grzybiarz 10 314 Opublikowano 9 października 2012 Opublikowano 9 października 2012 A u mnie ekran dotykowy chyba zaczyna szwankować. Zachowuje się tak jakbym go wciskał w różne strony. Zaczeło się to jak wziąłem Vitę do wielkiej wełnianej skarpety, do reklamówki i do pracy:) (chociaż brałem już tak kilka razy i było ok). W Resistance celownik szaleje w różne strony, powracam do menu konsoli, tam wszystko po czasie wraca do normy. W grze z PSP - włączają mi się opcje jakbym dotykał ekran dotykowy. Nie wiem co jest, nikt raczej nie narzeka na szwankujący ekran dotykowy? Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 (edytowane) Chciałbym się dowiedzieć, czy konsoli robi jakąś rożnicę, jeśli po każdej skończonej grzej, wyłączam ją na stałe? Czy powinienem zostawiać ją na czuwaniu i powinna się sama rozładować ? Głównie chodzi o to, czy takie coś nie osłabia baterii ? Edytowane 13 października 2012 przez Mefi23 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 raczej nie. w kazdym razie unikaj maksymalnego rozładowania ogniwa. btw. konsola na czuwaniu wytrzymuje niesamowicie długo... ogólnie to od 2mies chyba jej nie wyłączałem - jak poziom naladowania sięga 30-40% to podłączam do kompa czy ładowarki sieciowej (chyba, że męczę jakiś wiekszy tytuł). 1 Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Dzięki za odpowiedź . Mówiąc maksymalne rozładowanie myśli o jakim momencie ? Jeśli konsola informuje mnie, że należy ją podłączyć do prądu to jest ten moment, który mam unikać? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 masz unikac momentu kiedy konsola po prostu się wyłacza i odstawiasz ja gdzies do szuflady zamiast podłączyć do ładowania. oczywiscie w momencie kiedy konsola wyswietla info, ze bateria jest rozładowana to tam jest jeszcze jakies 4-7% energii (nowe urzadzenia maja system zapobiegający rozładowaniu do 0%) Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Jak to jest z grami z ps one? Czy np gdy zacznę grać w pozycję z pierwszego playstation na ps3 to czy później mogę kontynuować rozgrywke na ps vita I odwrotnie? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 jak przekopiujesz save'a to tak (z psp tez dziala) Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 A u mnie ekran dotykowy chyba zaczyna szwankować. Zachowuje się tak jakbym go wciskał w różne strony. Zaczeło się to jak wziąłem Vitę do wielkiej wełnianej skarpety, do reklamówki i do pracy:) (chociaż brałem już tak kilka razy i było ok). W Resistance celownik szaleje w różne strony, powracam do menu konsoli, tam wszystko po czasie wraca do normy. W grze z PSP - włączają mi się opcje jakbym dotykał ekran dotykowy. Nie wiem co jest, nikt raczej nie narzeka na szwankujący ekran dotykowy? U mnie też jest z nim problem . Często nie reaguje . Dodam , że konsolkę mam od 3 dni i z domu się nie ruszała . Grzybiarz , a jak teraz ma się sprawa u Ciebie? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 oddajcie na gwarancję Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 No napewno , tylko krew człowieka zalewa jak kupuje sprzęt za tyle kaski , a przynosi do domu chłam . kumplowi ps3 oddali po miesiącu . Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 U mnie też jest z nim problem . Często nie reaguje . Dodam , że konsolkę mam od 3 dni i z domu się nie ruszała . Grzybiarz , a jak teraz ma się sprawa u Ciebie? A wiesz... ograłem już większość dobrych tytułów na PSV i... wgrałem hacka na ładowanie iso z PSP. Tam się przynajmniej nie używa dotykowego ekranu, a jak na razie w menu konsolki jest wszystko ok. No i mam te gry, jakich mi brakowało po sprzedaniu PSP wieki temu. Ale to temat do jakiejś szarej strefy... Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 23 października 2012 Opublikowano 23 października 2012 Poradnik: Jak korzystać z internetu 3G w Vicie WiFi Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 15 listopada 2012 Opublikowano 15 listopada 2012 (edytowane) Nadszedł ten czas aby w końcu kupić przenośna konsolę sony. Usługa ps+ dla vity miazdzy po prostu, oferuje gry ktore chcę po prostu ograć. Moim dylematem jest wybór wersji konsolki. Jakie są plusy a jakie minusy tych modeli vity. Ktora lepiej wziąć? Czym kierowaliscie się przy wyborze wersji? Zapraszam do rozmów. Edytowane 15 listopada 2012 przez Olsen Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 3G jest tylko do netu. W sensie do przeglądarki. Nie da się grać online przez 3G. Teraz już chyba sam możesz sobie odpowiedzieć Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 jak ktos nie ma smartfona to moze to miec jakis sens w fw 2.0 bedzie klient mailowy, skype chyba tez dziala. do grania sie nei przyda Cytuj
winner 183 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 Jest możliwość backupowania save'ów, które są zapisywane na karcie pamięci z grą? Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 18 listopada 2012 Opublikowano 18 listopada 2012 W żadnej z gier jakie mam (MGS Collection HD, W2048, unit 13 i MK) nie widziałem takiej opcji. Jak taka opcja jest to niech ktos napisze. To naprawde przydatne by było. Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 19 listopada 2012 Opublikowano 19 listopada 2012 Czy można jakoś przezucic dane (np gry z psn I save'y) z jednej karty na drugą? Zamówiłem dziś kartę pamięci 32gb ktora dojdzie do mnie w przyszlym tyg, a vite będę miał w czwartek. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 19 listopada 2012 Opublikowano 19 listopada 2012 O ile się nie mylę poprzez kopię zapasową. Robisz kopię z poziomu ustawień w menu konsoli na dysk PC, a potem wkładasz nową kartę i przywracasz kopię. Wydaje mi się, że tak się da. 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 zielonego pojęcia nie mam gdzie zadać swoje pytanie. planuję kupić sobie PS+ i tak się zastanawiam, czy przy okazji nie sprawić sobie PSV. nie ogarniam za bardzo cen tego sprzętu i się pytam po ile to chodzi? ile powinna kosztować Vita żeby to rzeczywiście była okazja? dzisiaj w media expert -40% na konole i gry. ile dać żeby czuć, że dałem za to małe ustrojstwo mało i nie przepłaciłem? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 -40 od sugerowanej chyba. jesli da sie to kupic za ~700zł, to można to rozpatrywac w kategoriach okazji. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 na stronce piszą, że promocja do 40%, więc na psv będzie max 10, moooże 20%. jakby dowalili 40 łyknąłbym jak pelikan Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 29 listopada 2012 Opublikowano 29 listopada 2012 (edytowane) Jak się robi zrzuty ekranu w Vicie? Yakubu: bierz Vite. Super sprawa ta konsola. Moja dziewczyna nie może oderwać się od niej I od uncharted Edytowane 29 listopada 2012 przez Olsen Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi