Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Coop na podzielonym ekranie nie jest za fajny, co innego gdy mamy jeden obraz jak np w Dead Nation czy też Lara Croft GoL czy też inna FIFA/PES.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

no super musiało by sie grać w burnouta na ekranie podzielonym na 4, zwłaszcza na tv 30 - 40

Opublikowano

Dlaczego na PS4 nie? 

Tzn też, ale na Xone  zrobię to za pomocą dwóch słów. 

W sumie to mi coś przypomina... Czy ktoś z was faktycznie będzie używał tych komend głosowych? Widzicie siebie w tej roli? xD Ja chyba wolę nacisnąć ten przycisk, aniżeli krzyczeć do kawałka plastiku. 

Jeżeli komendy głosowe FAKTYCZNIE mają ułatwić mi nawigację po menusach, to dlaczego nie? Czy wygodne jest przechodzenie np. z odpalonej gierki do zakupu jakiejś popierdółki na XBL/PSN za pomocą przycisków? Ile to trwa i ile może trwać, jeżeli to samo możemy wykonać za pomocą JEDNEJ operacji? To samo wyszukiwanie głosowe w przeglądarce, bo jeszcze nikt mi nie udowodnił, że robienie tego samego za pomocą pada jest wygodniejsze. Szybsze wpisywanie wiadomości tekstowych? Dlaczego nie. Oczywiście przy założeniu, że będzie wszystko działać sprawnie.

edit. Kazub- a co powiesz na CoD 4, multi na 4 na jednym ekranie... 20 calowym ;)?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Halo ntsc 4vs4 na 14 calach qrva!!! 

To były czasy 

Opublikowano

No ja ciapałem na 5 calowym, czarnobiałym telewizroku na C-64, na co-opa już nie było szans

Opublikowano

Coop na podzielonym ekranie nie jest za fajny, co innego gdy mamy jeden obraz jak np w Dead Nation czy też Lara Croft GoL czy też inna FIFA/PES.

Gra na pół ekranu to wada, prawda,  z drugiej strony mi osobiście bardziej podchodzi cioranie we dwóch na 50/50 niż gra razem online, większy mam fun.  Poza tym znakomity patent na spotkania z kumplami nerdami, wiecie piwko gadka i emocje jak w finale LM, choć trzeba się liczyć z ich ostrym w(pipi)ieniem jak ich rozłożysz do zera ( i jeszcze ostrzejszym twoim w(pipi)ieniem jak noobki Ciebie fartem pocisną i wielka beka z tru gejmera ), poza tym jakoś jednak ma to swój urok - nieodłączne szybkie żurawie na stronę przeciwnika podczas 1 vs 1 w jakimś FPS/TPP, patent ze zgrywaniem się w teamie czy nawet klasyczne high five jak coś pójdzie na eleganckości.

Jakoś tak mniej smutno, jak obok siedzi żywy człowiek.

Opublikowano

Co to za gruba świnia. Do rzeźni z tym.

PS. Trzeba przyznać że Kinect to nawet mocny sprzęt, no chyba, że świniak nie ma siły.

Opublikowano

Gra na pół ekranu to wada, prawda,  z drugiej strony mi osobiście bardziej podchodzi cioranie we dwóch na 50/50 niż gra razem online, większy mam fun.  Poza tym znakomity patent na spotkania z kumplami nerdami, wiecie piwko gadka i emocje jak w finale LM, choć trzeba się liczyć z ich ostrym w(pipi)ieniem jak ich rozłożysz do zera ( i jeszcze ostrzejszym twoim w(pipi)ieniem jak noobki Ciebie fartem pocisną i wielka beka z tru gejmera ), poza tym jakoś jednak ma to swój urok - nieodłączne szybkie żurawie na stronę przeciwnika podczas 1 vs 1 w jakimś FPS/TPP, patent ze zgrywaniem się w teamie czy nawet klasyczne high five jak coś pójdzie na eleganckości.

Jakoś tak mniej smutno, jak obok siedzi żywy człowiek.

Dokładnie to, brak splita to jeden z większych braków w obecnej generacji. Nawet wyścigi ostatnio nie mają splita...

Opublikowano

Dokładnie to, brak splita to jeden z większych braków w obecnej generacji. Nawet wyścigi ostatnio nie mają splita...

Gdyby się ktoś zapytał devów dlaczego tak jest ? to  pewnie rzucili by jakimś marnym % w przedziale od 1-5 wziętym rzecz jasna z dupy tłumacząc że niby tylko tylu graczy z tego korzysta :pinch:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

zeby wrzucac poradniki, trudniejsze achivmenty prosto na YT, najlepsze akcje z gier sportowych itp.

a będzie można oglądać te filmiki (z HDD lub prosto z YT) normalnie podczas grania (jak na tym spocie od Sony), czy np. tylko przez jakąs ujową usługę jeśli znajomy nam udostępni? bo własnie nie jestem pewnien, na tym filmiku ta du.pa udostepnia kolesiowi filmik przez jakies (pipi) typu fejsbuk, a czy bedzie można normalnie wejsc na YT i obejrzec cos bez wychodzenia z gry?

od 0:30

http://www.youtube.com/watch?v=6mTFOVQsjB0

Edytowane przez chlewik12

Opublikowano

Ponoć podczas gry będzie można mieć też odpaloną przeglądarkę www więc teoretycznie tak. Chyba, że przy odpalonej grze ograniczą jej funkcjonalność (flash itp). Na takie szczegóły trzeba chyba niestety poczekać do premiery.

e: W Chinach, a konkretnie w stefie wolnego handlu w Szanghaju zniesiono zakaz sprzedaży konsol.

Teraz moze faktycznie M$'owi uda się pchnąć te 400 milionów Xbone'a :P

Edytowane przez Emet

Opublikowano

e: W Chinach, a konkretnie w stefie wolnego handlu w Szanghaju zniesiono zakaz sprzedaży konsol.

Teraz moze faktycznie M$'owi uda się pchnąć te 400 milionów Xbone'a :P

Kto wie, można tylko trzymać kciuki. Zawsze więcej graczy i pieniędzy na rynku do podniesienia czyli lepiej dla nas.

Opublikowano

Kurde nic ciekawego dawno nie wyszlo i niczego tez na horyzoncie nie widac. Diablo 3 jedynie we wrzesniu, a potem PS4. W marcu GOTY 2014 Dark Souls 2 ktorego bede ogrywal na PC, chyba, ze nie zdołam kupić Alienware'a ktorego mam na oku - wtedy ps3 zostawie dla jednej gry na długi czas, potem WiiU tylko dla Bayonetty 2. Co za czasy, dziwnie to wszystko wyszlo.

Opublikowano

Gdyby się ktoś zapytał devów dlaczego tak jest ? to  pewnie rzucili by jakimś marnym % w przedziale od 1-5 wziętym rzecz jasna z dupy tłumacząc że niby tylko tylu graczy z tego korzysta :pinch:

Właśnie dlatego granie na konsoli, która jest offline w dzisiejszych czasach nie ma specjalnie racji bytu. Oczywiście wszyscy psioczą na konieczność podpięcia do neta, a z drugiej strony mało kto widzi plusy w splitcie i raczej wspomina go jako przeszłe, miłe wspomnienia niż wyrażanie chęci do jego powrotu.

Opublikowano

Chyba, że akurat jesteś na grzybach

Opublikowano

@Jerome

Przykro mi, ale GOTY 2014 jest zarezerwowane od dłuższego czasu dla Wiedźmina 3. :)

Opublikowano

No Wiesiek tez zapewne bedzie mocarny. Ja jednak najbardziej w 2014 czekam na Dark Souls 2, na Demon's Souls na PS4 (tzn zapowiedz teraz na TGS i tyle mi wystarczy), Mirror's Edge 2 i Bayo 2 :)

Opublikowano

Właśnie dlatego granie na konsoli, która jest offline w dzisiejszych czasach nie ma specjalnie racji bytu. Oczywiście wszyscy psioczą na konieczność podpięcia do neta, a z drugiej strony mało kto widzi plusy w splitcie i raczej wspomina go jako przeszłe, miłe wspomnienia niż wyrażanie chęci do jego powrotu.

Heh, właśnie. Nagle wszyscy tacy onlajn są :>.

Opublikowano

Wszyscy sa online - tylko nikt nie lubi jak sie cos narzuca przez producenta. Swoboda musi byc.

Opublikowano

Nie chcę wywoływac wilka z lasu (temat FM5 vs GT6) ale przeglądając GTPlanet natrafiłem na gifa, gdzie całkiem dobrze widać (szczególnie na lampie po prawej stronie obrazka) odwzorowanie lamp, o którym wcześniej wspominałem (coś czego nie ma niestety zadna inna gra, w drobnym stopniu tylko NFS od Criterion).

Gif akurat nie powstał w tym celu.. ale nadaje się :P

gt6e3trailer1080p_h.216xoq.gif

Opublikowano

Heh, ja bym z chęcią przeszedł jeszcze pierwsze i drugie Gearsy z kimś na splicie, ale nie mam z kim właśnie :confused:

mam z kim - nie mam kiedy się wybrać, a w domu muszę czekać aż syn mi podrośnie do gier oznaczonych jako "M"

Opublikowano

brak M$? przypadek!? nie sądzę! tylko mówię jak jest

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.