Dobos 83 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 (edytowane) Kolejna względnie pozytywna recka: http://film.wp.pl/id,144588,title,Wojownicze-Zolwie-Ninja-Cowabunga,wiadomosc.html 6/10 Edytowane 9 sierpnia 2014 przez Dobos Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 (edytowane) Oceny widzów bywają naprawdę pozytywne, na filmwebie ktoś dał nawet 10/10 Ja idę z narzeczoną, kowabunga! Edytowane 10 sierpnia 2014 przez Dobos Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Trzeba ważyć swoje słowa kolego, mnóstwo młodych ludzi teraz tego nie robi a co jest ogromnym błędem. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 10 sierpnia 2014 Opublikowano 10 sierpnia 2014 bylem. slabizna straszna. humor dla dzieci, sceny akcji przegiete (bay), idiotyzm. z sentymentu do zolwi daje 2/5 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) no małe dzieci dają cinemascore A+, dorośli ludzie średnio marne C. Edytowane 11 sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2014 Skoro nawet z sentymentu nie daja wyzszych ocen, to faktycznie musi być słabo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 sequel potwierdzony, premiera za dwa lata. bay i scenarzyści wracają. Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2014 Ty sypiasz czasami? Przeczytalem opinie na pewny nerdowskim forum i niby nie jest tak zle, chociaz sporo glupot z originem Splintera na czele. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 czasem, ale średnio po 4h. Cytuj
Gość Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Skoro nawet z sentymentu nie daja wyzszych ocen, to faktycznie musi być słabo :confused: Jak to nie dają wyższych ocen? Masz przykład w postaci Olszewskiego. Może jak ktoś jest jeszcze bardziej sentymentalny, to da więcej. Proponuję obejrzeć stare części, idę o zakład, że poziomem nowe TMNT specjalnie nie odstają i za 20 lat, dzisiejsze dzieciaki dające im o dziwo A+, też będą krzywić się na kolejne generacje żółwi. edyta. teka te 4h snu to na tydzień, tak? Edytowane 11 sierpnia 2014 przez Gość Cytuj
Gość Soul Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Byłem widziałem i co mogę powiedzieć ? nie o takie żółwie walczyłem, parę scen daje radę ale jest ich za mało, film o żółwiach a zaczyna się ludźmi i ich problemami (coś jak transformers) Człowiek cały czas czeka na coś za(pipi)istego i tego przez cały film niema, żółwie mają dużo więcej pary niż miały kiedykolwiek, miotają kontenerami itp Parę fajnych nawiązań do pop kultury i tyle, film akcji z żółwiami a nie o żółwiach 5/10 . Edytowane 11 sierpnia 2014 przez Soul Cytuj
amsterdream 51 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 - fabuła prostacka ------- zmieniono originy żółwi i splintera - Shredder wygląda jak wyciągnięty z Transformersów + rewelacyjne efekty specjalne (akcja na zaśnieżonej górze to wielkie WOW niemal jak scena na autostradzie z Matrixa O_O) + Megan Fox pasuje do roli April O'Neil idealnie + humor + relacje między żółwiami + Shredder to niezły badass 7/10, czekam na sequel. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 o właśnie weź coś napisz o april. tylko nie o jej tyłku i ustach bo wiadomo GOTY, ale o postaci. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) Potwierdzam tragedii nie było, wpasowała się całkiem nieźle w tą rolę, akcja z lawiną była spoko mi jeszcze bardzo podobała się ta w metrze, ciary obecne, więcej takich by się przydało, ogólni za dużo strzelania a za mało walki wręcz z klanem wielkie stopy No i parę jokes całkiem OK, zaklepana itp ;] Edytowane 11 sierpnia 2014 przez Soul Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 no, ale ja się nie pytam czy megan fox się dobrze wpasowała w granie megan fox tylko czy ta postać cokolwiek sobą reprezentuje. Cytuj
amsterdream 51 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 W przypadku Megan Fox nie jestem obiektywny, według mnie coś tam reprezentuje, zresztą sama jest fanką żółwi. Z minusów jeszcze przypomniało mi się wyjaśnienie jak żółwie i splinter nauczyli się sztuk walki. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 No w starych żółwiach było to zrobione dużo lepiej, ogólnie sama historia była lepsza tu już trochę pojechali....... Cytuj
Gość suteq Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Byłem na TMNT i jestem mega rozczarowany. Lepiej obejrzeć stare części bo biją nową na głowę. Film kompletnie nieciekawy, fabuła jest słaba, modele żółwi ok, ale twarze i mimika jest strasznie dziwna, nie podpasowała mi, żarty w większości są suche i głupie, jedynie Megan daje radę i miło się patrzy na jej tyłeczek. Nawet efekty są średnie, serio jak producentem jest Bay to spodziewam się efektów na wysokim poziomie, a dostałem sztuczne plastikowe chaotyczne (pipi). W niektórych scenach tak wali komputerem, że aż się odechciewa oglądać. Miałem moment, że chciałem wyjść z kina lecz zostałem, ale jedna megaśna scena akcji nie zrekompensuje mi 1,5h. Niby parę rzeczy jest fajnych, totalny crap to też nie jest, ale znacznie poniżej oczekiwań. 4/10 Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 A dużo ludzi na sali było? Ciekaw jestem popularności tego filmu w Polsce. Ja się wybieram z narzeczoną w przyszłym tygodniu Cytuj
Gość suteq Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Tylko ja. Ale już jest 11 dni od premiery, najwięcej ludzi jest w pierwszym tygodniu, potem już raczej rzadko. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 19 sierpnia 2014 Opublikowano 19 sierpnia 2014 Film jest o wiele lepszy od Transformerow, nie jest nudny. Design zolwi jest genialny. Poszczegolne turltesy mocno sie od siebie roznia - Raph jest wysokim wielkim koksem, Don chudym nerdem, itp. Shredder wyszedl im kapitalnie - wielka zla maszyna do zabijania, animacja bardzo wymowna - az czuc te potezne szlagi. Megan nie byla w(pipi)iajaca, co mnie bardzo zaskoczylo (tylko jeden najazd na dupe BTW). Efekty specjalne (oprocz splintera - wyglada jak z filmu CGI sprzed 10 lat) sa swietne, choreografia walk genialna, zmieniony origin na plus. 7-/10, polecam. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 23 sierpnia 2014 Opublikowano 23 sierpnia 2014 (edytowane) jak czezky, mnie też TMNT podobał się bardziej niż nowe transformersy. Przede wszystkim nie był taki głupi i trzymał się scenariusza (jakikolwiek on nie był, nie ma co narzekać, to film o ŻÓŁWIACH NINJA), przekonałem się do designu żółwi, wcale nie jest taki zły, film nie powala na kolana żartami ale też nie powoduje grymasów na twarzy z powodu humoru a walki są całkiem fajnie zrobione. Shredder kozak. No i Megan była w porządku. Trochę ta scena zimowa przegięta. Szkoda też że film nie był trochę dłuższy i nie wrzucili więcej komediowych scen, no i żółwie tylko raz jadły pizzę, HELOOOOOŁ. 7/10 Edytowane 23 sierpnia 2014 przez MaZZeo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi