Daffy 10 576 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 do mnie z bundli do teraz i tak bezkonkurencyjny byl ten amazonowski bozonarodzeniowy - vita +8gb memorka + tearaway + lbp vita za ok 800zł z free wysyłka bo przynajmniej obie gry byly przekozackie Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 oled (pierwszy model konsoli) - super ekran, 3-4h pracy dzialania, brak wbudowanej pamieci, mura effect mniej lub bardziej widoczny(wada technologii), dostepna w wersji 3g/wifi lub samej wifi lcd (drugi model konsoli od miesiaca juz tez do kupienia w pl) - gorszy jakosciowo ekran choc pozbawiony wad technologicznych, dodatkowa godzina dzialania, wbudowane 1gb pamieci, minimalnie zmieniony ksztalt przez co ponoc jest bardziej ergonomiczny, dostepna tylko wersja wifi 1 Cytuj
Gość Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 (edytowane) Te nowe slimy na razie widzialem ze od 800zl w gore u nas lol. Ja za swoja adlem 650 z karta 4gb+little big planet i tez spoko oferta jak na wtedy dla mnie. Chociaz byly tez golasy po 550 w necie, ale juz widze nie ma takich. Ps. Ficuś widze ze feza masz na tapecie teraz pograles juz cos zeby napisac o tej gierce? Bo sie zastanawiam nad nia wyglada ciekawie. Edytowane 23 czerwca 2014 przez Gość Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 (edytowane) Hmm, no nie ma szans znaleźć nic lepszego. Ta oferta za 624 zł z kartą 8GB i tymi Jakami jest bezkonkurencyjna. Nie chcę z UK sprowadzać, a w miarę szybko załatwić temat. Gadałem z infolinią Sony i nie ma problemu z niczym, jeśli to EU dystrybucja, menu PL nawet jakby nie było to można pobrać z ps store. No i właśnie sprawdzałem co mam w PS+ odkąd go mam (kwiecień) i jest Gravity Rush, Uncharted, Sly: ZwC, Muramasa Rebirth, PixelJunk Mam jeszcze crossbuy z PS4 Flower i Flow+DLC, które uwielbiam i chętnie pocisnę 100%, więc grania na całe wakacje w cenie zestawu, bo Vita ma być dodatkiem do PS4, a nie 1ną konsolą w domu Oczywiście z czasem dokupię Personę 4. #sonytakiedobre (z tym PS+) Edytowane 23 czerwca 2014 przez KIELiCH Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 HGadałem z infolinią Sony i nie ma problemu z niczym, jeśli to EU dystrybucja, menu PL nawet jakby nie było to można pobrać z ps store. Pierwsze slysze aby dalo sie pobrac PL menu ze sklepu. Ale nie masz sie co martwic bedzie PL menu jest jest z Europy - ja mam 2 konsole - jedna z Niemiec a druga z UK i obie maja Pl menu. 1 Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Ha, jeszcze właśnie "dokupiłem" Dragon`s Crown i Lone Survivor z PS+. To już na prawdę będę miał w co grać, kiedy TV okupowany przez to lepszą (podobno) połówkę Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 wogole oni tego bundla maja tanszego niz osobna sama vite dziwne Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Miałem okazje pograć troszkę no nowej vicie i kurde no lepiej leży w dłoniach, wydaje sie jakas taka lepsza, ekran jest bdb, kolory dość nasycone, zdziwiony byłem jak to wyglada w rzeczywistości, dużo lepiej niz na filmikach porównawczych czy zdjęciach. Wiadomo jak sie przystawi vite z oled to różnica jest, ale nie jest ona aż taka jak niektórzy piszą Jak kiedys bede ponownie brał vite to na 99% wersje slim Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 te internetowe porownania sa z reguly z d.upy, swego czasu jak widzialem na zywo padleta z wiiu to bylem w szoku ze obraz na nim jest bardzo fajny, na necie na fotach to byla spier.do.lina totalna wyprana z kontrastu Cytuj
Gość Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Ficuś pewnie nie doczytales wyzej bo pytalem jak tam Fez? Czy juz cos pograles zeby opinie wydac bo sie czaje:) Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Ficuś pewnie nie doczytales wyzej bo pytalem jak tam Fez? Czy juz cos pograles zeby opinie wydac bo sie czaje:) Nie ten temat, nie rób spamu. Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Ficuś pewnie nie doczytales wyzej bo pytalem jak tam Fez? Czy juz cos pograles zeby opinie wydac bo sie czaje:) na Vite jest wersja demo wiec wyproboj sam, pozdrawiam Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 ano nie doczytalem ale potwierdzam - sprawdz demo, ja tak zrobilem, full odpalilem na razie tylko na 30sekund wiec sie nie wypowiem co do jakosci glownego dania ale z tego co widze demo jest reprezentatywne bo caly gameplay sie o to opiera Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 FEZ polecam, mnie wciągnęło. Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2014 Opublikowano 24 czerwca 2014 Ok spoko, nawet nie wiedzialem ze jest demo bo nie zagladam w ten dzial w sklepie:) Odpale i moze jeszcze kupie na promo jak bedzie bo wydaje sie spoko. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 24 czerwca 2014 Opublikowano 24 czerwca 2014 Masz czas do jutra rano. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 4 lipca 2014 Opublikowano 4 lipca 2014 Vita nie ma blokady? Moge smialo sciagac gry z usa? Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 8 lipca 2014 Opublikowano 8 lipca 2014 Spontanicznie kupiłem sobie używaną Vitę z kartą pamięci Wiem, że na karcie są zainstalowane jakieś gierki z Plusa, pewnie nie będe mógł w nie pograć na moim koncie. Mam pytanie, jak taką kartę sie formatuje i przypisuje do mojego konta? Wtedy pościągam sobie je z mojego konta. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 8 lipca 2014 Opublikowano 8 lipca 2014 przywroc wszystko do ustawien fabrycznych z menu konsoli, a system sam zapyta o konto psn - zaloz swoje, wszystko sie automatycznie sformatuje, poprzypisuje itp Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Mam pytanie do obcykanej osoby przed ewentualnym (ponownym) zakupem nt. Remote Play z PS4. Załóżmy, że muszę wynosić się z pokoju, wyłączam TV, PS4 zostawiam włączoną i odpalam sobie Vitę. Wychodzę z pokoju, przechodzę przez przedpokój (gdzie mam router) i zasiadam sobie z handheldem na fotelu w drugim pokoju. Łączę się z PS4 i gram, oczywiście w singla, bo multi mnie w ogóle nie interesuje. I jak to granie wygląda, śmiga to komfortowo czy szarpie niemiłosiernie? I jak wtedy wygląda na Vicie sterowanie w takim np. The Last of Us: Remastered? Bo w przypadku tej gry deweloper wykorzystał każdy jeden przycisk w DualShocku 4, a PSV ma tego przecież mniej... Bo waham się już tylko między PS Vita a PS TV (w połowie listopada). Z jednej strony biblioteka gier na "zwykłą" Vitę jest jasna i klarowna (na PS TV jest to trochę zakręcone), z drugiej odpalenie kilka perełek z Vity i PSP na dużym ekranie i zabawa za pomocą DualShocka 4 to atrakcje nie w kij dmuchał. No i przy Remote Play gra się wtedy za pomocą pada od PS4 na innym dużym TV, więc wszystkie potencjalne problemy ze streamingiem na przenośnej Vicie są wyeliminowane. Tylko jak z tą jakością połączenia sprawa wygląda? Edytowane 8 października 2014 przez Kasias Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Jest lekki input lag, więc w gry wymagające małpiej zręczności bym sobie odpuścił ze względu na sterowanie. Ale takie np. Child of Light w remote play gra się świetnie. Podstawa to dobrze skonfigurowany dobrej jakości router. A i w Destiny też jedną misję przeszedłem i bez problemów. Nie jest to komfort grania padem na TV, ale można się pobawić, grafa na Oledzie miażdży m.in. kolorami i wyrazistością Lekki input lag do przyzwyczajenia się wg mnie. E: Acha i nie ma 60 fps. Jak Child of L. chodzi na PS4 pięknie, tak na Vicie wyraźnie wolniej. To raczej oczywiste, ale wolę dopisać Edytowane 8 października 2014 przez KIELiCH Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 no i L2 i R2 emuluje tylko panel konsoli wiec gry gdzie te dwa przyciski sa czesto uzywane ogrywa sie wrecz tragicznie na vicie Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Ok, dzięki za odp. Biorę PS TV zatem i szarpię na DS4. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Vita TV nie posiada skalera więc jak nie masz dobrego TV to wszystko będzie okropnie wyglądać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi