainy i odpuściłem(piszę tu o Orgins). Tobie polecam Country Returns. Gra jest tak szybka, że Raymany się chowają. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ograłem właśnie pierwszy świat w DKCTF u znajomego i muszę powiedzieć, że o ile Raymana Origins i DiKeja Returns stawiam na równi w mojej hierarchii genialnych platformówek, tak Tropical Freezy pożera Raymana Legends w całości niczym Tyranuzaurus Rex. Powiem więcej. Legends przy nowym dziele Retro nie istnieje. Legends to pomiot dla casualowych tatuskiów i ich dzieci. Legends to jak dla mnie 7/10, a gdyby nie podpicowane plansze z Orgins było by 5/10 choć to i tak głownie za muzyczne plansze i wyzwania/najazdy - główna ścieżka to śmiech na sali -- buhahaah. W dodatku dotykowe sterowanie tępym globoxem, to już poracha na całego - grałem na Vicie. Natomiast recenzenci którzy wystawiają kontrowersyjne oceny na poziomie 6/10, 7/10 dla nowego Konga, to casualowe pajacyki, którym Legends i jego tępe samograjne plansze, wyprały małe mózgi. Duży plus to oczywiście powrót Dawida Wisa. Genialny kompozytor pokazał znowu klasę. Przeróbki jak i nowe tracki są genialne, a Kenji Yamamoto choć też genialny kompozytor, to może się sporo nauczyć od pana Wisa - Remixy jaki nowe tracki z Returns w wykonaniu Yamamoto, a te w wykonaniu Wisa z TF, to niebo, a ziema na korzyść Wisa i DiKeja TF - kto mówi inaczej, lub myśli że Yamamoto zrobił by taką piękną ścieżkę dźwiękową do TF, ten ma coś z głową i ze słuchem. Polecam wszystkim i już zacieram łapy na swój egzemplarz Mimo, że bardzo lubię i cenię Raymany 2,5 d to muszę się zgodzić, że nowy DK to inna, lepsza półka niż Rayman Orgins czy Legends Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 kurde ale mnie kusi to WiiU Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ja muszę jeszcze poczekać a w międzyczasie dokończyć 1 część. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Juz Donkey Kong Country Returns byl znacznie lepszy od Raymana Origins, a o Legends nie ma co nawet wspominac bo ten jest znacznie, znacznie gorszy od Origins.Nowy Donkey ponownie udowadnia, ze jest najlepszym platformerem 2D dostepnym na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 ja nie rozumiem nagonki na legends - do mnie tak samo rewelacyjna jak origins, z tym ze o wiele latwiejsza jak ktos chce calakowac(sama czesc glowna jest tak samo latwa tu i tu) - jak ktos nie ma konsol nintendo to sa to najlepsze platformowki 2d jakie mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ale jaka nagonka? Tylko jedna osoba go pojechała reszta tu tylko pisze że DK jest lepszy ale Raymen też spoko (np ja) Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 czy dk wykorzystuje jakoś specjalnie padleta? czy tylko jako mapa lub cos:P Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Padlet wyświetlą czerń, za to dłużej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Nic poza off-TV. play, ale to dobrze bo nie lubie wciskania obslugi dodatkowych urzadzen na sile, a korzystanie z ekranu dotykowego jest w tej grze niepotrzebne. Co do gry to napisze, ze przeskok graficzny pomiedzy ta, a poprzednia czescia jest calkiem spory - ostatnio porownywalem obydwie czesci u siebie i to nie tylko kwestia wyjzszej rozdzielczosci. W nowej czesci wszystko od postaci kongow az po tlo wyglada lepiej - np. swietnie wygladajace futro Donkey Konga, ktore wyglada jak futro i nie jest tylko kolorowa tekstura jak w przypadku Returns. Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Nic poza off-TV. play, ale to dobrze bo nie lubie wciskania obslugi dodatkowych urzadzen na sile, a korzystanie z ekranu dotykowego jest w tej grze niepotrzebne. Co do gry to napisze, ze przeskok graficzny pomiedzy ta, a poprzednia czescia jest calkiem spory - ostatnio porownywalem obydwie czesci u siebie i to nie tylko kwestia wyjzszej rozdzielczosci. W nowej czesci wszystko od postaci kongow az po tlo wyglada lepiej - np. swietnie wygladajace futro Donkey Konga, ktore wyglada jak futro i nie jest tylko kolorowa tekstura jak w przypadku Returns. ale chyba o to własnie chodzi żeby tego padleta wykorzystywali? choćby do głupiej mapki na ekraniku:) a tu nic czarny ekran. to wychodzi na to że gier na wiiu jest kilkanascie a dobroci pada wykorzystuje ile ?zombiu Edytowane 25 Lutego 2014 przez czesio83 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Przeciez od dawna bylo wiadomo, ze ten Gamepad to raczej dodatek tak samo jak drugi wyswietlacz w NDS i 3DS. Dla mnie lepiej, ze Donkey nie wykorzystuje bo poprostu nie ma po co, a wciskanie opcji na sile jest bez sensu - ja i tak wylaczam wyswietlacz podczas grania innymi kontrolerami gdy gram w Super Mario 3D World. Najsmieszniejsze jest to, ze w Donkeyu wyswietlacz Gamepada nie jest calkowicie wylaczony tylko "swieci" na czarno. Edytowane 25 Lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 i bardzo dobrze, mnie strasznie rozpraszał dual screen w Mario 3d World, do tego stopnia, że zagrywałem go chusteczką i gumką recepturką. Gry Ninny są takim czystym gameplayem, że jak padlet jest niewykorzystany i tak się bronią w 200 % Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 720p czy 1080p oto jest pytanie. Kto jeszcze testował te dwa ustawienia Wii U dla tej gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ja już teraz sam nie wiem czy jest różnica. Saptis a jak wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ciezka sprawa, wydaje mi sie, ze wyglada tak samo. Sugerujac sie tym co napisales wydawalo mi sie, ze 720p obraz jest bardziej czysty, ale moze faktycznie tylko mi sie tak wydaje przez sugestie - musze to jeszcze dokladnie sprawdzic. Szukalem na necie jakiegos porownania czy opinii, ale nic nie ma, a sam nie wiem czy takie sztuczne podbicie ma wplyw na czystosc obrazu - jesli tak to troche glupio bo konsola powinna sama przeskakiwac na 720p. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 No ale np na PS3 jak upscaluje w niektórych grach do 1080 to jest o wiele gorzej, np ostatnio w Metro Last Light, różnica dużaaaa. Trzeba było w menu konsoli wyłączać obsługę 1080p Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Sorry za posta pod postem ale muszę się podzielć wrażeniami. Jestem na 3 świecie ale dał mi w kość przed chwilą drugi boss. Z 15 żyć na luzie na niego straciłem. Ojj dawno się rączki podczas grania tak niespociły. Z powodu tych lightowych platformówek z obecnych czasówmto człowiek stracił chyba trochę platformówkowego sklla. Aha gra jest mega dal mnie jak na razie mocne 9,5/10! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
D3komunizator 23 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Czy jest COOP? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 http://uk.ign.com/videos/2013/06/12/donkey-kong-country-tropical-freeze-offscreen-co-op-gameplay-e3-2013 Tak, tutaj masz pierwszy poziom w co-opie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi