Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Własnie, przewiew powietrza > rozmiary sprzętu moim zdaniem, ale jak ktoś sra pieniędzmi to mu wszystko jedno. W lecie 30 stopni i "o (pipi)a, ciekawe czy mi kompsola nie wybuchnie, tak wiatraki na(pipi)iają".

No chyba, że ktoś chce pospacerować z konsolą pod pachą, żeby ludzie zielenieli z zazdrości

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Powodzenia w takim razie w kupnie odpowiedniej płyty, bo te najlepsze nadal są robione w formacie ATX. Takie procki i5 mają badziewiaste coolery, więc przydałoby się coś lepszego, czyli większego. Nie mówiąc już o tym że same karty graficzne są duże. No i wypadałoby jakiś przewiew powietrza mieć w środku bo proc będzie się grzał do ponad 80 stopni.

Przecież to jest bzdura, procki nie muszą się grzać (tym bardziej te wykonane w 22 nm) i nie musi to być i5 z badziewiastym coolerem. Rany, doedukuj się w temacie trochę, bo (pipi)isz farmazony. Grafiki już od dawna można dostać zminiaturyzowane (choćby mocniejsze wersje GTX 670), a przewiew powietrza wystarczy zagwarantować jednym małym wiatrakiem przy wyborze mini-ITX. Poza tym nie mówimy tu o NAJLEPSZYCH płytach, nie rozmawiamy tez o wy(pipi)ywaniu na kompa 6-7 tysięcy złotych, a mówimy o kompie, który jest ładny i nie musi być wielką, ciężką skrzynią.

Nie mam tu na myśli kompa ukierunkowanego pod gry. Ale na takim małym sprzęcie też będzie można pograć.

Opublikowano

Troszke chyba ponosi niektorych, ze juz nawet PC wyglada brzydko i w ogole fuj. Takie teraz obudowy mozna zmontowac ze mucha nie siada, ale po co? Mialem kupic konsole, ale ze na biednego nie trafilo to kupilem tego mitycznego PCta za 5 kafli i gram jak lord. Pady mam z iksa co by w Batmana czy Dishonored milo pograc, a do BFa Nostromo i Deathaddera z Razera. Konsole kupie jak bedzie warto, poki co zagrywam sie w cifke i BFa. Pozdro 600 biedakom.

A i dla mnie te  eksy dla ktorych ja wybralem to wlasnie Cywilizacja, FM, CS, Hirosi i jeszcze kilka innych, starszych tytulow. Ale rudego nie bede przekonywal i tak nic nie kupi.

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

Powodzenia w takim razie w kupnie odpowiedniej płyty, bo te najlepsze nadal są robione w formacie ATX. Takie procki i5 mają badziewiaste coolery, więc przydałoby się coś lepszego, czyli większego. Nie mówiąc już o tym że same karty graficzne są duże. No i wypadałoby jakiś przewiew powietrza mieć w środku bo proc będzie się grzał do ponad 80 stopni.

Przecież to jest bzdura, procki nie muszą się grzać (tym bardziej te wykonane w 22 nm) i nie musi to być i5 z badziewiastym coolerem. Rany, doedukuj się w temacie trochę, bo (pipi) farmazony. Grafiki już od dawna można dostać zminiaturyzowane (choćby mocniejsze wersje GTX 670), a przewiew powietrza wystarczy zagwarantować jednym małym wiatrakiem przy wyborze mini-ITX. Poza tym nie mówimy tu o NAJLEPSZYCH płytach, nie rozmawiamy tez o wy(pipi)ywaniu na kompa 6-7 tysięcy złotych, a mówimy o kompie, który jest ładny i nie musi być wielką, ciężką skrzynią.

Nie mam tu na myśli kompa ukierunkowanego pod gry. Ale na takim małym sprzęcie też będzie można pograć.

Asus Rog wychodzi w mATX ale to pewnie płyty dla plebsu :>
Opublikowano

Troszke chyba ponosi niektorych, ze juz nawet PC wyglada brzydko i w ogole fuj. Takie teraz obudowy mozna zmontowac ze mucha nie siada, ale po co? Mialem kupic konsole, ale ze na biednego nie trafilo to kupilem tego mitycznego PCta za 5 kafli i gram jak lord. Pady mam z iksa co by w Batmana czy Dishonored milo pograc, a do BFa Nostromo i Deathaddera z Razera. Konsole kupie jak bedzie warto, poki co zagrywam sie w cifke i BFa. Pozdro 600 biedakom.

