XM. 11 035 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Ja dopiero CR mam przed sobą, ale zgadzam się ze TF nie jest trudne. Mam 100% zrobione i może ze 3 etapy były gdzie było bardzo ciężko, mityczni bossowie przy których spędza się parę h to tez mocno przesadzona opinia a duzo bylo nawet takich tekstow tutaj na forum. Ekspert od platformowek ze mnie żaden. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Bossowie jacyś trudni nie byli (może oprócz ostatniego) ale gra na pewno nie jest łatwa. Returns było trudniejsze min. przez granie na wiilocie. Co do designu to 3-4 i 6-6 moim zdaniem niszczą wszystko co było w Returns Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) 23 minuty temu, funditto napisał: Jest łatwiejszy do czasu. Napisz czy nie zmieniłeś zdania jak będziesz robić świątynie.. Przeszedłem na razie pierwszą i była dużo łatwiejsza od każdej z Returns. W Returns zrobiłem wszystko, oprócz czasówek, nie pomagałem sobie zakupami itp., skończyłem na Wii, gdzie było mniej serc. Tylko z jednym puzzlem skorzystałem z pomocy, w jednym levelu w Factory, kto przeszedł powinien wiedzieć, o który chodzi. Jestem w trzecim świecie i już wiem, że nie ma najmniejszych szans na TF > Returns, w TF jest za dużo powtórzeń, niektóre fajne pomysły nie zostały wykorzystane do „bólu”. Nawet wagonik łatwiejszy, bo masz dwa życia, oraz beczka, bo nie da się sterować na boki, przynajmniej w tym levelu, który do tej pory ograłem. 22 minuty temu, XM. napisał: Ja dopiero CR mam przed sobą, ale zgadzam się ze TF nie jest trudne. Mam 100% zrobione i może ze 3 etapy były gdzie było bardzo ciężko, mityczni bossowie przy których spędza się parę h to tez mocno przesadzona opinia a duzo bylo nawet takich tekstow tutaj na forum. Ekspert od platformowek ze mnie żaden. Tak. Z tą przydługą walką z bossami to mit, jest tak jak być powinno. Szczególnie, że w Returns też te walki nie były wcale takie krótkie, mam wrażenie, że bardzo zbliżone czasowo. Edytowane 5 maja 2018 przez zdrowywariat Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Świątynie, to raptem kilka poziomów. Ich poziom trudności w obu grach jest podobny. Całościowo TF jest łatwiejszy ale bardziej różnorodny i przyjemniejszy w odbiorze. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) 37 minut temu, Papaj napisał: Świątynie, to raptem kilka poziomów. Ich poziom trudności w obu grach jest podobny. Całościowo TF jest łatwiejszy ale bardziej różnorodny i przyjemniejszy w odbiorze. Zgadza się, nie twierdzę, że jest zły, tylko powinien być trudniejszy, a levele bardziej zakręcone. Różnorodny? To zależy. Dużo tutaj powtarzalności, za dużo tych pochyłych platform, co się chwieją na lewo i prawo itp.. A jak się już pojawia coś fajnego to na chwilę i zaraz znika, zamiast to wyeksploatować do granic możliwości. Gra jest bardzo dobra, wciąga i w ogóle, ale chyba miałem zbyt wysokie oczekiwania, bo DKCR było znakomite i wymagające. Edytowane 5 maja 2018 przez zdrowywariat Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Nie, gra nie jest łatwiejsza. Po prostu masz takie wrażenie po wymaksowaniu CR. To samo tyczy się serii Souls. Ludzie narzekali, że trojka jest za prosta i nie zwracali uwagi na fakt, że jedynkę pokończyli ze 3 razy. TF kończyłem niecały rok temu. Ostatnio skończyłem CR na 3dsie i nie wydaje mi się grą trudniejszą. Po prostu obie gierki stosują podobne triki w mechanice i się do nich przyzwyczaiłeś i je dobrze poznałeś. Poziom puzzli jest podobny w obu, świątynie też, levele mi sie bardziej podobały w TF ze względu na różnorodność. Muzyka jest o niebo lepsza w kontynuacji. Gra jest bardzo przyjemna i gdyby podkręcili poziom trudności, to byłaby już to gra dla masochistów a nie fanów dobrych platformówek. A jak masz mało, to po ukończeniu gry i jej wymakosaniu masz mirror mode z jednym życiem. A z tymi fajnymi patentami, nie wykorzystanym do końca, to co masz konkretnie na myśli? Levele na sawannie w ogniu, odbijanie się od żelek?Może postać Cranky Konga, jako pomocnika, bo faktycznie nie korzystałem z niego za dużo? Faktycznie tutaj mógłbym sie zgodzić, bo mało było sytuacji, kiedy jego akurat potrzebowałem. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 5 godzin temu, XM. napisał: Ja dopiero CR mam przed sobą, ale zgadzam się ze TF nie jest trudne. Mam 100% zrobione i może ze 3 etapy były gdzie było bardzo ciężko, mityczni bossowie przy których spędza się parę h to tez mocno przesadzona opinia a duzo bylo nawet takich tekstow tutaj na forum. Ekspert od platformowek ze mnie żaden. Ty masz skilla w łapie dziku to nie ma co się dziwić. Grałem z laską w co-opie i łatwo nam nie było więc no zależy od osoby i jej skilla, ale żeby przejść grę nie na 100% to poziom trudności jest w sam raz. Bardzo fair. Z tego co pamietam to DKCR było w ch,uj trudne, ale grałem za dzieciaka więc to też niezbyt miarodajna opinia. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Bossowie w DKTF są kozaccy przez te chamskie uczenie się ich na pamięć. Uwielbiam. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Godzinę temu, Papaj napisał: Nie, gra nie jest łatwiejsza. Po prostu masz takie wrażenie po wymaksowaniu CR. To samo tyczy się serii Souls. Ludzie narzekali, że trojka jest za prosta i nie zwracali uwagi na fakt, że jedynkę pokończyli ze 3 razy. TF kończyłem niecały rok temu. Ostatnio skończyłem CR na 3dsie i nie wydaje mi się grą trudniejszą. Po prostu obie gierki stosują podobne triki w mechanice i się do nich przyzwyczaiłeś i je dobrze poznałeś. Poziom puzzli jest podobny w obu, świątynie też, levele mi sie bardziej podobały w TF ze względu na różnorodność. Muzyka jest o niebo lepsza w kontynuacji. Gra jest bardzo przyjemna i gdyby podkręcili poziom trudności, to byłaby już to gra dla masochistów a nie fanów dobrych platformówek. A jak masz mało, to po ukończeniu gry i jej wymakosaniu masz mirror mode z jednym życiem. A z tymi fajnymi patentami, nie wykorzystanym do końca, to co masz konkretnie na myśli? Levele na sawannie w ogniu, odbijanie się od żelek?Może postać Cranky Konga, jako pomocnika, bo faktycznie nie korzystałem z niego za dużo? Faktycznie tutaj mógłbym sie zgodzić, bo mało było sytuacji, kiedy jego akurat potrzebowałem. Na przykład pod koniec któregoś levelu powietrze unosi nas do góry, dosłownie przez chwilę, a to mógłby być fajny patent na cały level z różnymi urozmaiceniami, podobny był w dwójce na SNESa, albo coś jak fala w DKCR. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Zdrowywariat, dokąd już doszedłeś ? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Godzinę temu, funditto napisał: Zdrowywariat, dokąd już doszedłeś ? Pod koniec trzeciego, to na razie moja wstępna opinia, zdanie mogę jeszcze zmienić. W każdym razie DKCR już od drugiego się zachwycałem. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 (edytowane) A sawanna z 3-4 też nie była świetna wg Ciebie ? Edytowane 5 maja 2018 przez funditto Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 A może się naucz ukrywać spoilery? Cytuj
funditto 661 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Nie nazwałbym tego spoilerem, ale poprawiłem Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 Nasz opcje ukrywania spoilerów O taką Z której warto korzystać. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 5 maja 2018 Opublikowano 5 maja 2018 No ok, ale na 5tej stronie XM napisał o tym samym poziomie bez wrzucania w spoiler i nikt nie robił problemu, więc nie rozumiem czemu teraz powinno to być w spoilerze Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Nie zauważyłem tego. Fajnie jakby @XM. To poprawił. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 14 godzin temu, funditto napisał: A sawanna z 3-4 też nie była świetna wg Ciebie ? Tak. To jeden z najlepszych leveli w historii DK. Drugi, który zrobił na mnie ogromne wrażenie w TF po wagoniku z 2-4, inny ale podobny był w DK trójce na SNESa. Szkoda, że czuję, że trochę beczkę popsuli, chyba że jeszcze czymś zaskoczą. A właśnie za beczkę i wagonik (oraz nosorożca) uwielbiam DK najbardziej, w Returns był nawet osobny świat poświęcony tym levelom. No i za sterowanie, czuć że małpa waży. Odnośnie levelu 3-4, muszę przyznać, że równie dobry, co 2-7 (fala) z Returns. Po prostu mam wrażenie, że momentami nie mieli pomysłu na przeszkadzajki i w niektórych levelelach powtarzają się te same motywy. Oj nie przesadzajmy już z tymi spoilerami, czy nazwa levelu w platformówce to spoiler? Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Ale co mam wrzucić w spoiler - etapy które były nawet na trailerach? Ja przypominam że ta gra nie wyszła w piątek tylko to remaster 4 letniej gry gdzie każdy ten etap było już widać na filmikach od twórców nawet. 3 1 Cytuj
hennepin 31 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Moja kopia przyjedzie w środę, nigdy nie grałem w DK, Switch to moja pierwsze konsola od Niny, będę się bawił równie dobrze co przy Mario Odyssey? Cytuj
funditto 661 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Jak dla mnie Odyssey lepsze, ale Tropical Freeze też genialny Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Ja to wolę platformówki 2D stąd pewnie ten wybór. To samo nsmb u kocham, dla mnie prawie idealny platformer, pewnie jak wreszcie wezmę się za dlc z Luigim to wystawie dyche. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 52 minuty temu, hennepin napisał: Moja kopia przyjedzie w środę, nigdy nie grałem w DK, Switch to moja pierwsze konsola od Niny, będę się bawił równie dobrze co przy Mario Odyssey? Jeśli lubisz platformery 2D to powinieneś być zachwycony, nawet chyba lepiej zacząć od TF, a później spróbować Returns. Ja trochę narzekam w temacie, ale to dalej bardzo dobry szpil, który wciąga jak cholera, z tym że Returns trochę lepszy, acz zdania są podzielone. Cytuj
Banan91PL 35 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Rayman Legends zjada DK taka prawda bez trollingu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi