Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A jak pisałem, ze tylko głupcy kupią next gena na premierę to było wielkie oburzenie :/

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

[...]ale to z dc to było do przewidzenia, nie dadzą tytułu AAA odrazu na lunch konsoli, nawet w maksymalnie okrojonej wersji[...]

killzone bo multi będzie martwe po miesiacu (kto woogle kupi tą gre do multi jak będzie cod i b4 na rynku?) albo bedzie f2p jak kz3 na ps3.[...]

Chyba nie do końca wiesz o czym piszesz ;)

Z DC sytuacja jest taka, że cała gra zostałą przesuniętea a nie tylko w plusie.

Poza tym jeśli multi w nowym KZ byłoby na poziomie KZ2 lub lepsze to nie zastanawiałbym się nawet sekundy aby wybrać KZ zamiast CoD'a czy BF'a (swoją drogą beta BF4 to jakiś żart niesmaczny.. to jest niegrywalne).

Multi w KZ3 zdechło bo to tylko nędzne popłuczyny po KZ2.

Opublikowano

[...]ale to z dc to było do przewidzenia, nie dadzą tytułu AAA odrazu na lunch konsoli, nawet w maksymalnie okrojonej wersji[...]

killzone bo multi będzie martwe po miesiacu (kto woogle kupi tą gre do multi jak będzie cod i b4 na rynku?) albo bedzie f2p jak kz3 na ps3.[...]

Chyba nie do końca wiesz o czym piszesz ;)

Z DC sytuacja jest taka, że cała gra zostałą przesuniętea a nie tylko w plusie.

Poza tym jeśli multi w nowym KZ byłoby na poziomie KZ2 lub lepsze to nie zastanawiałbym się nawet sekundy aby wybrać KZ zamiast CoD'a czy BF'a (swoją drogą beta BF4 to jakiś żart niesmaczny.. to jest niegrywalne).

Multi w KZ3 zdechło bo to tylko nędzne popłuczyny po KZ2.

no właśnie wiem o czym pisze. słabo by było jak by wydali gre w pudełku a nie dali jej w plusie, a tak pod pretekstem "dopieszczania" odkluczą ten proces z racji tego że najpierw sien iech balasy sprzedadzą a potem jak sie rynek nasyci dadzą dc i ludzie polecą i kupią, jak masz do wyboru dc i same balasy to wiadomo ze kupisz dc. jak masz same balasy to nie kupujesz konsoli/kupujsze najmniejszego balasa z balasów ale to ciągle farbowany balas

Opublikowano

Ktoś robił syf w temacie o nowej generacji, więc zamiast rozdać warny i usunąć posty, zamyka się cały temat. Super moderacja.

b12CvxV.png

Nie wiem czy było wrzucane, ale IMO zmiany jak najbardziej na propsie. Teraz część chwytna pada przypomina mi tego od X360 (dłuższe i lepiej przystosowane do dłoni "bolce"), a on był niesamowicie wygodny do trzymania. Wciąż jestem ciekawy gałek, bo z lekkim niepokojem patrzę na te ostre krawędzie. Umiejscowienie PS Button też nie wydaje mi się najszczęśliwsze, ale to również wyjdzie w praniu.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Znów nie przesadzajcie na materiałach multi KZ zapowiada się smakowicie, a co do gier na PS+ to raczej przez pierwszy rok można zapomnieć o tytułach AAA, raczej stawiam na popierdówki których pełno w obozie Sony. Zresztą jak już wyżej było wspominane też sądzę, że multi w KZ będzie szybko darmowe by przyciągnąć graczy.

Opublikowano

Ktoś robił syf w temacie o nowej generacji, więc zamiast rozdać warny i usunąć posty, zamyka się cały temat. Super moderacja.

b12CvxV.png

Nie wiem czy było wrzucane, ale IMO zmiany jak najbardziej na propsie. Teraz część chwytna pada przypomina mi tego od X360 (dłuższe i lepiej przystosowane do dłoni "bolce"), a on był niesamowicie wygodny do trzymania. Wciąż jestem ciekawy gałek, bo z lekkim niepokojem patrzę na te ostre krawędzie. Umiejscowienie PS Button też nie wydaje mi się najszczęśliwsze, ale to również wyjdzie w praniu.

Nareszcie pad byl robiony pod ludzie dlonie....

Opublikowano

Jakoś gałki mi nie przeszkadzały gorzej było z tymi L2 R2 nie raz widziałem że dużo osób gra trzymając palce jednocześnie na L1 L2 R1 R2 ja tak nie umiem :) i jakoś niewygodnie mi się trzymało tak pada.

Opublikowano

Skuer to co sie dziwic.

@pad

Przyzwyczailem sie do waskiego DS3 wiec w sumie nie wiem czy szerszy pad mi podejdzie. Ale to taka pierd.ola w sumie. Bardziej mnie martwi przycisk (chyba) share na wypadowej trojkata i kwadratu.

Opublikowano

Bez dwóch zdań DS4 jest lepszy od DS3 overall. Pad jest po prostu większy, a nawet na moje dłonie on jest lekko za mały.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Znów nie przesadzajcie na materiałach multi KZ zapowiada się smakowicie, a co do gier na PS+ to raczej przez pierwszy rok można zapomnieć o tytułach AAA, raczej stawiam na popierdówki których pełno w obozie Sony. Zresztą jak już wyżej było wspominane też sądzę, że multi w KZ będzie szybko darmowe by przyciągnąć graczy.

Ja myślę, że duże gry zaczną się pojawiać regularnie w plusie po ok. sześciu miesiącach. 

Opublikowano

Przy tych opóźnieniach premier kupowanie PS4 w listopadzie coraz bardziej mija się z celem. Wiedziałem, że tak będzie a pad wygląda całkiem nieźle. Pytanie tylko jak wyjdzie w praniu. 

Opublikowano

No właśnie, jak to wyjdzie w praniu. Długoterminowo najlepszym wyborem dalej  jest PS4, bo jednak cena i specyfikacja grają na korzyść Sony, tak samo jak współpraca z Vitą, jeśli news o tym że Sony wymusza w każdej grze na PS4 remote play na Vitę się potwierdzi, to problem gier zniknie od ręki, ponadto gracze otrzymają możliwości przewyższające Wii U w tym względzie, już nawet o grach Plusowych nie wspominając. A czegoś takiego X1 nie oferuje wcale. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Vita to rzecz, o którą Sony powinno w tej chwili najbardziej zadbać. Maszynka ma w sobie taką moc, że po prostu urywa łeb przy samej du'pie. Wystarczy spojrzeć na takiego Killzona czy najlepszą wersję Rayman Legends. Jej potrzebny jest solidny support. Brakuje jakiegoś God of Wara jeszcze na doyebanie. 

Opublikowano

Już widzę jak ktoś sobie VItę kupuje do używania z PS4 XD Tak jak MeSSer powiedziałeś, za PS4 przemawia niższa cena i dlatego nie łudź się, że jak ktoś wybierze PS4 ze względu na niską cenę to sobie "pada" za 200$ dokupi, VIta to nie Kinect. Ta konsola jest martwa i w chwili obecnej już jej raczej nic nie uratuje bo 3DS zbyt daleko uciekł (ile już, 5-6x więcej od Vity - to DS nie zeszło nawet 2x więcej od PSP, a tu jest dwa, trzy razy gorzej) i jakiekolwiek studio będzie chciało coś poważniejszego robić na handheldy to uderzy do Nintendo. Sprzedaż gier na Vitę mówi wszytko ~ 40 tys. Killzone: Mercenary w USA (wrzesień), już nawet ci co kupili wrzucili Vitę do szuflady jakiś czas temu.

Opublikowano

sprzedaz mercenary boli bardzo...a nawet na neogafie w ofijalnym topicu jest jeden wielki spazm nad zaje.bistością multi, niektorzy nawet twierdza ze to na dzien dzisiejszy najlepsze multi fps 2013

Opublikowano

Killzone to przypadkiem nie jest marką bardziej rozchwytywaną w EU? 

Opublikowano

Killzone to przypadkiem nie jest marką bardziej rozchwytywaną w EU? 

Każda marka poza FIFĄ i grami wyścigowymi schodzi tak w 2/3 w USA :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Szkoda tego Killzone. Odnośnie ratowania Vity przez Sony, to oni robią wszystko poza najlepszym czyli wydaniem gier skrojonych pod Vitę. 

Jest tańszy model, obniżki, VitaTV, współpraca z PS4 ( remote play w każdej grze wymuszony przez Sony ), zapowiadają co jakiś czas gry PS3/Vita lub PS4/Vita, gry Plusowe które i tak wpadają większości ,, przypadkiem ", tylko nie ma gier które porwałyby tłum - ale kto ma je robić jak samo Sony nie wie w co ręce włożyć, twórcy God of Wara na PSP szlifują The Order 1866, a wydanie dużej gry na Vitę to wielkie ryzyko i śmietankę zgarną stacjonarki bo to pewna kasa. Przełożenie DC i WD  pewnie bardziej zajmuje włodarzy Sony niż los tych kilku milionów Vit. Wygląda na to że sukces PS3 i PS4 sprawił że Vita jest niekochana.

Taki sam błąd jak Nintendo z Wii U - 3DS dostaje masę ciekawych gier i się dobrze sprzedaje, a na Wii U Mario i Sonic razy 3 i nic tylko się załamać. Tyle że oni mają łatwiej, bo mogą dać sporo pary w Wii U,  a Sony w obliczu sukcesu PS4 i PS3 pewnie skupi się na tym.

Dobrze, że naprawdę ciekawie combo Vita+ PS4 wygląda, będzie można  kupić w przyszłości jako dodatek do PS4 i miły gadżet, ale nic więcej. Nie za 900 zł i grami za 150. Myślę, że stworzy się pewne grono odbiorców, które wystarczy do tego by więcej poważnych gier ukazało się na Vitę, ale dużo mniejsze niż sukces PSP czy 3DS. Jest Plus który szybko zwróci koszta, a tak na PS4 jest obligatoryjny, jest cross buy, OLED, multitouch, pewnie niedługo ceny pamięci spadną. Chłopaki chwalą Vitowe indory.

Kupno Gaikai to był dobry pomysł, Sony dąży do stworzenia jednego wielkiego ,, ekosystemu " gdzie posiadanie więcej niż jednego urządzenia ma sens. Ale dlaczego ludzie muszą hakować swoje PS3, by móc odpalić BF3, Red Dead Redemption na Vicie ( lepiej wygląda niż na PS3 ) - nigdy nie zrozumiem. Wyrzucać skarb na śmietnik. Dobrze że Sony kończy z tym idiotyzmem. 

Coś mi mówi, że następna generacja to będą stacjonarki obsługiwane handheldami, z powszechnym cross buy, cross play itp. To jest win win dla każdego.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jeśli już, to obsługiwane tabletami i smartfonami. Już dziś robi się niesforne kroki w tą stronę, oferując jakieś dodatkowe funkcje za pośrednictwem telefonu. Przy następnej generacji (coś koło 7 lat) nawet na ukraińskiej wsi ludzie będą mieli smartfony i tablety, więc nie zdziwię się jeśli będzie bardzo mocna synchronizacja między sprzętami. Nikt nie wyda handhelda już w przyszłości, poza Nintendo które pewnie nadal będzie eksploatowało sprawdzone marki - MH, Pokemony, Mario, Zelda. To zapewnia jakiś consensus i stały wpływ, choć pewnie nigdy nie potwórzą sukcesu GB czy DS-a. Sony obawiam się, że po Vicie nawet jakby zaczęła się lepiej kiedyś sprzedawać, odpuści tą gałąź. Za dużo cackania się, a para może iść w stacjonarki, a z pewnością PS4 może przypieczętować im pozycję lidera, i będą chcieli go utrzymać dłużej.

Mnie ciekawi jak MS poradzi sobie w tej generacji. Jeśli sobie nie poradzi, to historia zatoczy zabawne koło, gdzie Sony wygrywa głównie dlatego, że konkurencja dała ciała. Ciekawi mnie czy Nintendo odpuści szybko Wii U i może jeszcze wyda coś mocarnego w środku generacji. To by było ciekawe, gdybyśmy po 4 latach dostali konsolę znacznie lepszą od konkurencji. Tylko że to Nintendo. Mają swój świat i swoje dziwne decyzje i równie dobrze mogą tą szansę spartolić ;) 

Opublikowano

wkurzają mnie te opcje na smartfony, zwłaszcza że z tych pokazanych obecnie to wydają sie bez sensu - jakieś dodatkowe ekrany z mapką itp ktore sie obsługuje w trakcie gry, przecież to nie jest wygodne

chociaż w niektórych specyficznych grach opcje współpracy ze smarfonami były by bardzo ciekawe i rpzydatne, np w jakichś rpegach, minigierki na komórce które pozwalają np levelować postać albo szukać skarbów itp w czasie gdy nie można siedziec przy duzej konsoli

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Genialna nowa reklama PS4 #demfeels. Czyżby dźwięk startup PS4 był ten sam co dwójki?

Opublikowano

Troche nostalgia zalecialo.

Jednak moja cyniczna strona tez cos zauwazyla.

PS1, PS2, PS3 - tona gier przy konsoli.

PS4 - 2 gry i obok ps vita :sorcerer:

Oczywiscie wiem ze nie ma co porownywac skonczonych generacji do nadchodzacej, ale dosc komicznie to wyglada, mogli juz tam wrzucic jakies pudelka z multiplatform dla lepszego efektu. All in all, genialna reklama, a poczatkowe dzwieki z Crasha i Gran Turismo, mmmmm.

edit: a no wlasnie, zeby bylo na temat, czekam na odpowiedz microsoftu z nowa reklama futbolu amerykanskiego :teehee:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Piękna reklama! Legenda! Teraz Mazz i Don wiecie w czym rzecz? To jest Sony Playstation! Nigdy tego nie poczujecie :)

Opublikowano

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.

EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.