Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa" - V.Vita

envie89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Voytec - w niektóre gry zagrasz bez karty, do innych karta pamięci jest wręcz niezbędna. Na pudełkach z tyłu pisze, czy gra wymaga karty, czy nie. Poza tym jak kupujesz coś z PS Store to też musi to gdzieś się zapisać to i wtedy kartę trzeba.

Opublikowano

Czy wie ktoś może, czy Sony robi cokolwiek w sprawie Minis z PS+?

Cholera jego je@# ma@# wszystkie minis, które mam za free z PS+ nie działają na Vicie, nie ważne jak skopiuję czy z PS3 czy ściągnę bezpośrednio na Vite. Te kupne działają bez problemu....

Opublikowano (edytowane)

Panowie zauwazylem bardzo duza wade wyswietlacza w mojej konsoli, jak jest sie w zupelnej ciemnosci i wlaczy sie konsole i jak jest ekran na poczatku caly czarny przed pokazaniem sie znaczka PS to na wyswietlaczu widac takie nieregularne czarne plamy,niektore pol cm kwadratowego a inne mniejsze, wiadomo ze jak uruchmimy wyswietlacz w zupelnej ciemnosci to ni jest on idealnie czarny tylko widac ta szarosc podswietlenia, a w niekturych miejscach sa wlasnie takie zupelnie czarne plamy jakby w tym miejscu nie dzialalo wogule podswietlenie.

U mnie jest tak ze po bokach jest kilka takich wiekszych a i po srodku sa takie malutkie, sprawdzcie u siebie, tylko pamietajcie zeby zrobic to w zupelnej ciemnosci i jak sie przysunie ekran blisko oczu to wtedy dobrze to widac, a wyglada to tak jakbysmy mieli na wyswietlaczu folie ochronną i w niekturych miejscach pod folią bylaby woda.

Ciekawy jestem czy kazdy wyswietlacz taki jest i czy kwalifikuje sie to do wymiany konsoli, bo szczeze mowiac, jak sie lezy wieczorem w łóżku i wczytuje sie np gra, to bije to po oczach jak cholera

Edytowane przez Wolomin
Opublikowano

Było już gadane XXX razy... to jest normalne dla tego wyświetlacza i każdy to widzi. IMO tragizujecie, bo jest to widoczne tylko na całkowicie czarnym tle w nocy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest jakiś sposób na przedłużenie żywotności baterii PSV? Bo zastanawiam się ciągle nad zakupem, ale myśl o 3.5 h grania mnie od tego pomysłu odciąga.

Czy mając wyłączone Wi-Fi, 3G i nie szalejąc z podświetleniem wyciągnę dużo więcej z baterii? Np 5h? To byłby już w miarę rozsądny czas działania.

Opublikowano

Ja gram w Fifę około 5h z włączonym WiFi na 2/3 jasności. Uncharted z max podświetleniem i WiFi to była kwestia 4h. Moim zdaniem przesadzają z tym zaniżaniem długości pracy na 1 naładowaniu. Można kupić baterię od Sony do smartfonów dla przedłużenia działania konsoli. Są 2 warianty: słabsza z 2000mAh i mocniejsza 4000mAh. Ceny to odpowiednio około 80zł i 170zł za mocniejszą. Ładuje wszystkie urządzenia pod USB.

http://www.sony.pl/product/bat-usb-portable-power-supply/cp-els

Opublikowano

Czyli wyłączając Wi-Fi i zmniejszając podświetlenie, takie Uncharted wyciągnie coś ok 5h, no to już niezły wynik.

Jeszcze jedna kwestia, tutaj czytałem coś odnośnie używanych gier i zdobywania trofeów, sejwowania - z czyms był chyba problem. Można prosić o informację o co w końcu chodzi?

Opublikowano

Żeby zdobywać trofea w grach, które same zapisują swoje dane na własnej karcie trzeba po prostu usunąć progres kogoś innego i stworzyć nowy zapis na swojej konsolce.

Opublikowano (edytowane)

Czy jeśli moje podstawowe konto mam już zablokowane na wszystkie sloty, tzn nie moge z niego nic pobierać ani kupować i używam drugiego do zakupów na PSS, to czy jest jakaś możliwość, aby zakupić coś z PSS z poziomu PSV z mojego konta? czy te ograniczenie wykorzystane przeze mnie pięciu kont na PSV nie zablokuje mi możliwości ściągnięcia czegoś? Bo o ile dem z poziomu PS3 nie mogę nawet pobierać z powodu tego ograniczenia pieciu kont, tak z PSV pobrałem wszystko jak leci

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Czy jeśli moje podstawowe konto mam już zablokowane na wszystkie sloty, tzn nie moge z niego nic pobierać ani kupować i używam drugiego do zakupów na PSS, to czy jest jakaś możliwość, aby zakupić coś z PSS z poziomu PSV z mojego konta? czy te ograniczenie wykorzystane przeze mnie pięciu kont na PSV nie zablokuje mi możliwości ściągnięcia czegoś? Bo o ile dem z poziomu PS3 nie mogę nawet pobierać z powodu tego ograniczenia pieciu kont, tak z PSV pobrałem wszystko jak leci

Jak polaczysz Vite ze swoim kontem PS3 ktore jest juz wykorzystane 5 razy, to na Vicie i tak masz dodatkowy slot do korzystania z Vity, bo na PS3 jest 5 slotow (obecnie 2) a na Vicie 1 , dlatego na Vicie mozesz wszystko pobierac i kupowac

Opublikowano

Aem, jesli brakuje Ci slotów to wywal je przez konto SEN (profil WWW). obecnie mozna przypisac pod dwie konsole każdego rodzaju do konta SEN (+ smart TV sony)

konto na Vicie moznauaktywnic na dwoch konsolach?, pierwsze slysze..., z tego co wiem to na PS3 sa dwa sloty a na Vicie jeden

Opublikowano

Hmm, z poziomu WWW jedynie gdy wybieram deaktywację któregoś z systemów to dostaję instrukcję jak zrobić to z poziomu konsoli...

Tak, czy inaczej dzięki za uświadomienie, spróbuję jutro coś zakupić z PSV.

Opublikowano

Aem, jesli brakuje Ci slotów to wywal je przez konto SEN (profil WWW). obecnie mozna przypisac pod dwie konsole każdego rodzaju do konta SEN (+ smart TV sony)

konto na Vicie moznauaktywnic na dwoch konsolach?, pierwsze slysze..., z tego co wiem to na PS3 sa dwa sloty a na Vicie jeden

źle rozumiesz. chodzi o konto SEN (dawniej psn), do którego mozna przypisywać urządzenia. na konsoli psv mozesz miec tylko jedno konto tak jak na psp. chodzi o przypisanie konsol do konta nie odwrotnie

Opublikowano

Założyłem konto na jap store, żeby pobrać parę demek.Jak wrócić na swoje oryginalne polskie konto, ale tak, zeby demka zostały?mogę uruchomić swoje konto bez wczesniejszego formatowania karty pamieci?

Opublikowano (edytowane)

Było już 1000000 razy, szkuajka nie gryzie!!

Nie mozesz, zeby zmienic konto musisz formata karty zrobic!

No popatrz, było 1000000 razy, a Ty nawet nie pomyślałeś, że Cię w wała robią: http://www.skizo.org...showtopic=22772

Edytowane przez Emtebe