Opublikowano 12 maja 20186 l Ja tylko drukowałem podstawki :-) Ale hooyowe wyszły. Lepsze robią chińczyki za 30 PLN
Opublikowano 14 maja 20186 l Jednak zamówiłem. Uwielbiam platformówki z widokiem z boku, chociaż szybko mnie wk.urw łapię. Nie miałem wii u, więc liczę na świetną zabawę.
Opublikowano 15 maja 20186 l obrazki w galerii odblokowujesz puzzle nie liczą się do 100% gry (licznika przy save)
Opublikowano 17 maja 20186 l Mam 100% i wszystkie puzzle, więc mogę się teraz wypowiedzieć. Moja ocena 8/10, Returns 10/10. Returns jest pod każdym względem lepsze, oprócz OST. Sama jazda wagonikiem jest bardziej dynamiczna, i jest jej więcej, i są dwa rodzaje, albo podskakujemy razem z wagonikiem, albo samą małpą. Długo mógłbym tak wymieniać, lepszy dobór światów, lepszy design leveli itd.. Jedyne w czym TF dorównuje (prawie) Returns to bossowie i świątynie. Świetnie się bawiłem, ale jednak czuję lekki zawód, że TF nie jest tak dobre jak Returns, szkoda. Returns jest zdecydowanie najlepszym DK w historii, moim zdaniem przebił mistrzowskie DKC2: Diddy’s Kong Quest ze SNESa. Edytowane 17 maja 20186 l przez zdrowywariat
Opublikowano 17 maja 20186 l To inne gry. Jedna to indyk, najlepszy w jakiego grałem, a druga to 8 bitowy szpil, który w swoim czasie oceniłbym na 9, ale nie dziś. Tylko Returns, najlepszy platformer 2D ever forever.
Opublikowano 17 maja 20186 l @zdrowywariat ale obiecujesz, że już zamilkniesz o tym Returns? Bo to nie jest kierwa temat o Returns. Idź sobie załóż temat o Returns i please dont return.
Opublikowano 17 maja 20186 l 5 minut temu, giger_andrus napisał: @zdrowywariat ale obiecujesz, że już zamilkniesz o tym Returns? Bo to nie jest kierwa temat o Returns. Idź sobie załóż temat o Returns i please dont return. TF to kontynuacja Returns i mam prawo porównywać, tak jak ostatnio porównuje się na przykład nowego GOWa do starych, więc proszę zamilknij jak nie masz nic do powiedzenia na temat TF. Edytowane 17 maja 20186 l przez zdrowywariat
Opublikowano 17 maja 20186 l No właśnie chcę się dowoedzieć przed zakupem. Ale Ty nie recenzujesz TF tylko Returns co jest bezużyteczne. Tym bardziej, że wałkujesz to samo od 2 tygodni?
Opublikowano 17 maja 20186 l 2 minuty temu, giger_andrus napisał: No właśnie chcę się dowoedzieć przed zakupem. Ale Ty nie recenzujesz TF tylko Returns co jest bezużyteczne. Tym bardziej, że wałkujesz to samo od 2 tygodni? A tam od tygodni. Zawsze dwa razy oceniam grę, na gorąco i na chłodno. Co się chcesz do wiedzieć przed zakupem TF? Warto. Ale jeszcze lepiej zrobisz jak załatwisz sobie Wii na kilka dni z Returns :).
Opublikowano 17 maja 20186 l zdrowy i cos na chlodno xddd Returns to twoja gra zycia obok metroida i wszystko porownujac do tego jest na straconej pozyzycji u ciebie
Opublikowano 17 maja 20186 l No i widzisz giger_andrus. Ja właśnie zamówiłem Returnsa do mojej kolekcji na Wii to sobie sprawdzisz
Opublikowano 17 maja 20186 l Zdrowy, to chyba zależy w którą cześć zagra sie jako pierwsza. Ja przeszedłem TF jako pierwsze i wolę bardziej od CR, ale tak naprawdę to jest to dokładnie to samo, te same mechaniki non stop, nic nowego. No i nie gra się pier.dolonym willotem za co od razu ocena wyższa xd
Opublikowano 17 maja 20186 l 4 minuty temu, Ficuś napisał: zdrowy i cos na chlodno xddd Returns to twoja gra zycia obok metroida i wszystko porownujac do tego jest na straconej pozyzycji u ciebie Nic jest na straconej pozycji u mnie, bo tak naprawdę TLOU to mój nr1, a nie gry Retro. Bo Metriod Prime i Returns to najlepsze gry Retro i najlepsze powroty. Taki Saptis (wiem random) ocenił Returns na 10, a TF na 7, i ja mu się poniekąd nie dziwię (jego recki są na ppe). Edytowane 17 maja 20186 l przez zdrowywariat
Opublikowano 17 maja 20186 l TF jest lepiej wyważona nie bawi się zarazem w wprowadzenia jak poprzednik, plus ma więcej contentu w postaci chociażby pływania. Dla mnie TF jest najprościej rzecz ujmując lepiej dopracowaną grą i dopieszczoną niż CR. Jedyne co to po CR nie ma już takiego WOW, jakiegoś pierwszego uderzenia w postaci szoku czy też zaskoczenia i w większości przez to ludzie krzyczą, że ło jezu gorsza giereczka jednak etc. Co do bossów zgodzę się, że w poprzedniku byli trudniejsi, ale też ciężko mi to porównać ze względu na to, że w TF nie musiałem bawić się w sterowanie ruchowe. Dziwię się trochę takiemu myśleniu, bo czego oczekiwać jeszcze można od przygód tego wariata. Dla kogoś kto lubi tego typu gry to must have i można ponarzekać jak się komu podoba, ale to dalej najlepszy platformer aktualnie na rynku Edytowane 17 maja 20186 l przez nadol90
Opublikowano 17 maja 20186 l 15 minut temu, XM. napisał: Zdrowy, to chyba zależy w którą cześć zagra sie jako pierwsza. Ja przeszedłem TF jako pierwsze i wolę bardziej od CR, ale tak naprawdę to jest to dokładnie to samo, te same mechaniki non stop, nic nowego. No i nie gra się pier.dolonym willotem za co od razu ocena wyższa xd Na pewno trochę to zmienia stan rzeczy, ale nie aż tyle. W TF czułem monotonię przez pierwsze trzy światy, oprócz zielonego levelu, 2-4 i 3-4 nic nie zrobiło na mnie wrażenia, poza tym levele są na siłę przeciągnięte. Returns jest o niebo lepsze. Więcej beczek, wagoników (dwa typy) i mega leveli, jak z falą, wielorybem, muzyczny, switchero itd., tam każdy miał coś do zaoferowania, każdy wagonik był inny i każda beczka. 5 minut temu, nadol90 napisał: TF jest lepiej wyważona nie bawi się zarazem w wprowadzenia jak poprzednik, plus ma więcej contentu w postaci chociażby pływania. Dla mnie TF jest najprościej rzecz ujmując jest lepiej dopracowaną grą i dopieszczoną niż CR. Jedyne co to po CR nie ma już takiego WOW, jakiegoś pierwszego uderzenia w postaci szoku czy też zaskoczenia i w większości przez to ludzie krzyczą, że ło jezu gorsza giereczka jednak etc. Co do bossów zgodzę się, że w poprzedniku byli trudniejsi, ale też ciężko mi to porównać ze względu na to, że w TF nie musiałem bawić się w sterowanie ruchowe. Dziwię się trochę takiemu myśleniu, bo czego oczekiwać jeszcze można od przygód tego wariata. Dla kogoś kto lubi tego typu gry to must have i można ponarzekać jak się komu podoba, ale to dalej najlepszy platformer aktualnie na rynku 6 światów z czego 4 zielone. Returns 8 z czego 2 zielone. Już samą różnorodnością wygrywa. Edytowane 17 maja 20186 l przez zdrowywariat
Opublikowano 17 maja 20186 l No, ale przyznam racje zdrowemu ze różnorodność jest większa w CR. Do tego gra jest na pewno trudniejsza (swiatynie) i jak czytam ze TF jest ciężkie i nie można przejść bossa to się mocno dziwie takiemu stanu.
Opublikowano 17 maja 20186 l Zapomniałem jeszcze dodać, że Returns miało ten pierwiastek Nintendo, czyli zdmuchiwanie płatków z kwiatków xD.