PC jest dzisiaj fajny, jak masz możliwość i możesz podpiąć sprzęt pod monitor z rozdzielczością 2560x1440, a dodatkowo możesz odpalić wszystko na maxa. Wtedy różnicę w graficę na korzyść PC widać (i to wyraźnie) - ale taki komp kosztuje kupę kasy (z dobrym monitorem). W innym wypadku lepiej zainwestować w tandem PS4 + Sony KDL42W655a (łącznie to wyjdzie jakieś 4300 zł). Mamy grania na 5-6 lat w bardziej komfortowych warunkach (większy ekran, wygodna kanapa, pad w łapach i brak zmartwień, że coś nie ruszy).

Opublikowano

Dobra, to ja z innej beczki. Dlaczego Modern Warfare jest tak ciśnięte? No dobra, rozumiem, że między corocznymi częściami jest dużo kopiuj-wklej a fabuła pewnie trzyma się gdzieś poziomu dna, ale co jest złego w multi? Pytam serio, najlepiej jakiegoś pr0sa jak MaZZeo. Na shooterkach nie znam się ni ch,uja, kupiłem sobie właśnie wszystkie trzy części MW by zaznajomić się z serią (na razie ograłem tylko CoD4 MW i to tylko singla) i tak na pierwszy rzut oka multi wydaje się przyjemnym i szybkim arena shooterkiem. Są jakieś poziomy i perki, ale to chyba po to, by było jakieś poczucie progresu? Skąd ogólnie bierze się hejt (a później i tak wszyscy grają)?

Opublikowano

Hejt to dotyczy singla głównie, filmowości (która nie robi wrażenia), skryptów (które są męczące) i kampanii na 4-5 godzin zazwyczaj. Pierwszy Modern Warfare był kapitalny. Ja jeszcze miło wspominam trzecią część. W Black Ops 1&2 nie grałem, ale najnowszego Ghost może bym nawet przeszedł (gdybym go dorwał za jakieś grosze). Multi nie ruszałem, ale ludzie w to katują godzinami i nie wygląda źle przecież.

Opublikowano

zaczął się przez kill streaki - giniesz nie od wroga a od uruchomionych przeszkadzajek. Pierwszy modern warfare jeszcze miało to wyważone, a potem to już był śmiech na sali...kamperka aż do naładowania kill streaków..odpalasz...nabijasz ratio

w ogole pierwszy modern warfare to zarowno w singlu jak i w multi <3 <3 <3

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Przecież to jest bzdura, procki nie muszą się grzać (tym bardziej te wykonane w 22 nm) i nie musi to być i5 z badziewiastym coolerem. Rany, doedukuj się w temacie trochę, bo (pipi) farmazony. Grafiki już od dawna można dostać zminiaturyzowane (choćby mocniejsze wersje GTX 670), a przewiew powietrza wystarczy zagwarantować jednym małym wiatrakiem przy wyborze mini-ITX. Poza tym nie mówimy tu o NAJLEPSZYCH płytach, nie rozmawiamy tez o wy(pipi)ywaniu na kompa 6-7 tysięcy złotych, a mówimy o kompie, który jest ładny i nie musi być wielką, ciężką skrzynią.

Nie mówię o najlepszych płytach w sensie najdroższych, tylko te co są polecane pod względem stosunku cena/jakość, te są głównie jako ATX. Ja ma procka 22nm i grzeje się w BF4 do 75 stopni, a wiatrak jest tak kure.wsko głośny czasami że mam ochotę go wymienić. Mniejsze wersje tych samych kart graficznych są często droższe - sam chciałem kupić GTX 760 mini, okazało się że wyjdzie drożej niż standardowy.

Spoko, jak ktoś chce się bawić w mniejsze pecety to proszę bardzo, ale 95% podzespołów PC jest robione z myślą o obudowach middle-tower, a entuzjaści nawet się bawią w Big tower...

Dobra, to ja z innej beczki. Dlaczego Modern Warfare jest tak ciśnięte? No dobra, rozumiem, że między corocznymi częściami jest dużo kopiuj-wklej a fabuła pewnie trzyma się gdzieś poziomu dna, ale co jest złego w multi? Pytam serio, najlepiej jakiegoś pr0sa jak MaZZeo. Na shooterkach nie znam się ni ch,uja, kupiłem sobie właśnie wszystkie trzy części MW by zaznajomić się z serią (na razie ograłem tylko CoD4 MW i to tylko singla) i tak na pierwszy rzut oka multi wydaje się przyjemnym i szybkim arena shooterkiem. Są jakieś poziomy i perki, ale to chyba po to, by było jakieś poczucie progresu? Skąd ogólnie bierze się hejt (a później i tak wszyscy grają)?

Lol, zaczynasz grę od najlepszej części z najlepszym multi i się pytasz gdzie hejt? Zagraj w MW2, MW3, BO2 albo w nowe Ghosts to zobaczysz jak ta gra jest spjerdolona.

Opublikowano

Pcta trzeba miec ze wzgledu na gry blizzarda.W ogole kto takie glupoty wymyslil,ze na PC w mmo graja nolajfy?

Prawdziwy ekspiriejns nolajfienia spotkalem dopiero na konsoli,kolesie napierdalaja w gre dla jakis pucharkow,czaicie PU-CHA-RKOW!

Blizzard musi wydac mmo na konsole nowej genracji nie ma bata.

Gdyby blizz wydal Mmo obslugujace myszke i klawe,albo pada i tak samo zrobil w przypadku wydnia jakiegos warcrafta to pc juz bym do smieci wyrypal.

Jest diablo 3,czuja,ze na konsolach jest ogromny zysk.

Opublikowano
YANO: No bo prawda jest taka, że na PC brakuje typowych gier na wyłączność. Nie mówię o indykach, czy jakimś CSie, bo to odpada.

no wlasnie dlatego o to pytalem, bo jak sie odrzuci walke pieniędzy i pixeli to pozostaje sprawa gier - i konsole mają dużo cudownych konsolowych EXów, a PC nie mają nic

Dlaczego Modern Warfare jest tak ciśnięte? , ale co jest złego w multi?

hejt jest bo kompletnie nic sie nie zmienia, stary silnik, stara mechanika, plastikowa i starodawna grafika, brak zniszczeń, brak czegokolwiek, w dodatku gra jest gimba-friendly (spam granatów, zabijanie nożem z 8 metrów, różne no-scope'y) ogolnie jeden wielki shitstorm w oprawie sprzed 7 lat.

gra była powalająca 7 lat temu, ale przez ten czas cała branża FPSów poszła do przodu a COD zatrzymał sie tam gdzie stał 7 lat temu - pod każdym względem (graficznym, technicznym i gameplayowym)

i może jest to przyjemna gierka do popykania troche ale kupowanie 5 identycznych części to głupota, użeranie sie z gimbami w końcu sie nudzi, inne gry dają o wiele więcej na kązdym poziomie rozgrywki

chyba dlatego ten hejt

a i jeszcze dlatego że wysoka sprzedaż spowodowała że inni twórcy upodoabniają swoje gry do coda i robia z nich crapiszcza

Opublikowano

Lol, zaczynasz grę od najlepszej części z najlepszym multi i się pytasz gdzie hejt? Zagraj w MW2, MW3, BO2 albo w nowe Ghosts to zobaczysz jak ta gra jest spjerdolona.

lol srol, napisałem, że nie znam się na tym. Grałem w trójkę na PC trochę (ale na myszkach jest inaczej), grałem trochę w dwójkę w ciągu kilku ostatnich dni i teraz jedynkę spróbowałem na dosłownie kilka minut. Byłem trzeci w pierwszej grze więc mi się od razu spodobało, bo zawsze dostaję baty typu 5:20 ;D. Dlaczego jest spier,dolona? Wszyscy krzyczą, że jest, no chciałbym wiedzieć dlaczego.

Opublikowano

Dziś sie już nie opłaca się inwestować w pc to skarbonka bez dna w porównaniu do konsoli.

Chciałbym zobaczyć ten zestaw za 1580zł który jest nowy i bije na łeb ps4 w tym momencie

Edytowane przez Codename

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

1. killstreaki

2. brak jakiegokolwiek balansu broni, w przypadku każdej części po tygodniu lub dwóch wychodzi jakieś gó.wno na wierzch, najświeższy przykład

3. tragiczny kod sieciowy, lag compenstation z którego wynikają cyrki

4. mapy o schematach znanych z poprzednich części - lenistwo do kwadratu

5. mapy promujące kamperiadę - tona przejść, wejść, okienek, drzwi, z każdej strony ktoś cię może zajść, od góry, dołu, po bokach

6. quick scope'y (w przypadku konsol)

7. wiele broni nie ma w ogóle recoila, strzelasz jak laserem. Dlatego snajperki, poza quick scopowaniem, nie mają racji bytu.

8. perki i brak ich zbalansowania, w każdej części znajdziesz coś overpowered, w MW2 był to na przykład Commando, czyli zwiększony zasięg melee który nawet dorobił się prześmiewczego gifa

MW2_commando_perk.gif

9. Fizyka stoi w miejscu od 7 lat, żadnych zniszczeń, fizyka granatów niezmieniona.

10. Twórcy nawet nie raczą betatestować gry przed premierą, z czego wynikają takie kwiatki

20131031-121842-620x360.jpg

11. ogólny brak jakiegoś rozwoju w serii, tylko robią nowe mapki, wrzucają giwerki i revampują system perków, z którego wynika parę rzeczy na + i parę rzeczy na - i tak co roku.

Opublikowano

mazzeo masz plusa, chyba pierwszego odemnie

twitching-sheldon.gif

Edytowane przez Yano

Opublikowano

O, no to teraz wiem dlaczego CODy są be. Dziękuje użytkowniku Mazzeo.

Yano, do każdego posta będziesz teraz wstawiał gify z tego chu.jowego serialu dla (LOL) nerdów?

Opublikowano

mazzeo masz plusa, chyba pierwszego odemnie

twitching-sheldon.gif

zayebiscie smieszny gif

Opublikowano

Yano, do każdego posta będziesz teraz wstawiał gify z tego chu.jowego serialu dla (LOL) nerdów?

tak do każdego

tumblr_mbg6zdDXqy1r79k9c.gif

swoją droga ile odcinków widziałeś że masz takie specyzowane zdanie o serialu? (pytam bo lubisz wypominac ocenianie czegoś czego sie nie zna)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

2

Opublikowano

zayebisty serial

mowienie ze jest dla nerdow to jak mowienie ze house to serial dla lekarzy, eh forumowe mądrości

Opublikowano

Ja bym dodał jeszcze:

- wyjątkowa pazerność na kasę i obowiązkowe wypuszczanie kliku paczek map na część za sporą kasę + CoD Elite

- singiel oparty na skryptach, przepełniony "efektownymi" wybuchami i ucieczkami w ostatniej sekundzie; a wyszliśmy od żołnierza biorącego udział w prawdziwych bitwach II WŚ i strzelania do Niemców we francuskich miasteczkach i rosyjskich domach towarowych

- stopniowe upraszczanie najtrudniejszego poziomu trudności

- gimbusowata publika

- w świetle tego wszystkiego fakt, że i tak sprzedaje się jak świeże bułeczki

Opublikowano

Ja chętnie wrócę jeśli dadzą autentyczną II WŚ (tylko nie jakieś S-F secret missions czy project xyz) albo w końcu wprowadzą większe zmiany (nowy silnik?).

Opublikowano

gt

gt6 8.8

forza5 8.7

turn10 jeszcze musi sie nauczyc jak robic dobre racery.

hehe

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Sprzedaż Vita TV w Japonii od premiery

1 tydzień - 40k

2 tydzień - 8k

3 tydzień - 5k

4 tydzień - 3,7k

Brawo Sony. W tym tygodniu wzrosła sprzedaż wszystkiego, jako że idą święta, no ale Vity TV spadła. Nie wiem co tak słabo.

A nie wiem, jest nieprzemyślanym produktem.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.