Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

tak... ale M$ pokazał next gen game 

dead-rising-3_2013_072ubdk.jpg

słabe tekstury i blur aż oczy bolą

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

nie wiem kto wygrał przetarg na podtytuł console wars ale trafil w sedno wyprzedzając historię :D

Opublikowano

Czegoś takiego bym Sony nie wybaczył, chyba że sonyboty lubią być dymane i leją na ten nius.

Tak na serio, to poważna skaza na wizerunku "mocarnego" PS4. Szczerze mówiąc, wizja zakupu najmocniejszej konsoli była dla mnie pociągająca, a tak PS4 straciło jeden ze swoich największych atutów.

Opublikowano

Chore jest to, że gry ucierpią przez jakieś duperele i niepotrzebne graczowi funkcje, które zżerają RAM. To najbardziej boli.

Śmierdzi mi tylko jedna rzecz - wielu deweloperów było zachwyconych ilością pamięci w PS4 (nawet Epic o tym mówiło przy prezentacji Unreal Engine 4), a teraz nagle tylko 5,5?

Opublikowano

kibole ps3 powinni sie opamiętać, trzeba się przyznać że lekki ból du,py jest, miało być pieknie, wizyty  w zakladach pracy, a teraz się zes,rało.

Powiedzieli a, powiedzą b ;/

Zaraz się okaże że ta literka g wpadła tam przypadkiem, i zaczną sie zagrywki  z drm'em.

WIadomko, na razie nie ma co porównywać do tego co robi M, ale makijaż opadł.

Chociaz jak wiadomo skończy sie tak samo jak na obecnej generacji, multi beda prawie identyczne, a pazur beda pokazywac czesciej gry od Sony, chyba nikt nie liczy na wersje Coda na wii U/X0 i PS4.

Opublikowano

nagle to jest podane do naszej wiadomości devi wiedzieli o tym dużo wcześniej

Opublikowano

tak... ale M$ pokazał next gen game 

dead-rising-3_2013_072ubdk.jpg

słabe tekstury i blur aż oczy bolą

ibrWwxVIIJtsaW.gif

vs rzeczywistość

ibuvHIVMom42kJ.gif

iW6uXHIG4qH0l.gif

Ostatnio mnie wyśmiałeś, że wrzuciłem gify w małej rozdzielczości a teraz zapodajesz tu jakieś nagranie telefonem wtf? Narazie największy bul dvpy masz Ty z równoczesnym świętowaniem. I tak 5gb ddr5 > 5gb ddr3.

Opublikowano

"bul dvpy  z równoczesnym świętowaniem"

genialne xD

Opublikowano

Nie świętuje. Po prostu śmieje się z bólu dupy, wiedziałem że Sony to nie magicy software'u i nie zrobią systemu z tyloma funkcjami który zeżre tylko 1GB ram.

A gify z Drivecluba nie świadczą o niczym, tak samo jak o niczym nie świadczy screen z DR3.

imBJpDLx7C06O.gif

Opublikowano

@Milan Widzisz da się.

Edytowane przez Stunik

Opublikowano
Soul jak ktos Ci napluje w twarz a potem wytrze to dla Ciebie nic sie nie stało?

Mi nikt w twarz nie pluł i nie pluje także daruj sobie takie porównania.

Opublikowano

@Stunik, ale chyba nie powiesz, że DriveClub/GranTurismo ma jakiekolwiek szanse w starciu z molochem jakim będzie Forza Oo Przynajmniej graficznie.

YETI przegląda temat, ale milczy jak dotąd, czyżby jakieś długie wypociny w obronie PS4?

Opublikowano

Wjedzie i zachowa się jak typowy Polak pisząc nic się nie stało! 

Opublikowano

@Stunik, ale chyba nie powiesz, że DriveClub/GranTurismo ma jakiekolwiek szanse w starciu z molochem jakim będzie Forza Oo Przynajmniej graficznie.

Dla mnie Drive Club prezentuje się bardzo dobrze. Odpowiadając na pytanie [mimo, że nie było kierowane do mnie] - tak, duet GT/DC ma szansę w starciu z Forzą.

Opublikowano

YETI i Mendrek obrócą to w zaletę. 

Opublikowano

logicznie myśląc stały dostęp do jakiś aplikacji, ściągania w tle, nagrywania gameplayu w przyzwoitej rodzielczości + ostatnie 15min, streamowanie nie miało prawa zapewnić 1 gb ramu.

teraz możemy się zastanawiać po co nam to

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Jacy aktywni dzis Xpoxklapy. Przy pierwszej prezentacji X1 siedzieli cichutko jak myszki. Teraz maja swój dzien.

Opublikowano

A miało być tyle ramu...

Ale przynajmniej wiemy, że genialne aplikacje pokroju tweeterów/nagrywania filmików i innych analnych sond społecznościowych będą chodzić jak marzenie.

Opublikowano

Czy ktoś z udzielających się w temacie ma pojęcie o HW i SW, a także porównaniu pamięci w next genach wykraczające poza ramy (olo) tego, że "na końcu jest 5, a i więcej literek w nazwie to sztos, xbox gufno"? Przewaga RAMu w PS4 jest na tyle duża, że gry pod koniec generacji multiplatformy na PS4 będą chodziły bez porównania lepiej, niż na Xone (coś jak PS2 i Xbox)? Jest tak? Anyone? Czy tylko takie pierdu-pierdu fanbojskie?

Edytowane przez TopsyTurvy

Opublikowano

Czy ktoś z udzielających się w temacie ma pojęcie o HW i SW, a także porównaniu pamięci w next genach wykraczające poza ramy (olo) tego, że "na końcu jest 5, a i więcej literek w nazwie to sztos, xbox gufno"? Przewaga RAMu w PS4 jest na tyle duża, że gry pod koniec generacji multiplatformy na PS4 będą chodziły bez porównania lepiej, niż na Xone (coś jak PS2 i Xbox)? Jest tak? Anyone? Czy tylko takie pierdu-pierdu fanbojskie?

PS2 miało 32MB RAMu, a Xbox 64MB RAMu. Tam różnica była o wiele większa niż teraz i po exach było to mocno widać. Xbox był zdolny uciągnąć Dooma 3 czy Half Life'a 2 (nie w takich detalach jak PC, ale jednak), gdzie PS2 musiałoby mieć detalizację -10.

Przewaga w PS4 nadal jest, bo ma kość GDDR5 a nie DDR3, ale to już nie jakaś kosmiczna różnica (zdolny deweloper będzie potrafił ją zniwelować), jeśli rzeczywiscie obie konsole mają dla gier tylko 5GB,

Jeśli jednak ta plotka z PS4 to nieprawda i konsola będzie miała te 7GB GDDR5 to różnica już się robi większa.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

logicznie myśląc stały dostęp do jakiś aplikacji, ściągania w tle, nagrywania gameplayu w przyzwoitej rodzielczości + ostatnie 15min, streamowanie nie miało prawa zapewnić 1 gb ramu.

teraz możemy się zastanawiać po co nam to

Nagrywanie powinny mieć gry same wbudowane jak np. Halo czy Black Ops, a nie być obsługiwane systemowo przez RAM, ale wiadomo że nie każdy silnik graficzny to umożliwia i nie każdy developer potrafi to zrobić.

Za to społecznościowe gówna (PS4) i funkcja alt+tab (XONE) to marnacja pamięci straszna.

Opublikowano

Czy ktoś z udzielających się w temacie ma pojęcie o HW i SW, a także porównaniu pamięci w next genach wykraczające poza ramy (olo) tego, że "na końcu jest 5, a i więcej literek w nazwie to sztos, xbox gufno"? Przewaga RAMu w PS4 jest na tyle duża, że gry pod koniec generacji multiplatformy na PS4 będą chodziły bez porównania lepiej, niż na Xone (coś jak PS2 i Xbox)? Jest tak? Anyone? Czy tylko takie pierdu-pierdu fanbojskie?

PS2 miało 32MB RAMu, a Xbox 64MB RAMu. Tam różnica była o wiele większa niż teraz i po exach było to mocno widać. Xbox był zdolny uciągnąć Dooma 3 czy Half Life'a 2 (nie w takich detalach jak PC, ale jednak), gdzie PS2 musiałoby mieć detalizację -10.

Przewaga w PS4 nadal jest, bo ma kość GDDR5 a nie DDR3, ale to już nie jakaś kosmiczna różnica.

I jestem ciekaw oficjalnego infa co do tej ilości RAMu w PS4 dla gier.

Mi sie wydaje ze sytuacja bedzie taka jak teraz, czyli ps4 dostanie pare exow wyglądających lepiej niż na xbox one, jedynie trzeba trzymać kciuki zeby multiplatformy na każdej z maszynek, chodziły tak samo.

Edytowane przez kubson

Opublikowano

YETI przegląda temat, ale milczy jak dotąd, czyżby jakieś długie wypociny w obronie PS4?

Siedze właśnie ze znajomymi na mieście, popijając piwko, przeglądam temat i śmieje sie do telefonu. Zapowiada się długi wieczór, więc może jutro napisze, ze to i tak nadal więcej i szybciej niż w xdone, a tymczasem kończę i życzę miłej zabawy.
Opublikowano

o ile wiem to w codzie zapisują się "dema" meczy których nie obejrzysz bez odpalenia gry, a jak można wrzucić na YT to w marnej jakości i tylko 15 sec.? niestety nie wiem jak to jest z halo, a tu chodzi o nagrywanie gry do odpalenia w multimediach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.