Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa" - V.Vita

envie89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak kończycie grać na Vicie to wyłączacie ją czy dajecie w standby ? Jak wtedy z baterią w fazie uśpienia :P? Zapewne wtedy wyłączane jest WiFi więc jak jestem zalogowany online to w trakcie standby znikam ?

Opublikowano

ja przewaznie zostawiam w standby - bateria i tak praktycznie sie nie rozladowuje wtedy. Co do statusu w sieci w trakcie tego trybu to nie wiem - obstawiam, ze albo jestesmy offline albo jako ci pomarańczowi(nie pamietam jak sie to dokladnie nazywa)

Opublikowano (edytowane)

Gdzies czytalem post, jak ogladac filmiki na Vicie (bez flasha)i nie pamietam, gdzie? Pomozcie!

Edit.

Juz mam.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

jak skasuje gre ktora mam w wersji cyfrowej z pss to razem z nia kasuja sie wszystkie save'y, tak? nie ma mozliwosci zeby save zostal?

jak gram z kims online i po skonczonej grze chce go dodac do znajomych ale nie zapamietalem dokladnie id zeby wyslac zaproszenie to gdzies mozna zobaczy liste osob z ktorymi gralo sie przez siec? cos takiego jak jest na ps3 "poznani gracze"

Opublikowano

Jak masz PS+ to save możesz sobie w chmure wrzucić (masz 1GB więc na pewno szybko Ci nie zabraknie miejsca). Ikonka do wrzucania save w chmure pojawia się na ekranie startowym gry (obok info o aktualizacjach itp.)

• Plusik 1
Opublikowano

gdy nie ma sie ps plusa jedyna szansa na ocelenie save'a jest przegranie go przez menagera zawartosci na pc lub ps3 ale nie pamietam z glowy czy mozna kopiowac tak sam save czy trzeba go zgrac razem z gra

• Plusik 1
Opublikowano

Tak, sejwy z gier PSP zapisują się. A co do kopiowania sejwów z PSV, to chyba tylko pozostaje opcja poprzez chmurę PS+. Bo inaczej przez menadżera zawartości, o ile się nie mylę - nie da się skopiować samych sejwów. Trzeba całą grę skopiować. Straszna lipa z tym i marnowanie miejsca na dysku PS/PS3.

A ja mam za to pytanie: jak się pozbyć sejwa z danej gry? Nigdzie chyba nie ma w menu konsoli "zakładki" z sejwami. W dodatku jak mamy grę na karcie (karta z grą), to przecież sejw się zapisuje na tej karcie. Zatem - jak usuwać sejwy? Odinstalować grę i wtedy się usunie?

Opublikowano (edytowane)

save nie zapisuje sie na karcie z gra, save zawsze zapisuje sie na konsoli. Jak np sprzedales gre na nosniku fizycznym to by pozbyc sie z vity save'a trzeba gre z niej odinstalowac(czyli usunac babelka z menu). Save'y z gier na nosniku fizycznym tez mozna kopiowac na ps3/pc na tej samej zasadzie co gry z cyfrowej dystrybucji czyli kopiuje sie wszystko( tylko, ze w tym przypadku oczywiscie sama gra sie nie skopiuje bo byla na nosiku fizycznym) czyli sam save i ewentualne patche.

Pokrecone to jest - jak sie nie ma ps plus i nie bawi chmura to sprawa save'ow na tej konsoli rozwiazana jest tragicznie

edit - o fuck wlasnie czytam, ze jest doslownie pare gier na vite ktore save'y zapisywaly na nosniku fizycznym gry - to juz calkiem jaja o_O

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano (edytowane)
edit - o fuck wlasnie czytam, ze jest doslownie pare gier na vite ktore save'y zapisywaly na nosniku fizycznym gry - to juz calkiem jaja o_O

A mi się wydawało, jak czytałem przy premierze Vity, że każda gra będąca na karcie - zapisuje na niej stan gry i patche/dlc.

Czytałem o tych nośnikach na których są gry do Vity i pamiętam, że karty są w wariantach 2/4GB a 5-10% pamięci karty przeznaczone jest na zapis stanu gry oraz pobrane patche lub DLC.

Tutaj coś znalazłem. Ale artykuł stary i być może w kolejnych update'ach systemu zrezygnowali z takiego rozwiązania.

Edytowane przez Emtebe