zdrowywariat 373 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 6 godzin temu, funditto napisał: Ja bym bardzo chciał od nich kolejnego DK albo innego platformera 2D, ale myślę, że robią coś innego nawet jeśli nie jest to Star Fox Racing Ja bym chętnie zobaczył DKya w 3D, ale sztosa z prawdziwego zdarzenia. Jeśli chodzi o plotę z SFGP to też nie byłby to głupi pomysł. Jednak strzelam, że będzie to NEW IP FPS SF :). Cytuj
Basior 1 081 Opublikowano 18 lutego 2019 Opublikowano 18 lutego 2019 Plansza 5-2... A nawet nie sama plansza ale ostatnia znajdźka to jakoś żart. Trzeba przejść całą planszę tą latającą beczką. Najlepiej na raz bo lepiej mieć dixie na sam koniec. A potem do beczki wystrzeliwujacej do do zbierania 100 bananów. Tyle że jak się nie uda to drugi raz nie można bo tak działają te sekretne plansze. Zginąć nie można bo nie ma jak. Zatem trzeba od nowa. Dodam że jak nie mamy dixie, a przeważnie nie uda mi się dowieść jej, to trzeba robić skok z rollowaniem który u mnie kończy się zakończeniem planszy bo beczka kończąca jest niedaleko. Eh. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 10 marca 2019 Opublikowano 10 marca 2019 No hejka. Szybkie pytanie. Przeszedłem wersję na WiiU. Teraz chcę wziąć pod dzieci. Da radę grać na 2 graczy standardowymi Joyconami bez dokupywania kolejnych? Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 10 marca 2019 Opublikowano 10 marca 2019 No i funky mode dali wiec dziecko ogarnie bez trudu 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Ktoś zrobił 100% na standardowych joyach (analogach) czy wszyscy na prosie? Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 (edytowane) Ja 100% na zmianę robiłem na handheldzie i na pro na tv. 200% i time triale już w 90% pro. Edytowane 12 marca 2019 przez sprite Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Sorka chodziło mi 100% w sensie 200% Po pierwszym kontakcie nie wyobrażam sobie jak to zrobić bez pro jak przypominam sobie jak ciężkie były niektóre akcje. Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Będziesz robił hard mode? Szanuję Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 A nie wiem. Bo przeszedłem na WiiU calaka nie zrobiłem bo sprzedałem i wkur wiał mnie ten padlet. Teraz kupiłem dla dzieci ale nie omieszkam także mocno wymęczyć wersję na Switcha Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 (edytowane) Hard mode jakby co, to przejście każdej planszy(razem z zebraniem wszystkich literek) na jednym życiu. Polecam w tym trybie wymasterować do perfekcji barell jump donkeyem. I nie używaj żadnych innych małp, które drastycznie obniżają poziom trudności hard mode'a. Jak Ci się to uda, to możesz wtedy podjeżdżać w time triale. Edytowane 12 marca 2019 przez sprite Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 14 lipca 2019 Opublikowano 14 lipca 2019 Miał ktoś problem z granie na dwóch graczy dwoma joy conami? Śmieszna sprawa bo wiem, że kiedyś normalnej grałem, teraz za uja nie chce mi 2p aktywować. W innych gierkach normalnie gram we dwójkę. Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 14 lipca 2019 Opublikowano 14 lipca 2019 A ustawiasz 2 joycony w controller selectie jak pierwszy raz do gierki wchodzisz? Tu nie ma drop in/out systemu. 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 14 lipca 2019 Opublikowano 14 lipca 2019 Nie, nic nie robię. Czyli w menu konsoli mam to zmienić przed odpaleniem gierki? Bo w samej gierce nie ma opcji. Jest ekran tytułowy. Potem przenosi do zapisanych stanów, następnie dla p2 mam niby nacisnąć jak zawsze L+R, ale nie trybi. Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 14 lipca 2019 Opublikowano 14 lipca 2019 Nie w menu konsoli. Wyjdź całkowicie z gierki(close software). Wejdź jeszcze raz i będziesz miał do wyboru save. Klikasz w swój save i wybierasz multiplayer. Potem przenosi cie do controller select i ustawiasz sobie dwa joycony. Przed chwilą sprawdziłem i mi śmiga. Cytuj
