Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa" - V.Vita

envie89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A u mnie ekran dotykowy chyba zaczyna szwankować. Zachowuje się tak jakbym go wciskał w różne strony. Zaczeło się to jak wziąłem Vitę do wielkiej wełnianej skarpety, do reklamówki i do pracy:) (chociaż brałem już tak kilka razy i było ok). W Resistance celownik szaleje w różne strony, powracam do menu konsoli, tam wszystko po czasie wraca do normy. W grze z PSP - włączają mi się opcje jakbym dotykał ekran dotykowy. Nie wiem co jest, nikt raczej nie narzeka na szwankujący ekran dotykowy?

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym się dowiedzieć, czy konsoli robi jakąś rożnicę, jeśli po każdej skończonej grzej, wyłączam ją na stałe? Czy powinienem zostawiać ją na czuwaniu i powinna się sama rozładować ? Głównie chodzi o to, czy takie coś nie osłabia baterii ?

Edytowane przez Mefi23
Opublikowano

raczej nie. w kazdym razie unikaj maksymalnego rozładowania ogniwa.

btw. konsola na czuwaniu wytrzymuje niesamowicie długo... ogólnie to od 2mies chyba jej nie wyłączałem - jak poziom naladowania sięga 30-40% to podłączam do kompa czy ładowarki sieciowej (chyba, że męczę jakiś wiekszy tytuł).

• Plusik 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź . Mówiąc maksymalne rozładowanie myśli o jakim momencie ? Jeśli konsola informuje mnie, że należy ją podłączyć do prądu to jest ten moment, który mam unikać?

Opublikowano

masz unikac momentu kiedy konsola po prostu się wyłacza i odstawiasz ja gdzies do szuflady zamiast podłączyć do ładowania.

oczywiscie w momencie kiedy konsola wyswietla info, ze bateria jest rozładowana to tam jest jeszcze jakies 4-7% energii (nowe urzadzenia maja system zapobiegający rozładowaniu do 0%)

Opublikowano

Jak to jest z grami z ps one? Czy np gdy zacznę grać w pozycję z pierwszego playstation na ps3 to czy później mogę kontynuować rozgrywke na ps vita I odwrotnie?

Opublikowano

A u mnie ekran dotykowy chyba zaczyna szwankować. Zachowuje się tak jakbym go wciskał w różne strony. Zaczeło się to jak wziąłem Vitę do wielkiej wełnianej skarpety, do reklamówki i do pracy:) (chociaż brałem już tak kilka razy i było ok). W Resistance celownik szaleje w różne strony, powracam do menu konsoli, tam wszystko po czasie wraca do normy. W grze z PSP - włączają mi się opcje jakbym dotykał ekran dotykowy. Nie wiem co jest, nikt raczej nie narzeka na szwankujący ekran dotykowy?

U mnie też jest z nim problem . Często nie reaguje . Dodam , że konsolkę mam od 3 dni i z domu się nie ruszała . Grzybiarz , a jak teraz ma się sprawa u Ciebie?

Opublikowano

U mnie też jest z nim problem . Często nie reaguje . Dodam , że konsolkę mam od 3 dni i z domu się nie ruszała . Grzybiarz , a jak teraz ma się sprawa u Ciebie?

A wiesz... ograłem już większość dobrych tytułów na PSV i... wgrałem hacka na ładowanie iso z PSP. Tam się przynajmniej nie używa dotykowego ekranu, a jak na razie w menu konsolki jest wszystko ok. No i mam te gry, jakich mi brakowało po sprzedaniu PSP wieki temu. Ale to temat do jakiejś szarej strefy...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nadszedł ten czas aby w końcu kupić przenośna konsolę sony. Usługa ps+ dla vity miazdzy po prostu, oferuje gry ktore chcę po prostu ograć.

Moim dylematem jest wybór wersji konsolki. Jakie są plusy a jakie minusy tych modeli vity. Ktora lepiej wziąć? Czym kierowaliscie się przy wyborze wersji? Zapraszam do rozmów.

Edytowane przez Olsen
Gość GregZPL
Opublikowano

3G jest tylko do netu. W sensie do przeglądarki. Nie da się grać online przez 3G. Teraz już chyba sam możesz sobie odpowiedzieć

Opublikowano

Czy można jakoś przezucic dane (np gry z psn I save'y) z jednej karty na drugą? Zamówiłem dziś kartę pamięci 32gb ktora dojdzie do mnie w przyszlym tyg, a vite będę miał w czwartek.

Opublikowano

O ile się nie mylę poprzez kopię zapasową. Robisz kopię z poziomu ustawień w menu konsoli na dysk PC, a potem wkładasz nową kartę i przywracasz kopię. Wydaje mi się, że tak się da.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

zielonego pojęcia nie mam gdzie zadać swoje pytanie. planuję kupić sobie PS+ i tak się zastanawiam, czy przy okazji nie sprawić sobie PSV. nie ogarniam za bardzo cen tego sprzętu i się pytam po ile to chodzi? ile powinna kosztować Vita żeby to rzeczywiście była okazja? dzisiaj w media expert -40% na konole i gry. ile dać żeby czuć, że dałem za to małe ustrojstwo mało i nie przepłaciłem?

Opublikowano (edytowane)

Jak się robi zrzuty ekranu w Vicie?

Yakubu: bierz Vite. Super sprawa ta konsola. Moja dziewczyna nie może oderwać się od niej I od uncharted :)

Edytowane przez Olsen