zdrowywariat 373 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 (edytowane) 9 minut temu, Banan91PL napisał: Rayman Legends zjada DK taka prawda bez trollingu Z Returns nie ma żadnych szans. Taka prawda bez trollingu. A skończyłeś w ogóle, że się wypowiadasz? Edytowane 6 maja 2018 przez zdrowywariat 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 23 minuty temu, zdrowywariat napisał: Z Returns nie ma żadnych szans. Taka prawda bez trollingu. A skończyłeś w ogóle, że się wypowiadasz? Gdybym nie ukończył tych tytułów to bym się nie wypowiadał , oczywiście to tylko moja opinia jeśli dla kogoś DK to mesjasz to uszanuje to zdanie Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 5 minut temu, Banan91PL napisał: Gdybym nie ukończył tych tytułów to bym się nie wypowiadał , oczywiście to tylko moja opinia jeśli dla kogoś DK to mesjasz to uszanuje to zdanie No to spoko :). Dla mnie Returns to mesjasz. Legends było ok, ale jednak granie małpą daje więcej frajdy, bo sterowanie jest super, czuć wagę małpy, a tym samym, że przeciwnik dostał szlaga. No i levele z wagonikiem i beczką wymiatają, miażdżą konkurencję :). Oczywiście szanuję twoje zdanie, mi na przykład Mariany 2D się przejadły. Mogliby w końcu coś z tą serią zrobić, albo zmienić styl graficzny, albo coś na wzór Pandemonium, nie wiem. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 2 godziny temu, Banan91PL napisał: Rayman Legends zjada DK taka prawda bez trollingu rayman legends? ta nudna popierdółka? xD Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 Na mnie swego czasu wieksze wrazenie zrobil origins niz legends 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 6 maja 2018 Opublikowano 6 maja 2018 (edytowane) Coraz lepszy ten Donkey, szoda tylko, że niektóre levele trochę odstają od tych wyczesanych, są zbyt zwykłe, jeśli chodzi o „tor przeszkód”. Ale za to 2-4, 3-4, 4-2 i ten podwodny CAŁY świat i ten OST, na przykład pod wodą... wszystkie pod wodą, albo w 3-1 miazga. No i samo pływanie, jeszcze chyba nigdy w platformerach nie było tak przyjemne. Edytowane 6 maja 2018 przez zdrowywariat Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 (edytowane) Niezależnie kto jaką część woli bardziej to nie da się ukryć, że ostatnie dwie odsłony DK to czysty cud, miód orzeszki. Ograłem niedawno Rayman Legends i jest naprawdę dobry, tak jednak brakuje mu tego szlifu czyniącego z niego świetną platformówkę. Przy DK jest inaczej, po prostu tutaj wszystko pasuje do siebie idealnie. Zwłaszcza sterowanie to mistrzostwo, człowiek wie, że jeżeli dał ciała to z własnej winy. Mam nadzieje, że Retro Studios tworzy nie 1 a 2 projekty i nowy DK jest jednym z nich. Nie chciałbym aby kolejną odsłonę małpiszona robiło Next Level Games ponieważ poziom trudności spadłby na łeb na szyje (nie mówiąc o pozostałych aspektach, gdzie ich gry pozostawiają wiele do życzenia). P.S. Co do OSTa to Tropical Freeze ma tą przewagę że twórca oryginalnych kompozycji David Wise skomponował nowe kawałki (Country Returns ma zremiksowane utwory z poprzednich odsłon). Edytowane 7 maja 2018 przez chrno-x 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 4.3 ten level jest tak klimatyczny, dzięki oprawie i muzie, że głowa mała. Miazga totalna. 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Jeśli chodzi o muzykę to moim faworytem zawsze będzie 6-1; widzę zdrowywariat, że z każdą kolejną godziną w TF wkrecasz się jednak coraz bardziej Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Ten soundtrack podwodny z TF, to z tego co kojarzę utwór z pierwszych Donkey Kongów na SNESa. Może inaczej zagarny. Najbardziej mi sie podobał ten z pierwszego świata w dodatkowym levelu. Muzyka w grze jest w ogóle fantastyczna. Co plansza, to inny utwór i do do tego pasujący do tego, co rozgrywa się na planszy. W CR wiele utworów sie powtarzało. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 10 minut temu, Papaj napisał: Ten soundtrack podwodny z TF, to z tego co kojarzę utwór z pierwszych Donkey Kongów na SNESa. Może inaczej zagarny. Najbardziej mi sie podobał ten z pierwszego świata w dodatkowym levelu. Muzyka w grze jest w ogóle fantastyczna. Co plansza, to inny utwór i do do tego pasujący do tego, co rozgrywa się na planszy. W CR wiele utworów sie powtarzało. Ten co ja dodałem to jest nowy utwór, tak jest kilka z DK ze SNESa, ale ten jest nowy. CR był bardziej dopracowany, pedantyczny wręcz. TF ma lepszą grafikę, lepszą muzykę, zabawę kamerą, majestatyczny wodny świat, ale w ogólnym rozrachunku CR > TF. Oczywiście rozumiem, że komuś bardziej podoba się TF, bo jest również bardzo dobry. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 (edytowane) Wpadł do mnie kumpel i pierwsze trzy światy zrobiliśmy w cztery godziny w tym jeden ze wszystkimi literkami i planszami ukrytymi. Jednak dużo pamiętam z przechodzenia na WiiU, ale mimo wszystko gra dalej niesamowicie wciąga, a plansza 1-K, którą widziałem pierwszy raz pokazała mi, że tym razem nie ma innej opcji jak wymaksowanie całości. Naprawdę genialny tytuł Edytowane 7 maja 2018 przez funditto Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Ciekawe ile osob wybralo funky mode przed odpaleniem pierwszego lvl, a potem bedzie kozaczyc Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 (edytowane) 4 godziny temu, Papaj napisał: Ten soundtrack podwodny z TF, to z tego co kojarzę utwór z pierwszych Donkey Kongów na SNESa. Może inaczej zagarny. Najbardziej mi sie podobał ten z pierwszego świata w dodatkowym levelu. Muzyka w grze jest w ogóle fantastyczna. Co plansza, to inny utwór i do do tego pasujący do tego, co rozgrywa się na planszy. W CR wiele utworów sie powtarzało. dobrze, że switcha pożyczyłem, bo jeszcze bym kupił drugi raz genialna, powtarzam genialna gra. top platformerów 2d, nowe raymany nie mają podejścia już za samą fizykę skoku Edytowane 7 maja 2018 przez ragus Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Zrozumiałem to tak ze pożyczyłeś switcha z dk, bo inaczej byś drugi raz kupił żeby ograć Na swoje usprawiedliwienie wysoki sądzie stwierdzam iż powyższy tekst można było rozumieć dwojako i niepotrzebnie wprowadzał w błąd. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 Godzinę temu, Ficuś napisał: Ciekawe ile osob wybralo funky mode przed odpaleniem pierwszego lvl, a potem bedzie kozaczyc Na tym forum pewnie nikt. Napisz jak wrażenia, bo to chyba dla Ciebie pierwszy DK Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 7 maja 2018 Opublikowano 7 maja 2018 (edytowane) Chyba chodzi o to że Funky Mode pokazuje się jako domyślny tryb przed rozpoczęciem gry. Żeby wybrać klasyczny trzeba jednak zrobić ten ruch analogiem w prawą stronę. Edytowane 7 maja 2018 przez kes Cytuj
funditto 657 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 Jak tam progres ? U mnie w pierwszych czterech światach wszystkie litery zdobyte i odkryte świątynie(które zostawiam sobie na koniec), teraz męczę 5-4 i mam problem w zdobyciu G Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 Jeśli to tam gzie myśle, to polecam dixie Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 Z ostatniego podcastu (czy coś w tym stylu) od NIntendo Treehouse wyszło, że port DKa na Switcha robiło samo Retro Studios. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 8 maja 2018 Opublikowano 8 maja 2018 26 minut temu, Rayos napisał: Jeśli to tam gzie myśle, to polecam dixie Wpadłem na to, że Dixie będzie potrzebna, ale nie jest łatwo do tego miejsca z nią dojść Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 dotarlem do bossa drugiej wyspy, jezusku jakie to dobre i skillowe btw jak odblokowuje sie swiatynie i ukryte levele? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 9 maja 2018 Opublikowano 9 maja 2018 Świątynie za wszystkie KONG w danym świecie, sekretne poziomy za sekretne wyjścia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi