Gość Rozi Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 To jest ekranizacja komiksu, a nie kur.wa film historyczny, co nie. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 (edytowane) ehh 300. pierwszy raz trailer zobaczyłem jak byłem na apocalypto, no i wysadził mnie z kapci. potem na seansie cieszyłem się jak dziecko. z kina wyszedłem po prostu szczęśliwy. chciałem wybiec na ulice i sprzedawać ludzią front kicki, potem iść na siłownie i pobić wszystkie rekordy z just like you imagined od nine inch nails na uszach. później przeczytałem w internecie, iż niestety film ten jest zgodny z prawdą historyczną. ten trailer średnio mnie zagrzał do boju, ale nie trace nadzieji. aha, immortals podobało mnie sie Edytowane 7 grudnia 2013 przez Kazub Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 marca 2014 Autor Opublikowano 7 marca 2014 (edytowane) Idzie ktos? Podobno wizualnie jest swietnie ale glowny aktor odstawil mala paraolimpiade. Edytowane 7 marca 2014 przez Mejm Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 8 marca 2014 Opublikowano 8 marca 2014 Te same opinie słyszę, jutro chyba pójdę. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Byłem, widziałem, nie polecam nikomu. 300 swojego czasu urywało jajca, teraz też się dobrze ogląda, kontynuacja jest natomiast skrajnie miałka. Beznadziejna obsada, słabe efekty, pretensjonalne sceny, które wywołują w widzu zażenowanie (przemowy Temistoklesa, kozaczenie Artemizji, ciapowaty Kserkses ... -_-) . Scenariusz irytuje swoja głupotą. 300 > Spartacusy >>>> Powstanie imperium. Dziękuje za uwagę. 1 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 chcialem isc w weekend do kina na to, ale chyby lepiej bedzie zobaczyc cos innego. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 10 marca 2014 Autor Opublikowano 10 marca 2014 300 > Spartacusy >>>> Powstanie imperium. Dziękuje za uwagę. To wez jeszcze na osi umiesc ten film (i jego sequel) co to krakena wypuszczaja. Zapomnialem jak to sie nazywa. Cos z tytanami w nazwie. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 W historii ludzkości nie było gorszego filmu tego typu, niż Clash of the Titans. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 Ja byłem i twierdzę, że warto iść do kina, mi się film oglądało mega przyjemnie, oczywiście 300 better ale mimo wszystko warto iść i zobaczyć. 2 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 ale tak better better, czy jednak bardziej worse? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 (edytowane) Dla paru scen warto iść i zobaczyć, po wyjściu z 300 człowiek był naładowany energią prze tydzień, tu przy niektórych scenach to uczucie daje osobie znać i tyle, no ale nie róbmy z siebie dziadów 30 pln na kino szkoda ? give me a break.... Trudno przebić jest coś tak genialnego co miało w sobie 300.....choć parę scen walki daję radę, film dla ludzi którym po 300 było mało i chcieli więcej...... Edytowane 10 marca 2014 przez Soul Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 15 marca 2014 Opublikowano 15 marca 2014 Podpinam się pod Soula. Warto iść na film. Po pierwszym seansie na drugi dzień miałem ochotę ponownie filmidło obejrzeć. Wydaje się mniej komiksowy niż pierwsza część, co oczywiście szkoda. Mamy tutaj po prostu więcej akcji i nawalania niż to było przedtem, do tego dochodzi nadal Świetna muza. Eva Green (macha boobsami) zagrała bardzo dobrze, a i postać Artemizji była super, do czasu aż złapała za miecz pod koniec filmu. Sorry ale słabo wypadła podczas walk, ewidentnie było widać braki i sztucznie to wyglądało. Podobnie sytuacja się miała z żoną Leonidasa kiedy na końcu filmu tnie persów jak krawcowa materiał, do tego na pierwszym planie. Naciągane na maksa się to wydało . Wizualia bardzo dobre i dostałem to czego oczekiwałem. Ludzie narzekają na postać greckiego generała, ale wg mnie chodziło o to, żeby wydawał się zwykłym człowiekiem, a nie herosem po przejściach, czy kij wie jakiej historii typu hydra zżarła mu kota. Jak jest wspomniane w filmie większość Greków to byli rzemieślnicy, zwykli ludzie a on stojąc na ich czele miał pokazać do czego zdolny jest zwykły lud przeciw najeźdźcy, bla bla bla. I to im wyszło. Spodziewaliście się kolejnego Leonidasa? Bitch please. 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Podobno bardzo dobrze zrobione efekty, wiec ja bym zaryzykował (sam bylem na 2D). Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 (edytowane) efekty dobre ale na koniec filmu dosłowanie krztusiłem się ze śmiechu i aż mi okulary 3D spadły pod każdym innym względem niż wizualia, ten film wzbudza co najwyżej uśmiech politowania. grecy na plus, ale kobiece role wypadły tragicznie. Edytowane 22 marca 2014 przez maciucha Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ale ponoć Eva Green fajnie cyckami wymachuie. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 no cycki w 3D prezentowały się całkiem spoko, ale zagrała tak drętwo i przewidywalnie że nawet one nie uratowały tej produkcji Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 byłem, widziałem i... no nie wiem. 300 uwielbiam, ten film nie umywa sie do pierwowzoru, eva green w(pipi)ia, ale generalnie warto zobaczyc. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Film gorszy od pierwszej części, ale efekty i sceneria miażdżą jądra zbyt mocno. A tak dobrze pokazanych walk nie widziałem od nie wiem kiedy. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 sceny walk dobre, poza tym, że te dwie babki co rozpjerdalały pół zastępu żołnierzy trzema cięciami miecza, pewnie nawet nie miałyby siły otworzyc słoika z ogórkami. jak ta żonka Leonidasa na koniec ciachała wszystkich po kolei to naprawde pierwszy raz śmiałem się w kinie w głos chyba przez 15 sekund i nie mogłem przestac no a tak to prima sort, trzeba przyznac Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Ale to rozumiem, że 300 to film na faktach? Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Ten film to dno, nawet w 1/4 nie jest tak fajny jak jego poprzednik. Czyli 300! Filmowcy zwietrzyli łatwy szmal i wpadli na pomysł nakręcenia sequela, ale im nie wyszło. Fani powinni bojkotować ten film i nagłaśniać jego nieudolne żerowanie na wspaniałych 300 spartan. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi