Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dobra, dość.

Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 7850, 8 GB RAM, Windows 7). 

Komp tylko do grania. Odpala BF3 (żeby było zabawniej na komputrach mecze odpala się z... przeglądarki). Dużo serwerów prywatnych, ale w końcu znajdujemy jakiś wolny. No grafika ładna na maksa, acz trzeba było zmniejszyć o jeden stopień żeby animacja była płynniejsza. Robi wrażenie silikonowej i błyszczącej, ale da sie przywyknąć. Dobra, ale gdzie jest pad? Bo nie będę się przecież garbił się przy klawie i myszce bo to bardzo niewygodne i skłania co garbienia się więc jest niezdrowe. Ok trzeba resetnąć i włączyć pada, z Xboxa no trudno (dopiero teraz zauważyłem jak bardzo jest niewygodny do BF-a, gałki krzywe i przede wszystkim małe przez co bieganie na L3 to jakaś masakra, non stop się palec ześlizgiwał, a i R1/L1 są jakieś takie wąskie, o kijowym select nie wspominam). Oczywiście już na starcie jest jakoś na opak, więc trzeba zmieniać, co jest dość siermiężne i dziwne. Bo przecież wybór noża i użycie noża to dwie różne czynności, choć na konsolach wystarczy przytrzymać atak wręcz. Pograłem trochę, i przy kolejnej próbie zmiany ustawień pada gra się zawiesiła. Ba, mimo zabicia procesru, i próbie odpalenia Steama coś się zawiesiło znowu i trzeba było resetnąć kompa.

Potem odpalamy Crysisa 2. Ustawienia na ultra i v-sync, ale animacja podczas ruchu tnie, więc zmieniamy na ekstremalne i bez v-sync. Animacja bez zmian. I w sumie jakoś aż tak grafika nie robiła, oczywiście konsolowa wersja wygląda dość rozpaćkanie, ale bez przesady żeby jakaś różnica na miarę generacji.

Na koniec dla jaj odpalamy Populousa 1, który odpala się w dosboxie, ale jest niegrywalny, bo działa z jakieś 2 klatki na sekundę.

I tak sobie myślę, że jednak pora na zmiany. Proponuję by na Pc Master Race mówić PC Master Liars. Bo tak właśnie najczęściej jest. Dla tych którzy mają wątpliwości co do next genów i dali się choć trochę przekonać przez tutejszych komputrowców, to proponuję im żeby poszli do kogoś znajomego co ma w miarę nowego PC-ta i zobaczyli jak jest naprawdę. I wtedy zrozumieją jak wizja tutaj roztaczana o idealistycznym, nowoczesnym i nieskazitelnym świecie grania na PC rozbija się o twardy mur naocznej rzeczywistości...

Ps. Choć prawda bolesna, to minusując ten post, tak naprawdę minusujecie prawdę (która się potwierdziła potem), ergo minusujecie PC-ty. Osoba postronna która to zobaczy, będzie wiedziała, że wizja ich wspaniałości roztaczana tutaj jest nieprawdziwa, i żeby ich teraz nie kupować i wybrać next gena (przynajmniej jeśli nie jest ślepym pc-bojem).

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Bo widać że Shadow Fall nie jest grą robioną na prędce. Zapewne osiągną spokojnie 60fps w multiplayerze do listopada. Na Xbox One niektóre gry sprawiają wrażenie robionych pośpiesznie np. Forza. Halo 5 by wyglądał podobnie i też osiągał 60fps (co zapowiedzieli) to 343 musi posiedzieć nad xboxowym devkitem dłużej.

Jakby kto chciał to do ściągnięcia jest gameplay z Shadow Fall w 1080p https://mega.co.nz/#!VtlCRDaL!T9VUfnQDsulcBt3usnnkU1_qNCAkS1xTeHdtKYhs2tA

Ok trzeba resetnąć i włączyć pada, z Xboxa no trudno (dopiero teraz zauważyłem jak bardzo jest niewygodny do BF-a, gałki krzywe i przede wszystkim małe przez co bieganie na L3 to jakaś masakra, non stop się palec ześlizgiwał, a i R1/L1 są jakieś takie wąskie, o kijowym select nie wspominam

Wow, a ile to razy pisałeś że masz do czynienia z X360 praktycznie cały czas, a te "wady" pada xboxowego dopiero teraz zauważyłeś? :]

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Bo nie będę się przecież garbił się przy klawie i myszce jak jakiś po*ebany staroświecki no-life.

Czyli grając w GW2 na klawiaturze i myszce, jestem poje.banym no-lifem?

Pier.dolony moderatorek, który obraża innych. Nieźle.

A ty jesteś popier.dolonym grubasem. Można? Można. Ja pewnie wyłapie za to bana, a ty dalej będziesz sobie moderował forum, ty je.bana, nadużywająca władzy gnido.

proponuję im żeby poszli do kogoś znajomego co ma w miarę nowego PC-ta i zobaczyli jak jest naprawdę

Wczoraj był u mnie mój ziomek. Odpaliłem mu C3 i BF3. Ob.srał się na miętowo i powiedział, że chu.j w te nextgeny. No ale pewnie nie mówię prawdy, bo nie. A, i jak serio BF3 na sprzęcie twojego kolegi nie trzymał stabilnego frameratu, to niech kolega ogarnie downa i podłączy kabelki prawidłowo, bo może coś mu się pomieszało.

Zakładając oczywiście, że kolega istnieje.

Edytowane przez ragus

Opublikowano
<post Mendrka>

mSDBD4g.gif

O nie, mój dzisiejszy minus już zużyty ;/.

I to (pipi) uczucie, kiedy największy wojownik PlayStation dnia 23.08 roku pańskiego dwa tysiące trzynastego pierwszy raz trzymał pada od X360 xDDDDD. Nie ma co, właśnie udowodniłeś jak bardzo obiektywny byłeś przez te wszystkie lata. Nie zdziwiłbym się, gdyby nawet komputer nie miał w domu i pisał te wszystkie posty z PS3 ;/.

ja nie wierzę, że on naprawdę tak myśli, to musi być największy troll ever

Swoją drogą ciekawe jak on to zrobił, że na karcie lepszej od mojej mu się BF3 na ultra ciął, kiedy ja w największej zadymie na ultra  w 1280x1024 mam conajmniej 40 fps (średnio 50-60).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Jakoś ja z odpaleniem i działaniem gier na PC nie mam problemów. 

Jak ktoś nie ogarnia grania PC to niech się za to nie zabiera, tyle, bo potem robi z siebie idiotę w internecie. 

Opublikowano

Dawno tak debilnego posta nie czytałem jak ten mendrka xD

Jeszcze ktoś z takim wyglądem jak on mówi o zgarbionych no-lifeach,jezu xdddddd

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Możecie spinać poślady, wielce obrażeni. Nikomu personalnie nie pojechałem. Przykro mi, ale widziałem na własne oczy, a znajomy akurat na PC się dobrze zna i sutqu jesteś ostatnią osobą która mogłaby mu wypomnieć wiedzę o PC-tach. Widziałem, byłem świadkiem, i choćbyście nie wiem jak pierdzieli teraz z wysiłku, ja będę miał przed oczami naoczne doświadczenie i prędzej zagazujecie pół miasta, niż przekonacie mnie że PC to dobry wybór :/

Sorry Batory, ale nie nabiorę się już na wasze teksty. Innym też radzę się nie nabierać, bo potem będzie płacz.

Opublikowano

No jak widać kolega (pipi) się zna skoro na takim sprzęcie mu nie chodziło jak powinno. 

Chociaż w sumie radeon to ostatnio beka, a skoro się zna to powinien wziąć produkt nvidii. 

Znawca, nie ma co. :)

@edit

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7850_i_7870_-_test%2C_cena_i_opinie-4422/strona/16907.html

Testy potwierdzają, że BF3 śmiga na maxie w ok. 50-60FPS. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dawno tak debilnego posta nie czytałem jak ten mendrka xD

Jeszcze ktoś z takim wyglądem jak on mówi o zgarbionych no-lifeach,jezu xdddddd

Jak przeczytałem ten fragment, natychmiast wyobraziłem sobie Mendrka jako Dzwonnika z Notre Dame.

Opublikowano

Dobra, dość.

Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 7850, 8 GB RAM, Windows 7). 

Komp tylko do grania. Odpala BF3 (żeby było zabawniej na komputrach mecze odpala się z... przeglądarki). Dużo serwerów prywatnych, ale w końcu znajdujemy jakiś wolny. No grafika ładna na maksa, acz trzeba było zmniejszyć o jeden stopień żeby animacja była płynniejsza. Robi wrażenie silikonowej i błyszczącej, ale da sie przywyknąć. Dobra, ale gdzie jest pad? Bo nie będę się przecież garbił się przy klawie i myszce bo to bardzo niewygodne i skłania co garbienia się więc jest niezdrowe. Ok trzeba resetnąć i włączyć pada, z Xboxa no trudno (dopiero teraz zauważyłem jak bardzo jest niewygodny do BF-a, gałki krzywe i przede wszystkim małe przez co bieganie na L3 to jakaś masakra, non stop się palec ześlizgiwał, a i R1/L1 są jakieś takie wąskie, o kijowym select nie wspominam). Oczywiście już na starcie jest jakoś na opak, więc trzeba zmieniać, co jest dość siermiężne i dziwne. Bo przecież wybór noża i użycie noża to dwie różne czynności, choć na konsolach wystarczy przytrzymać atak wręcz. Pograłem trochę, i przy kolejnej próbie zmiany ustawień pada gra się zawiesiła. Ba, mimo zabicia procesru, i próbie odpalenia Steama coś się zawiesiło znowu i trzeba było resetnąć kompa.

Potem odpalamy Crysisa 2. Ustawienia na ultra i v-sync, ale animacja podczas ruchu tnie, więc zmieniamy na ekstremalne i bez v-sync. Animacja bez zmian. I w sumie jakoś aż tak grafika nie robiła, oczywiście konsolowa wersja wygląda dość rozpaćkanie, ale bez przesady żeby jakaś różnica na miarę generacji.

Na koniec dla jaj odpalamy Populousa 1, który odpala się w dosboxie, ale jest niegrywalny, bo działa z jakieś 2 klatki na sekundę.

I tak sobie myślę, że jednak pora na zmiany. Proponuję by na Pc Master Race mówić PC Master Liars. Bo tak właśnie najczęściej jest. Dla tych którzy mają wątpliwości co do next genów i dali się choć trochę przekonać przez tutejszych komputrowców, to proponuję im żeby poszli do kogoś znajomego co ma w miarę nowego PC-ta i zobaczyli jak jest naprawdę. I wtedy zrozumieją jak wizja tutaj roztaczana o idealistycznym, nowoczesnym i nieskazitelnym świecie grania na PC rozbija się o twardy mur naocznej rzeczywistości...

Czyli nic się nie zmieniło od czasów w których zrezygnowałem z grania na PC, ale z padem to troszkę pojechałeś, pad od Xboxa jest wygodny, ba jest lepszy niż ten od PS3 to nie zaprzeczalny fakt.

Opublikowano

zaje,biście się zna, jeśli twierdzi, że komputer z radeonem 7850 to jest w miarę mocarny sprzęt...

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7850_i_7870_-_test%2C_cena_i_opinie-4422/strona/16907.html

i nie wiem jak bardzo masz wyczulone oczka, że dla Ciebie 40-50 fps to było cięcie się animacji

Opublikowano

Ale co tu miał do roboty? Gra się zwiesiła, to też jego wina? Nie no świat pctowców wygląda na wręcz niedorzecznie zabawny, chyba aż podrążę ten temat, bo wydaje się że świat iluzji jest tam niesamowicie rozwinięty.

Co do pada X360, napisałem wyraźnie "do bf-a" gdyż w BF-a na tym padzie zagrałem po raz pierwszy, więc nic nie warte są teorie jakobym nie miał wcześniej z nim kontaktu. Aha i być może to kwestia przywyknięcia, może jakoś da się... choć nie wyobrażam sobie jak wygodnie można biegać na tej wciśniętej gałce :/

Opublikowano

Nikomu personalnie nie pojechałem.

Zawsze to samo tlumaczenie, zalosne.

A twoj kolega ma takie pojecie i stycznosc z PCtami jak ty z padem od Xboxa.

Opublikowano

I dobrze, że BF3 gościu odpala ze steama o.O

Opublikowano

Ale co tu miał do roboty? Gra się zwiesiła, to też jego wina?

Strzelam, że nie podłączył karty w ogóle i jechaliście na integralce.

Gra się zawiesiła, no oczywiście. Napisz jeszcze ile cziterów było, ile wirusów złapał w poszukiwaniu serwera i jak to do teraz siedzi i formatuje dysk, bo kiedy zaczął wreszcie klikać odpowiedni przycisk myszki to dziwnym trafem szlag trafił całys system.

Odpala BF3 

(...)

Ba, mimo zabicia procesru, i próbie odpalenia Steama coś się zawiesiło znowu i trzeba było resetnąć kompa.

Battlefield 3 i Steam. Ja po prostu już nie wiem co mam napisać.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

no i ile się naszukał serwera, który nie jest prywatny XD

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Dzięki Mendrek za ten post. Poprawiłeś mi humor, sorka za minusa, poszedłem z falą.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

No cóż, nic nie poradzę że tak było.

Nie wiem co chcecie też od posta, skoro to tylko relacja z dzisiejszego doświadczenia "pc master race", które stoi w wysokiej sprzeczności z tym co próbuja tu przekonywać nawiedzeni komputrowcy. Ostatnio stali się absurdalnie aktywni, co skłoniło mnie do empirycznej próby w tej formie, bo "a nuż może faktycznie mają rację?!" Niestety, nie mają.

Tip dla niezdecydowanych: kupcie next geny, a jak czekacie na więcej gier, to pobawcie się na current genach. Nie kombinujcie z PC-tami, uzbrojcie się w trochę cierpliwości, a wróci do was korzyść i spokojne nerwy z nawiązką.

Opublikowano

kolega jest jeszcze na tyle rezolutny, że nie ogarnicza się do włączenia Origins, aby zagrać w BF3. Kolega tej gnidy odpala najpierw Steama, dodaje na siłę do biblioteki steama BF'a, i przez steama, będącego klientem gier, odpala jeszcze jednego klienta gier, jakim jest Origins XDDDDD

incepcja przy tym to ch.uj. no ale kto z kim przystaje, ten taki się staje

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Tyle faili w jednym poscie Mendrek, wracasz do dawnej formy.

Opublikowano

Wyobrażanie sobie tych dwóch odpalających gierkę na kompie ? xD A może oni nawet nie zainstalowali tych gier xDDD Odpalili origin i steama i grali na tym filmiku z trailerem.

Kurczę , beż ściemy, mam takiego złoma a co bym nie zrobił to nie potrafi się zwiesić. Co to jest. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.