piotros 220 Opublikowano 6 stycznia 2019 Opublikowano 6 stycznia 2019 A próbowałeś zrobić kalibrację ekranu dotykowego, bo wydaje mi się, że w Vicie coś takiego było jak ją konfigurowałem dawno temu. A jak nie pomoże, to spróbuj przywrócić do ustawień fabrycznych, a jak już i to nie pomoże, to może być jednak uszkodzona konsola Cytuj
Kicaj 94 Opublikowano 7 stycznia 2019 Opublikowano 7 stycznia 2019 Jest w ogole coś takiego, mówie o tej kalibracji? 1 Cytuj
piotros 220 Opublikowano 7 stycznia 2019 Opublikowano 7 stycznia 2019 Hmmm... chyba jednak w Vicie nie ma. Przejrzałem menu w swojej i nigdzie nie znalazłem, a wydawało mi się, że coś takiego było. W moim OLEDzie nie mam żadnych opóźnień w reagowaniu na dotyk. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 smierdzace jajo ci sprzedal niestety Cytuj
monlag1 0 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Witam, Panowie zakupilem Vite model 2005, chyba na rynek koreanski szla i mam o to taki problem. W menu konsoli przyciski X i O sa tak jakby zamienione miejscami tzn, jak chce cos zatwierdzic to wciskam kolko O, jak chc e sie cofnac o krok w tyl to musze nacisnac X. Wiem,ze mozna to zamienic w ustawieniach ,ale wtedy w menu konsoli jest wszystko ok, a w grach zas jest na odwrot. Jak to zrobic zeby wszystko bylo jak w konsoli np 2016. Cytuj
Miyo3 0 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 Witam, krótko w temacie, zgubiłem ładowarkę do vity (wersja fat) razem z kablem, mam tylko samochodowa, ale niezbyt mnie to urządza, więc tak, czy istnieje opcja zlutowania z ładowarki samochodowej kabla z inną ładowarką? Jak szukałem zdawkowych informacji po sieci to wychodzi że ładowarka miała standardowe wyjściowe 5V i 1500 mah, fajnie byłoby żeby był transfer danych ale wiem że jak na tymczasowe rozwiązanie to dużo wymagam, czy może lepiej kupić kabel wejście vity i klasyczny usb (ten z oryginalnego zestawu był dziwny, nie mogłem wpiac w ładowarkę żadnego innego kabla, próbował ktoś, jakieś rady? Cytuj
Miyo3 0 Opublikowano 26 marca 2019 Opublikowano 26 marca 2019 W dniu 28.12.2018 o 20:26, Matek888 napisał: Witam Kupiłem używane PS Vita. Nie mam danych do konta. Co mam zrobić żeby wpisać się na swoje konto? Cały czas wyskakuje żebym wpisał się na konto poprzednika. Karte formatowalem. Wiem że dawno temu i nie prawda Czytaj pewnie się spóźniłem sporo z pomocą ale musisz przywrócić ustawienia fabryczne konsoli W dniu 18.03.2019 o 19:21, monlag1 napisał: Witam, Panowie zakupilem Vite model 2005, chyba na rynek koreanski szla i mam o to taki problem. W menu konsoli przyciski X i O sa tak jakby zamienione miejscami tzn, jak chce cos zatwierdzic to wciskam kolko O, jak chc e sie cofnac o krok w tyl to musze nacisnac X. Wiem,ze mozna to zamienic w ustawieniach ,ale wtedy w menu konsoli jest wszystko ok, a w grach zas jest na odwrot. Jak to zrobic zeby wszystko bylo jak w konsoli np 2016. Próbowałeś przez kompa wgrać aktualizacje oprogramowania? Z polskim kontem oraz regionem ustawionym na polski może się udać Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 6 kwietnia 2019 Opublikowano 6 kwietnia 2019 W dniu 18.03.2019 o 19:21, monlag1 napisał: Witam, Panowie zakupilem Vite model 2005, chyba na rynek koreanski szla i mam o to taki problem. W menu konsoli przyciski X i O sa tak jakby zamienione miejscami tzn, jak chce cos zatwierdzic to wciskam kolko O, jak chc e sie cofnac o krok w tyl to musze nacisnac X. Wiem,ze mozna to zamienic w ustawieniach ,ale wtedy w menu konsoli jest wszystko ok, a w grach zas jest na odwrot. Jak to zrobic zeby wszystko bylo jak w konsoli np 2016. Tez mam taka Vite z Japonii i mi to nie przeszkadza. Ale zeby bylo normalnie to musisz miec PsVite zhackowana pirackim firmware, wowczas wgrywa sie plugin zmieniajacy x na o i konsola w menu dziala jak europejska. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 Jak z kartami do PS Vita? co sie oplaca najbardziej, mam glówna jedna 64gb, ale potrzebuje 2 jeszcze do zapasowej Vita i do Vita TV, 8gb czy 16gb i jak cenowo? roznie z tym na allegro Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 20 czerwca 2019 Opublikowano 20 czerwca 2019 W dniu 18.06.2019 o 21:38, Labtec napisał: Jak z kartami do PS Vita? co sie oplaca najbardziej, mam glówna jedna 64gb, ale potrzebuje 2 jeszcze do zapasowej Vita i do Vita TV, 8gb czy 16gb i jak cenowo? roznie z tym na allegro Możesz uderzyć do grupy facebookowej "PS Vita Poland". Często wrzucane są tam ogłoszenia o sprzedaży kart. Cen niestety nie pamiętam. Cytuj
Konwera 0 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Witam. Jakiś czas temu kupiłem ps Vita z henkaku. Problem polega na tym że kupiłem oryginalną grę i chce chodzić. Niby pisze że trzeba zformatować kartę. Zrobiłem to i dalej nic. Ktoś może pomóc mi co mam zrobić? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 grudnia 2019 Opublikowano 4 grudnia 2019 Możliwe, że masz załączony moduł, który przemontowywuje punkty montowania i np. "grw0:/" to "uma0:/" itp. W złym temacie piszesz. Cytuj
Quake96 3 865 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Ja też nie wiem czy to dobry temat na takie pytanie, więc proszę nie bijcie Zauważyłem, że moja Vita 1104 dość szybko rozładowuje baterię podczas gdy jest wyłączona. Przy normalnej pracy konsola jak dotąd wytrzymywała nieco ponad 3 godziny (granie w Uncharted Złota Odchłań) przy wyłączonych bajerach typu Wi-Fi, BT oraz z najniższym poziomem jasności. Czas pracy jest dla mnie jak najbardziej wystarczający, chodzi jednak o to, że bodaj zostawiłem kiedyś konsolę na noc pod ładowarką, odłączyłem ją wcześnie rano wstając do pracy (kompletnie naładowaną), a gdy chciałem pograć na konsoli późnym wieczorem, okazało się że bateria jest kompletnie rozładowana i konsola wstała dopiero po chwili pod ładowarką. Nie jestem co prawda pewien czy akurat tej nocy ją ładowałem, ale nawet jeśli nie to nie zostawiłem konsoli z niskim stanem baterii, więc dziwi mnie fakt, że ta się tak szybko rozładowała. Czytałem w necie o jakimś "glitchu" baterii, ale dotyczył on błędnego wskazywania poziomu baterii, podczas gdy ja w trakcie używania niczego takiego nie doświadczyłem. Mimo to podjąłem temat "resetu" baterii poprzez jej odłączenie i ponowne podłączenie, ale nie wiem czy to cokolwiek zmieni. Gdzie indziej zaś znalazłem wzmiankę o tym, że ludziom zaczęła bardzo szybko (tak jak u mnie) padać bateria po update softu, ale tam była mowa o konsolach pozostawionych w czuwaniu na noc, a ja swoją konsolę wyłączam. Cytuj
czarek250885 323 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Mam pytanie do ludzi obeznanych w temacie ps vita. Nigdy wcześniej nie miałem ani PSP ani Vity a tak korci mnie by zapoznać się z sprzętem. Jestem kompletnie zielony w temacie konsolek przenośnych, więc jeśli mielibyście doradzić, który model najlepiej kupić i na co zwracać uwagę? Z góry dziękuję za podpowiedź. Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 Sam niedawno przez to przechodziłem i temat chyba był wielokrotnie wałkowany - z mojej strony padł wybór na fata ze względu na OLED, który naprawdę robi różnice. Przyzwyczaiłem się też do gabyrytów switcha, także waga i wielkość pierwotnej wersji nie są absolutnym problemem Cytuj
a_team 3 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Kupiłem wczoraj Vite z softem 3.73. Niestety nie ma karty pamięci i muszę się dopiero doposażyć w adapter i kartę microSD. Czy jest na forum podpięty tutorial co i jak, żeby wgrać soft i można było odpalać to i tamto z karty pamięci, czy muszę przekopać wszystkie strony tego tematu plus jeszcze tym o undergroundzie ? Vita przywrócona do ustawień fabrycznych. Pytanie, czy będę potrzebował oryginalnej karty pamięci, i jest ona niezbędna, czy wystarczy w/w adapter i microSD ? Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki na początek, to też będę wdzięczny Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 12 września 2020 Opublikowano 12 września 2020 On 8/18/2020 at 10:08 AM, a_team said: Kupiłem wczoraj Vite z softem 3.73. Niestety nie ma karty pamięci i muszę się dopiero doposażyć w adapter i kartę microSD. Czy jest na forum podpięty tutorial co i jak, żeby wgrać soft i można było odpalać to i tamto z karty pamięci, czy muszę przekopać wszystkie strony tego tematu plus jeszcze tym o undergroundzie ? Vita przywrócona do ustawień fabrycznych. Pytanie, czy będę potrzebował oryginalnej karty pamięci, i jest ona niezbędna, czy wystarczy w/w adapter i microSD ? Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki na początek, to też będę wdzięczny Tak potrzebna oryginalna karta pamięci żeby wgrać cfw, potem dopiero możesz używać adapter/micro sd Tutoriale znajdziesz na youtube, tam masz krok po kroku Cytuj
a_team 3 Opublikowano 14 września 2020 Opublikowano 14 września 2020 (edytowane) Trochę już się wdrożyłem w temat. Na początku czarna magia, ale z czasem wszystko staje się jaśniejsze. Jestem na etapie takim, że mam H-Encore 2, Vita Shell, zrobiłem donwgrade z 3.73 na 3.65, odpaliłem Adrenaline i PKGj (nawet kilka gier zainstalowałem), SD2Vita z kartą microSD już działa. Czy ktoś może mi powiedzieć jak kopię gry wgrać z PC na Vitę ? Gdzieś czytałem o tym, że kopie w ZIP można zamienić na VPK i zainstalować, ale u mnie wywala błąd podczas instalacji Ma ktoś pomysł jak można podgłośnić na full PS Vite ? Da się do 3/4 paska a potem miga napis AVLS Mam wrażenie, że jakoś cicho Edytowane 14 września 2020 przez a_team Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Czy idzie zakupić jeszcze jakieś gry PSStore z poziomu konsoli ? Pytam bo przez ps4 nic nie widzę. Chodzi mi o tytuły z PSP . Vita jutro ma przyjść więc nie mam jak sprawdzić. Cytuj
triboy 979 Opublikowano 21 lutego 2021 Opublikowano 21 lutego 2021 Nie da się przez kompa, można jedynie kupić z poziomu konsoli. 1 Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 22 lutego 2021 Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) Konsola odebrana. Zaktualizowana. Natomiast jest jeden problem. Aby zalogować sie na koncie PSN w vicie, muszę wyłączyć w ustawieniach profilu weryfikacje dwuetapową . Ktoś coś wie ? Edytowane 22 lutego 2021 przez szymon@ Cytuj
bialyikar 0 Opublikowano 26 grudnia 2021 Opublikowano 26 grudnia 2021 Witam. Posiadam uszkodzoną Vite, oznaczoną jako PCH-1100. Chciał bym wymienić przedni panel, ale nie wiem do końca, jaki będzie pasował. Czy s,ująć paneli 100x, czy pasowały będą również te od 200x. 1100 to jest fat, czyli na logikę chyba do 200x nie będzie pasował. Czy panele z różnych regionów (1000, 1001, 1002...) różnią się czymś między sobą? Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 11 sierpnia 2022 Opublikowano 11 sierpnia 2022 Karta pamięci 128Gb , aplikacje zajmują 73 GB a reszta czyli 43GB pliki używane przez system. Czy jest szansa jakoś usunąć te pliki , czy w ogóle są potrzebne bo jakby nie patrzeć 42 giga zajmowanego miejsca przez system to lekka przesada. Cytuj
Majinfox 0 Opublikowano 10 grudnia 2022 Opublikowano 10 grudnia 2022 Witam, Panowie proszę o pomoc. Kupiłem Vitkę z przeróbką Henkaku wszystko fajnie działa gierki elegancko się ściągają i instalują. Zachciało mi się posiadać gierki oryginalne w pudełkach i tu zaczyna się problem:). Jak uruchomić i zainstalować gierkę z karty na konsolce z przeróbką? (po włożeniu do konsoli nic się nie dzieje). Czy jest taka możliwość? przecież nie będę kupował drugiej konsoli bez przeróbek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi