Skocz do zawartości

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Karas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To samo, skończyłem dodatkowe światy, zebrałem wszystkie puzzelki, Kongi i figurki (co było cholernie satysfakcjonujące). Dla mnie DK bije na głowę SM3DW (przy którym ogólnie też dobrze się bawiłem) i były to przecudowne 40h warte każdej wydanej złotówki (no i ten soundtrack Davida Wise) 

• Plusik 1
Opublikowano

Zrobiłem tylko część z braku czasu (DK'a często ogrywałem skokami - w zasadzie znalezienie wszystkiego i przejście każdej lokacji zajęło mi 4 miesiące) co jest małym hardkorem ale bardzo satysfakcjonującym jak każdy krok wykonamy prawidłowo (i ta adrenalina czy zdążę). 

Opublikowano

Ale o czym mówicie - jest jakiś tryb po przejściu czy poziom trudności nowy? : )

jak przejdziesz gre, skompletujesz wszystkie literki, przejdziesz K poziomy, odblokujesz nowy swiat i go przejdziesz, odblokowujesz hard mode z 1 serduszkiem.

Co jest niczym w porownaniu do Mirror Mode z DKCR, gdzie cala gra byla lustrzanym odbiciem (chodzenie w lewo included) i z 1 sercem :D 

• Plusik 1
Opublikowano

Ciężko powiedzić, ja najpierw ogralem TF na Wii U, a dopiero później CR na 3ds (tylko 30 fpsów :/) Mimo wszystko TF wydawał mi się dużo trudniejszy, może dlatego, że dopiero uczyłem się w to grać

Opublikowano

no trzeba po prostu przywyknąć do specyficznej fizyki małpiszonów. ogarniesz w 1 części, ogarniesz i w drugiej. chociaż w jedynce te golden temple, brrr. Cudowne levele, ale ile (pipi) poleciało to swoje 

Opublikowano (edytowane)

Przejście gry na 200% (wliczając zebranie wszystkich liter i puzzli + hard mode na jednym sercu) zajęło mi 4 miesiące. Przez ten czas grałem jedynie w tę grę. Potem zacząłem robić Speed run na złoto, ale utknąłem na trzecim świecie i więcej do gry nie wróciłem.

Dla mnie w top 5 najlepszych platformówek ever.

Edytowane przez Jazdaone
  • Plusik 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie ma bata, jedna z najlepszych platformówek jakie grałem do tej pory. Na niektórych etapach, zwłaszcza tych bonusowych miałem ochotę rzucać padem o ścianę ale jaka była satysfakcja jak przeszedłem :) Zrobiłem wszystkie etapy z puzlami i literkami ale za czasówki chyba nie mam zamiaru się brać, to nie na moje nerwy. Czas zagrać w Country Returns.

Opublikowano

CR dużo trudniejsze( albo mi się tak wydaje). Konczę powoli TR i mimo wszystko jak platformery, to tylko Nintendo. Żadna platformówka 2D nie dała mi tyle satysfakcji od czasu...CR na 3DS-a. Jedynie do czego mógłbym sie przyczepić, to etapy podwodne ale ja takich nie cierpię nawet w innych platformówkach. W każdym bądź razie liczę, że Retro już dłubie przy nowym Kongu na Switcha.

Opublikowano

Bardzo dobra platformówka. Naczytałęm się swego czasu, że poziom trudności to jest dark souls platformówek, ale 100% wpadło bez żadnych problemów.  Całą reszta jednakże to tip top - etapy, muzyczka czy bossowie to petarda.

Opublikowano

Grałem, tylko w CR i dla mnie to jest najlepsza platformowka 2d ever i  trzeba dodac, ze była bardzo trudna(zwykle przejście, nie wyobrażam sobie ogarnąć na 100%). Bylo liniowo, dynamicznie i różnorodni, czyli tak jak lubie .

Jak byscie ocenili TF na jej tle, bo ze jest gorzej to wiem, ale jak bardzo?

Opublikowano (edytowane)

W TR masz przede wszystkim trzech pomocników do wyboru. Każdy, co innego umie i to odróżnia te dwie części. W CR miałeś tylko DD do pomocy i to czuć. W poprzedniku jest więcej etapów pod presją( ucieczka przed pająkami, lawą itp.), puzzle są bardziej sprytnie poukrywane, poziom trudności wzrasta z każdym następnym etapem a te są według mnie zwyczajnie dłuższe niż w kontynuacji. Za to TR ma bardziej różnorodne levele. Co poziom, to nowy pomysł na niego. Jest łatwiej i poziom trudności nie wzrasta z każdym kolejnym etapem.

Skończone. 100% wbite. Co za gra :obama: Te dodatkowe poziomy dają w kość jak za starego i nowego Country. Z niecierpliwością wyczekuje kontynuacji. :)

Edytowane przez Papaj
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

No nie jest jakos bardzo trudny, nie gralem zbyt wiele na Wii U , ale jesli jest na poziomie Returnsa z Wii to bez spiny, najgorsze byly golden temple i time triale (ktorych nie zrobilem), ktore byly tak wyzylowane ze masakra