Lukas_AT 1 186 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 (edytowane) To jest platformówka idealna. Ginę dziesiątki razy, ale nie denerwuję się ani trochę. Gameplay gry jest tak miodny, że przegrana nie pozwala mi się denerwować. Ilość pomysłów i machanik wrzuconych do gry nie pozwala się takze nudzić ani trochę. Edytowane 17 czerwca 2020 przez Lukas_AT Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 To miłej zabawy, ale polecam sprawdzić DKCReturns, jest dłuższe, ma bardziej zróżnicowane światy (8), jest na przykład fabryka, gdzie przeciwnicy to "robociki", a levele są lepiej przemyślane, ten z tsunami rządzi. 2 Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 W dniu 4.12.2018 o 10:24, sprite napisał: Returns średniak 6/10. W każdym aspekcie gorszy o kilka klas od TF. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 (edytowane) 43 minuty temu, sprite napisał: Returns średniak 6/10. W każdym aspekcie gorszy o kilka klas od TF. Tak wiem sprite: TF > CR TEIN > Celeste FIFA > PES Tyle jest twoje zdanie warte ;). TF jest nierówne, momentami nudne. CR to najlepszy DK, a zaraz za nim Diddy's Kong Quest ze SNESa. No ale co kto lubi :). Pozdro. Edytowane 17 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 Taka jest prawda futbolu. A to, że ty jesteś yebanym bezguściem już się nigdy nie zmieni Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 11 minut temu, sprite napisał: Taka jest prawda futbolu. A to, że ty jesteś yebanym bezguściem już się nigdy nie zmieni Wolę być bezguściem i grać w PESa, niż dać zarobić EA. Celeste > TEIN >> SMB. A TF? No fajny platformer, może jak się zagrało pierwsze w tą część, tak jak Ty, to się ma inne zdanie. Ale to nie zmienia faktu, że CR jest lepiej przemyślane, a co najważniejsze posiada lepszy design leveli. Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 Grałem ostatnio w to Celeste i wychwalanie tej gierki na forum to był chyba masowy trolling. Dobry tytuł ale nic więcej. Co do Tropical Freeze, dla mnie genialny platformer. Jeden znajlepszych w jakie grałem. 2 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 Co kto lubi, można się spierać bez końca, jeśli chodzi o gameplay, bo jeśli chodzi o pozostałe czynniki, jak fabuła/grafika/OST, to Celeste wygrywa ze swoimi konkurentami. Natomiast przygodę z DKyem powinno się zacząć od CR (jeśli nie liczyć trylogii ze SNESa), a nie na odwrót, wtedy się widzi, że w TF wiele pomysłów jest zgapionych, oprócz wodnego świata. W CR, zamiast wodnego mamy plażę, z tsunami, ucieczką przed ośmiornicą, czy przejażdżką na wielorybie... i taki design leveli do mnie bardziej przemawiał, niż kilka trików z kamerą. Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 A co jest konkurencją dla Celeste? Dla mnie obie części są dobre ale TF jakoś do mnie bardziej trafia. CR też jest świetny. Najlepsza seria platformówek 2D. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 (edytowane) Nie wiem, czy w ogóle można zrobić taki podział, ale Celeste, TEIN i SMB to trochę inne platformery od klasyki, aka Mario 2D, Sonic, czy DK. DKya uwielbiam, skończyłem trylogię na 101, 102 i chyba 105%, jak się nie mylę, Returns przeszedłem 3 razy (2 razy na 3DSie), a na TF troszkę się zawiodłem, aczkolwiek rozumiem, że dla kogoś to może być nawet 10/10. Moim zdaniem gra jest nierówna, ma kilka leveli, które zapadają w pamięć, kilka najlepszych w serii, ale niestety ma też słabsze, niczym niewyróżniające się poziomy. W każdym razie DK > Sonic/Super Frog/Mario 2D itd.. Edytowane 17 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi