Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To byl pewnie ten post co Mazzea chcieli bic.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No dobra, ale to jest CW, a nie temat kto kogo pod(pipi)ał.

Co do tematu, to beka z Sony. Jako fan ich gier, jestem zniesmaczony, że żeby OS działał sprawnie (?) to muszą brać połowę szybkiego ramu. Mam nadzieję, że to fake.

Opublikowano

Widząc ten nowy wygląd interfejsu i ile tam badziewia nawalili to wcale bym się nie zdziwił, gdyby tyle wymagał. Zresztą pewnie po odpaleniu gierki będzie mulił jak się naciśnie PSbutton by wejść do menusów kąsoli. Zamiast zrobić minialistycznie i schludnie to nie trzeba było się bawić w społecznościowe bzdety to i efekty tego będą widoczne.

Opublikowano

w vicie w bardziej wymagających graficznie gierkach w singlu system samoczynnie wyłącza wifi konsoli by zaoszczędzić mocy obliczeniowej to ciekaw jestem co sony wymyśli przy systemie w ps4 :P

Opublikowano

Możecie sobie usuwać, to i tak nie zmieni faktu że ex na złoma wygląda tak:

http://www.gram.pl/upl/galerie/7322/201307261012545.jpg

,ex na Master Sony PS4 tak:

http://i4.minus.com/ibnaPK1oalvXoX.jpg

pikseli w Alanie o 399360 za mało,

a zwieńczenie jelita grubego kozłów pokryte jest:

http://gyazo.com/db0278eae2239baeb76697f73bcdbc46.png

Dobranoc

95a33f0225255709df330502aac9992c.png

Opublikowano

3.5GB GDDR5 na OS ... no chyba ich poje.balo. Myslalem, ze przynajmniej 6GB bedzie na gry =/ No nic, tak czy inaczej kupuje ten sprzet ale jestem rozczarowany.

Poprawcie mnie jak się mylę, ale całe 3,5 giga nie idzie na OS? 1 GB jest nieużywany na wszelki wypadek, idąc w myśl "przezorny bardziej ubezpieczony". Tak w ogóle to czekam na oficjalne stanowisko w tej sprawie od Sony. Dalej mam wrażenie, że te liczby mogą się zmienić wkrótce. Albo inaczej - mam taką nadzieję ;)

Opublikowano

Powiedzcie mi tak - czy fanboje Xboxa faktycznie nie pamiętają E3 i co się wtedy wydarzyło? Ja naprawdę nie wiem, jak można coś takiego zapomnieć. Okej, większość decyzji została zmieniona (patrząc na poczynania konkurencji), ale jak możecie zachowywać się, jakby tamto się nigdy nie zdarzyło? I mam dwa pytania: czy to 8 GB pamięci dla PS4 było oficjalnie, powtarzam OFICJALNIE potwierdzone przez Sony i czy te wieści o 4 giga pamięci wyszło od Sony (osoby wyśmiewające tę pamięć pragnę uświadomić, że przy 256 MEGABAJTACH pamięci graliśmy w gry, które zawstydzały ówczesne komputery i zawstydzają do tej pory)? Powiedzcie jak to jest dokładnie z tymi wieściami ostatnimi.

Opublikowano

Nie rozumiem o co ta spina. Jeśli chcemy wydajny system to taka ilość RAM'u musi zostać zużyta. No chyba, że dalej pasuje Wam zamulasty XMB w PS3. 

Opublikowano

Powiedzcie mi tak - czy fanboje Xboxa faktycznie nie pamiętają E3 i co się wtedy wydarzyło? Ja naprawdę nie wiem, jak można coś takiego zapomnieć. Okej, większość decyzji została zmieniona (patrząc na poczynania konkurencji), ale jak możecie zachowywać się, jakby tamto się nigdy nie zdarzyło? I mam dwa pytania: czy to 8 GB pamięci dla PS4 było oficjalnie, powtarzam OFICJALNIE potwierdzone przez Sony i czy te wieści o 4 giga pamięci wyszło od Sony (osoby wyśmiewające tę pamięć pragnę uświadomić, że przy 256 MEGABAJTACH pamięci graliśmy w gry, które zawstydzały ówczesne komputery i zawstydzają do tej pory)? Powiedzcie jak to jest dokładnie z tymi wieściami ostatnimi.

Do tej pory żadna informacja nie była potwierdzona, włącznie z wczorajszą. Ale spoko, festiwal głupoty pobił wszystko co się działo do tej pory. Niektórzy chyba brandzlują się z radości, bo konkurencyjny "kawałek" plastiku będzie gorszy niż pierwotnie mówiono. Kij z tym, że to plotki i kij, że sami deweloperzy mówią na Twitterze, że nawet jeśli to prawda to dla nich to bez znaczenia i to ludzie robią z tego chorą dramę. No ale nie od dziś wiadomo, że ludzie na forach wiedzą więcej niż ci, którzy tworzą te gry. Zbiór mędrców z każdej strony byłby w stanie obdarować ze trzy dzieciątka Jezus gdyby była taka okazja.

Robiąc wybieg przed postem, że mam jakiś buldupy (ulubione słowo bociarni) - mam to kompletnie gdzieś ile ostatecznie OS w PS4 zajmie.

Opublikowano

Trochę dziwnie się czyta Twojego posta Musiol, wiedząc jak PS3site z byle plotki potrafi(ło) zrobić HOT NEWSA.

Opublikowano

Trochę dziwnie się czyta Twojego posta Musiol, wiedząc jak PS3site z byle plotki potrafi(ło) zrobić HOT NEWSA.

Potraktuj to jako moje prywatne zdanie na ten temat, nie mające nic wspólnego z serwisem. A zwłaszcza tym co tam było za czasów poprzedniej redakcji (tak, mnóstwo gunwa z którym już nic nie zrobię, trudno).

Ponadto festiwal głupoty odnosi się nie tyle co do plotki EG, a raczej tego co sięwyczynia "haha, wasza konsola jest ujowa" "nie bo teraz wasza!!!". To przypomina mi dlaczego nienawidzę wojenek konsolowych i for w trakcie zmiany generacji.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

jhdd07.gif

Opublikowano

@Ins Widzę, że gifa podłapałeś <brawo> Szkoda tylko, że ja jakoś nie odbieram tego jako atak.

0173_rkfe7.gif

Opublikowano

Nie interesuje mnie to jak to odbierasz, pojechal cie zdrowo xD

Opublikowano

Internet, serious business. Spoko, przybij sam sobie wirtualną piątkę bohaterze!

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Na razie to są jakieś przecieki/plotki, to fakt. Cała beka nie polega jednak na tym, jak będzie naprawdę, ale na stanowisku wielu osób, które uległo diametralnej zmianie po tych rewelacjach. SONY Zawsze Dziewica, bo nie ważne czy 8 czy 4, zawsze jest za(pipi)iście, chociaż jeszcze niedawno zdanie developera, który mówił że "8>4" było powodem do piania z zachwytów i wieszania psów na konkurencji, ale teraz okazuje się, że inny dev ma racje, bo "8=4 i to wiadomo od samego początku". Sól tego forumka.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Swoje zdanie wyraziłem na poprzedniej stronie.. ale mam wrażenie, że niektórzy piszą tutaj jakby te 8GB było wcześniej potwierdzone w 100% na gry (co przecież było i jest nierealne) teraz nagle tych 8GB w ogóle nie było, tylko 4...

Tak naprawdę to NIC się nie zmieniło. Pękła jedynie bańka mydlana kolesi, którzy myśleli, że 7 z tych 8GB pójdzie na gry.

Trochę mi to przypomina historie z niektórych dawnych targów E3, GC, TGS itp... Nieraz słyszałem kwiki xbotów, że Sony naobiecywało, że będzie pokazane powiedzmy 10 exów, a było np. 5. Tylko, że zawsze tak naprawdę to sonyboty pisały o oczekiwaniu na nie wiadomo co.. a później inni robili z tego "potweirdzone info prosto z Sony", po czym "Sony znowu naściemniało" bo wymysły fanbojów się nie potweirdziły.

Opublikowano

Nieraz słyszałem kwiki xbotów, że Sony naobiecywało, że będzie pokazane powiedzmy 10 exów, a było np. 5. Tylko, że zawsze tak naprawdę to sonyboty pisały o oczekiwaniu na nie wiadomo co..

No i przecież dokładnie z tego jest teraz beka. Z tych wszystkich "8 GB DDR5 RAM OMG XBOX ONE ZNISZCZONY JESZCZE PRZED NARODZINAMI PS4 BĘDZIE TAK BARDZO LEPSZE BEKA XDDD. ZOBACZ NA TEGO GIFA Z KILLZONE ON TYLKO NA 4 GB TAK WYGLĄDA SŁODKI JEZU JAK TO BĘDZIE WYGLĄDAĆ NA 8 GB". To nie jest ciśnięcie na PlayStation i atak na święte Sony przez złe xboty, to jest jedynie odpowiedź na te prężenia muskółów wcześniej, które okazały się być tylko nadmuchane syntholem.

Opublikowano

Proponuję wciągnąć Figaro na maszt niczym chorągiew, powinien ładnie powiewać :P Poziom obłudy over 9000!!!!!

Yeti 3 miechy się tasował 24/7, a teraz nagle znajomych ma i na piwo wychodzi, pfffff... już wierzę.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ja mam za to faktyczne wrażenie, że jednak ataki kierowane są na Sony, które przecież nic nie mówiło. Ich prawo trzymać gębę na kłódkę, to nie ich wina że MS zaczął coś ujawniać i wyszło no... ch*jowo trochę, ale trudno. Mam wrażenie, że xboty próbują sobie odbić te miesiące upokorzenia ich ulubionego producenta konsol i przy BYLE okazji (nawet plotka, nawet nic czego nie moglibyśmy się przecież domyśleć) chcą pojechać święcącej jak kolba karabinu kadeta PS4. Nawet komentarz do newsa z Eurogamera to: "beka z obozu Sony". Lecz pokazuje to stopień frustracji jaki tkwi w osobach, które mimo wszystko chciałyby pozostać przy Xboxie również w kolejnej generacji, a jest to niezwykle trudne.  Jednak mam takie wrażenie, że i tak jadą właśnie swój najbliższy wybór konsoli ;)

Opublikowano

Ktoś mógłby przeszukać temat i wkleić te wszystkie spusty klapow nad ramem, głównie chodzi o fapowanie Yetiego. Szkoda tylko, że głównie w statusach sie produkował ;)

Opublikowano

Jednak mam takie wrażenie, że i tak jadą właśnie swój najbliższy wybór konsoli ;)

Ludzie krytykują coś, co mają zamiar kupić :O. W głowie się nie mieści, jak tak można!

Opublikowano

Ktoś mógłby przeszukać temat i wkleić te wszystkie spusty klapow nad ramem, głównie chodzi o fapowanie Yetiego. Szkoda tylko, że głównie w statusach sie produkował ;)

Nie masz na prawdę ciekawszych rzeczy do roboty ?

Ja naprawdę nie rozumiem co siedzi w tych niepofałdowanych móżczkach ludzi co cąłymi dniami siedzą na forum i wylewają jad na SONY/MS. Płacą wam za to ? Nie macie znajomych i ciekawszych zajęć do roboty? Nie można lubić po prostu oby dwóch obozów, kupić (jeżeli kogoś stać oczywiście) dwóch konsol i cieszyć się świetnymi grami na oby dwa systemy ?

Opublikowano

Nie niestety tu się tak nie da więc albo jesteś z nami albo ten temat nie jest dla Ciebie.

I jeszcze pretensje SONOklapów, którzy z każdej złej decyzji M$ robili to niezły burdel, to teraz jak my mamy w końcu opcję się wyszumieć to nas nie rozumieją xDDDDDD I jakieś głupie tłumaczenia każą nam czytać, jak nie powiedzieli to na (pipi) jeden z drugim w chodził pisał jakieś bzdety.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nie masz na prawdę ciekawszych rzeczy do roboty ?

Ja naprawdę nie rozumiem co siedzi w tych niepofałdowanych móżczkach ludzi co cąłymi dniami siedzą na forum i wylewają jad na SONY/MS. Płacą wam za to ? Nie macie znajomych i ciekawszych zajęć do roboty? Nie można lubić po prostu oby dwóch obozów, kupić (jeżeli kogoś stać oczywiście) dwóch konsol i cieszyć się świetnymi grami na oby dwa systemy ?

Mam, dlatego nie szukam tego. A niestety obozu Sony nie da sie lubic, sonoklapskie dałny z uporem maniaka staraly sie obrzydzic mi PS3, a teraz PS4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.