Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ten temat chyba nigdy nie był dla mnie. Wchodzę tu pośmiać się z niektórych fanboyów już tak od dobrych kilku lat i raczej się nie wypowiadam. (duch tego tematu :)) ale ostatnio przez tę zmianę generacji zacząłem się zastanawiać nieco nad głupota co niektórych i co nimi kieruje.

edit. o właśnie między innymi tacy panowie mnie zastanawiają jak ten nad moim postem. Jedno zdanie i tyle jadu :)

Edytowane przez kidnappa

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Chcialem odpowiedziec, ale juz w sumie nie wiem o co ci chodzi. Bronisz Yetiego ? Sony ? Czy moze starasz sie dowartosciowac ? Ciekawsze jest raczej co toba kieruje (teraz dodam emotke, bo inaczej bedzie za powaznie) :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Lecz pokazuje to stopień frustracji jaki tkwi w osobach, które mimo wszystko chciałyby pozostać przy Xboxie również w kolejnej generacji, a jest to niezwykle trudne. 

Przecież frustracja gromadziła się latami w sonoklapach. Gorsze multiplatformy, mityczna moc cella na papierze, prawie całą generację sprzedażowo za Xboxem, wszystko się wylało przy okazji PS4.

"Sony powrót Króla!"

"MS do piachu!"

"Zobacz jak wygląda Shadow Fall, a to dopiero 4gb ram!!11"

"3gb zabrane w klocku bo 3 systemy, w PS4 będzie 1GB, to proste"

"xboty was już nie ma"

itd itd itd spustów nie było końca.

Teraz widać i chorągiewki u niektórych, nagle np. dla Musiola to co napiszę Digital Foundry to plotka, choć ich info o różnicach międyz GPU w obu konsolach zostało od razu przyjęte do wiadomości.

Nadal mam pre-ordera na PS4 mimo że się zawiodłem, ale po prostu pięknie patrzeć na tą obłudę która wychodzi jak z rozprutego gwałtownym cięciem wora :)

EDIT: na gafie aż temat chyba usunęli, tak się rozbestwili fani Sony.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Chcialem odpowiedziec, ale juz w sumie nie wiem o co ci chodzi. Bronisz Yetiego ? Sony ? Czy moze starasz sie dowartosciowac ? Ciekawsze jest raczej co toba kieruje (teraz dodam emotke, bo inaczej bedzie za powaznie) :)

Nie wiem kto to Yeti. Nie bronię Sony i nigdy nie będę. MS'u tez nie zamierzam. Nic mną nie kieruje, po prostu ostatnimi czasy zastanawiam się skąd tyle jadu na siebie wylewacie. Nie widzę po prostu w tym sensu i stąd moje zdziwienie.

edit. Soul wg ciebie jest sonyklapem ? bo tak wywnioskowałem z twojego posta.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

liczycie na to że tam w sony przejmą sie gadaniem paru nerdów ze 8gb będze tam 4,4 czy 5 gb ram? i tak szary kowalski dla ktorego będzie skierowana konsola (tak dla niego nie dla CIEBIE) nie ogarnie o co tem szum bo nie wie co to RAM. a tak szczerze to wpłynie to na waszą decyzje kupna konsoli? i tak polecicie wcześniej czy później po ps4/xone i bedzie biadolic ze to jest do bani i to jest do bani ze was oszukali daliście sie nabrać bla bla bla. liczą sie cyferki, a kazdemu sie nie dogodzi. ja sobie daruje tą generacje konsol chyba że dostanę konsolę zamiast telefonu przy zmianie umowy, tak to pfffff. pc wygrywa temat niestety, obejde sie bez gier rockstara, bungie i noghty dog.

Opublikowano

Nie wiem kto to Yeti. Nie bronię Sony i nigdy nie będę. MS'u tez nie zamierzam. Nic mną nie kieruje, po prostu ostatnimi czasy zastanawiam się skąd tyle jadu na siebie wylewacie. Nie widzę po prostu w tym sensu i stąd moje zdziwienie.

Nie wiesz kto to YETI, ale oburzasz sie jak chce by ktos znalazl jego spusty i suchary.

Jestes w Console Wars i zastanawiasz sie skad tyle jadu.

Wnioskujesz po mojej wypowiedzi, ze Soul jest sonoklapem.

Brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, troll czy slonko przygrzalo ?

Opublikowano

Jestem sonoklapem ;(

Opublikowano

"Zobacz jak wygląda Shadow Fall, a to dopiero 4gb ram!!11"

Jak pokazali Killzone w lutym to były newsy, że to chodziło na 2GB RAM ;)

Opublikowano

Jednak mam takie wrażenie, że i tak jadą właśnie swój najbliższy wybór konsoli ;)

Ludzie krytykują coś, co mają zamiar kupić :o. W głowie się nie mieści, jak tak można!

Niebywałe! Szczególnie w Twoim przypadku wrona!

Opublikowano

Niech poświęca 1GB ramu na dobrą historię :P

Nikt nie gra w fpsy dla fabuly.Tylko multi.

Sorki graja ci,ktorzy nie maja neta,albo maja wy(pipi)e na multi

czyli ci co maja ps3/ps4 dla ktorych wymog logowania sie co jakis czas do serwera to najwiekszy zyciowy problem ;(

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nie wiem skąd taka podnieta i zawzięcie xbotów, wystarczy podsumować to co wiemy na tę chwilę o ps4 i sony w wybór pierwszego next gena powinien być oczywisty :

- procesor  wyższym taktowaniu

- wydajniejsze gpu

- tyle samo ramu co w xone ale szybszego

- cena niższa o 100$

- premiera w Polsce rok wcześniej

- najlepsze studia first party

- ps plus 

Opublikowano

Nie wiesz kto to YETI, ale oburzasz sie jak chce by ktos znalazl jego spusty i suchary.

Jestes w Console Wars i zastanawiasz sie skad tyle jadu.

Wnioskujesz po mojej wypowiedzi, ze Soul jest sonoklapem.

Brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, troll czy slonko przygrzalo ?

my bad. miało być pytanie do Soula, czy jak wg niego ja jestem sonyklapem.

a czemu dziwi mnie ilosc jadu ? bo kiedys tu aż tyle tego nie było.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

a to ten caly xszit nie nie bedzie mial jeszcze mniej tego ramu i to dodatkowo ddr3 z poprzedniej epoki laptopow samsunga? bo nie wiem o co kaman rejwenowi i innym samotnym onanistom spod znaku ms

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Ja mam za to faktyczne wrażenie, że jednak ataki kierowane są na Sony, które przecież nic nie mówiło. Ich prawo trzymać gębę na kłódkę, to nie ich wina że MS zaczął coś ujawniać i wyszło no... ch*jowo trochę, ale trudno. Mam wrażenie, że xboty próbują sobie odbić te miesiące upokorzenia ich ulubionego producenta konsol i przy BYLE okazji (nawet plotka, nawet nic czego nie moglibyśmy się przecież domyśleć) chcą pojechać święcącej jak kolba karabinu kadeta PS4. Nawet komentarz do newsa z Eurogamera to: "beka z obozu Sony". Lecz pokazuje to stopień frustracji jaki tkwi w osobach, które mimo wszystko chciałyby pozostać przy Xboxie również w kolejnej generacji, a jest to niezwykle trudne.  Jednak mam takie wrażenie, że i tak jadą właśnie swój najbliższy wybór konsoli ;)

Mendrek style by Mendrek.

Moje stanowisko odnośnie Zawsze Dziewicy SONY jest takie: jako osoba steptycznie nastawiona do wszystkiego, co jest zawinięte w sreberko i przewiązane kokardką, mam nieco odmienne zdanie na ten temat. Zwłaszcza, jeżeli jest to proponowane, przez molocha, który przez ostatnie 3 systemy jakie wypuścił (PSP, PS3 i PS VITA) nie spełnił naprawdę WIELU obietnic i teraz przyjął dla odmiany strategię nic nie mówienia, więc "wszystko jest ok". Bo co my tak właściwie wiemy o PS4 oprócz dosyć skąpych informacji na temat parametrów, tego, że developerzy Indie chwalą i ganią Xa(przypominam, że w tej generacji wojenek, gierki Indie na PS3 nikogo, ale już od następnej zdanie devów Indie jest kluczowe :turned: ), że SONY prawdopodobnie olało umowę z producentami gier odnośnie rynku wtórnego i zostało bohaterem mas, chociaż dużo wskazuje na to, że początkowo plany mieli inne. Nie wiemy też specjalnie nic na temat tych gier, które na lata mają zmieść grafiką topowe tytuły z PC, a to było nagłaśniane, przez tych samych ludzi, których obecne wypowiedzi są brane za źródło wiarygodnych informacji o kondycji danego systemu. Na razie mamy serie kolejnych zapewnien, które są brane za pewniki, coś tak oczywistego, że nie warto z tym dyskutować.

Zdanie o Microsofcie mam jeszcze gorsze, ale w obu przypadkach będę czekał na rozwój wydarzeń i postaram się wybrać, która będzie spełniała moje oczekiwania, a nie która lepiej się zapowiadała i którą firmę bardziej kocham.

Opublikowano

[...]

- procesor  wyższym taktowaniu

[...]

Tego akurat póki co nie wiadomo.
Opublikowano

Odnośnie Xone to gdzieś można przeczytać oficjalne stanowisko MS że dla gier zostaje tylko 5GB RAM'u a OS'y pracujące w tle używają 3GB ? Potwierdzili to gdzieś czy to kolejne info od jakiegoś deva który ma specyfikacje konsoli?

Opublikowano

O co chodzi z tym mówieniem że DDR3 jest z poprzedniej epoki? Nie znam się jakoś super na tym ale przecież teraz każdy nowy komputer ma taką pamięć.

Opublikowano

Zdanie o Microsofcie mam jeszcze gorsze, ale w obu przypadkach będę czekał na rozwój wydarzeń i postaram się wybrać, która będzie spełniała moje oczekiwania, a nie która lepiej się zapowiadała i którą firmę bardziej kocham.

W tej chwili lepiej zapowiada się PS4. W 2005 roku podobnie było z x360 którego kupiłem w dniu polskiej premiery a PS3 dopiero w 2010 kiedy microsoft olał graczy. Najlepiej byłoby gdyby ludzie z forum najpierw kupili sobie tego samego next gena. Wtedy nie trzeba byłoby grać z randomami.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

O co chodzi z tym mówieniem że DDR3 jest z poprzedniej epoki? Nie znam się jakoś super na tym ale przecież teraz każdy nowy komputer ma taką pamięć.

Pamięć dla systemu. Karty graficzne (te porządne) mają GDDR5.

Opublikowano

W tej chwili lepiej zapowiada się PS4. W 2005 roku podobnie było z x360 którego kupiłem w dniu polskiej premiery a PS3 dopiero w 2010 kiedy microsoft olał graczy. Najlepiej byłoby gdyby ludzie z forum najpierw kupili sobie tego samego next gena. Wtedy nie trzeba byłoby grać z randomami.

Akurat po rewelacjach SONY w 2006 powinieneś zakupić PS3, bo zapowiadał się mega kozak już od premiery. Z X360 szydziło w tamtym czasie równie dużo osób co teraz z XO. Fakt, że teraz powodów ku temu jest więcej, ale do zachwytów nad PS4 też specjalnie nie ma, bo... SONY mało mówi o swoim next genie.

Opublikowano

a to ten caly xszit nie nie bedzie mial jeszcze mniej tego ramu i to dodatkowo ddr3 z poprzedniej epoki laptopow samsunga? bo nie wiem o co kaman rejwenowi i innym samotnym onanistom spod znaku ms

Już wyraźnie napisałem, o co kaman rejwenowi i innym onanistom.

Opublikowano

Zrobiłem podobnie. Giercowałem w kozackie gierki na X360 kiedy na ps3 jedyne co można było robić to ogladac filmy. Potem jak ms postawił na kinecta i przestał wydawać fajne exy. Kupiłem ps3 i dalej mogłem cieszyć się swiewtnymi grami. I w taki o to sposób zagrąłme we wszystkie liczace się exy z obecnej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.