blantman 5 780 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 hejże mam problem. Vita mi się zawiesiła ale tak porządnie przez 15 min nic nie działało musiałem wyjąć kartę pamięci i uruchomić ponownie. Czy vita może się wieszać jak kilka dni nie jest wyłączana a tylko wygaszana ? Czy to normalne czy do serwisu ? Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 moze to przypadek....ogolnie mi sie nic nie dzieje jak konsola kilka dni lezy nieuzywana w uspieniu. Ogolnie vita jak na razie zawiesila mi sie raz...zaraz w dniu zakupu, wtedy mialem cieplo bo tylko recovery menu pomoglo ją uruchomic, a gdybym nie doczytal jak sie go wlacza to bym pewnie lecial od razu z nim na gwarancje Cytuj
diolek 43 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 Ja jak nieuzywam to zawsze wylaczam np. Na noc Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 ale przy wylaczonym calkowicie chyba nie dziala automatyczna aktualizacja(to z plusa - wgrywanie save]pw w chmure, sciaganie łatek do gier itp) co nie? Cytuj
diolek 43 Opublikowano 11 lipca 2013 Opublikowano 11 lipca 2013 Nawet niewiem, bo sam przesylam wszystko do chmury. A o baterie wole dbac, i jak nie uzywam to poco ciągnac baterie:-) Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Tutaj masz wszystko ładnie opisane http://uk.playstation.com/ps3/support/games/detail/linked513180/item547970/Cross-Buy-on-PlayStation-3/ wkladasz płytkę, wybierasz disk benefit, dajesz dalej, dalej, odpalisz vite i możesz ściągnąć grę A można wykorzystać Cross-Buy na kilku kontach? Tzn. jeśli ściągnę sobie przez Cross-Buy Sly Cooper: Thieves In Time na Vitę i sprzedam płytę z grą, to czy kupujący też będzie mógł skorzystać z Cross-Buy? Czy jest to jednorazowe? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Czy polityka przy sciaganiu plikow na Vicie jest taka sama jak na PS3 i chcac sciagnac gre to musze miec 2 razy wiecej miejsca niz wazy ona w sklepie? Przy 3.3 GB Uncharted na karcie 4GB w niego nie zagram? Cytuj
diolek 43 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 (edytowane) Nie, cos zajmuje 1 gb, to potrzebujesz 1 gb. Uncharted 3.3 gb wiec tyle potrzebujesz. Ja na 4gb karcie ogralem wszyskie gry jakie wyszly na vite w plusie. Edytowane 8 sierpnia 2013 przez diolek Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 i uprzedzam pytanie - instalacje gier po ściągnięciu też trwają dosłownie chwilę Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Wiem, ze na Vicie można mieć tylko jedno konto. Jeżeli plusa na PS3 mam na polskim koncie, a moje główne konto do gry to UK, to nie jest możliwe aby na Vicie założyć konto z UK, a przesłać gry z konta polskiego gdzie man plusa? Ps. Gralbym ns polskim, ale Sony nieumozliwia zmiany ID. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 nie jest możliwe, tzn w gruncie rzeczy możesz mieć na różnych kartach pamięci różne przypisane konta(czyli na jednej memorce konto X, na drugiej konto Y) ale nie ma możliwości obejścia blokady i uruchomienia gry kupionej na koncie X na koncie Y. Grać możesz tylko w gry, które są własnością danego konta i koniec kropka Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Jeszcze jedno pytanie, klasyki z PSX normalnie odpale? Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 wszystko co jest do kupienia przez vitowy ps store albo przez pc'towy po wybraniu filtra ps vita jest grywalne na tej kieszonsolce - pare tytułów z psx chyba do dziś nie jest kompatybilne ale to wyjątki. Mnie jedynie boli fakt, że jakbym chciał pograć w tytuly nie wydane w eu np chrono cross czy xenogears to musiałbym się bawić z osobną memorką na konto us, tam je kupić i ogrywać tylko na tej memorce/koncie Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 ewentualnie remote play z ps3 (ja tak robie ) Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 13 sierpnia 2013 Opublikowano 13 sierpnia 2013 No mam w koncu Vite. Zainstalowealem na karcie 8GB ( 7632MB) dwie gierki: W2048 i Uncharted. Generalnie powinno zostac jeszcze okolo 2,5 GB wolnego miejsca a pokazuje tylko 400MB. Gdie podzialo sie 2 GB miejsca. Nie mam tam nic poza grami. Soft zaktualizowany. Jakies porady? Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 13 sierpnia 2013 Opublikowano 13 sierpnia 2013 (edytowane) dziwne...sformatuj memorke raz jeszcze...unharted to cos ok3.5gb a wipeout 1.7gb wiec powinienes miec jeszcze sporo luzu Edytowane 13 sierpnia 2013 przez Ficuś Cytuj
porschman 3 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Witam, przymierzam się powoli do zakupu Ps Vita, związku z tym mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi przeglądają kilka stron do tyłu... 1. Czy możliwe jest granie we wszystkie gry z Ps3 na Vicie ? (zapomniałem jak się to nazywa, PS3 musi być włączone i mi obraz przesyła na Vitę). 2. Kupię konsolę z grą (voucher) i kartą pamięci 4GB, grę pobieram na kartę pamięci czy ona jest przypisana już do mojego konta PSN/SEN ? 3. Mogę taką grę usunąć jak braknie miejsca na karcie i kiedyś pobrać ponownie ? 4. Wersje pudełkowe gier zapisują save (pomijam chmurę) na swojej karcie z grą czy w pamięci Vity ? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Witam, przymierzam się powoli do zakupu Ps Vita, związku z tym mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi przeglądają kilka stron do tyłu... 1. Czy możliwe jest granie we wszystkie gry z Ps3 na Vicie ? (zapomniałem jak się to nazywa, PS3 musi być włączone i mi obraz przesyła na Vitę). 2. Kupię konsolę z grą (voucher) i kartą pamięci 4GB, grę pobieram na kartę pamięci czy ona jest przypisana już do mojego konta PSN/SEN ? 3. Mogę taką grę usunąć jak braknie miejsca na karcie i kiedyś pobrać ponownie ? 4. Wersje pudełkowe gier zapisują save (pomijam chmurę) na swojej karcie z grą czy w pamięci Vity ? Z góry dzięki za odpowiedzi Ad 1) praktycznie żadne, na PS4 ma to być lepiej wykorzystane; Ad 2) musisz zassać; Ad 3) tak; Ad 4) czasami na swojej ale przeważ nie na zewnętrznaj karcie. Cytuj
diolek 43 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Ad.1 miedzy innymi god of war collection, shadows of the collosus, ico , singstar i pare pomnijeszych. Cytuj
Gotenks 1 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Mam zamiar kupić Vitę wraz z abonamentem PS Plus. W związku z tym mam pytanie. Czy mając jedynie Vitę będę mógł "kupić" gry z PS3, tak by w przyszłości jak kupię tę konsolę, bym mógł mieć możliwość grania w te gry?Trochę zamotałem, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Opublikowano 25 sierpnia 2013 (edytowane) Przez Vite nie da rady zaklepać gier PS+ z PS3. Ale możesz to zrobić przez sklep na PC: https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/home/gry Edytowane 25 sierpnia 2013 przez SzczurekPB Cytuj
Gotenks 1 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Czyli jeśli teraz wykupiłbym abonament PS Plus, to mógłbym sobie zaklepywać gry, nawet nie posiadając konsol? Jeśli tak, to byłoby super 1 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Opublikowano 25 sierpnia 2013 Tak, na kompie je dodajesz do listy pobierania, a na PS3 wchodzisz w listę pobranych i tam będą te tytuły. Ale uważaj, bo w zupełności starczą Ci gry dawane na bieżąco. Mając nagle dostęp do 20 gier, w żadną nie zagrasz "dogłębnie" . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi