Opublikowano 18 czerwca 201311 l Poprzednie 2 czesci bardzo mi sie podobaly i ciesze sie, ze ten film w koncu sie pojawi. Kilka dni temu pojawil sie nowy zwiastun. Zapowiada sie klimatyczny film S-F z odpowiednia kategoria wiekowa. Jednym zdaniem: stary, dobry Riddick z oprawa wizualna na miare naszych czasow. http://www.youtube.com/watch?v=MzZRvkOjwO4 Edytowane 18 czerwca 201311 l przez Shagohad
Opublikowano 24 czerwca 201311 l jedynka była super, ale dwójka to już trochę taka papka dla hamburgerów za to trójka (wnioskuje z trailerów) podchodzi bardziej do jedynki, gdzie Riddick ostro walczy o przetrwanie i do tego jest uwięziony na jakiejś nieznanej planecie, na której z pewnością będą go czekać różne "niespodzianki". Jestem dobrej myśli.
Opublikowano 24 czerwca 201311 l Przesadzacie z tymi pochwałami dla jedynki, najbardziej zostaje w głowie po filmie Radha Mitchell.
Opublikowano 24 czerwca 201311 l Dla mnie Kroniki Riddicka>Pitch Black, dlatego teraz gdy widzę Pitch Black 2 to mam odczucia troszkę mieszane, aczkolwiek czekam na film bardzo mocno.
Opublikowano 26 czerwca 201311 l Zalezy czego oczekiwales Milan od Pitch Black. Ja ogladalem to za malolata i wrazenie zrobilo na mnie duze, klimat, opuszczona planeta, no i przekocur w roli glownej, dobra rozwalka i zdecydowanie do browarow film bardzo dobry. Dwojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla. Tez mi podeszla. Na 3 czesc czekam z odpowiednia iloscia zup chmielowych.
Opublikowano 16 lipca 201311 l Ja na podstawie trailera, w którym nie było ani jednego fajnego momentu wyciągnąłem odmienne wnioski.
Opublikowano 16 lipca 201311 l Mi też się nie podoba. Co się stało z motywem, że Riddick został Lordem Marshallem? To wygląda jak remake, a nie kolejna część
Opublikowano 16 lipca 201311 l Przesadzacie z tymi pochwałami dla jedynki, najbardziej zostaje w głowie po filmie Radha Mitchell. zaraz po riddicku to najciekawsza postać. pamiętam, że po powrocie z kina, od razu poleciałem na siłownie. chciałem być jak riddick. rozważałem nawet ogolenie bani. wojka bardziej spokojna, dluzsza i bardziej - hmm - dorosla. zgodze sie jedynie z tym, że dłuższa. pitch black zadawał ciekawsze pytania natury moralnej, wiary w stwórce i intencje drugiego człowieka, miał mniej jednowymiarowe charaktery i adekwatny rating wiekowy. no i nie miał motywów prosto z xeny wojowniczej księżniczki. pamiętam, że oglądając oba filmy po latach, już jako osoba dorosła, pitch black oceniałem mniej krytycznie, a kroniki troche straciły w moich oczach. oglądaliście animację o riddicku, wypełniającą lukę między filmami ? całkiem spoko Edytowane 16 lipca 201311 l przez Kazub
Opublikowano 16 lipca 201311 l No Dark Fury bardzo spoko. Co do tego, że PB >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Kroniki to nawet nie ma co dyskutować.
Opublikowano 17 lipca 201311 l Czekam na film i jestem fanem Riddicka. Kroniki z 2005 bardziej mi sie podobaly niz Pitch Black, a nowa czesc bedzie wlasnie podobna do PB - jednak jestem pewny swietnego filmu. Jestem glodny Dark Sci-Fi takze oby do premiery.
Opublikowano 17 lipca 201311 l Przecież na tym trailerze z pierwszego postu od 1:13 jest pokazana postać z tego legionu nekromongerów. W spoilerze opis filmu z filmweb.pl Riddick odmawia przejęcia przywództwa nad Necromongers, pozostawia tron Lordowi Vaako i wyrusza w poszukiwaniu swojej rodzinnej planety Furya. Jednak zostaje zdradzony i pozostawiony na zdewastowanej planecie. Tam musi walczyć o przetrwanie, nie tylko z różnej maści stworami, ale także z łowcami nagród. Staje się jeszcze silniejszy i bardziej niebezpieczny niż kiedykolwiek był. Z imdb.com Left for dead on a sun-scorched planet, Riddick finds himself up against an alien race of predators. Activating an emergency beacon alerts two ships: one carrying a new breed of mercenary, the other captained by a man from Riddick's past. Edytowane 17 lipca 201311 l przez Shankor
Opublikowano 17 lipca 201311 l Pamiętam, że PB podobał mi się nawet (początek git, a im dalej w las tym gorzej), a obejrzane niedługo później Kroniki stawiam gdzieś tak na równi z kupą (+ plastkiowe efekty za grubą kasę). Pewnie teraz oceniłbym je lepiej.
Opublikowano 19 lipca 201311 l http://www.superherohype.com/news/articles/178263-comic-con-red-band-trailer-for-riddick-released
Opublikowano 19 lipca 201311 l Ten extended trailer wygląda jeszcze bardziej plastikowo i niskobudżetowo niż podstawowy.
Opublikowano 19 lipca 201311 l Przecież o niskim budzecie wiadomo od dawna. Cieszmy sie, ze ktos sie za nowa czesc wzial, zreszta efekty efektami - oby byl klimat.
Opublikowano 22 lipca 201311 l http://uk.ign.com/videos/2013/07/19/riddick-motion-comic-debut Jest moc
Opublikowano 22 lipca 201311 l Co tam jest? Nie ogladalem drugiego trailera i chyba dobrze, bo podobno duzo zdradza, wiec wole tutaj pierw zapytac...
Opublikowano 22 lipca 201311 l To jest interaktywny komiks opisujący wydarzenia po Kronikach Riddicka i to w jaki sposób stracił władzę. Czyta m.in Vin Diesel i Karl Urban. Edytowane 22 lipca 201311 l przez Kymel