Voytec 2 761 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Prawda jest, ze bez karty pamieci nie mozna zagrac w zadna gre i wykonac zapisu? Konsola nie ma zadnej pamieci wlasnej zeby zrobic sejwy? Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 czy zagrać to muszę sprawdzić, ale gry często można zapisać ta tej samej karcie co znajduje się sama gra, wtedy nie potrzeba dodatkowej karty pamięci Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 To prosilbym o odpowiedz. Czy da rade zagrac na czystej konsoli i w Uncharted Golden Abyss? Cytuj
winner 183 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Nie da się również we wszystkie gry od Sony. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Voytec - w niektóre gry zagrasz bez karty, do innych karta pamięci jest wręcz niezbędna. Na pudełkach z tyłu pisze, czy gra wymaga karty, czy nie. Poza tym jak kupujesz coś z PS Store to też musi to gdzieś się zapisać to i wtedy kartę trzeba. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Czy wie ktoś może, czy Sony robi cokolwiek w sprawie Minis z PS+? Cholera jego je@# ma@# wszystkie minis, które mam za free z PS+ nie działają na Vicie, nie ważne jak skopiuję czy z PS3 czy ściągnę bezpośrednio na Vite. Te kupne działają bez problemu.... Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 17 marca 2012 Opublikowano 17 marca 2012 (edytowane) Panowie zauwazylem bardzo duza wade wyswietlacza w mojej konsoli, jak jest sie w zupelnej ciemnosci i wlaczy sie konsole i jak jest ekran na poczatku caly czarny przed pokazaniem sie znaczka PS to na wyswietlaczu widac takie nieregularne czarne plamy,niektore pol cm kwadratowego a inne mniejsze, wiadomo ze jak uruchmimy wyswietlacz w zupelnej ciemnosci to ni jest on idealnie czarny tylko widac ta szarosc podswietlenia, a w niekturych miejscach sa wlasnie takie zupelnie czarne plamy jakby w tym miejscu nie dzialalo wogule podswietlenie. U mnie jest tak ze po bokach jest kilka takich wiekszych a i po srodku sa takie malutkie, sprawdzcie u siebie, tylko pamietajcie zeby zrobic to w zupelnej ciemnosci i jak sie przysunie ekran blisko oczu to wtedy dobrze to widac, a wyglada to tak jakbysmy mieli na wyswietlaczu folie ochronną i w niekturych miejscach pod folią bylaby woda. Ciekawy jestem czy kazdy wyswietlacz taki jest i czy kwalifikuje sie to do wymiany konsoli, bo szczeze mowiac, jak sie lezy wieczorem w łóżku i wczytuje sie np gra, to bije to po oczach jak cholera Edytowane 17 marca 2012 przez Wolomin Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 marca 2012 Opublikowano 17 marca 2012 Było już gadane XXX razy... to jest normalne dla tego wyświetlacza i każdy to widzi. IMO tragizujecie, bo jest to widoczne tylko na całkowicie czarnym tle w nocy. Cytuj
Gość Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Czy jest jakiś sposób na przedłużenie żywotności baterii PSV? Bo zastanawiam się ciągle nad zakupem, ale myśl o 3.5 h grania mnie od tego pomysłu odciąga. Czy mając wyłączone Wi-Fi, 3G i nie szalejąc z podświetleniem wyciągnę dużo więcej z baterii? Np 5h? To byłby już w miarę rozsądny czas działania. Cytuj
winner 183 Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Ja gram w Fifę około 5h z włączonym WiFi na 2/3 jasności. Uncharted z max podświetleniem i WiFi to była kwestia 4h. Moim zdaniem przesadzają z tym zaniżaniem długości pracy na 1 naładowaniu. Można kupić baterię od Sony do smartfonów dla przedłużenia działania konsoli. Są 2 warianty: słabsza z 2000mAh i mocniejsza 4000mAh. Ceny to odpowiednio około 80zł i 170zł za mocniejszą. Ładuje wszystkie urządzenia pod USB. http://www.sony.pl/product/bat-usb-portable-power-supply/cp-els Cytuj
Gość Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Czyli wyłączając Wi-Fi i zmniejszając podświetlenie, takie Uncharted wyciągnie coś ok 5h, no to już niezły wynik. Jeszcze jedna kwestia, tutaj czytałem coś odnośnie używanych gier i zdobywania trofeów, sejwowania - z czyms był chyba problem. Można prosić o informację o co w końcu chodzi? Cytuj
winner 183 Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Żeby zdobywać trofea w grach, które same zapisują swoje dane na własnej karcie trzeba po prostu usunąć progres kogoś innego i stworzyć nowy zapis na swojej konsolce. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Polecam poradniki z forum VitaSite: Poradniki PS Vita Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 fajna jest ta stronka z tapetami , ale jak je sciagnac? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 przez przeglądarkę? otwierasz grafikę, trzymasz na niej palec - dajesz zapisz i juz. Cytuj
Gość Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 (edytowane) Czy jeśli moje podstawowe konto mam już zablokowane na wszystkie sloty, tzn nie moge z niego nic pobierać ani kupować i używam drugiego do zakupów na PSS, to czy jest jakaś możliwość, aby zakupić coś z PSS z poziomu PSV z mojego konta? czy te ograniczenie wykorzystane przeze mnie pięciu kont na PSV nie zablokuje mi możliwości ściągnięcia czegoś? Bo o ile dem z poziomu PS3 nie mogę nawet pobierać z powodu tego ograniczenia pieciu kont, tak z PSV pobrałem wszystko jak leci Edytowane 4 kwietnia 2012 przez Gość Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Czy jeśli moje podstawowe konto mam już zablokowane na wszystkie sloty, tzn nie moge z niego nic pobierać ani kupować i używam drugiego do zakupów na PSS, to czy jest jakaś możliwość, aby zakupić coś z PSS z poziomu PSV z mojego konta? czy te ograniczenie wykorzystane przeze mnie pięciu kont na PSV nie zablokuje mi możliwości ściągnięcia czegoś? Bo o ile dem z poziomu PS3 nie mogę nawet pobierać z powodu tego ograniczenia pieciu kont, tak z PSV pobrałem wszystko jak leci Jak polaczysz Vite ze swoim kontem PS3 ktore jest juz wykorzystane 5 razy, to na Vicie i tak masz dodatkowy slot do korzystania z Vity, bo na PS3 jest 5 slotow (obecnie 2) a na Vicie 1 , dlatego na Vicie mozesz wszystko pobierac i kupowac Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Aem, jesli brakuje Ci slotów to wywal je przez konto SEN (profil WWW). obecnie mozna przypisac pod dwie konsole każdego rodzaju do konta SEN (+ smart TV sony) Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Aem, jesli brakuje Ci slotów to wywal je przez konto SEN (profil WWW). obecnie mozna przypisac pod dwie konsole każdego rodzaju do konta SEN (+ smart TV sony) konto na Vicie moznauaktywnic na dwoch konsolach?, pierwsze slysze..., z tego co wiem to na PS3 sa dwa sloty a na Vicie jeden Cytuj
Gość Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Hmm, z poziomu WWW jedynie gdy wybieram deaktywację któregoś z systemów to dostaję instrukcję jak zrobić to z poziomu konsoli... Tak, czy inaczej dzięki za uświadomienie, spróbuję jutro coś zakupić z PSV. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Opublikowano 5 kwietnia 2012 Aem, jesli brakuje Ci slotów to wywal je przez konto SEN (profil WWW). obecnie mozna przypisac pod dwie konsole każdego rodzaju do konta SEN (+ smart TV sony) konto na Vicie moznauaktywnic na dwoch konsolach?, pierwsze slysze..., z tego co wiem to na PS3 sa dwa sloty a na Vicie jeden źle rozumiesz. chodzi o konto SEN (dawniej psn), do którego mozna przypisywać urządzenia. na konsoli psv mozesz miec tylko jedno konto tak jak na psp. chodzi o przypisanie konsol do konta nie odwrotnie Cytuj
adi 189 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Założyłem konto na jap store, żeby pobrać parę demek.Jak wrócić na swoje oryginalne polskie konto, ale tak, zeby demka zostały?mogę uruchomić swoje konto bez wczesniejszego formatowania karty pamieci? Cytuj
Beck 3 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 (edytowane) Było już 1000000 razy, szkuajka nie gryzie!! Nie mozesz, zeby zmienic konto musisz formata karty zrobic! Edytowane 6 kwietnia 2012 przez Beck Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 (edytowane) Było już 1000000 razy, szkuajka nie gryzie!! Nie mozesz, zeby zmienic konto musisz formata karty zrobic! No popatrz, było 1000000 razy, a Ty nawet nie pomyślałeś, że Cię w wała robią: http://www.skizo.org...showtopic=22772 Edytowane 6 kwietnia 2012 przez Emtebe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi