Daffy 10 576 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 ja bym w ogole olal kupowanie vity czy vity tv do remote play - z uwagi na lag, ograniczenie do 30klatek czy emulacje r2 i l2 w przypadku vity to tylko srednio udana ciekawostka a nie rewolucja jak reklamowalo sony, kupuj vite ale do gier granych na vicie, a nie streamowanych z ps4 Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 To jeszcze chciałem dopytać o dwie rzeczy: - jak gra się w konwersje tytułów z dużych konsol z dość złożonym sterowaniem, jak np. trylogie Jak & Daxter czy Ratchet & Clank? Bo mam tutaj spore zaległości, które chcę sobie nadrobić (PS3 poszło już jakiś czas temu), więc chętnie ograłbym to na Vicie. Nie ma rzeźni ze sterowaniem? - jak na ekraniku PSV prezentują się gry z PSP (te fajnie wyglądające), np. Daxter, MGS: Portable Ops? Jeśli w danej grze (np. MGS: PW) kamerą operowało się przyciskami geometrycznymi, to na Vicie kamera leci pod drugą gałkę? Cytuj
kypq 718 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Akurat trylogie Jacka oraz Ratchet to nie najlepsze porty. Sterowanie dobre ale cała reszt ... Ekran PSV jest pierwszym w historii ekranem który ma idealne skalowanie obrazy z poprzedniej generacji. Gry wyglądają bardzo dobrze, a sterowanie możesz dowolnie przypisać - pod analog możesz nawet dopisać L i R. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) To jeszcze chciałem dopytać o dwie rzeczy: - jak gra się w konwersje tytułów z dużych konsol z dość złożonym sterowaniem, jak np. trylogie Jak & Daxter czy Ratchet & Clank? Bo mam tutaj spore zaległości, które chcę sobie nadrobić (PS3 poszło już jakiś czas temu), więc chętnie ograłbym to na Vicie. Nie ma rzeźni ze sterowaniem? - jak na ekraniku PSV prezentują się gry z PSP (te fajnie wyglądające), np. Daxter, MGS: Portable Ops? Jeśli w danej grze (np. MGS: PW) kamerą operowało się przyciskami geometrycznymi, to na Vicie kamera leci pod drugą gałkę? -Jak słabo, Ratchet spoko, Sly super. Totalny rozrzut, sporo zależało od studia któremu powierzono pracę, nie ma jednoznacznej opinii ale w każdą można zagrać. -Tylko Vita OLED(nie bierz LCD), posiada tak wspaniały ekran że wszystko jest bardziej kolorowe i dynamiczne, gry wyglądają lepiej jak na PSP(nie wszystkie bo niekiedy są zbyt ostre) ale szału nie ma. -W emulatorze możesz sobie przypisywać klawisze. EDIT: Jack najlepszy port? xD Edytowane 8 października 2014 przez Zdunek Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 (edytowane) Nice. Zatem biorę po październikowo-listopadowej nawałnicy. Komuś może się to wydać dziwne, ale jak dla mnie PSV ma w swojej bibliotece naprawdę dużo interesujących pozycji, a co lepsze - mnóstwo zachomikowałem już z Plusa. No i ekosystem PlayStation - niechaj będę i klapkiem. Edytowane 8 października 2014 przez Kasias Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Ja polecam jeszcze dodawać gry z PS4 Plusowe bo ostatnio np.-Don't Strave GIANT EDITION all DLC - możesz ją pobrać jeżeli dodałeś w Plusie na PS4(wyszukaj ręcznie)-MERCENARY KING(będzie w tym miesiącu jeżeli dodałeś na PS4 wcześniej)-I wiele więcej przykładówW ostatnich 3 miesiącach z plusa wpadło mi 11gier na Vite. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 29 października 2014 Opublikowano 29 października 2014 Jeśli na odwrocie pudełka z grą na PS4 nie ma ikonki "Remote Play", to nie ma szans na taką współpracę tej gry z Vitą? Bo dziwnym wydało mi się, że takiego oznaczenia nie ma w The Walking Dead i The Walking Dead: Season 2 w wersjach na PS4, które dzisiaj do mnie przyszły. A w końcu te gry wyszły też na PSV, więc chyba nie powinno być tutaj najmniejszych problemów? Cytuj
KUBUŚ 49 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Jakiś czas te sprzedałem bite miałem na karcie gry ściągnięte z psn, czy po zakupie nowej konsoli będę mógł je ponownie ściągnąć oczywiście bez opłat? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Jeśli były kupione na tym koncie na które się zalogujesz, to tak. 1 Cytuj
MEVEK 3 519 Opublikowano 1 listopada 2014 Opublikowano 1 listopada 2014 Jesli dalej masz ta karte to nie bedziesz musial nawet sciagac :-) Cytuj
KUBUŚ 49 Opublikowano 1 listopada 2014 Opublikowano 1 listopada 2014 Czy do zakupów/rejestracji jest konieczna karta kredytowa, czy może być zwykła płatnicza? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 1 listopada 2014 Opublikowano 1 listopada 2014 Zawsze możesz przetestować, ja w Aliorze mam płatniczą ale we wszelkich platformach jest wykrywana jako kredytowa. Cytuj
w_s 30 Opublikowano 2 listopada 2014 Opublikowano 2 listopada 2014 (edytowane) Czy do zakupów/rejestracji jest konieczna karta kredytowa, czy może być zwykła płatnicza? karta płatnicza=karta debetowa, karta kredytowa W Polsce na każdą kartę, mówi się kredytowa, bez jakichkolwiek problemów debetowa działa na PSN. Edytowane 2 listopada 2014 przez wiktor96 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 listopada 2014 Opublikowano 2 listopada 2014 potwierdzam, mam debetówkę z mbanku i działa normalnie Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 16gb starczy czy mus to 32? Gry raczej będę zbierał w pudełkach z pss głównie cebula z ps+ i gierki z psp. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 Starczy spokojnie jeżeli gry głównie w pudlach. Ja mam 16 i do tej pory nie udało mi się zapełnić miejsca. Sporadycznie kupuję coś w pss + kilka gierek z plusa. Największa gra jaką widziałem zajmowała ponad 2gb. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 killzone z patchami ok4gb, persona4, uncharted - po 3,5gb :P jak koncetrujesz sie na pudelkach to 16gb w zupelnosci ok, ale jak tylko cyfrowki to 32gb daje dopiero nalezyty komfort Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 (edytowane) A to fajnie bo trochę drogie te karty. ed. a mogę swobodnie wymieniać karty czy jest to jakoś przypisane? Bo brałbym zestaw z killzonem w zestawie z 8gb + 16gb Edytowane 3 listopada 2014 przez pawciokratos Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 Karta jest przypisana do konta PSN. Nie warto bawić się w zamienianie kart bo wiąże się to z upierdliwym przywracaniem do ustawień fabrycznych itd. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 Karta jest przypisana do konsoli - co znaczy ze jak jedną wyjmiesz i 2 włożysz to po restarcie możesz korzystać z zawartości tej nowej karty - tak jak na PSP. O żadnym przywracaniu konsoli do stanu fabrycznego niema mowy. Takie małpie sztuczki są tylko potrzebne do zmienienia regionu PSN. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 [..]ed. a mogę swobodnie wymieniać karty czy jest to jakoś przypisane? Bo brałbym zestaw z killzonem w zestawie z 8gb + 16gb Jeżeli używasz jednego konta, to możesz karty wymieniać bez problemu. Ja mam podobnie, tylko że mam 4GB kartę, na którą wgrałem sobie Uncharted, a resztę rzeczy trzymam na 16GB. Pamiętaj tylko, że ta wersja pakietu konsoli z KZ, daje kod do ściągnięcia gry z PSS, a nie grę na nośniku. Dlatego dają kartę 8GB, żeby wszedł na niego cały Killzone + patch coś kole 500-600MB. Pozostanie do wykorzystania pewnie coś kole 3-3,5 GB. W moim przypadku 16GB jest za małe do trzymania wszystkich gier z PS+ jakie bym chciał, dlatego muszę kasować gry z konsoli po przejściu lub przenosić je na PS3. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 O żadnym przywracaniu konsoli do stanu fabrycznego niema mowy. Takie małpie sztuczki są tylko potrzebne do zmienienia regionu PSN. Ups, to przepraszam w takim razie za wprowadzenie w błąd. Słyszałem o tym że trzeba przywracać fabryczne, ale widocznie źle zrozumiałem - nie przy zmianie karty tylko przy zmianie konta... ehh człowiek uczy się na błędach... Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Muszę skarcić mój bank, Pekao S.A., za niemożność dokonywania zakupów na PSN Store z poziomu konsoli lub PCta. Na infolinii tłumaczono mi, że to jakieś systemy zabezpieczające. Czy jest jakiś sposób inny, niż prepaid PSN, aby ten problem przeskoczyć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi