Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ale się tutaj ludziom mózgi lasują od tego ujadania. Oficjalnie temat odżył :)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A kim Ty jesteś jak nie zaślepionym Xbotem? Bo nie kumam tak wielkiej hipokryzji, by kogoś wyzywać od sonoklapów, bo jedzie po firmie, którą tak wychwalasz. Od samego początku robi cię w balona, ale lubisz być smyranym po odbycie.

Udawanie, że to wszystko przeszłość, że się nic nie stało to jakiś niewyobrażalny żart i skąd w ogóle w internecie taka wrzawa, że "wooow, Microsoft jest wielki, zniósł ograniczenia" - zesrał się, śmiał z tego, a jak dostał karę to pokornie posprzątał i knuje jak goblin, co można tu jeszcze zasmrodzić.

Ja jestem graczem który kupuje konsole dla gier nawet jak jedna z firm ma (pipi)ową politykę, grzecznie czekam na rozwój wydarzeń i ciesze się jak ktoś przyznaje się do błędu nie latam po wszystkich tematach świata i nie wklejam jakie to SONY jest (pipi)owe.....Ty za to zachowujesz się jak dziecko we mgle zgrzałeś frytę podniecałeś się każdym failem M$ tak jak byś właśnie ruchał dziewczynę swojego życia a nagle okazało się, że ta dziewczyna była facetem i starasz się wytłumaczyć mi, że to ja byłem a nie Ty. O nie kolego tego mi nie przykleisz.

Przyznali się do błędu lepiej późno niż wcale a co z tego będą mieli czas pokaże.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

"Finally, Whitten could not give any reassurance that Microsoft will not change its policies in the future"

Nadal nie możemy (gracze) stracić czujności.

Jeżeli M$ rzeczywiście podczas premiery usunie DRM itd. za pomocą aktualizacji systemu, to po roku, 2 lat mogą to znowu wprowadzić aktualizacją :(

Opublikowano

Soul, przyznali się do błędu? Gdzie??? 

Oficjalnie nigdzie ale skoro się z tego wycofali to znaczy, że wiedzieli o błędzie......

Opublikowano

Ja jestem graczem który kupuje konsole dla gier nawet jak jedna z firm ma (pipi)ową politykę

I to właśnie jest lamerskie i frajerskie podejście, przez które później mamy takie kwiatki jak polityka Microsoftu i DRM. Ale nie wytłumaczysz no, ni cholery.

Ty za to zachowujesz się jak dziecko we mgle zgrzałeś frytę podniecałeś się każdym failem M$ tak jak byś właśnie ruchał dziewczynę swojego życia a nagle okazało się, że ta dziewczyna była facetem i starasz się wytłumaczyć mi, że to ja byłem a nie Ty. O nie kolego tego mi nie przykleisz.

Nie kumam, nie podniecałem się każdym failem M$, tylko nie mogłem uwierzyć w to, że jakakolwiek firma może odstawiać taką manianę. Odkąd pamiętam, od premiery X360 wspierałem swoim głosem tę konsolę i działania Microsoftu. Ich podkupywanie exów, dodatki na wyłączność, za(pipi)istego live'a, genialne Gears of War, czy PGRa, masę gierek. Miałem ten sprzęt na premierę, a później kupiłem raz jeszcze wersję Slim i to NIE moja wina, że im woda sodowa uderzyła do głowy i zaczęli dymać normalnych graczy. 

Nigdy nie byłem też za monopolem jednej firmy i uważam, że konkurencja to najlepsze co może być. I w momencie w którym Microsoft od samego początku stawiałby na agresywną konkurencję i normalną politykę, z ogromną chęcią patrzyłbym na to co robią i na ich konsolę (chociaż design ma okropny). Ale przez fakt tych cholernych zabezpieczeń nie mogę udawać, że wszystko jest ok. Jeżeli po 2-3 latach okaże się, że nie wrócą do tego i nie wprowadzą idiotycznych ograniczeń, to będzie można mówić, że poszli po rozum do głowy. Teraz ugięli się pod naporem wk*rwionych graczy i konkurencji, która miażdżyła ich na każdym polu choćby w pre-orderach.

Opublikowano

A kim Ty jesteś jak nie zaślepionym Xbotem? Bo nie kumam tak wielkiej hipokryzji, by kogoś wyzywać od sonoklapów, bo jedzie po firmie, którą tak wychwalasz. Od samego początku robi cię w balona, ale lubisz być smyranym po odbycie.

Udawanie, że to wszystko przeszłość, że się nic nie stało to jakiś niewyobrażalny żart i skąd w ogóle w internecie taka wrzawa, że "wooow, Microsoft jest wielki, zniósł ograniczenia" - zesrał się, śmiał z tego, a jak dostał karę to pokornie posprzątał i knuje jak goblin, co można tu jeszcze zasmrodzić.

Ja jestem graczem który kupuje konsole dla gier nawet jak jedna z firm ma (pipi)ową politykę, grzecznie czekam na rozwój wydarzeń i ciesze się jak ktoś przyznaje się do błędu nie latam po wszystkich tematach świata i nie wklejam jakie to SONY jest (pipi)owe.....Ty za to zachowujesz się jak dziecko we mgle zgrzałeś frytę podniecałeś się każdym failem M$ tak jak byś właśnie ruchał dziewczynę swojego życia a nagle okazało się, że ta dziewczyna była facetem i starasz się wytłumaczyć mi, że to ja byłem a nie Ty. O nie kolego tego mi nie przykleisz.

Przyznali się do błędu lepiej późno niż wcale a co z tego będą mieli czas pokaże.

Dobre. Przyznali do błędu? Zesrali ze strachu i doskonale o tym wiesz,takze przestań ubierać to w ładne słowa.

Opublikowano

MS należała się zyebka i gdyby nie ona, to pewnie zostaliby na swoim. A skoro MS swoim krzywym ruchem podkopał zaufanie i jeszcze jest zapis że mogą tą politykę bez pytania zmienić, to chyba nie liczysz że w ciągu chwili gracze pokochają MS? Sorry, ale nie ze mną te numery. Teraz każdy MS-owi patrzeć będzie na ręce, jak każdemu kto próbował zrobić coś brzydkiego :confused:

Dam ci za to plusa ale wyczerpałem na razie limit. Jest to zdroworozsądkowe podejście do wydarzeń jakie mają obecnie miejsce.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Nie ma co się spinać. Jak do tej pory PS4 prowadziło, ale dzisiejsza nowina trochę namieszała w głowach i w statystykach. Trzeba się przyglądać jak to dalej się potoczy. M$ zje.bało sprawę i się posrali, dlatego postanowili podjąć taką a nie inna decyzję, co oczywiście jest dla nasz wszystkich korzystne. Nie mamy już monopolu, drugi gracz wraca do gry, po bardzo złym początku. Jednak będzie musiało wiele wody upłynąć w Wiśle, aby odkręcili ten zły PR. Dla osoby, która miała dwie konsole i nie liczy się firma, będę przyglądał się dalszemu biegowi sprawy. Należy pamiętać, że teraz się z tego wycofali, ale za 3,4 lata mogą do tego wrócić głupią aktualizacją. M$ może przeczekać sprawę, ludzie kupią konsole i wtedy BOOOM, wchodzimy na nowy super-hiper-ekstra-odlowoty poziom.

Opublikowano

Zobaczycie, będziemy toczyć z całej tej afery bekę do końca generacji :D Giant enemy crab i 599$ mają kolegów - always online i no used games.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ciekawie się czyta jak posiadacze PS3 oburzają się na politykę MS, nawet w sytuacji gdy wycofują się z niepopularnych rozwiązań, a sami nad płatnym online na PS4 przeszli do porządku dziennego w 5 minut podczas gdy przez 7 lat pisali, że NIGDY NIE BĘDĄ PŁACIĆ ZA GRANIE PO SIECI* :D

*chyba, że płacić każe im Sony, wtedy luzik.

:P

Zakłamanie pełną gębą, na szczęście trafi się co jakiś czas jakiś normalny fan PS.

Jak już pisałem wczoraj - takiego hejtu na MS tu na forum nie było jak zapowiedzieli DRM XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ja wiem ze platny online w PS4 to jedyna bron w rekach Xbotow ale czytanie o tym w co drugim poscie robi sie nudne  :down:

Opublikowano
Dobre. Przyznali do błędu? Zesrali ze strachu i doskonale o tym wiesz,takze przestań ubierać to w ładne słowa.

Pewnie (pipi) będę płakał i marudził tak jak Ty, ja tam ludzi doceniam za to, że przyznają się do swoich błędów.

Ja wiem ze platny online w PS4 to jedyna bron w rekach Xbotow ale czytanie o tym w co drugim poscie robi sie nudne

Jakoś jak pisane było o XBLu nudne nie było.....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Długo jeszcze trzeba będzie tłumaczyć tym durniom czym się różni dymanie przez 7 lat za granie po sieci i pewnie przez następne 10 lat od dymania za które dostajesz kilka gier miesięcznie, zniżki i inne pierdoły (spytaj mendrka to Ci wytłumaczy czym jest ps+).

Opublikowano

Co do płatnego online na PS4 jest to minus (a raczej minusik w porównaniu do wyczynów głównego konkurenta jakim jest MS) czy jak kto woli utrata jednego z argumentów w walce z konkurencją. Tyle że Sony udało się wprowadzić to w "osłodzonej" formie pod przykrywką integracji z plusem a nie na pale jak to sobie zaplanował MS.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ciekawie się czyta jak posiadacze PS3 oburzają się na politykę MS, nawet w sytuacji gdy wycofują się z niepopularnych rozwiązań, a sami nad płatnym online na PS4 przeszli do porządku dziennego w 5 minut podczas gdy przez 7 lat pisali, że NIGDY NIE BĘDĄ PŁACIĆ ZA GRANIE PO SIECI* :D

Zakłamanie pełną gębą, na szczęście trafi się co jakiś czas jakiś normalny fan PS.

Jak już pisałem wczoraj - takiego hejtu na MS tu na forum nie było jak zapowiedzieli DRM XD

Nie widzisz różnicy między ofertą PS Plus a zwyczajnym abonamentem Xbox Live Gold? I ograniczeń konta Silver?

Nie widzisz, że 3/4 posiadaczy PlayStation 3 czy Vity MAJĄ Plusa bo zwyczajnie im się to opłaca? Nie widzisz ile gier dostajesz w pakiecie?

Opublikowano

Teraz micro$oft bedzie sie zgrywal, ze niby jest przyjazny uzytkownikom i liczy sie ze zdaniem graczy - ze niby dlatego zmienili kontrowersyjne zapowiedzi. Jednak to jedna wielka sciema bo wiadomo, ze chodzi tylko o kase, wystraszyli sie jak zobaczyli ilosci preoderow Playstation 4 i zmiekla im pala bo stwierdzili, ze moga z hukiem przegrac nastepna generacje, wiec musieli to zrobic.

Ich pazernosc byla zbyt duza i takich rzeczy sie nie zapomina, mam pierwszego XBOX'a, X360 rowniez, ale mam nadzieje, ze na nastepnej generacji dostana mocno po du.pie.  O!

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Szczególnie jak ktoś i tak posiada Plusa teraz i dostaje gierki co miesiąc to lepsze, że nie ma czasu na ogrywanie kolekcji a co rusz pojawią się kolejne.

Spoko, MS tez daje gry w ramach abonamentu, Halo3 i AC2, oh wait...

Opublikowano

Nie widzisz różnicy między ofertą PS Plus a zwyczajnym abonamentem Xbox Live Gold? I ograniczeń konta Silver?

Nie widzisz, że 3/4 posiadaczy PlayStation 3 czy Vity MAJĄ Plusa bo zwyczajnie im się to opłaca? Nie widzisz ile gier dostajesz w pakiecie?

Chyba w Cebulandii :D

Podaj mi źródło tego newsa, że 40-50 mln posiadaczy PS3 ma Plusa :)

Opublikowano

Taka mała prześmiewka.

79ebead889dbfc41ca7fdccdc003a90a-don-mat

Opublikowano

PRE-ORDER NUMBER MATTERS - niech poprawia ten tytul....

Opublikowano

Ktoś sobie jaja robi. Przeczytaj całość ;).

Opublikowano

/troll mode on

a nazwa achievementa za zakup konsoli w Day One:

raped at first date

/troll mode off

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Nie sądzę. Płatny multi to rzecz jasna wada, można się pocieszać ofertą Plusową ale fakt faktem że Sony niejako zmusza większość do kupna Plusa poprzez to. Można porównać obie usługi, narzekać że MS robi to od dawna ale fakt jest faktem - so long, free multi :( Tak samo jak MS wciska Kinecta, tak Sony wciska Plusa. Obie rzeczy nie są same w sobie złe, fakt że musisz je kupić - jest już bardzo zły. Kolejna rzecz - na litość boską, nie ma nic idealnego na świecie, a niektórzy piszą tak jakby każda wada to był deal breaker. Konsola jest jaka jest, bierzesz albo nie. 

Nie nazwałbym tego co się dzieje teraz na CW oburzeniem na MS, raczej ciśnięciem beki i nabijaniem się. Jakby nie patrzeć, większość pracowników MS wyszła na zwykłych idiotów :D Chciałbym wiedzieć ile zarabiają niektórzy tam za swoją znakomitę pracę. 

,, Zepsułem dobrę imię marki budowanej w 10 lat w jeden miesiąc, ofertę o pracę motywuję tym że mam dobre chęci i szybko się uczę, niepalący' - tak powinno ich CV wyglądać :)

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.