Shago 3 608 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Kolejny film w tym roku, ktory zapowiada sie na fantastyczne widowisko. Generalnie pod wzgledem filmow S-F ten rok jest chyba rekordowy. Film tworcy "Dystrykt 9", efekty powalaja. Trailer mega klimatyczny ! http://www.youtube.com/watch?v=-RSDaRttpzk Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 W sumie kierując się samym nazwiskiem twórcy to pewniak, a jako że lubię si-fi, to się wybieram do kina. Co prawda założenie trochę przeruchane ("biedni na dole i źli bogaci na górze, odbierzmy im to bogactwo !"), ale wizualnie może być świetnie. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 15 czerwca 2013 Opublikowano 15 czerwca 2013 Myslalem jednak, ze predzej zrealizuja kolejny dystrykt, ale i tak jest spoczko. Sci-fi w wykonaniu tego pana bardzo mi podpoasowalo. Na trailerze widac typowa zagrywke, czyli "nie mamy wizji jak moga wygladac samochody w okolicach 2200 roku to wezmy popularny sportowy samochod, wysmarujmy go rdza i przyczepimy troche zlomu" tym razem padlo na nissana gtr. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Byłem 2 godziny temu. Świetne widowisko sci-fi, nastawione głównie za akcję. Minusy to mało rozbudowane postacie (coś a la MoS) i trochę zbyt przewidywalne, ale cała reszta na top poziomie, efekty urywają penisa a brutalność też duża. 8-/10 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Zgadzam się z Masorzem. Naprawdę świetne widowisko, fajnie trzyma w napięciu mimo dość sztampowej fabuły. Co prawda nie lubię za bardzo przewidywalności w filmach ale w tym wypadku mocno trzymałem kciuki żeby się akcja potoczyła tak jak myślałem - na prawdę kibicowałem Mattowi \Co do czego jeszcze Masorz ma rację to mało rozwinięte postacie, niby tam jakoś background jest zarysowant ale chciałby się więcej, żeby lepiej poznać motywy działania - ot choćby głównego złego. natomiast trzeba przyznać, że czuć było rękę kolesia od Dystryktu, co w sumie zalicza się na plus bo tamten film również mi się podobał. Jedyne na co mógłbym narzekać w Elizjum to muzyka, nudna, sztampowa i w ogóle nijaka, ot coś sobie plumkało żeby podbić niektóre momenty. ode mnie solidne 8 z 10 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Cholera, taka premiera i tylko 2 osoby z forumka widziały? Tokar, czekamy na Twoją reckę, pamiętam Twoje słynne hejty nt budowania statku w garażu w D9, tutaj będziesz miał spore pole do popisu. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 24 sierpnia 2013 Opublikowano 24 sierpnia 2013 (pipi)a ile razy mam powtarzać, że z drugim podejściem D9 już mi o wiele bardziej siadł. Nadal drażniły pewne głupoty i umowności no i zbyt nachalny polityczny wydźwięk, ale to jednak jedno z fajniejszych s-f ostatnich lat. A recki Elysium możesz się nie doczekać, bo jak czytam o tym filmie i patrzę na trailery, to nie widzę niczego wartego poświęcenia 2 godzin życia, nie mówiąc już o płaceniu za to pieniędzy. Damon z tą swoją mordą pastucha biega z zawieszeniem hydraulicznym przyczepionym do pleców i robi tratatatata z karabika, bo źli bogaci ludzie przenieśli się z rozpizgniętej Ziemi do jakiejś uberkolonii niedlaplebsu i on też by tam chciał. Może kiedyś na kacu. Cytuj
Gość Opublikowano 24 sierpnia 2013 Opublikowano 24 sierpnia 2013 Tokar z zawieszeniem hydraulicznym przyczepionym do pleców biega na kacu. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 24 sierpnia 2013 Opublikowano 24 sierpnia 2013 "obcy buduja statek pod ziemia... nierealistyczne" by tokar Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 24 sierpnia 2013 Opublikowano 24 sierpnia 2013 W polowie robi sie nudnawy, ale i tak solidne s-f. Daje 7 czezkich na 10 daveow minus antenka. Cytuj
Shago 3 608 Opublikowano 2 września 2013 Autor Opublikowano 2 września 2013 Widzialem dzisiaj. Kawal solidnego kina, nie ma sie do czego przyczepic. Moze i film nie jest jakos specjalnie oryginalny, ale fabula, scenariusz prowadzone w sposob logiczny i bardzo solidnie. Efekty specjalne masakruja. Zdecydowanie polecam film. 8/10 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 (edytowane) A jak dla mnie średnio. Fabularnie nawet ok, za to wolno się to jakoś rozwija. Połowa filmu troszkę nudnawa, efekty w miarę ok(roboty wyglądają świetnie), ale nawet druga połowa filmu, bardziej dynamiczna nie jest jakaś rewelacyjna. Końcówka przewidywalna znacznie wcześniej. Walka na końcu była fajna. Ode mnie 6/10. Można obejrzeć jak wyjdzie w 1080p. Zawiodłem się szczerze mówiąc. Edytowane 3 września 2013 przez suteq Cytuj
--wojtas-- 609 Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 Byłem dzisiaj w kinie i film ten to tzw. chu'jnia. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 10 września 2013 Opublikowano 10 września 2013 Twoje argumenty są naprawdę niepodważalne. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 12 września 2013 Opublikowano 12 września 2013 (edytowane) Byłem w kinie, fajny film* *proszę nie dzielić posta na kilkaset części i negować moje argumenty przemawiające za tym filmem. Edytowane 12 września 2013 przez Pajda Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 w sieci sa już chyba lepsze kopie, wiec niedlugo po BD do sklepu. I bede ogladal ogladal ogladal Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Obejrzalem. Straszny. Film o niczym. Ogladajac go zastanawialem sie czy dzisiejsze 12-15 latki doczekaja sie w ogole jakiegos kultowego objawienia jakim dla starszego pokolenia byl obcy albo predator. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 (edytowane) pieprzenie, zadne sci-fi jakie by teraz wyszlo nie rownałoby się dla Ciebie z tymi filmami. Film o niczym, powiedz mi o czym byl predator a o czym elysium, wtedy moze zobacze tą różnice i ten geniusz predatora. Edytowane 4 grudnia 2013 przez _Milan_ Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Nie wiem o czym bylo Elysium. Przestalo mnie to interesowac w polowie filmu. O niesprawiedliwosci i o tym, ze trzeba miec marzenia i je realizowac? Chyba tak. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Moze lepiej nie ciagnijmy tego bo obudzi sie cały ruch zwolennikow predatora i arnolda szwarceneggera a 2 na jednego to banda glupiego. Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Nie wiem o czym bylo Elysium. Przestalo mnie to interesowac w polowie filmu. O niesprawiedliwosci i o tym, ze trzeba miec marzenia i je realizowac? Chyba tak. Ja wytrzymalem do konca, film jest o tym ze ludzie sa rowni i bogaci powinni oddac swoje dobra biednym, leczyc ich za darmo itd. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 to chyba dobry moment na odświeżenie dyskusji o wyższości blade runnera nad wszystkim Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 4 grudnia 2013 Opublikowano 4 grudnia 2013 Paranoid Park > Elysium > BR. Wiadomo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi